Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 24.6.2013 22:24:51
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: Moiraina Dajem najobičniji pirinač. Pahuljice mu ne prijaju, povraćao ih je. Moiraina ja na tvom mestu ne bih davala zitarice uopste, ni pahuljice, ni cell zrno. Povracanje je jedan od sigurnih znakova da ne moze da ih tolerise, celo zrno ne vraca jer mu legne ko teg na dno zeludca...
< Poruku je uredio Bebilina -- 24.6.2013 22:25:15 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.6.2013 20:01:44
|
|
|
|
Moiraina
|
Bebilina, ja ipak mislim da je uzrok povraćanja bio neki sastojak tih pahuljica (ima u njima svašta nešto dodato od vitamina i minerala, ne sećam se tačno šta sve a nemam kutiju da sad iščitam). Nije on nešto mnogo povraćao, više je to bilo bljuckanje, ali nisam htela dalje da rizikujem pa sam prestala sa njima. I kako sad ustanoviti da mu običan pirinač (i ostale žitarice) ne prija? Dete lepo jede, lepo spava, lepo kaki , NE povraća, super napreduje, raspoložen je... Šta da mu na primer uopšte nisam ni dala pahuljice, već odmah obične žitarice? Pa ne bih ni razmišljala da li mu odgovaraju, gledala bih njegovo opšte stanje i zaključila da je sve ok. Nemoj samo da kažeš "videćeš za 5-10-20 godina"
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.6.2013 22:12:54
|
|
|
|
Bebilina
|
Ne znam koje si davala, al recimo ove sto ja imam su organske, 100% pirinac i thiamin, tj vitamin B. I od njih je moj sin bljuckao, pa smo tako i zapoceli temu sa nutricionistkinjom koja je savetovala da prekinemo i obrazlozila mi zasto. Otad sam se i sama nacitala i cula jos iskustva, tako da sam srecna sto jesam otkrila, makar i na takav nacin. Sto se mene tice tvoje dete je tvoja briga, ti odluci. Ali ako (ne dao Bog) krenu ekcemi, alergije, los imunitet isl imas jedan potencijalan razlog.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.6.2013 20:01:18
|
|
|
|
Sandra_n
|
Bebilina jel to znaci da mu ne dajem ni pirinac? Sta onda prvo da uvedem,povrce? I do kada se ne daju zitarice?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 11:12:42
|
|
|
|
2002m
|
mi pocinjemo da zezamo slani obrok smaze bez sale(ja ga zovem bljutavi ) a voce pocinje da odbija,stegne ta njena mala ustasca i nema sanse da zine.Nadam se da je prolazna faza
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 11:16:59
|
|
|
|
Zemunka85
|
kod nas je oduvek tako, ne voli voce pa to ti je, a sto kazes bljutavi obrok, mada ja posolim, sta god da je, kakav god buckuris, pojede. onda se ja zadovoljim i sa par kasicica voca. stavip u friz, pa malo po malo jurim je ceo dan i pojede nesto. za ceo dan ako pojede pedeset grama voca, super. mada hoce da grize i krusku, dinju, jabuku, bananu..tako jos malo pojede
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 13:36:24
|
|
|
|
2002m
|
do juce je bez problema jela voce,nije bas kao kad jede povrce ali je jela po 100gr voca a sad me zeza. bar me tesi da nije jedina sutra cu joj uvesti jogurt pa cu probati da joj ubacim voce,nadam se da ce tako prihvatiti. sta dajete bebama za dorucak?nama je juce bio treci dan kako smo uveli zumance Zemunka, moram probati kao i ti da je ceo dan jurim sa vocem nema nam druge.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 15:43:02
|
|
|
|
Zemunka85
|
ja dajem kacamak sa mlecnim proizvodima, griz sa vocem, ili seven corn sa voce, zumance sa pavlakom i poparom ili poparu sa mlecnim proizvodima
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 22:21:24
|
|
|
|
adulence
|
drage moje cisto informativno a kada ste uvele treci obrok?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 22:25:43
|
|
|
|
Moiraina
|
Malo pre punih 8 meseci.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 22:26:29
|
|
|
|
pocahontas
|
prvo smo uvodili pahuljice i klopali samo njih jedno nedelju dana, onda odmah povrce (to nam je bio drugi obrok) i na kraju voce nekih dve, tri nedelje posle povrca.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 22:28:07
|
|
|
|
pocahontas
|
sad sam ukapirala da nisam napisala da smo sa uvodjenjem cvrste klope poceli 4 dana pred punih sest meseci..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 22:28:51
|
|
|
|
Janncica
|
Mi smo poceli da jedemo voce i povrce,ali samo mu dam predvece oko 18h,pa u 19 kupanje,podoj i spavanje. Kad da pocnem da uvodim drugi obrok, ujutru recimo? Htedoh reci drugi obrok za koliko da pocnem da mu dajem...
< Poruku je uredio Janncica -- 28.6.2013 22:30:18 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 22:31:01
|
|
|
|
pocahontas
|
ja sam prvo uvela pahuljice i odmah po uvodjenju ih prebacila da budu onaj obrok u 18h, zatim uvela povrce kao rucak i na kraju voce kao dorucak iliti prepodnevnu uzinu jer kad se probudi sisa.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 22:33:12
|
|
|
|
pocahontas
|
mi odmah, nedelju dana posle prvog... nisi stigla ni da preformulises pitanje, ja vec odgovaram
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 22:35:34
|
|
|
|
Janncica
|
Tako sam i mislila. Ujutru podoj,a onda voce kao uzinica... On je buca,pa mi sve nesto rano da mu dajem. J mi je pocela sa 4 meseca da klopa(ona nije sisala) i brljavila mleko,pa smo brzo poceli da imamo normalne (dorucak,rucak,vecera) obroke.A on sa istim odusevljenjem gleda i u sisu i u kasicu...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 22:36:48
|
|
|
|
adulence
|
pocahontas ako sam dobro shvatila vi ste sa punih 7 otpr imali 3 nemlecna obroka?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 23:07:08
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: Sandra_n Bebilina jel to znaci da mu ne dajem ni pirinac? Sta onda prvo da uvedem,povrce? I do kada se ne daju zitarice? Ja ni pirinac ne dajem A sta prvo... Mi smo totalno nekonvencionalni pa je kod nas bilo prvo zumance, sirova dzigerica (uzgred zumanac i meso se ne daju sa mlecnim proizvodima) brokoli, karfiol, sargarepa, avokado, banana, papaja, mlecni proizvodi tipa puter, pavlaka, cheddar sir itd. Nije bitno samo koliko beba pojede i sta pojede vec i kako su namirnice kombinovane, sta sa cim ide, u koje doba dana itd I mi smo rano imali tri obroka, ali mi ne forsiramo kvantitet vec kvalitet (kalorijsku i nutritivnu vrednost) obroka. Tako da dete jede koliko mu se jede, nema odredjenu porciju. Obroci su nam opusteni, svi sretni i zadovoljni, delija nema sta ne jede i gura visinu od preko 80cm i tezinu od preko 12kg sa nepunih 11 meseci.
< Poruku je uredio Bebilina -- 28.6.2013 23:13:40 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.6.2013 23:17:00
|
|
|
|
pocahontas
|
adulence, sad sam pogledala u radosnici, 01.04. sam uvela voce, a ona je 11.04. napunila 7 meseci. 07.03. uvela pahuljice, 13.03. povrce.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.6.2013 21:46:31
|
|
|
|
lokica77
|
zenice kada ste uvele grasak i praziluk? Ja nesto razmisljam mozda da uvedem a plasim se da nije rano za grasak
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.6.2013 22:09:30
|
|
|
|
pocahontas
|
mi grasak uveli sa 8 i po, a praziluk jos uvek nismo..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 30.6.2013 13:13:45
|
|
|
|
nina26
|
ja sam joj dala i grasak jednom da proba, ali ga ne forsiram..imala je oko 7m.. i mene zanimamkada mogu luk/praziluk, papriku da dam, tj da dinstam? i da li nam je rano za tresnje?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 30.6.2013 13:49:53
|
|
|
|
Zemunka85
|
Ja sam grasak davno dala, bas davno, ali to je jedina stvar za koju sumnjam da jo ne prija . posle nekoliko sati je podrignula, pa je bilo i sadrzaja onako malo .. posle par meseci sam probala opet, i isto, tako da od tada nisam dala. Praziluk i papriku jesam, papriku skoro, praziluk ima mesec dana. Tresenj, visenj, lubenice, dinje .. sada kako su krenule. Pre par nedelja.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.7.2013 11:44:49
|
|
|
|
sandrina 85
|
Mamike pomozite, da li da dam bebcu juvitaninu kasicu od povrca, pise da ima malo koncentovanog paradajza i daje se sa 6+. Bebac mi za 3 dana puni 6 meseci. Hvala unapred.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.7.2013 12:14:23
|
|
|
|
nina26
|
Sandric,ja jos ne bih dala..tako sam i ja kupila neku kupvnu kasicu koja je isto 6+ a bilo i luka i praziluka, pa mi se Zoi ispovracala najstrasnije... mi paradajiz tek sada uvodimo..
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?