Yula
|
Evo i mene drage moje. Mislim da ce ovo biti u neku ruku i moj oprostajni post na ovoj temi sto se tice uvodjenja namirnica, da ne drobim dzabe, mozda bi neko nov pisao ali od nas ne stize. Javljacu se s vremena na vreme kao kome treba kakav savet, ali svakodnevno nema potrebe. Ovako, kajganu mu sigurno necu u skorije vreme davati, ne osecam uopste potrebu za tim, on ima jako lepo rasporedjene obroke, kvalitetne i ovako, nemam gde ni da ubacim ta prokleta jaja, ali svakako da sam presrecna, Bogu hvala, da je to prerastao i da moze da jede namirnice u kojima ima jaja. Potvrdu toga smo imali danas kada smo bili u crkvi, bila je crkvena slava i sluzili su slavski kolac, bio je zut, imalo je u njemu bar 2 cela jajeta, pojeo je nekoliko parcica manjih i sve j eok proslo, nisam se ni pribojavala da ce drugacije biti, nekako sam skapirala da mu jaja u tom obliku vise ne smetaju. Kasnije je jeo rostilj, pio Knjaza i za uzinu pojeo Zivotinjsko Carstvo ( to nam je bilo vatreno krstenje sa cokoladom, nazalost, tu mu poklonili, inace ja sam strogo protiv kupovanja bilo cega iz zemalja regiona, ne zelim da pomazem njihovu industriju, kada oni nece da uvoze nase, necu ni ja njihovo, ali ajde, ovo je bio presedan ). I uopste sam se opustila po pitanju njegove ishrane, necu raditi kao sto sam do nedavno mislila, da posebno kuvam kasice z anjega do drugog rodjendana, vec sada cu polako da ga prebacujem za nas sto za jedan obrok, najverovatnije ce to biti rucak, a vecera ce ostati kasa od povrca, da bih ipak bila sigurna da je u toku dana pojeo nesto provereno kvalitetno. Naravno, trudicu se da uz hranu koju i mi jedemo, za njega dodam i malo barenog ili sveze povrca, kao sto sam mu juce dala gulas i za njega skuvala karfiol, bilo je bas ekstra, smao sto je gulas jeo za veceru, jer smo za rucak za nas pravili pice pa je on jeo sa nama njih. Limun mu nisam ponovo davala, nisam imala priliku, mislim da ga necu svakodnevno ni davati, ni za njim nema potrebe, dovoljno je da ga stavim npr. preko salate ili preko ribe, mozda nekada napravim cajic pa u prohladjen stavim malo limuna i meda, mada sa cajevima jos uvek nismo krenuli. Jos jednom zelim da se zahvalim svima vama na nesebicnoj podrsci, razumevanju i savetima, posebno Tashi koja je najzasluznija sto smo iz svega ovoga izasli brzo, hladne glave i smireno. Hvala Tasho puno, tvoj sam duznik. Takodje, iskreno se nadam i ubedjena sam 1000% da ce i vasa deca vrlo brzo prebroditi sve te alergije, a ako neka i ostane, ne klonite duhom molim vas jer i vi imate po neku alergiju a opet zivite, imate porodice, srecni ste, ne sekirajte sebe jer nista ne mozete time da postignete, volite svoju decu, ljubite ih, alergije nisu nista strasno, vazno je da su oni ovako zdravi i da se razvijaju u normalne i dobre osobe. Ja sam potpuno svesna toga da ce Lazar mozda razviti neku inhalatornu alergiju ali sta cu, sta god da bude ja cu to prihvatiti i boriti se sa tim kako budem znala i umela. Znam i ljude koji su nekada bili alergicni na nesto kao bebe, cak i na jaja, ali nikada nisu razvili neku drugu alergiju, ali videcemo... Jos da dodam da Lazar sada ima 16 meseci i 20-ak dana. Volim vas!