Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 9:16:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Žene, moja deca prespavala kod babe, ja sad ustala. Nisam još zvala da vidim dal je mama živa. Muž me vodio u najfensi retoran u NS juče, i iskreno, sem cena, ne vidim šta je još fensi... Bolje da smo išli u neku birtiju gde ima i muzike. Elem, juče kažem mami ovo za Pekija i bananu, i ona kaže da je alergija na bananu jako jako retka, i da ona pre misli da nešto sa tom bananom nije bilo ok, da je bila kontaminirana nečim. Nije isključila mogućnost alergije na istu, nego ja samo onako prokomentarisala. Mac, ti da si ignorisala Ksenijine pečate oko usta na cerealije, i nastavila da joj ih daješ, dete bi ti za dve nedelje izgledalo kao Zilletovo nakon zalogaja banane. Ne znam zašto sebe kriviš za to što pomažeš svom detetu da se razvije u zdravu osobu. Stalno imam utisak da ti neko kljuca u glavu kako nemaš pojma, a da ti nisi dovoljno jaka i dovoljno svesna svog znanja o alergijama, te ne znaš da odbraniš svoje stavove. Marko juče krvavu stolicu. Prethodni put je krvavu stolicu imao 24.09., i eto juče, 19.10. Skoro mesec dana. Ne vidim nikakvu sličnost u ishrani oko 24.9. i oko 19.10. Ne razumem, ali ćemo definitivno posetiti gastro, pozabaviću se time već u ponedeljak. I da, kaže dadilja da stolica uopšte nije bila tvrda, čak ni početak, i na nošu su išli tek kada je već jedva otišao do noše, sa blago raširenim nogama, dakle, kontam da je baš prigustilo. Nisam je pitala, ali pretpostavljam da se onda nije ni previše naprezao, niti dugo sedeo na noši.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 10:10:09
|
|
|
|
Yula
|
Jao Tasho, sta bi to moglo biti, nisu paraziti, virus? Jeste li bese radili analize na rota virus? Super sto ste izasli, ali ako si vec bila raspolozena za pijanku i kafansku muziku, trebali ste posle vecere da odete u kafanu, tako se to nekada radilo "u moje vreme" mada ja tada, nazalost, nisam nesto slusala kafanske pesme, pa sam takav provod baaas retko praktikovala, a sada mi tako dodje da odem negde da se fino opustim, a mm kafane preko glave i ne mozes tamo da ga oteras ni motkom.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 10:55:27
|
|
|
|
maslackic
|
Yulo, bas mi TAsh kaze da tebe nadjem ovde, nama su rekli da ce da nam rade test opterecenja na mleko, kada napunimo godinu dana, ali mi se cini da ta metoda nije bas precizna...zar ne bi bilo bolje da se radi iz krvi ili onaj na kozi? Sta ti mislis ? Imas li iskustva sa tim testom?
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 14:08:04
|
|
|
|
Yula
|
Mi taj test na mleko nismo radili, ali cula sam da se to radi. Mojoj bebi ce raditi test podnosljivosti zivih jaja, zasto to mora nemam pojma, ali alergolog ovde u FR mi je rekao da treba to da uradimo jer L. nije alergican na termicki obradjena jaja vec samo na ziva. To je uglavnom nebitno za tvoj slucaj, ali ako te zanima moje misljenje u vezi tog testa sto vi treba da radite, ja cu ti reci. I kod nas je postojala sumnja na netoleranciju/alergiju na kravlje mleko jer je beba dok je jos sisala imala problema ako ja jedem mlecno, imala je prolivaste kake a kasnije i sa tragovima krvi u njima. Po uvodjenju Allernove sve je to momentalno nestalo, hvala Bogu. Sa nekih punih 9 meseci dobili smo preporuku da mali proba jogurt jer PRICK ( kozni ) test nije pokazao alergiju na mleko kao ni standardni iz krvi. Ja bih tebi preporucila sledece ako si u mogucnosti da to izvedes, a nije komplikovano, znaju i ostale zene sa foruma koje su imale skoro identicne probleme kao i mi: 1) da trazis uput za analize preko krvi, na mleko i ako na jos nesto sumnjas; 2) potom da radite i kozni test 3) ako oba pokazu da nema alergije na mleko pocela bih polako detetu da dajem malo po malo jogurta, jedno 7 dana po manje kolicine i pratila bih njenu reakciju. Ako sve prodje kako treba pocela bih i sa pavlakom, pa puterom i svim ostalim mlecnim preradjevinama. Ako i to prodje dobro, umesto specijalnog mleka, koje verovatno koristite, probala bih da joj dam odgovarajuce adaptirano i ako sve prodje ok znaci da ti je dete preraslo alergiju/netoleranciju ( ipak to nije isto ). Taj test u podnosljivosti ja licno ne bih radila jer uopste ne vidim njegovu svrhu, osim sto moze samo detetu da zasmeta. Ja mislim da smo vecina nas ovde radile onako kako sam ja, zapravo, ja sam od drugih iskusnijih zena sa foruma prihvatila savet koji se posle poklopio sa savetom pedijatrice i sve je proslo super. Mislim da je ovaj postupak mnogo bezbedniji za bebu. Mislim da je i beba od Marince imala problem sa mlekom, ako se dobro secam beba je povracala u mlazu ad mleka, jedno vreme je koristila neku od specijalnih formula, i ubrzo, za par meseci kada su probali mlecno netolerancija je iscezla. Mnoge bebe sa foruma su uspesno prerasle taj problem. Ja sada ne znam kakvo je stanje bilo kod vas i kakav je problem beba imala, ako te ne mrzi ti nam napisi sta se sve desavalo.
< Poruku je uredio Yula -- 20.10.2012 14:09:01 >
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 14:12:39
|
|
|
|
Yula
|
P.S. Zaboravih sta ako neki od testova pokaze da ipak ima alergije? Tash, sta ti mislis sta bi trebalo u tom slucaju raditi? Ja se licno ne bih usudila da detetu dam bilo sta na sta test pokaze alergiju. Ne znam kako cu preziveti i ovaj test sa jajima, malo cu o tome izgooglati i ako saznam da ima i jedno lose iskustvo, nece oni mene tamo ni videti. Mozda zapravo samo odem da porazgovaramo, da vidim sta ce i reci, ali testiranje necu dozvoliti ako postoji i najmanja sansa da naskode detetu.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 14:28:40
|
|
|
|
Snelle
|
Maslackic, ja sam ti odgovorila na temi Alergija na mlečne proteine.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 16:38:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash Mac, ti da si ignorisala Ksenijine pečate oko usta na cerealije, i nastavila da joj ih daješ, dete bi ti za dve nedelje izgledalo kao Zilletovo nakon zalogaja banane. Ne znam zašto sebe kriviš za to što pomažeš svom detetu da se razvije u zdravu osobu. Stalno imam utisak da ti neko kljuca u glavu kako nemaš pojma, a da ti nisi dovoljno jaka i dovoljno svesna svog znanja o alergijama, te ne znaš da odbraniš svoje stavove. nisi u pravu. niko mi ne "kljuca u glavu", postala sam odavno svesna kako sam jaaako gresila i moram to da napisem ovde, jer je ovo tema o raznim iskustvima, i dobrim i losim. mnogo bih volela da mogu da vratim vreme unazad i da ne uradim nista onako neprimisljeno kako sam uradila. ali nazalost nema nazad. mogu samo da ne napravim dva puta istu gresku. i da ostale zene oko sebe savetujem da gledaju u svoje dete, prate kako se ono ponasa, a ne polecu sa kojekakvim bespotrebnim analizama i tripovima. da mogu da vratim vreme unazad.. naravno da ne bih vise detetu dala vise cerealije sa mlekom. ali ne bih preskocila svog pedijatra kako sam uradila, pa potrcala odmah kod alergloga.. onda kada bih stigla do doktorke kod koje sada idemo (verovatno se neko seca da smo prvo otisli kod nje, ali je meni nesto puklo u glavi, pa sam se predomislila), bar bih je poslusala. ona je tada dala da radimo test iz krvi samo na kravlje mleko, pocela bi na vreme da pije probiokidimmuno koji joj je jaaaako pomogao, ne bismo uzalud izgubili mesece na raznorazne pric-ove i slicne budalastine.. samo da sam bila malo smirena i da nisam trcala pred rudu, mnogo ranije bih svom detetu pomogla i do sada bi vec odavno sve bilo u redu. upala sam u vrzino kolo i unistila i njoj i sebi jedan ogroman period zivota, umesto da uzivamo mi smo se patile. moram teska srca da priznam da je moj muz bio u pravu, kao i toliko puta do sada. veliki uticaj je na mene ostavila i prica sestre moje kume koja nam je preporucila drugog dr kod koga smo krenuli. promenila sam nasu dr posle samo dva dana, znaci uopste joj nisam dala sansu, da vidim hoce li njen metod lecenja uspeti ili ne. a mali od te devojke je zavrsio u bolnici sav osut, tamo ga lecili ko zna kako, pa onda nasli tog dr nakon toga.. i sta je taj slucaj uopste imao zajednicko sa nasim? nista! cak je i ona sama ispala pametnija na kraju od mene, a koliko vidim detetu joj nista ne fali. nazalost, moramo da ucimo na greskama. ali samo svojim, ne tudjim!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 17:52:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Mac, nemoj da se ljutis, nisam nista lose mislila, samo sam iznela stvari onako kako ih ja vidim. Od pocetka se nisam slagala sa tvojim dr koji je PRICK radio svako malo, ali ne mislim da si gresila, ni mislim da si bilo gde zakasnila, niti da si unistila deo zivota sebi i detetu. Yula, a zar taj test na jaja nije test opterecenja? M je danas kakio sasvim normalno. Pitala sam dadilju, nije celo govno bilo krvavo juce, od pola na dalje je bilo krvavo, dakle, moglo je opet biti pucanje cmara.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 20:01:50
|
|
|
|
Yula
|
I ja isto ne vidim zasto se sada nerviras Macaki, zaista nema potrebe. Koliko se secam vi ste bebi uvodili namirnice onako kako ste mislili da treba i ako se pokazivala reakcija na nju vi ste malo pauzirali i pokusavali kasnije. Dobro, mnoge stvari sam i zaboravila, a kako i ne bih, i za svoje dete se ne secam gomile dogadjaja, sva sreca sto sam dosta pisala bar ovde, pa cu sve da iskopiram, odstampam i sacuvam. Detetu tvoja dijeta nikako nije mogla da smeta i mislim da si uradila ono sto bi svaka normalna majka uradila. Meni nisu bas normalne majke koje ignorisu alergije, pa mi tako nije bas ni najnormalnija ta drugarica, sta li vec, sto je navodno ispala pametnija. Ok da nisi htela testiranja, samo opet ne kapiram sta tu ona smetaju, dete nije nigde zakasnilo za ishranom, ona je mrljavila sa hranom od samog starta, ne verujem da to ima ikakve veze sa tvojom dijetom ili bilo cim sto si ti navodno pogresno radila. Pa koliko se secam, detetu je crvenela brada od mlecnog i dr vam je rekao da ga momentalno povucete a ti nisi bas bila za to, a prethodno vam je on sam rekao da krenete sa mlecnim, da bi ste probali da li je proslo. Ne vidim tu uopste krivicu tog alergologa, covek ti je rekao ono sto bi ti verovatno svaki dr rekao. Mislim da se samo odlazak kod nove dr poklopio sa nekim uzrastom kod bebe gde polako prolaze alergije i da to apsolutno nema nikakve veze sa nekim njenim metodama. Opet kazem, ne zelim da ti solim pamet, samo mislim da se sada bezveze nerviras i da zaboravljas mnoge stvari, kao i to da vreme kod malih beba mnogo znaci jer im sazreva imuni sistem i to nema veze ni sa jednim doktorom a cisto sumnjam da ima veze i sa probiotikom.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 23:18:14
|
|
|
|
Yula
|
Tasho, pa jeste to test opterecenja, odnosno, zele da vide koja kolicina zivih jaja je kod njega kriticna, a kao sto sam vec pisala, meni je taj test skroz bzvz i uopste nisam sigurna da li cu uopste dozvoliti da ga odrade, ali otici cemo taj dan da vidimo i porazgovaramo sa doktorom, pa u zavisnosti od toga sta od njih cujem ja cu tog trenutka odluciti, mada sada sam 99% protiv.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 23:35:04
|
|
|
|
Verus
|
Cao zenice-mislim da cu cesce biti tu kada ostanemo sami kuci, nekada mi glupo da sedim dole i kuckam, a svekijevcima je tu spavaca soba, pa da ne smetam. Elem, Oliju je smetao kvasac iz hleba. Ne mislim da ima alergiju, nego mu je davao kiselinu. Cim sam pocela da dajem samo hleb mesen sa soda bikarbonom, sve je proslo. Moram to napisati u temi o refluxu... On jede fino, bas voli da kucam u drvo. Ja jutros davala Heleni slanine, sira, paradajza i hleba za dorucak, on gleda, i jbg, ja mu dala slanine da proba. Svidelo se coveku, naravno, domaca, fina , tako da ce sutra biti dan 2 slanine. Onda ce fino moci da jede slanine i 'leba za dorucak Ostalo nista nisam menjala...bas duuugo nisam nista novo uvodila. Zamrzla sam lepih krusaka i breskvi da imam za zimu da mu dam....Tamo sam imala uvek svega u radnjama pa se navikavam da radim malo drugacije, ali dobro...
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 21.10.2012 0:15:36
|
|
|
|
Anoniman
|
i ovde imas kruske celu zimu. Ja dala cedjenu narandzu. Ne osecam se dobro, odoh da spavam.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 21.10.2012 0:39:21
|
|
|
|
Yula
|
Ja sam malo iscitavala ovu nasu temu, zapanjila sma se da smo vec stigle do 80 i neke strane! Svasta smo ovde pisale, ima zaista more korisnih informacija, razlicita iskustva, nadam se da smo nekome svojim pisanjem pomogle. Jedva cekam kada cu imati vremena da iscitam celu temu od pocetka!
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 21.10.2012 22:58:21
|
|
|
|
Yula
|
Ja cu sutra Laletu dati kasicu sa piletinom, dobice odmah 2-3 kasicice.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 22.10.2012 2:26:00
|
|
|
|
Christabel
|
yula, ja stvarno ne razumem sta ce vam uopste taj test. Koliko znam, niko ne daje malom detetu da jede ziva jaja iz vise razloga. Tako da ne vidim svrhu da se testira na nesto sto nece jesti
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 22.10.2012 10:54:05
|
|
|
|
maslackic
|
Yulo, mi prob lem sa mlekom imamo isti kao i tvpje dete sto je imalo, uglavnom se odrazi na stolicu , sluz, malo krvi, i to kada ja unosim mlecno, dok je dojila i ekcemom iza uha. Naravno , sve se regulisalo uvodjenjem Alernove , mada se ispostavilo da je povracala od unosenja mleka a ne od GERa koji su sumnjali da ima. <menije taj test opterecenja , bar za nas slucaj glupost...kao napad na organizam..rekli su da ce joj dati da popije mleko (koliko sam razumela cak ne adaptirano nego kravicu) i onda sedimo i cekamo reakciju, nekako mi nije humano...u cetvrtak idemo kod naseg pedijatra pa cu i sa njom da se dogovorim... snelle , sad odoh da vidim sta si mi pisala:)
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 22.10.2012 12:51:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam za vikend bila u NS, i videla se sa Tash i njenim M On je dušica od deteta, diiivan mali čovečuljak Eh, baš smo se lepo prošetale i ispričale, ja sam bila opuštena ceo vikend jer sam bila sama u gostima, bez klinaca. Prija to ponekad Juče sam dala krompir P i lepo je jeo. Danas nam je drugi dan krompira Skuvala sam supicu sa šargarepom, peršunom, pilećim mesom, paprikom i ubacila jedan krompir. Da on nije pojeo svoj ručak ja bih ga pojela, baš je ukusno Sledeće što planiram je kupus, praziluk, crni luk, ludaju i slično. Polako i sigurno.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 22.10.2012 22:15:56
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Christabel yula, ja stvarno ne razumem sta ce vam uopste taj test. Koliko znam, niko ne daje malom detetu da jede ziva jaja iz vise razloga. Tako da ne vidim svrhu da se testira na nesto sto nece jesti Chris, nista me ne pitaj, i ja sam istog misljenja.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 22.10.2012 22:20:10
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: maslackic Yulo, mi prob lem sa mlekom imamo isti kao i tvpje dete sto je imalo, uglavnom se odrazi na stolicu , sluz, malo krvi, i to kada ja unosim mlecno, dok je dojila i ekcemom iza uha. Naravno , sve se regulisalo uvodjenjem Alernove , mada se ispostavilo da je povracala od unosenja mleka a ne od GERa koji su sumnjali da ima. <menije taj test opterecenja , bar za nas slucaj glupost...kao napad na organizam..rekli su da ce joj dati da popije mleko (koliko sam razumela cak ne adaptirano nego kravicu) i onda sedimo i cekamo reakciju, nekako mi nije humano...u cetvrtak idemo kod naseg pedijatra pa cu i sa njom da se dogovorim... snelle , sad odoh da vidim sta si mi pisala:) Hej, pa ista situacija zaista. Samo sto Lale nije povracao, ali kasnije kada sam prekinula dijetu bljuckao je malo vise onako ukiseljeno mleko. Ne znam da li si pratila nas slucaj, verovatno nisi, ali moje dete je bez problema sa 9 meseci pocelo da jede jogurte, pa posle pavlaku, ubrzo smo onda batalili Allernovu i presli na ad mleko 2, a sa nepunih godinu dana smo presli na 3. Sa nekih 13 meseci sam pocela da mu kuvam griz i ostale zitarice na obicnom kravljem i sve je prolazilo super. Mali obozava jogurte, to mu je omiljena namirnica. Jesi li mislila da i tvojoj malenoj das jogurt da proba i da vidis dokle ste vi stigli sa alergijom? Ja bih pre to nego taj ludacki test, ali vec sam ti pisala o tome... Zille, superiska!!! Bas mi je drago da ste se lepo provele i ja bih volela da mogu da vas upoznam i da popijemo kaficu zajedno. Samo da dodam da je Lale danas pojeo 3 kasicice kasice sa piletinom. sutra cu mu uz redovan rucak umesati teglicu piletine, a ako sve prodje ok u sredu cu mu ispeci na teflonu belo pilece meso. Ja sam danas odsekla kosu, posisala se na kratko i ofarbala u belo, kao strasilo sam, sta mi bi da se upustam u takve egzibicije...
< Poruku je uredio Yula -- 22.10.2012 22:25:07 >
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 22.10.2012 23:28:30
|
|
|
|
Anoniman
|
bravo zene, vidim da sve tece fino, decica na sve lepo reaguju. ja nikako da sednem da napisem nesto, ali citala sam predovno. pravo da vam kazem, jedva cekam ponedeljak pa da se i ja malo odmorim. svaki vikend neka frka, bas sam preumorna. mama mi nece dolaziti dve nedelje, pa cemo biti same, samo ako sveki ne svrati.. ja sam u subotu uvece dala komadic kiflice sa sirom, deo gde je samo testo. bili na rodjendanu, K dosla da kuka da joj nesto dam, nista nije bilo sto ona sme, ona gleda u moj tanji i kuka.. ja otvorim kiflicu i dam joj samo sredinu, bez fila i bez onog zumanceta odozgo. posle pitam sestru sta ima u testu, kaze ima mleko.. dobra vest je da joj nije nista. mada naravno da joj nista nije, jer sigurno ide solja, dve na ogromnu kolicinu testa, a ona je pojela par zalogajcica, prakticno nista i nije unela. sinoc sam joj u kaficu dala limunadu na slamcicu iz moje case. danas nam je bio drugi dan limuna, ali joj se ne dopada. ja joj napravila oranzadu, pomesala limun i pomorandzu, ali je bolje pila samo pomorandzu. sutra cu samo malo kapnuti. uvescu uskoro i mandarine, pa cu i njih cediti. danas nije htela spanac sa zumancetom, gadila se, a bio je prelep, bas sam ga fino spremila.. pa sam joj otvorila juvitaninu kasicu spanac i krompir i sve je smazala.. a ono groznoooo, smrdi. poslednje je da moram da budem jaaako tiha dok je hranim i da sve radim jaaako sporo. ako slucajno napravim neki pogresan potez, naljuti se i nece vise da jede. i mora da bude tisina dok jede, niko nista da ne govori!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 22.10.2012 23:29:00
|
|
|
|
Anoniman
|
tash, hocete li ici kod gastro??
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 23.10.2012 10:17:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam, Mac. Mi smo uveli narandžu, i dete od nje kaki kašasto! Danas ćemo mandarine. Izvinjavam se, čitam knjigu, i nisam u stanju da mislim više o alergijama.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 23.10.2012 12:03:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Našla sam testeninu od čistog kukuruznog brašna, ima i oznaku da je bez glutena. Još je i u obliku patkica, namenjeno deci. Skuvala i dala Peki sa dinstanim svinjskim mesom i šargarepom. Njam, uživao je u jelu
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 23.10.2012 13:55:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Pročitala sam knjigu! Ljuta sam! Pisala sam u temi o knjigama.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 23.10.2012 13:59:56
|
|
|
|
Anoniman
|
E, da sumnjam da mi je starije dete alergično na životinjsku dlaku. Pojavljuju mu se neke čudne tačkice PO NEKADA (to me zbunjuje) nakon boravka kod moje mame, koja ima pse. Uglavnom nakon spavanja kod nje, iako pso nisu u kući. Onda je juče otišao kod druga, koji ima mačku, i vratio se sa još nekoliko takvih tačkica. Izgledaju ovako: To je slika iz 2009-te, evo izvora: KLIK Sada na rukici izgleda ovako (sa plikčićem): To je nakon mazanja Hiper Hama gelom, Fenistilom, Synopenom, pa na kraju i Elokomom u galsani.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?