Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.10.2012 16:01:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Vazi Tash, cujemo se sutra i ugovorimo sastanak
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.10.2012 16:12:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Mac, nemoh da se opterecujes sa tim koliko ti K jede. Ona da je gladna trazila bi hranu. Ja verujem da je jednostavno takva, ne voli da jede. Ja imam troje dece, prvo teramo da jede, drugo je jesno, a trecem branimo(Pekiju). Znaci kad sednemo da rucamo to je haos! I sto se tice vode sve zavisi kakvo ti je dete. P u zadnje vreme pije crni caj, pa sa njim je to ukupno litar vode/mleka/caja/soka. Do sad je to bilo mnogo manje. Nista na silu, samo kako oni hoce :-)
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.10.2012 17:05:45
|
|
|
|
Anoniman
|
crni caj? ja ne dajem cajeve, jednom sam kao bebici dala kamilicu jer su mi iz halo bebe rekli da je dobra za probavu. mozda bih mogla da pocnem.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.10.2012 19:07:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Dajem starijoj deci crni caj sa secerom i malo mleka,odlicnog je ukusa tako spremljen, pa oce i P. Njemu dajem bez mleka,naravno. Po onom testiranju sto mi je drugarica radila crni caj spada u neutralne namirnice, zato sam se ja i usudila :-)
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 18.10.2012 23:30:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Macaki IZVORNA PORUKA: Yula Ne znam zasto ne davati neki preparat sa gvozdjem ako detetu vec manjka a ne moze lako da ga nadoknadi iz hrane? Nekada te doktore ama ich ne razumem. Mac, jesi li pitala ZASTO ne? Meni dr kada nesto kaze obavezno mi sve pojasni, sta, kako , zasto. uzom i svinjetinom, sta jede maleni sada? nisam sigurna yula da sam razumela sta hoces da me pitas? pisala sam da je K dobila da pije ferrum sirup 1x6 ml., pa da za 4 nedelje ponovo izvadimo krv. Niste se razumele, i tačno sam znala da se nećete razumeti, samo sam čekala da vidim dal sam u pravu. Yula, Macakina pedijatrica jeste za to da ona K daje Ferum sirup (jel se tako zove?), to je gvožđe, ali nije za to da se doje komplex vitamina i minerala, Pikovit, jer smatra da nema potrebe za tim. Zille, javi se sutra posle PRICKa, da prenesem ženama šta bi , a i ja umreh od radoznalosti, mada nisam sigurna koju paletu sada testirate. Ne znam kada ću decu voditi kod mame, pretpostavljam oko 19h. MM radi do 20.30, i posle imam sastanak sa njim, vodi me čovek u grad , pa ako budeš mogla, vidimo se između. Ako ne, možemo se nekako organizvati i u subotu popodne, jer mm radi prepodne. Elem, čućemo se. Mi uveli i fazana. Htela sam sutra dati narandžu, ali pošto idu kod mame uveče, preskočiću.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 0:15:34
|
|
|
|
Yula
|
Juhu, zene, tek malo pre sedoh da odmorim, dete me nesto poslednja dva-tri dana zeki sa vecernjim spavanjem, nece dugo da zaspi, izbila mu gornja desna trojka, a danas izvirila i donja, leve samo sto nisu, kao i ona 4 sto je ostala, to je ukupno 5 zuba! Mada, dala sam mu pred spavanje pola doze paracetamol sirupa, ali ne vidim da ga je to nesto primirilo. Nije bio nervozan, samo nije mogao da zaspi, igrao se lezeci u krevetu... Ja sela i preslusavam stare narodne balade, bas uzivam... Macaki i Tasho, znam da joj je sada dr dala taj preparat sa Fe, ali dete odavno kuburi sa gvozdjem a oni sve nesto filozofiraju. Ova moja je jos gora, uopste nece da nam da uput za vadjenje krvi, ko da ce svu krv da mu uzmu, tako i drugaricinom klincu isto. Zille, srecno sutra na PRICK-u! Lepo se provedite u gradu. Tasho, mislim da ce super proci pomorandza! I, otkud uopste sada da uvodis citruse??? Jel te to malo nas tri ohrabrile, priznaj?!
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 0:48:08
|
|
|
|
Anoniman
|
yula, kako mislis da odavno kuburimo sa gvozdjem? mi smo maltene preventivno isli da vadimo krv u hematoloskoj ambulanti i uvek su nam rezultati bili dobri. uvek smo dobijali samo savet o ishrani, a ne bismo ni sada dobili Fe da nisam dr skrenula paznju na njen los apetit tj. da savet o ishrani ne mozemo da ispostujemo. nadam se da si me shvatila. Kseniji je hemoglobih 108, a do 110 je donja granica, tako da je odstupanje zanemarljivo. drago mi je da smo dobili sirup. K je sa uzivanjem lizala spric danas.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 0:56:44
|
|
|
|
Yula
|
Ja sam skapirala da ti odavno pises da treba da joj dajes dzigericu i ostale namirnice bogate gvozdjem jer ima manje gvozdja, ja nisam zalazila u detalje koliko ima manje, ali da, sada se prisecam da si je vodila kod hematologa i da je tamo pokazalo da je Fe ok, ali opet stalno se nesto provlacilo u tvojim postovima oko zabrinutosti zbog gvozdja pa sam zato pogresno protumacila da ti ne daju sirup a potreban je, sorry.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 1:08:22
|
|
|
|
Anoniman
|
ne. znas kako smo smo uopste stigli do hematologa? vadili smo jednom krv u domu zdravlja, hemoglobin kao bio malko nizi, pa nas nasa dr posalje da urade tako KS. tamo je bila drasticno drugacija, ne mogu sad da se setim ali recimo u domu zdravlja 108, a u hematoloskoj ambulanti 125. jos smo tada radili svasta nesto sto je vezano za gvodje i pokazalo je da je K tada jos uvek imala zalihu od rodjenja! a tada sam je jos uvek samo dojila i jako se slabo ostalo jela, pa sam bas mislila da ce biti lose, ali eto nije.. hematolog covek, kada smo vec dosli kod njega kaze to je ok, videcemo za par meseci ponovo kako je, i da nam savet o ishrani: dzigerica, junetina, zumance, blitva, spanac blabla... na svakoj narednoj kontorli je bio hemoglobin ok, ali je pomalo padao, za par vrednosti. pre 2 meseca je bio 116, a sada 108. a ja sam bila ubedjena da ce sada biti jos veci, jer poslednjih mesec dana pije specijalno mleko, koje je obogaceno gvozdjem i vitaminima. medjutim, eto ispostavilo se da je gori, bolji je bio dok je samo sisala. moj hemoglobin je takodje 108, sto je za mene sasvim normalno, meni je tako citavog zivota i ja sam tim zivim najnormalnije, ne smeta mi. spremna sam na to da ce i ona mozda kasnije u zivotu biti cesto anemicna, jer mislim da moze biti nasledno. jaka stvar. ja dobila ferrum za zvakanje (jos pre nedelju dana, a jos nisam pocela da zvacem ), a K dobila isto ferrrum ali sirup.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 1:16:22
|
|
|
|
Yula
|
Eto objasnjenja, tx. I ja sam mislila da sam malokrvna jer sam bleda, ali nisam uopste. Bas cu od pedijatrice da trazim, insistiram, da mi da uput za KS Laletu, zivo me zanima kakva je situacija sada.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 10:56:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Macaki i Tasho, znam da joj je sada dr dala taj preparat sa Fe, ali dete odavno kuburi sa gvozdjem a oni sve nesto filozofiraju. Ova moja je jos gora, uopste nece da nam da uput za vadjenje krvi, ko da ce svu krv da mu uzmu, tako i drugaricinom klincu isto Moja dr je izričito protiv gvožđa, kaže da je dosta ljudi alergično na Fe, npr, moja baka. Citrusi... pa da, vi ste me podstakle na razmišljanje, a onda je mm doneo narandže. Pomislila sam da je to znak.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 11:17:19
|
|
|
|
Anoniman
|
tash, daj mu sok od pomorandze. K ga je dva dana vec pila i bas ga voli, na svu srecu! ja njoj iscedim pola pomorandze, niti secerimniti razblazujem sa vodom, onako joj dam. sledece cu dati cedjene mandarine, a limun necu skorije, ne bih da se zgadi. ksenija je lepo prihvatila sirup. juce sam pocela da se tripujem dal da joj dam pola doze za svaki slucaj.. pa sam na kraju ipak dala celu, 6 ml i sve je ok. nego sam se zeznula sto sam pocela da dajem posle dorucka, jer tada jede mleko sa pahuljicama. bolje uz rucak ili izmedju obroka, zbog apsorpcije. mleko sprecava apsorpciju fe. sinoc smo isli da setamo, pa kupili sladoled.. dala sam K da lizne par puta i namerno joj namazala malo oko usta, nista joj nije bilo. pojela je i ceo prazan kornet, iako nisam imala pojma sta ima u njemu. pitala sam poslasticara, nije ni on znao. ali nista joj nije, pretpostavljam da niceg posebno nema unutra. malo su joj samo usnice bile rumene, ali je bilo jako hladno, smrzla se, pa zato.. ali oko usta bas nista. mi dosle kod mojih, vodim da mi vikend pocne ranije. evo je ksenija maltretira papagaja, a on tj. ona se jadna sklupcala u cescu kaveza. koliko voli da je zlostavlja to nije normalno.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 11:21:13
|
|
|
|
Anoniman
|
i samo jos jedno moje razmisljanje... smatram da su testovi jedno njesra i zato drugo dete necu voditi na testiranja. od februara do oktobra sam bila bez jaja - znaci 8, skoro 9 meseci. a sada K jede jaja bez ikakavih problema. kao jaaako bi joj smetalo da dobije preko mleka, sada moze da drzi kajganu u rukama i da jede. NIDJE VEZE sto bi rekli hercegovci!!!!! budem li dojila svoju sledecu decu, nikakva dijeta vise ne dolazi u obzir, sto se mene tice!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 11:21:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Čitala sam ja sastav korneta u Idei, i znam da sam zaključila da M ne sme, ali se ne sećam šta je bio kritičan sastojak.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 11:23:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Kajgana ili četvrtina pečenog žumanceta?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 11:42:43
|
|
|
|
Anoniman
|
OD ZILLETA: Sve je negativno sem kivija. Histamin 3mm, kivi 5mm. Nju buni to što je banana negativna, a oni završili onomad u bolnici od zalogaja banane (sećate se toga). Poslala sam joj pitanje dal je pitala kako to. Kada odgovori, napisaću.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 11:45:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Pošto se slabo vidi, sada je rađen poslednji panel: Od gore na dole, namirnice su sledeće: pufer fiziološki, histamin, 3 je meso, to nije rađeno, pa onda rečna riba, morska riba, pomorandža, limun, banana, jagoda, kivi, jabuka.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 13:16:30
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash Kajgana ili četvrtina pečenog žumanceta? palacinka od celog zumanceta
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 13:19:36
|
|
|
|
Anoniman
|
jako se slabo vidi.. jel ovo na prvom panelu pokazalo na jaje, mleko i brasno? a kivi je dopisan ispod? sta joj je rekla dr?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 16:42:33
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Macaki i samo jos jedno moje razmisljanje... smatram da su testovi jedno njesra i zato drugo dete necu voditi na testiranja. od februara do oktobra sam bila bez jaja - znaci 8, skoro 9 meseci. a sada K jede jaja bez ikakavih problema. kao jaaako bi joj smetalo da dobije preko mleka, sada moze da drzi kajganu u rukama i da jede. NIDJE VEZE sto bi rekli hercegovci!!!!! budem li dojila svoju sledecu decu, nikakva dijeta vise ne dolazi u obzir, sto se mene tice! Mac, bez da te u bilo sta ubedjujem, svaki roditelj odlucuje sam kako ce podizati svoje dete, ali moram da te podsetim da je Ksenija bila dokazano alergicna i na mnoge druge namirnice, ne preko testa samo, vec ste i vi sami videli alergijske reakcije, tipa crvenilo oko usta, ekcemcici i slicno, pa ih je vremenom prerasla. Tako i sa jajima. Meni uopste nije trebao test da pokaze da je L. alergican na jaja, ja sam to i sama videla, ali eto, vremenom je to prerastao, sada cak i kada mu se na kozu stavi zivo jaje uopste ne reaguje, dok ranije jeste, znas i sama pisala sam o tome. E sada, to oko dojenja i dijete, to je vec specificno, ali posto sam ja licno imala negativno iskustvo sa tim ne mogu da kazem da se slazem sa tobom, ali ako ti mislis da Kseniji nije nista smetalo sto je dobijala preko tvog mleka, ja ti verujem da to jeste tako, ali nekoj deci smeta... Ja se iskreno nadam da sa drugim detetom neces imati nikakve potrebe da uopste razmisljas o alergijama, a i ti razmisljaj tako, pa otom potom.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 16:43:23
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash Pošto se slabo vidi, sada je rađen poslednji panel: Od gore na dole, namirnice su sledeće: pufer fiziološki, histamin, 3 je meso, to nije rađeno, pa onda rečna riba, morska riba, pomorandža, limun, banana, jagoda, kivi, jabuka. Javljam se veceras da prodiskutujemo o ovome, sada sam preumorna, ne vidim na oci.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 17:50:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Mac, taj prvi panel je radjen jos pre, zato nisam pisala nista, i da, te tri namirnice su pozitivne, a kivi je dopisan. Nije mi se posle javljala, ne znam nista vise od ovog sto sam napisala.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 19:55:44
|
|
|
|
Anoniman
|
yula, ne bi me nista iznenadilo da nam na pric-u 10.11. nesto pokaze na zumance. a dete ga vec vise od mesec dana jede par puta nedeljno, bez ikakvih problema. zato sam i rekla da testovi apsolutno nisu pouzdani. mogu da budu neki trenutni orjentir, ali se ne treba drzati njih kao pijan plota, kako sam ja radila i gresila. ja sam apsolutno sigurna da kseniji nista nije smetalo sto je dobijala preko mog mleka, sto posto sam u to sigurna. ona je punih pet meseci samo dojena i ja sam za to vreme apsolutno sve jela, cak i kikiriki, znaci sve. nista joj nije falilo dok nije pocela sama da jede cvrstu hranu. da sam nastavila da je dojim do kraja bez da ista manjem u ishrani, sve bi se isto odigralo kao sto i jeste. da mislim drugacije, veruj mi da ja prva ne bih svoje dete izlagala icemu sto moze da mu skodi. zao mi je iskreno sto sam uopste pocela da se bavim njenom alergijom na jedan takav nacin, umesto da sam bila smirena i uzivala sa svojim detetom. resila sam da cu ubuduce da slusam muza, jer je on puno razumniji od mene u nekim stvarima. mi majke iz straha ne mozemo neke stvari realno da sagledamo, pa preteramo.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 19.10.2012 23:02:38
|
|
|
|
Yula
|
Macaki, ko se na supu opece taj i u jogurt duva. Tasho, i ja sam sada zatecena ovim Zilletovim testom, najvise bananom... Sta ona kaze na sve ovo, nadam se da ce nam se javiti. Postoji jedna stvar u vezi banana, citala sam da se one transportuju u nekoj tecnosti koja ih dugo drzi svezim, zato se preporucuje da se banani uvek odesku krajevi nekih 1cm duzine, jer kazu da tu tecnost najvise tu upije. Mozda, mooooozda je malom Peki zasmetalo nesto iz te banane koju je tada jeo a ne sama banana? Kompletna ta situacija sa njegovim alergijama je dosta zbunjujuca, ne mogu ni da zamislim koliko razmisljanja i preslisavanja ima Zille u svojoj glavi oko svega toga...
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ... 20.10.2012 6:40:00
|
|
|
|
Anoniman
|
O da,izuzetno je zbunjujuce. Dete se od banane pocelo osipati oko usta u roku od 5 minuta, a sad mi test pokazuje da nije alergican na nju. Hmmm... sta cemo onda sa ostalim namirnicama na koje nije alergican? Sad ja knjemu treba da uvodim ostale namirnice, a nisam sigurna hoce li se sta desiti? Juce je na testu bila jedna devojcica od oko 13 godina. Njoj su utvrdili alerg.na kukuruz, soju, persun, spanac i pasulj. Ona je vec velika, cisto sumnjam da ce da izraste iz toga, pa mi bilo zao vise nje nego Peke. Nisam stigla da se vidim sa Tash, uhvatili su me u masinu prijatelji sa kojima se nisam videla 100 god. Nadam se da cemo da se vidimo danas, makar na pola sata :-)
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?