|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
17.10.2012 22:22:30   
Yula
Macaki, super da malena hoce da jede, Lazar nece ni da cuje za palacinke, a meni bas zbog njih bilo najzalije sto ne sme jaja.

Ja sam definitivno protiv davanja tecnosti uz obrok, samo pre ili minimum 10min. posle obroka. Ako ti se dete naliva necim u toku jela, normalno je da nece da jede, hrana nabubri u zelucu i zasiti je, plus sto se razblazuju zeludacni sokovi pa se hrana teze vari. Nista ja to nisam izmislila, doktor specijalista na RTS-u pricao sat vremena o tome.

Lazar mi je ranije pio dosta tecnosti, ali u poslednje vreme nesto slabo, sa sve mlekom i cedjenom pomorandzom ako popije 1l, to je plafon, valjda ne jede slano ni slatko pa slabije ozedni. Zato nocu kada se probudi ja mu dam da popije koliko zeli, tada malo nadoknadi. Imate li neki savet kako da pije vise vode?

**Moram da vam se pohvalim, Lazar poceo lepo da slaze lego kockice! Ima dva meseca kako je pokusavao, ali nikako da ih lepo namesti, a veceras ih je bas napakovao u ogromnu kulu a na kraju doneo cvetice da mu ih ja udenem, njih nije uspeo user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 17.10.2012 22:24:29 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2101
17.10.2012 22:46:25   
Anoniman
Pre neki dan sam se kuckala sa Zille, kod njih u Kikindi je bio neki vašar ili nešto slično, dani bundeve valjda (ala će da mi umre od smeha ako sam lupila user posted image - znam da je pevao Vlado Georgijev user posted image user posted image ), pa me je pitala šta mislim, može li Pekiju dati onu šećernu vunu. Lično nisam za to, to su veštačke boje, što sam joj i rekla, mada, ja nisam objektivna, ja to ne jedem, ni Luka ne voli, pa kontam, neće ni Maki voleti. Predložim joj da nekako napravi lizalice od topljenog šećera, ona je užasno kreativna, znala sam da će ispasti super, i da umota u što šuškaviji papir, i ponese u tašni. Bila je tužna što starijoj deci kupuje svašta nešto, a Peki ne može. Rekla sam joj da kod tezge izvadi tu lizu, i da mu da, kao da ju je kupila. Elem, danas mi javlja da je napravila lize, i da su se i ostala deca oduševila, te sada proizvodi lize, svi bi da ih jedu. user posted image Neće da se ljuti valjda, ja ću staviti sliku jer mislim da je vredno da stoji ovde, fenomenalne su mi!

user posted image

ZILLE, SVAKA TI ČAST!!!

< Poruku je uredio Tash -- 17.10.2012 22:48:06 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2102
17.10.2012 22:51:03   
Anoniman
Yula, nemoj se opterećivati oko tečnosti. Pije koliko mu treba. Leti mu treba više, zimi manje.
Meni je Maki umeo leti da popije po 3 flašice soka + mleko, a sada pije manje mleka, često prespava jutarnje, a popije možda flašicu do flašicu i po soka. Pusti ga, tražiće.

Od danas papire sa sastancima kod doktora lepim na frizider.

Ja to odavno radim. user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 17.10.2012 22:52:17 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2103
17.10.2012 23:02:57   
Yula
BRAVO Zille, pa ovo je fenomenalno! user posted image user posted image user posted image

Tash, hvala ti sto mi rece ovo za vodu, ja ga jadna stalno nutkam vodom, ogadice se detetu. Sta bih ja bez tebe user posted image

I jeste, bili su dani bundeve, nisi pogresila, geldala sam na TV-u i bas sam pomislila da li je Zille bial sa decicom, jer sam videla da su imali i mali maskembal, decica su imala kostime sa detaljima bundeva i jeseni. Divni su bili!

< Poruku je uredio Yula -- 17.10.2012 23:04:33 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2104
17.10.2012 23:05:44   
Anoniman
Recimo danas je popio 150ml ad mleka oko 7h, pa uz doručak još oko 100ml. Za ceo dan je popio oko 300ml soka, i uveče uz večeru 100ml mleka, i pred spavanje još 150. To je za ceo dan 800ml. Dokle god piški, sve je ok.

I Zilletov (Zilletin, uh bre kako ima nezgodan nick user posted image ) najstariji sin je bio maskiran. user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 17.10.2012 23:06:43 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2105
17.10.2012 23:16:59   
Yula
Piski lepo i nije mu mnogo koncentrovan urin, sasvim normalno. Nego, slabo mu dajem sveze povrce, nekako nikako da mu nadjem mesto u dnevnom rasporedu. Ali zato jede voce super, minimum 2 vrste vocki dnevo pojede.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2106
17.10.2012 23:19:06   
Anoniman
Zato što mu daješ bebeći doručak i dalje. user posted image A večeru mu daješ kuvano.

Ja oba dajem "suhomesnato" i uz to dajem sveže povrće, koje obavezno sakrivam u hleb, inače se svađa sa mnom.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2107
17.10.2012 23:22:27   
Yula
Pa, furam i dalje ovako jer cenim da je zdravije, a ne odbija, voli, pa bih terala tako sve dok moze. Mislis da gresim? Ajde tamo na temu pls.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2108
17.10.2012 23:27:24   
Anoniman
Pa mislim da bi trebala početi da kombinuješ, da počne da jede i nešto malo odraslije. Šta znam, nekada daj cerealije za doručak, a nekada daj hleba i slanine i paradajza, a preskoči cerealije. Ne mislim da je unos količine mleka naj naj naj najbitniji od svega. Mislim da je takođe bitno i da žvaće, i da oseti i odrasle ukuse s vremena na vreme. Ne znam dal sam u pravu.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2109
17.10.2012 23:37:31   
Yula
Pisala sam ti na temi ishrana deteta 1-2 god.

Pa zvace on Tasho, rucak mu je uvek iseckan. A ne znam jesam li vam rekla, pre neki dan je jeo picu, pravu iz restorana i mnogo mu se dopala. Mozda bih mogla nekada da mu dam hleb, pute i dzem od sipurka??? Hleb obozava a retko ga jede, ima majku baksuza, svaki obrok odmeravam, samo se plasim da ga ne ugojim user posted image

Inace, planiram kada dodje sveki da ga za jedan obrok bar prebacim za nas sto, ali mi ne jedemo tako kvalitetno kao on, niti nam je meso tako raznovrsno, niti gledao da su obroci tako izbalansirani kao njegovi. A super raste, pa velim da mu ovakav tempo i nacin ishrane odgovaraju user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 17.10.2012 23:39:59 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2110
17.10.2012 23:39:58   
Anoniman
Ma nećeš ga ugojiti Yula, pusti ga da jede. Blesava ženo.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2111
17.10.2012 23:50:01   
Anoniman
Dopisala si...

Nisam rekla da mu ne odgovara... samo, po meni je to neki način "staklenog zvona". Meni je to kao priča sa kupovnom vodom i vodom sa slavine... Ja dajem deci obe, jer neću da ih jednog dana muči stomak zbog čaše vode sa slavine koju su negde popili, jer nisu navikli. Ne znam dal me razumeš šta hoću da ti kažem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2112
17.10.2012 23:51:49   
Yula
Mene sve strah, a nikoga u familiji nemamo debelog, ali videla sam kako je jedna rodjaka od mm natovila dete, samoga pecivom, picama i kolom hranili, mali ima 150 kila! Lale vise ne jede kao pocepan dzak user posted image Odavno je poceo da prekida kada pojede neku normalnu kolicinu za njegov uzrast, hvala Bogu, kao bebac je cini mi se mogao da jede dok ne pukne user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2113
17.10.2012 23:52:56   
Anoniman
Naravno. Nemoj toliko brinuti.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2114
18.10.2012 0:04:22   
Christabel

I jeste, bili su dani bundeve, nisi pogresila, geldala sam na TV-u

Samo da ispravim user posted image , sorry za off- To su Dani ludaje, kod nas u Ki se bundeva zove ludaja, i ove godine se manifestacija odrzavala po 27. put. user posted image

Ja nikad da se javim, pisacu ovih dana, sad moram da begam, sutra radim ujutro...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2115
18.10.2012 0:08:14   
Yula
Jao, u pravu si, to mi je i dr savetovao. Ne znam samo za ovu vodu sa slavine, ovde je hvale kao odlicnog je kvaliteta, ali ipak nisam corava, vidim da ima kamenca za izvoz, cas posla mi se zabeli slavina, a i mi pijemo samo flasirane, pa i njemu od rodjenja dajemo flasiranu i to one kvalitetnije. Ne zelim da ga drzim "pod staklenim zvonom" to nikako nije dobro, samo moram da nadjem neki balans, da vidim sta i kako. Vec sam pocela redje da usisavam, ribam pod, ne perem svaki put pred kupanje tus kabinu kiselinom kako sam ranije radila user posted image od starta mi se valja po podu, ne umivam ga vise od 2x dnevno, ruke perem pred jelo koje jede rukama, mada moram priznati da cesto zaboravim da mu operem ruke, ne znam kako mi se to desi, setim se TEk kada vec pocne da jede, ali za sada, da kucnem u drvo, od sve dece koje znam u okruzenju, on je najboljeg zdravlja.

Imam mnogo pitanja za tebe Tasho, pisacu ti ovih dana na fb.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2116
18.10.2012 10:41:41   
Anoniman
Meni često Marko pobegne pre pranja ruku kada dođemo iz šetnje... i tako zaboravim da mu operem ruke, dam mu kiflu, onda na pola kifle vidim da se crne ruke user posted image , pa mu to razmažem vlažnom maramicom, jer opcija prekidanja obroka zbog pranja ruku nikako nije opcija, vrišti kao da mu kožu derem sa leđa. user posted image

Kadu nikada nisam ribala pred kupanje. Pere 1x nedeljno, pred samo kupanje pustim vrelu vodu na tuš i sperem kadu, i to je to.

Pre neki dan je ležao na sred tribina u sali za džudo. user posted image

Umreh od radoznalosti, Yula, kakva pitanja? user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2117
18.10.2012 10:48:30   
Anoniman
To su Dani ludaje,

Nisam htela da lupim, nekako mi je zvučalo kao manji blam da pišem bundeve nego ludaje.

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 2118
18.10.2012 10:59:59   
Yula
Pozdrav Christabel, da i ti si iz KI user posted image Pa, dobro, ludaja je valjda vas lokalni naziv za bundevu, dulek, meni je to sve isto.

Tasho, ma uopste neka pitanja oko odrastanja dece i tako toooo... Saomo treba da nadjem vremena, pa da se nadjem sa svojim mozgom prvo da vidim sta tacno treba da te pitam user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2119
18.10.2012 11:01:18   
Anoniman
Ti misliš da ja imam odgovore na takva pitanja? user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2120
18.10.2012 12:39:00   
Anoniman
Jao Tash, nahvali me ni krivu ni dužnu user posted image Pa to je tvo ja ideja za lizalice od šećera, ja sam je samo pozajmila i iskoristilauser posted image Hvala na komplimentima i baš mi je drago da ti se sviđa.
Yula ja sam maskirala decu, tj.crtala sam im bojama za lice ludajice po obrazima i čelu. U petak je bila organizoavana povorka maskiranih predškolaca, pa sam čitavo prepodne provela kod Laze u zabavištu maskirajući 50 dece i njihove vaspitače. Crkla sam, iskreno, nije tim vaspitačima lako! Kad su klinci šetali po gradu ja sam otišla kući po ostatak svoje ekipe. Ali eto, baš mi je drago što se moja rukotvorina vidi i u belom svetu user posted image

Mi sutra idemo na PRICK (konačno) u NS. Zadnje dve nedelje nisam P davala ništa novo, mada sam planirala kupus, krompir, ludaju i sl. Ostavila sam to za posle testiranja, da se ne bi osuo od nečeg pa da primi Urbason. Onda bi opet bilo odlaganje i bla bla...

Ono što je interesantno je da ostajem u NS za vikend, i da ostavljam troje dece svom milom mužiću(koji je insistirao na tome da ostane sam!!!). A ja ću se potruditida se nekako razonodim user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2121
18.10.2012 12:43:41   
Anoniman
Moja deca sutra spavaju kod mame, i hoću da pijem kafu sa tobom!!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2122
18.10.2012 15:08:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula
Ne znam zasto ne davati neki preparat sa gvozdjem ako detetu vec manjka a ne moze lako da ga nadoknadi iz hrane? Nekada te doktore ama ich ne razumem. Mac, jesi li pitala ZASTO ne? Meni dr kada nesto kaze obavezno mi sve pojasni, sta, kako , zasto.
uzom i svinjetinom, sta jede maleni sada?

nisam sigurna yula da sam razumela sta hoces da me pitas? user posted image
pisala sam da je K dobila da pije ferrum sirup 1x6 ml., pa da za 4 nedelje ponovo izvadimo krv.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2123
18.10.2012 15:27:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula
Lazar mi je ranije pio dosta tecnosti, ali u poslednje vreme nesto slabo, sa sve mlekom i cedjenom pomorandzom ako popije 1l, to je plafon, valjda ne jede slano ni slatko pa slabije ozedni. Zato nocu kada se probudi ja mu dam da popije koliko zeli, tada malo nadoknadi. Imate li neki savet kako da pije vise vode?

sta rece, litar? user posted image daj Boze da moja K popije flasicu od 250 ml za dan. i to zajedno sa probiotikom koji joj rastvaram u vodi.
user posted image
bas sam se sad ske*ala, pa ona pije baaas malo vode. doduse da budem iskrena, ne verujem ni da ja popijem litar. od kada sam prestala sa dojenjem pila sam samo po casu-dve na dan.. sada pijem malo vise.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2124
18.10.2012 15:39:22   
Anoniman
ziile user posted image zeno, pa ovo izgleda fantasticno! stvarno imas zlatne ruke.
javi se posle testiranja!!!!

sto se vode tice, ja od pocetka dajem flasiranu. mama mi je savetovala da pocnem da dajem prokuvanu cesmusu. ne znam ni sama, ja je pijem, mm ne pije vec godinama, kaze da mu je grozna.

inace, K nista nece da jede, ja ludim polako ali sigurno! user posted image dorucak (pahuljice sa mlekom) pojede nekada ceo, nekada malo ostane.. uzinu preskacae vec dva dana, a i pre toga je mrljavila, pojede po par zalogaja.. rucak nece, pojede nekoliko kasicica i par mrvica hleba. uzinu popodnevnu je izbacila. onda vecera dobro. zanci, ispadne da ima samo dva citava obroka, dorucak i veceru. jutros je jela oko 9 i do pola 3 nista nije stavila u usta. a i tada je na prevaru pojela par kasicica punjenih tikvica. morala sam da je stavim na radnu plocu da dira sve redom i prlja... to su sve potezi ocajnika! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here