|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
15.10.2012 22:31:56   
Yula
Super Macaki, mislim da vam je super doktorka i ja vise volim opreznost nego srljanje.
Bese vama PRICK pokazao alergiju na jaja? I kada to bese, mislim koliko je Ksenija tada bila stara?

I cekaj, zar vam ona nije rekla da uvodite zumance, odnosno, vi to niste radili na svoju ruku? I zasto ne kuvano, a da peceno zumance? Ja sam cula da se pri kuvanju mnogo preciznije odvoji belance od zumanceta, nego pri odvajanju dok je zivo...

A normalno je da u tom uzrastu slabije jede, vecina dece tada pocne da mrljave. Moj nema tih problema, on uvek voli da jede, samo hvala Bogu da nikada ne trazi izmedju obroka, ali tacno zna kada je vreme jelu i pocne da trazi, sedne na svoje mesto ili izvlaci svoju stolicu.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2076
15.10.2012 22:37:38   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Trudim se da boje u njihovim tanjirima budu iste. Ako Luka jede paštetu, jede je i Marko. Ako Luka jede viršle sa kečapom, Marko jede džema, jer je ubeđen da i Luka jede džem. user posted image
Ima mleka u viršlama.
njoke, gomboce i sl neće da jede. pljuje ih.
mekike ne jedu ni jedan ni drugi, ne vole.
žitarice jede pred dnevno spavanje.

A da, mekike sam mislila da predlozim i zaboravih user posted image

Dobro je da ne kapira jos uvek, ali kako ces kasnije? Mozda da uredis nekako da Luka kuci pri zajednickim obrocima jede sto i Mare?
A jede li Mare kecap??? Moja keva pravi feeeenomenalan domaci kecap u njega ne ide mleko.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2077
15.10.2012 23:05:23   
Anoniman
nisam pravila kecap. Nabavis mi recept?

Sutra cu dati fazana.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2078
15.10.2012 23:23:05   
Yula
Cim se cujem sa majkom preko skajpa uzecu ga. Slala mi ona bas skoro, veoma je ukusan. Mada, mislim da u njega ide konzervans, ali verujem da moze da prodje i bez njega, mozes da ga zamrznes i vadis po potrebi, ali da pokusas da ostavis ovako, pa sta bude. Znam da ga ona ostavlja u male teglice od next ili nekih drugih sokova, tako se najmanje baci.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2079
16.10.2012 1:01:10   
Anoniman
yula, doktorka nam je savetovala na prosloj kontroli da krenemo sa zumancetom, nisam ja to na svoju ruku. i savetovala je da bude jako peceno, ja sam poslusala i tako joj i dajem. mislim da joj maksimalno odvojim belance od zumanceta, sumnjam da ga dobije, mozda retko i vrlo maloj kolicini. ali sam joj zato ovih dana dala zamalo przenice od celog jajeta (ohrabrila me tash), medjutim, sada kada je dr rekla da sacekamo.. sacekacu testiranje. nema ni razloga da zurim, jer ona je na sve do sada jako lepo reagovala.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2080
16.10.2012 1:07:36   
Anoniman
tash,
makarone sa prezlama i secerom
spagete sa domacim paradajz sosom
pizza user posted image (odozgo suhomesnato i svo povrce koga se setis)
piroske..
pohovane paprike (poh bez jaja, samo brasno i voda, moze i pivo)
pohovane tikvice, patlidzan..
slani cupavci (narendan krompir, pa se doda brasno, voda i jaja, u vasem slucaju bez jaja.. vadi se kasikom i przi - ja tako pohujem tikvice)
pite (sa bundevom, visnjama, krompirom, prazilukom, pirincem, kupusom, jabukama... )
sme li mare BUREK?????????????? sa mesom user posted image (kore, luk, mleveno meso)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2081
16.10.2012 6:53:38   
Anoniman
Pite sam zaboravila da napisem. Sa krompirom, sa blitvom, bundevom, visnjama, jabukama, sa mesom mu se nije dopalo.
Cupavce pravi dadilja po nekada.
Pizza nikako da dodje na red, ja ne znam da pravim testto, pa ttreba baka ili sveki da mi pokazu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2082
16.10.2012 11:16:19   
Yula
Macaki ti je dala dobre predloge, i meni su piroske pale na pamet ali nisam nista pisala, jer nisam sigurna da li u testo idu jaja zaboravila sam, mada mislim da idu.

Zene, a sta je sa sampinjonima, kada cemo njih da uvodimo? Ovde ih ima u kasicama jos od 8 meseci, mozda cak i ranije. Da li su one alergene ili je neki dugi razlog u pitanju sto se ne daju deci?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2083
16.10.2012 11:18:32   
Anoniman
Jesu alergeni. Ja sam htela, pa me mama napičila da sam nenormalna user posted image . Stoji mi na spisku za dr u kategoriji "da li sme?". 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2084
16.10.2012 18:02:15   
Anoniman
isli smo jutros kod hematologa na kontrolu. kseniji je hemoglobih 108, pa joj je dr ukljucio ferrum sirup, 1x6 ml. rekao je da jede sto vise mesa, dzigericu, zumance, blitvu, spanac, zelje, koprivu, kupine, borovnice.. sto manje mleka! kontrola za 4 nedelje.
ja otisla do dr da podignem recept, tamo na hodniku sretnem nase dr alergologa kod koje smo bili juce. presretnem je na hodniku, pokazem rezultate, pitam za sirup.. kaze moze slobodno to da pije. za crveno voce je rekla ne jos. samo sto vise mesa.
nasa dr mi je rekla se da vise ne cimam da dolazim samo zbog recepta, jer od kada je ona nacelnica uvela je mogucnost "halo recept". pozovem telefonom, trazim njenu sestru, kazem sta mi treba, dr to napise kada stigne.. i u toku dana bilo kada neko samo svrati na salter da podigen recept. nema cekanja reda samo zbog toga. bas sam se odusevila, jako pametno!
pitala sam sme li K da jede meso 2x dnevno, i za rucak i za veceru? rekla je da sme.. ali dzigericu 2x nedeljno, ne vise. tako da sam ja resila joj izbacim pahuljice za veceru. pice samo mleko pred spavanje i jesce ga u kasi ujutru. to ne bi trebalo da predje 300-400 ml. umesto pahuljica za veceru ce od sada jesti meso i povrce.
kupila sam danas ponovo pilecu dzigericu i zaledila je, iako sam je jedno vreme potpuno izbacila. ne vredi, mora je jesti. i kupila sam pomorandze, da joj ih uvedem kao sok posle rucka, kao sto yula radi. s' obzirom da ce sirup piti posle dorucka, ne znam da li cu tada davati i pomorandzu ili posle rucka, kada je potrebnije. ako uopste bude htela da pije, jer ovih dana nista nece.
danas sam joj skuvala jagnjetinu sa prazilukom, krompirom i spanacem. pojela je svega par kasicica. onda sam otvorila teglicu sa curetinom, nije htela ni da proba. nista nece ovih dana da jede, ja ne znam sta cu vise sa njom da radim. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2085
16.10.2012 18:12:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula
Zene, a sta je sa sampinjonima, kada cemo njih da uvodimo? Ovde ih ima u kasicama jos od 8 meseci, mozda cak i ranije. Da li su one alergene ili je neki dugi razlog u pitanju sto se ne daju deci?

juvitanina kasica sa teletinom ima u sebi sampinjone. ja sam pomisljala da ih na taj nacin uvedem.
mada pitanje u kom procentu.. i ovo sto sam spanac i pomorandzu uvela preko pahuljica mi je skroz sumnjivo. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2086
16.10.2012 19:20:51   
Anoniman
pojela je sad za veceru i teglicu sa curetinom i spanac od rucka. znam da ne treba da se podgreva spanac i necu to vise da radim, ali sada mi je bilo bitno da pojede ista.. ispalo je da smo je bas izgledneli user posted image jer je od pola 6 vec pocela da ide po kuci i kuka cim vidi da neko nesto jede. inace, nisam pisala ovih dana da sam joj izbacila jednu uzinu, popodnevnu. jednostavno spava predugo preko dana, kasno ruca, oko 19h vec vecera i nemam gde da joj umetnem tu drugu uzinu. zapravo arzmisljam da bi bilo bolje da ruca oko podne, pre spavanja, a da uzina posle spavanja. videcu kako cu to resiti narednih dana.. ali mi je sad jos cudnije kako nije gladna, kada su joj sad razmaci izmedju oboka bas veliki. ajde da joj precesto nudim da jede, kao sto sam mozda ranije radila..ali 4 obroka za dan je skroz ok. danas mi jedna mama sa kojom sam cekala kod hematologa rekla da joj je dr rekao da dete treba da ima 6,7 obroka user posted image ili mozda 7,8 user posted image nisam sigurna sta mi je rekla.. ali sam bila zaprepascena. jedino ako u to ne racuna i ranojutarnje i vecernje mleko. verovatno racuna.
inace, primetila sam da mi se raspolozenje menja u zavisnosti od toga da li je i koliko K jela. user posted image ajde sto sam rastrojena i nervozna kada posle sat vremena hranjenja ne pojede nista.. ali zasto sam tako glupo srecna kada pojede obrok? jadne mi majke, cime se zadovoljavamo. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2087
16.10.2012 20:19:37   
Yula
Macaki, bice to sve u redu, sredice ona Fe, mnoga deca imaju problem sa manjkom gvozdja, i moj L. je bledunjav, moracu da trazim uput za vadjenje krvi, ali pedij.nam prosli put kada sam trazila rekla da nema potrebe jer je on bled na mm i mene, mi smo kao vampiri bledi, a meni Fe ok, bas mi danas stigli rezultati.

Ja njemu uveliko vec dajem borovnice, ne jede ih cesto u poslednje vreme i najcesce mu ih dajem kao vocni jogurt. Sok od pomoranzde dajem nekih pola sata-sat posle rucka, a mozda bih trebala i ranije, kazu da je tada dobro zbog pomoci vitamina C pri absorbciji Fe iz rucka.

Koliko ti je teska i visoka sada Ksenija? Ja mislim da ona jede onoliko koliko joj je potrebno. Nemoj toliko time da se opterecujes.

I samo da dodam za Tash, i ja isto mislim da ekcem nema veze sa sircetom.

< Poruku je uredio Yula -- 16.10.2012 20:22:11 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2088
16.10.2012 22:42:36   
Anoniman
smirio se ekcem. Smiruje se nos. Smiruje se kasalj. Mojoj sreci nema kraja. :)

Kanda ce i sa fazanom sve biti ok, danas je bio prvi dan. Ja nekako po prvom danu vec sudim, iako sam eto sa jaretinom bila lose sudila a ispostavilo se da sam gresila, sa sircetom sam imala neki los predosecaj. Mozda jer me je mama natripovala da ne treba da dam, nemam pojma.

Hocu da mu dam da proba obicni sok od jabuke, Next-ov, koji i Luka pije. Pise u sastavu: koncentrovan sok od jabuke. Hocu i ice tea od breslve da probam, moram samo proveriti sastav.

Marko jede kao provala. Ja sam dosla sa posla 4, on je rucao u 3 sve po redu: supe, mesa, krompira, prokelja. Usla sam, trazio je smoki, pa cips, pa bundevaru, pa Kiki bombone, pa smo otisli sa Lukom na trening, kupili kifle, pojeo je celu kiflu, pa opet bundevare, pa mleko. On mene kako ugleda slozi tuznu facu i kaze Mama gladan sam.

Inace, jutarnje mleko sve redje pije. Ustaje oko 9, leze oko 22. Vidim da cu i njemu, kao i Luki, za nekih pola godine ukidati dnevni san. Ukinuli smo flasicu za sok. Napolju pije iz one male Iana ili Rosa flasice, a kod kuce na casu ili slamcicu.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2089
16.10.2012 22:44:27   
Snelle
E šta ti je život - deca koja mogu da biraju šta će da jedu i mogu sve da jedu - dave sa klopom, a oni koji ne mogu....user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2090
16.10.2012 23:07:22   
Anoniman
Pocela sam Luki da dajem Sanostol sirup sa dodatkom gvozdja. On ima ok HGB, ali su mu niski MCH, MCV, MCHC, sto ukazuje na vrstu anemije. Elem, poceo je da jede kao blesav.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 2091
16.10.2012 23:21:36   
Anoniman
On mene kako ugleda slozi tuznu facu i kaze Mama gladan sam.

user posted image

yula, skoro su mi sveki i zaova bile na zlatiboru, pa sam narucila da mi donesu borovnice za K. planirala sam da ih ledim, nisam mislila skorije da ih dajem. medjutim, vratile se one i kazu nema vise borovnica, niko ne prodaje sveze, prosla sezona. kupile nam sirup na rastvaranje od borovnice, koji ja ne pijem uopste jer je grozan, a K ga tek ne bih dala. prvo je presladak, a drugo ja tu uopste ne osecam borovnice, kao da je neki sirup od kuvanog slatka. user posted image tako da sad ne znam gde bih kupila borovnice.. pojma nemam ima li ih po hipermarketima, ja nesto nisam ni zagledala... a kupine sam mogla da ostavim fantasticne domace, da sam se setila, jer nam drug gaji na veliko. ali njih svakako ne bih davala skorije, zbog alergije. tako mi nesto danas rece i hematolog kada sam mu pomenula potencijalnu alergiju na crveno voce.. borovnice biste smeli, ali kupine nemojte jos, one imaju u sebi... nesto, nisam zapamtila sta!

sto se soka tice, ja ne znam da li da ga dajem posle rucka ili prepodne uz sirup koji ce da pije. ne znam kada bi bilo korisnije. mada imam los predosecaj, mislim da ona to uopste nece hteti da pije.

ne znam koliko je duga i teska. poslednji put smo se merili pre 3 meseca, za 11.5 meseci.. tada je imala 75cm valjda user posted image i bila teska OKO 10 kg. kukala je i zapomagala da je uzmem, pa se vaga stalno drmala i nisu uspeli da je izmere. tek 23.11. ako budemo isli na mmr cemo se ponovo meriti.

ja sam citav zivot anemicna. citav zivot pije gvozdje i pila-ne pila isto mi se hvata, hemoglobin mi je uvek na donjoj granici. tako da pretpostavljam da je to kod nje nasledno i ne potresam se mnogo.
inace, i meni je hemoglobih isto 108, i ja sam dobila ferrum za grickanje. prosle nedelje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2092
16.10.2012 23:23:48   
Anoniman
Pocela sam Luki da dajem Sanostol sirup sa dodatkom gvozdja. On ima ok HGB, ali su mu niski MCH, MCV, MCHC, sto ukazuje na vrstu anemije. Elem, poceo je da jede kao blesav.

e to bih i ja! zato sam juce pitala dr za pikovit, ali ona nije za to. kaze sta ce joj to, ona lepo napreduje, lepo izgleda... da, ali nekada je i lepse izgledala! user posted image mislim, imala je zanosne zenske obline, sada je mrsava kao manekenka. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2093
16.10.2012 23:33:53   
Anoniman
na bocici originalno pise za decu iznad 6g, a po nasoj deklaraciji iznad 3god.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2094
16.10.2012 23:42:16   
Anoniman
svasta!
na pikovitu pise 1+

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2095
17.10.2012 6:55:52   
Anoniman
mislim da ima i sanostol 1+. Udji na njihov sajt, imaju po uzrastima.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2096
17.10.2012 21:16:45   
Anoniman
ZILLE, stavi ovde sliku lizalica, ja sam skroz zaljubljena u njih!!! :)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2097
17.10.2012 22:09:55   
Yula
Pozdrav drage moje!

Jutros me zove muz da nadjem papir na kome pise kog datuma imamo zakazano u bolnici za testiranje, da bi trazio slobodan dan, i trazeci taj papir nabasam na onaj od alergologa i ladno vidim da smo imali sastanak danas u 9.50h a ja sam to videla u 10.30h! user posted image user posted image Lepo covek da uzme motku pa sa njom da me opauci da se naucim pameti, pop**** sam bila! Sve sam mislila da je 20 i nekog oktobra i sve kao pogledacu kada je, i uopste nisam imala predstavu da je danas vec 17. Pozvao mm i izvinio se, rekli da je lepo sto smo javili i ladno nas prebace za 26., sledece nedelje, valjda im se upraznilo mesto, inace se kod nje ceka po 2-3 meseca. Od danas papire sa sastancima kod doktora lepim na frizider.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2098
17.10.2012 22:15:38   
Anoniman
lizalice? user posted image

ja sam danas spremila kseniji palacinkicu od zuamnceta, brasna i malo vode. cetvrtinu je pojela za rucak, a polovinu za veceru. skoro da sam joj dala danas 3/4 zumanceta (mada ja deo i bacim dok ga odvajam od belanceta, onu opnu i sa njom jedan deo).. umesala sam joj sa socivom i kuvanim krompirom.
dala sam joj posle rucka i sok od manje od pola pomorandze. popila je sve i dopada joj se. user posted image
sutra moram da dam sirup, verovatno cu ga dati odmah posle dorucka, da ne bude na prazan stomak. sutra cu ga dati sa spricem, da vidim kako ce da reaguje.. a mozda ga kasnije rastvaram u vodi ili soku od pomorandze, sta mislite? uz rucak vec pije probiotik rastvoren u vodu, ovo jedino da joj dajem u toku dorucka ili nakon njega.
kupila sam danas u idei neke coko pahuljice, nesto kao car na dar. gledala sam i korn fleks i bas se pitala da li bi K htela to da jede za npr. dorucak.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2099
17.10.2012 22:16:00   
Yula
Ne znam zasto ne davati neki preparat sa gvozdjem ako detetu vec manjka a ne moze lako da ga nadoknadi iz hrane? Nekada te doktore ama ich ne razumem. Mac, jesi li pitala ZASTO ne? Meni dr kada nesto kaze obavezno mi sve pojasni, sta, kako , zasto.

Tasho, super da Maretu to sve prolazi. A sta to bi sa jaretinom? Znam da je bilo neke frke, ali zaboravih sta se na kraju ispostavilo? Molim vas, ne zamerite mi, ja sam uzasno zaboravna, po ceo dan sam u obavezama i kada dodje vece mozak opteretim sa more informacija i jednostavno mi se stosta zbrka po glavi, pa moram stalno da vas zapitkujem. Sva sreca sto sam dosta pisala sto ivde, sto u dnevnik o odrastanju mog deteta jer vec sada vidim da sam mnoge stvari zaboravila.

Zille, sta se desava kod vas, ima li sta novo, sta bi sa kukuruzom i svinjetinom, sta jede maleni sada?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here