|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.10.2012 22:41:00   
Anoniman
Yula, nisi me razumela, tj, nisam se baš najbolje izrazila.

Umorna sam od života. Umorna sam onako da nikakav beg na par dana bez dece, ili san od 12h u kontinuitetu ne može da nadoknadi. Umorna sam onako kako samo majka može biti.

Umorna sam od svakodnevnice: 6.30 ustanem, sredim se za posao, sredim Luku, sredim Marka ako ustane, Luka u vrtić, ja na posao, giljam tamo, dođem u 16h, mm ode u 16.30, ja ostanem sa decom, u 19.30 večera, u 20h kupanje, onda natezanje: hoće da jede, neće da jede, šta hoće da jede, šta neće, neće da se kupa - neće iz kade, neće mleko - hoće mleko, neće da spava... onda sudovi, onda hrana za Marka da se pripremi za sutra, taman sednem, on krene da njari, i onda legnem sa njim. Nisam odrasla ni časa, tj jesam, ali na poslu. Nemam volje da izađem, jer kad pomislim na mamurluk uz dvoje dece, prođe me volja, a ja sam čovek od meraka, ako idem, idem na cigane i pijem.

Deca su trebala večeras spavati kod moje mame. Ja sam se toliko unervozila, a mama je samo pitala "Kako ti kupaš Marka?"... Tada sam shvatila da ona realno nema pojma oko njega. Nema pojma kako ga kupam, dal ga i koliko mažem, koliko mleka, kako ga uspavljujem... I ustvari, ni ne mogu da zamislim kako bi ona postigla sa njih dvojicom, jer, ona je ostarila i usporila se, a i nikada nije imala dvoje male dece (ja sam imala 13 god kad mi se brat rodio).

I tek večeras sam shvatila da u skorije vreme ne vidim svoje "Dobro jutro".

Ja i dalje nemam poverenja ni u koga.

Mene da sutra zgazi auto, mm ne bi znao gde deci stoje čisti peškiri, a ne šta Marko sme da jede i koliko treba da jede. Shvatila sam da se užasno plašim zbog toga što samo ja znam sve, a svi ostali znaju parcijalno, rekla bih da dadilja zna najviše.

Jednostavno sam umorna od strepnje, jednostavno sam umorna što mi se mozak nikada ne odmara.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2051
12.10.2012 22:56:28   
Yula
E, to je vec druga stvar. Ali, takva je sudbina nas majki. Zamisli ove zene koje imaju dvoje jako male dece, ili Adrianu koja ima dve malene cere i jos dve bebe bliznakinje! Cuti i trpi, brzo ce porasti.

Ja bih uputila mamu, objasnila sve, ispisala instrukcije za slucaj da zena nesto zaboravi, a desava se i nama duplo mladjima da se pogubimo, pa nije zgorega. I ako mozes, odnosno, ako oni mogu, salji decu jedan vikend kod jedne bake, a drugi kdo druge, neko vreme, valja i zbog dece, i zbog vas a i zbog baka i deka da provode vreme malo zajedno, a ti sama sa sobom i svojim muzem. Deci bi mozda u pocetku bilo malo neobicno, ali mislim da bi se oni vrlo radovali vremenu provedenom sa bakama i dekama. Mada, pazi, ja ne znam kakvi su vasi odnosi sa roditeljima i svekijevcima, ali iz tvojih prica mi sve to deluje ok. Ti se plasis zbog Mareta, da neko nesto ne zabrlja, ali nece, uverena sam u to da ce vise voditi racuna o njemu nego li ti sama. Mozda jedan vikend da ostanes ti sa njima zajedno kod vasih, a posle da idu sami? Sta mislis o mojim predlozima? Potrebno ti je malo odmora.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2052
12.10.2012 22:56:38   
Anoniman
BTW, ja mislim da ovaj ekcem nije od sirćeta. Izbio mu je isti dan kao i meni na prstu. Može biti od hladnoće, naglo je zahladnelo. Svejedno, sirće će sačekati koju nedelju do sledeće probe. Trenutni cilj mi je da prestane napokon da kašlje (već evo 4ta nedelja), pa da izvadimo krv i idemo na kontrolu.

Možda sutra dam ćuretinu.

Inače, za malo da mu večeras dam prženice (moče, ko ih već kako zove). Ja se debil, skoncentrisala na jaja, kao daću mu, pa kud puklo, sva sreća prokomentarišem pred bakom, kaže ona "Čekaj, pa ispeći ću mu onda jednu na vodi a ne na mleku", ja sam mentol, na to zaboravila.
Eto, zato je dobro pričati sa ljudima. U određenim momentima više ne razmišljaš kako valja. Elem, nisam dala, kontam, majku mu, petak je veče, neću u bolnicu za vikend.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2053
12.10.2012 23:03:58   
Anoniman
Ja kada sam tamo, svi se isključe. "Tu je Tamara, ona će. Imaš šta da mu daš da jede?" - imam, naravno da imam, ja uvek sve imam... samo lagano više mozga i živaca nemam.
Moj Luka ne voli da noći kod baba. Ustvari, ne voli da provodi vreme noću van kuće. Nikada nije ni voleo, a onda se rodio Marko, i taj period našeg borvka prvo u porodilištu, pa onda u Dečijoj bolnici, pa moje psihičko stanje koje je bilo užasno tada, a on nije išao u vrtić već je sve vreme bio sa nama kod kuće... Mnogo je ostavilo ožiljaka na njemu. A ja jednostavno to ne umem da popravim, koliko god se trudila. user posted image Nekada imam utisak da mm ne razume. Da uopšte ne kapira šta se sve se desilo i šta se sve dešava, ni u mojoj ni u Lukinoj glavi. U ovoj celoj priči, nas dvoje smo najviše nadrljali, e sad ja, manje - više, ja sam matora kokoš koja će se izvući, ali on je maleni dečkić, tada je imao 4 gidnice, sada ima 6, i majku mu, i dalje je maleni dečak, a toliko toga drži u sebi, toliko je emotivan, a ja i dalje ne stižem da mu posvetim pažnju koliko bi trebalo jer sam stalno sama, jer sam hronično umorna i živčana. Koliko samo mrzim sebe kada kažem "Ne možemo sada to Luka, Marko je mali, kvariće igru!"... kao da Luka može da zaustavi svoje odrastanje i da sačeka da Marko sazre pa ćemo tada neke stvari raditi... Pa, tada mu neće biti zanimljive, a ja ne postižem sve.
E j**i ga, rasplakala sam se.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 13.10.2012 9:29:13 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2054
12.10.2012 23:07:09   
Yula
Ma da bre. Mozda da prvo sacekas da ti dete ozdravi pa ne da se tripujes posle dal je od ovoga ili od onoga. Necemo moci vecito da ih cuvamo pod staklenim zvonom, pre ili kasnije ce probati nesto od onog "zabranjenog" i bolje da znamo da li im nesto zaista smeta ili ne, manje stresa za njim a i za nas.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2055
12.10.2012 23:09:44   
Anoniman
Mislim da kada bude došao red na jaje, ako recimo budem čekala sa tim još nekih pola godine, da neću davati žumance 2 meseca, pa belance 2 meseca. Mislim da ću krenuti baš tako: moče, kajgana... sve odjednom. Ako primetim da tako ne valja, onda ću da ukinem pa lagano deo po deo.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2056
12.10.2012 23:15:02   
Yula
E user posted image user posted image user posted image Izgubi mi se ceo post a nisam ga iskopirala aaaaaaaaaa

Pisacu ti sutra uvece na face, da ne offujem ovde.

Uglavnom, primeni ono sve sto sam ti predlozila na Mareta, mislim neki vikend kod baka i deka, daj im sve smernice, a ti se posveti Luki. On mi deluje kao jedno divno, nezno detence, dok je Mare pravi dzambas.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2057
12.10.2012 23:17:24   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Mislim da kada bude došao red na jaje, ako recimo budem čekala sa tim još nekih pola godine, da neću davati žumance 2 meseca, pa belance 2 meseca. Mislim da ću krenuti baš tako: moče, kajgana... sve odjednom. Ako primetim da tako ne valja, onda ću da ukinem pa lagano deo po deo.

Pa da, tako i ja radim, odmah sam Lazaru dala palacinku, ali mu se nije dopala, vec je bio sit i jednostavno nije hteo da jede, a nije nikada nista slicno ni jeo. Isto jutros mu dala malo hleba i dzema od sipuraka, nije hteo, samo hoce cist hleb.
Moram da palim, ceka me gomila posla. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2058
12.10.2012 23:26:42   
Anoniman
Mako tek od nedavno jede palačinke (posne), do sada ih je pljuvao. To je gnjecavo, nisu deca navikla na takvo agregatno stanje, nazovimo ga tako. Luka je dugo pljuvao palačinke.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2059
12.10.2012 23:34:50   
Anoniman
tash, moras malo da ukljucis i druge u brinu o deci. i sama gresim u istoj stvari, ne dam da niko brine o K, mislim da ja to radim najbolje. ali danas sam pozvala sveki da dodje da je malo proseta, jer je mm kuci bolestan vec dva dana, ona nervozna, ja nemam snage da je 2x izvodim, imam puno posla.. njih dve se super provele, ja svasta uradila, milina. ali mi i dalje smeta da je dajem da ide kod njih, ali to nije zbog svekijevaca, vec zbog ostatka familije koja zivi tamo (duga prica).
sto se alergije tice, ne ocajavaj, super je on! videces da cemo mi ovde docakati dan kada ce on moci bukvalno sve da jede. i mleko i mlecno. kad kad docice i taj dan.
mog aleksandra kolega napustio firmu pre par meseci i preselio se sa zenom i bebom od godinu dana u nemacku, nasao bolji posao, bolje placen.. pa trbuhom za kruhom. posle pad dana su se culi, kaze mala u bolnici, ima upalu zglobova. mislim, beba od godinu dana upalu zglobova? posle duzeg boravka u bolnici i zavrsene dijagnostike, javlja on.. reumatoidni artritis. user posted image pre neki dan kada su se culi, kaze u bolnici je, ceka cerkicu, prima neku bio terapiju. postace invalid kad-tad, bolest moze samo da napreduje, moze samo da bude gore, ne moze bolje. cuti pa reci hvala Bogu, ima samo alergiju, zdrav je i prav!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2060
13.10.2012 0:24:42   
Yula
Pametno radis Macaki, daji dete da se druzi i sa drugim odraslim ljudima. Ja se bas trudim da L. vodim u drustvo sto dece sto odraslih, jer smo mm i ja kucni moljci, da se mi pitamo ne bi ni izlazili iz stana user posted image A L. voli kada neko dodje, bas se raduje i voli ljude puno. Sutra mi dolazi drugarica sa sincicem koji ima nesto preko 3god. njih dvojica se tako lepo igraju da je to neverovatno! Inace, da se pohvalim, moj Lale voli da prica i puno vec reci zna da kaze, bas voli da ponavlja za nama. Mislim da ce sa 18m znati gomilu reci i to ih potpuno svesno koristi.

Javljam kako su prosle nase spagete sutra user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2061
13.10.2012 8:17:00   
Verus
Tash, nadam se da je Mare bolje-ne stizem da citam uopste. Oli je bas lose, ima takve napade kiseline da ni ne spava...kao kad je bio mali. Jbt napisem kako je super na onoj reflux temi i sve naopacke.

Elem,kontam da je od hleba-kvasac daje kiselinu?? Ili od brufena, pun je secera, a dam mu uvece za zube?

Uglavnom, hleba dobije malo ujutru i vise mu ne dam, a necu ni brufen. Uzela sam onaj gel za zube pa cu to kad zagusti. I dajem mu dorucak, rucak i veceru. Precesto sisa a sta god da uradim ne mogu da ga zavaram (voda, neka druga hrana, setnja, igra...sve sam probala). Nocu ga uvek podignem kad place i nonam pr enego sto dam sisu; nekad mi uspe, nekad ne....

Samo da mu se ovaj reflux malo regulise...sad bar znam da nije usred alergije i to mi znaci puno.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2062
13.10.2012 8:27:19   
Lu
Nadam se da će biti bolje malom miškuuser posted image
Gdje si ti, mi čekamo da nam se javiš  user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2063
14.10.2012 0:38:12   
Anoniman
dala sam curetinu. Nista se nije desilo. Ekcemcici na licu od pre koji dan su se povukli. No veceras sam videla jedan na struku, s leve strane, ispod Ruke. Ne mislim da je povezano sa curetinom.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 2064
14.10.2012 13:49:55   
branki*
ih,bre,tash,sad citam sta si sve pisala ovde,rastuzih se i ja,jbguser posted image proci ce,bice drugacije,bice bolje,idu dani,mi sa njima,drzi seuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2065
14.10.2012 14:25:16   
Anoniman
tash, ali ako se sada pojavio ekcemcic, onda on nema veze sa sircetom, a sledi da onda mozda i oni prethodni nemaju veze sa sircetom. zar ne? user posted image
ja bih uvela curetinu, sacekala nekoliko dana, do nedelju, a onda ponovo probala sirce.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 2066
14.10.2012 14:29:54   
Anoniman
mi uveli pomorandzu preko onih pahuljica. jutros je pojela celu dozu za dorucak, ali cu sacekati jos malo pre nego sto joj dam svezu pomorandzu. mozda cu za pocetak kapnuti po par kapljica u pahuljice za dorucak. malo mi je frka da joj odmah dam da pije cedjenu, a i sumnjam da bi joj se dopalo. ona inace sokove uopste nece da pije.
sutra idemo na kontrolu kod alergologa, jedva cekam!
inace, ja sam joj do sada davala navise 1/4 zumanceta, mozda malo vise.. mozda je trebalo do ove kontrole vec sasvim da ga uvedem....
pitacu dr sta misli sto smo zakazali mmr.

< Poruku je uredio Macaki -- 14.10.2012 14:30:52 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2067
14.10.2012 20:17:48   
Yula
Srecno sutra Macaki, ali mislim da si joj trebala dati bar celo zumance, znas da mnogoj deci ne smetaju uopste male kolicine ali smetaju vece. Zato i mi idemo da vidimo koja kolicina zivih jaja L. ne smeta. Mada, videces sutra sta ce ti reci dr, mozda ona kaze da je ok i ovako, svakako nije zgoreg sto idete.

Ja juce dala Lakiju obicne spagete, tek posle vidim da u njima samo moze imati jaja u tragovima, a ja htela dati nesto bas sa jajima. Nema veze, dacu mu neki drugi dan makarone sa jajima. I mi krajem meseca idemo kod alergologa.

Nestrpljivo ocekujem vas izvestaj! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2068
15.10.2012 0:31:51   
Anoniman
branki user posted image

Mac, probaću sirće ponovo, samo mislim da će to sačekati malo jer želim da ozdravi NAPOKON, pa da mu izvadim krv i odem na kontrolu. Ja bih to da obavim u naredne dve nedelje, i želim da uradim PRICK o kom sam pričala... sve mi je to nekako bitnije trenutno nego sirće. Ovih dana će biti fazana, pa ćemo i to uvesti, da može da jede paštetu i supicu. user posted image

Počeo je da mi odbija doručak i večeru. Valjda mu je dosta namaza, slanine, pršuta... Ne znam. Palačinke jede kao blesav. Ali ne može stalno jesti palačinke.

Mac, srećno sutra.

ps. ja sam i dalje u down-u. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2069
15.10.2012 10:41:11   
Yula
Pa, sigurno mu je dosadilo da stalno jede jedno te isto. Ajde kasnije u odgovarajucoj temi da me podesetis kakav je njegov dnevni meni, pa da vidimo, mozda neko od nas uspe da ti da neki predlog za neku novu klopu od ovih namirnica koje Markic jede.

Ovaj prelazni period izmedju jeseni i zime je kao stvoren za depresije. Ipak, uvek moze da se nadje neka pozitiva da razvedri oblake.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2070
15.10.2012 10:54:36   
Anoniman
Za doručak i večeru jede sledeće naizmenično:
- pašteta
- namaz od šargarepe
- namaz od plavog patlidžana
- džem od kajsije ili šljiva
- slaninu
- pršut
- slane i slatke palačinke ( sve iznad uz hleb)
- slana kifla, ili kifla sa susamom
- ukoliko je slan obrok, ide salata: paradajz, paprika, krastavac, rotkvica, šargarepa, i ide na šolju 1dcl ad mleka

Pa realni budimo, i Luka vrti stalno isto: sendvič, viršle, paštete, jaja. Mislim, kod nas u kući je to ono što se jede za doručak ili večeru. Ne jede se kuvano.

Ma, jaja bi nama napravila BIG BOOM u jelovniku!

< Poruku je uredio Tash -- 15.10.2012 10:55:10 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2071
15.10.2012 11:15:15   
Krcko
Žene svaka vam čast na vašoj konstantnoj brizi , pažnji,stalnom praćenju šta sme-šta ne sme.Ovo samo MAJKA može!Skidam vam kapuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2072
15.10.2012 17:11:46   
Anoniman
javljam se!
kada je doktorka cula da smo zakazali mmr za 23.11. predlozila je da se pre toga vidimo jos jednom, uradimo pric i vidimo gde smo.. pa da onda odlucimo sta cemo po pitanju vakcine. ona ce joj uraditi testiranje na zumance i belance, a ja sam trazila i mleko, da vidimo kako sada sa tim stojimo. ta kontrola ce biti 12.11. a do tada je rekla da mozemo nastaviti sa pecenim zumancetom, ali belance NE, bareno zumance NE, mlecni proizvodi NE, kozji jogurt NE, riba NE. citruse mozemo da uvedemo. kada sam ribu pomenula rekla je da ne dajemo jos uvek jer je jak alergen, nego kada dodjemo da je podsetimo, pa ce uraditi pric i na to. znaci: zumance, belance, mleko i recna riba.
jako sam zadovoljna sto je tako oprezna po pitanju vakcine. user posted image
nakon tog testiranja i kontrole cu znati vise, pa cemo tada pricati o daljem uvdjenju namirnica.
nastvavljamo sa probiokidimmuno, rekla je ce ga piti 6 meseci u kontinuitetu.
pitala sam da li smem da joj dajem uz to i pikovit, jer slabo jede. kaze ne, sta ce vam to? ona lepo napreduje, lepo izgleda, nema potrebe.. pa ja kao sto nece da jede, izgleda lepo, ali izgledala je nekada i lepse. user posted image

(odgovor članu Krcko)
  Direktna veza do poruke: 2073
15.10.2012 22:20:59   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Za doručak i večeru jede sledeće naizmenično:
- pašteta
- namaz od šargarepe
- namaz od plavog patlidžana
- džem od kajsije ili šljiva
- slaninu
- pršut
- slane i slatke palačinke ( sve iznad uz hleb)
- slana kifla, ili kifla sa susamom
- ukoliko je slan obrok, ide salata: paradajz, paprika, krastavac, rotkvica, šargarepa, i ide na šolju 1dcl ad mleka

Pa realni budimo, i Luka vrti stalno isto: sendvič, viršle, paštete, jaja. Mislim, kod nas u kući je to ono što se jede za doručak ili večeru. Ne jede se kuvano.

Ma, jaja bi nama napravila BIG BOOM u jelovniku!

Tasho, kako Mare reaguje na to da Luka jede nesto sasvim drugo, da li je svestan toga, da li trazi da isto jede i on? Sta ima u obicnoj fabrickoj jetrenoj pasteti i virslama sto ne sme Mare da jede?

Jesi li nekada pravila njoke, mislim da se one prave od krompira, brasna i vode, njih posle skuvas, pa mogu i da se prze, budu bas ukusne i super idu sa raznim sosevima.

Sta je bilo sa sutlijasem, grizom, palentom i tim zitaricama, kada to jede?

Kada uvedete jaja imaces gomilu novih jela da kombinujes, a i palacinke ce biti mnogo ukusnije. Jedan kuvar koga znam je spremao palacinke sa jajima i kiselom vodom i odlicne su bile!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2074
15.10.2012 22:29:00   
Anoniman
Trudim se da boje u njihovim tanjirima budu iste. Ako Luka jede paštetu, jede je i Marko. Ako Luka jede viršle sa kečapom, Marko jede džema, jer je ubeđen da i Luka jede džem. user posted image
Ima mleka u viršlama.
njoke, gomboce i sl neće da jede. pljuje ih.
mekike ne jedu ni jedan ni drugi, ne vole.
žitarice jede pred dnevno spavanje.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here