|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.11.2012 12:25:20   
Anoniman
Probaj jednu da prekriješ kuhinjskom krpom, a drugu folijom, dok su tople. Ta u foliji će se upariti, pa će verovatno biti meka, a sa ovom pod krpom ćeš videti koliko bi se stvrdle da ne umotavaš u foliju. (ja bih tako)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2251
16.11.2012 14:39:28   
Anoniman
Naletela sam na nekoliko recepta, malo ću da ih modifikujem, pa evo i vama, a vi ih modifikujte prema sebi.

VITAMINSKI KOLAČ SA ŠARGAREPOM
Potrebno je:

3
šoljice strugane šargarepe
8-9 šoljica brašna4 šoljice šećera2 šoljice ulja
1
limun
1
kesica praška za pecivo
1
kesica vanilin-šećera

Priprema
Izmešati 3 šoljice strugane šargarepe, 4 šoljice šećera, 3 šoljice mlake vode, sok od 1 limuna, 2 šoljice ulja, 1 kesicu praška za pecivo, 1 kesicu vanilin-šećer, 8—9 šoljica brašna. Masu dobro izmešati da bude ujednačena, sipati je u podmazan pleh i peći na temperaturi od 250 stepeni. Kolač se može ukrasiti suvim grožđem, pre pečenja. Kolač iseći na kockice i posuti ga šećerom u prahu.

Ovde ne bih ništa menjala.

BOMBICE OD GRIZA
Potrebno je:
1 l
mleka
500 g
griza
200 g
kokosa
6
kašičica kakao
24 kašike šečera
pola
šoljice ulja

Priprema
U mleko sipati ulje i staviti da se kuva, dok mleko ne provri u drugu činiju pomešati šećer, griz i kakao. Kad mleko provri, smanjiti vatru i polako sipati smesu u mleko uz stalno mešanje, sve dok masa ne postne gusta. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se malo prohladi. Posle pravite kuglice i valjate ih u kokos. Prijatno

Ovde ću umesto mleka vodu, i izostaviću kakao. Na ovaj način ću da uvedem kokos.

POSNE URMAŠICE
Potrebno je:

2
čaše (od 2 dl) ulja
1
čaša vode
700 g
glatkog brašna
1 praška za pecivo
Sirup:

2 čaše (od 2 dl) šećera
1,5
čaša vode
2
kriške limuna

Priprema
1 U posudu staviti ulje i vodu. Staviti na vatru da proključa, pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.
2 Testo prohladiti, praviti urmašice i peći na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kada se ispeku, tople preliti toplim sirupom.
3 Sirup: Šećer, vodu i kriške limuna, staviti da vri i to kad provri, da vri 3 minuta.

Ovde ću videti šta ću sa limunom, nikako da ga uvedem, mada ne mislim da bi bilo problema pošto pije ceđeni sok od narandže i mandarine.

SLATKI POSNI KOLAČIĆI
Potrebno je:

2
šolje ulja
1
šolja vodena vrh noža soli
3 kašičice šećera
1
kockica kvasca
1 kg brašnodžem (po svom izboru)
šećer u
prahu (za posipanje)
Priprema

1 Ubaciti u činiju sve ove sastojke. Umesiti glatko testo i razvući koru, debljine (otprilike tupe strane noža, i seći na kockice, veličine oko 6 cm.
2 Na svakoj kockici u sredini staviti džem i po jednu četvrtinu kokice oraha, može i lešnik i preklopiti, dva susedna kraja od kockice. Ređati u ne podmazan pleh, da se ne dodiruju.
3 Kada se ispeku uvaljati ih u šećer u prahu ili u mlevene orahe, po želji šta imate.

Ni ovde ne bih ništa menjala.

DOMAĆA ČOKOLADA
Potrebno je:

400 g
+ 6 kašika šećera
150 g vode
1
vanilin šećer
3
šoljice ulja
400 g
brašna
2
kašike kakao praha
Priprema
1 Zgoreti 6 kašika šećera, kao za karamel, pa naliti vodu. Kada se otopi dodati još 400 g šećera i kuvati na tihoj vatri, dok se sasvim ne sjedine voda i šećer.
2 Skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer, ulje, brašno i kakao.
3 Sve dobro izmešati i sipati u kalup i ostaviti da se hladi. 4 Kalup može biti isti onaj kojim se prave kocke leda ili plastična činija, koju nije neophodno podmazivati.

Izostaviću kakao, nemam pojma na šta će to onda ličiti, ali umreh od radoznalosti, možda probam još danas.
Ako uspe, koristiću za sledeći recept.

BANANICE
1
kora od oblatne
800 g
šećera
3
želatina ekstrakt od vanile
2 dl vode
100 g
čokolade
Priprema

3 želatina pomešati sa malo vode i ostaviti da odstoji. U šerpi ušpinovati 800 g šećera i 2 dl vode. Kada to ušpinujemo u to dodamo želatin i mutimo, mikserom dok se ne zgusne, pred kraj, dodamo ekstrakt od vanile ili banane po želji. Brzo sve to nanesemo na koru, od oblande, jer se vrlo brzo stegne fil.
Kada nanesemo fil, odozgo napravimo glazuru od čokolade i prelijemo.

O ovome svemu ću još razmisliti... Šta je ekstrakt vanile? I, kora od oblande... mislim da će to ipak biti "ona moja home.made kora". Umesto čokolade bih koristila tu čokoladu od gore, ako uspem da je napravim.

< Poruku je uredio Tash -- 16.11.2012 14:44:56 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2252
16.11.2012 14:57:07   
Anoniman
POSNI MEDENJACI

Potrebno je:
    4 šolje brašna
    1
    šolja ulja
    1
    šolja meda
    1
    šolja šećera
    1
    šolja vode
    1 kafena kašičica sode bikarbone
Potrebno je:
    Premaz:
    pola šolje šećera u prahu
    sok od
    pola limuna
Priprema
1 Umesiti mekše testo (po potrebi dodati brašna) i odvajati kuglice veličine oraha, pa u razmaku 2cm ređati u pleh i peći na 180*c.
2 Pečene i ohlađene medenjake premazati sa umućenim pola šolje šećera u prahu i 1 sok od pola limuna.
3 Medenjaci su božanstveni, najbolji koje sam probala. 

< Poruku je uredio Tash -- 16.11.2012 14:58:41 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2253
19.11.2012 9:57:58   
Anoniman
DOMAĆA ČOKOLADA
Potrebno je:
400 g + 6 kašika šećera
150 g vode
1 vanilin šećer
3 šoljice ulja
400 g brašna
2 kašike kakao praha
Priprema
1 Zgoreti 6 kašika šećera, kao za karamel, pa naliti vodu. Kada se otopi dodati još 400 g šećera i kuvati na tihoj vatri, dok se sasvim ne sjedine voda i šećer.
2 Skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer, ulje, brašno i kakao.
3 Sve dobro izmešati i sipati u kalup i ostaviti da se hladi. 4 Kalup može biti isti onaj kojim se prave kocke leda ili plastična činija, koju nije neophodno podmazivati.

Izostaviću kakao, nemam pojma na šta će to onda ličiti, ali umreh od radoznalosti, možda probam još danas.
Ako uspe, koristiću za sledeći recept.

user posted image

Sa i bez kakaa.

Daleko je od prave čokolade, ali za dete koje ne zna šta je čokolada - služi svrsi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2254
19.11.2012 17:41:33   
Anoniman
bili smo danas na testiranju. rezultat je:
recna riba -
kravlje mleko - user posted image
belance -
zumance + (3 mm)
fizioloski -
histamin + (5 mm)

doktorkin savet je da postepeno krecemo sa uvodjenjem kravljeg mleka, najpre kroz fermentisane mlecne proizvode, pa onda da probamo mleko od 2,8%. na testu uboda se nije pojavilo ni najmanje crvenilo, ni tackica. pitali smo da li da probamo prvo sa obicnim aptamilom pitala je koliko ima meseci.. i kada je cula, rekla je nema potrebe, moze odmah kravlje.
sto se zumanceta tice, rekla da je ga ne dajemo kao kajganu u naredna dva meseca, ali u keksu, hrani isl., znaci u tragovima sme i zumance i belance. nisam preterano zabrinuta jer je dete do juce jelo zumance celo i apsolutno joj nista nije falilo.
posle dva meseca cemo da ponovimo pric samo na zumance i belance, a do tada nam je odlozena MMR vakcina. na moje odusevljenje. moram priznati da mi je laknulo.
tako da sam ja jaaako zadovoljna. user posted image danas sam dala 4,5 kasicica jogurta, nista se sumnjivo nije desilo.
inace, ksenija je pocela da jede super od kada pije sirup (gvozdje), jede skoro sve, ne bira. cim vidi da mi jedemo dodje i vice am am. bas se ucucila. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2255
21.11.2012 22:19:08   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

POSNI MEDENJACI

Potrebno je:
    4 šolje brašna
    1
    šolja ulja
    1
    šolja meda
    1
    šolja šećera
    1
    šolja vode
    1 kafena kašičica sode bikarbone
Potrebno je:
    Premaz:
    pola šolje šećera u prahu
    sok od
    pola limuna
Priprema
1 Umesiti mekše testo (po potrebi dodati brašna) i odvajati kuglice veličine oraha, pa u razmaku 2cm ređati u pleh i peći na 180*c.
2 Pečene i ohlađene medenjake premazati sa umućenim pola šolje šećera u prahu i 1 sok od pola limuna.
3 Medenjaci su božanstveni, najbolji koje sam probala. 

user posted image

bez i sa premazom. Extra su! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2256
22.11.2012 16:37:12   
Anoniman
Evo nas user posted image Mi bili malo da odležimo u bolnici zbog bronhitisa. U stvari je toi sve više ličilo na asmatični napad, prošlo je brzo i bez terapije inhalacijama. Otipli u ponedeljak popodne i izašli danas prepodne.
Dobili smo pozitivnu informaciju iz zabavišta, P je primljen u jaslice, treba da ga upišemo i kreće krajem januara.
Druga lepa stvar je da su stigli rezultati ispitivanja gluten. IgA antitela na tkivnu transglutaminazu je 1,6, IgG je 1,4 U/ml. Referentne vrednosti su 0-10 U/ml, tako da ja slobodno zaključujem da nemamo problem sa glutenom user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2257
22.11.2012 22:58:21   
Yula
Pozdrav drage moje, evo i mene sa izvestajem, ima mnogo toga novog, ali posto nemam vremena gledacu ukratko sve da referisem.

U par navrata kada je L. jeo hleb, paradajz i mocarelu desilo se da mu se malo zacrveni bradica i na mestima gde j eimao bubuljicice razvio se mali ekcemcic. Bila sam skoro sigurna da je u pitanju nesto iz mocarele, ali se kasnije ispostavilo da izgleda nije nista, vec to da kada to jede sam iziritiira prstima i noktima, posto je i kasnije jeo mocu i nista se nije desavalo. U to vreme sam mu bila preko dana povukla dudu i stalno su mu ruke bile u ustima. Izbacila sam bila gomilu namirnica, ali kada sam ih vratila nije se ekcem vratio, ali svaki put kada mu ne dajem dudu on se vrati. Zapravo, ja ni ne znam da li je to ekcem, ja sam ga tako krstila, to se pojavi ispod desnog ugla usne gde mu dodje palac kada ugura ostatak sake u usta user posted image Ostala mi je blaga sumnja na svez paradajz, ali i njega je jeo cesto poslednjih dana i nema tgo ekcemcica. Kako god, nije nista zabrinjavajuce, a svez paradajz u ovo vreme ni nije najpametnije jesti, jer je sama hemija.

Juce smo slavili i pojeo je malo i to je opet dobro proslo. Znaci da su orasi ok, ali mu ih sigurno necu jos dugo davati da jede, ali bar ne moram da se plasim ako nekada negde natrci na njih.

13.11. smo bili u bolnici na testiranju na ziva jaja. Toliko mi se dete isplakalo, pristup sestara i doktorke je stvarno idiotski, uzmu kasicicu kasice od jabuke i na nju stave malo zivih jaja. Lazar je creva hteo da povrati. Pljuvao je to i u jendom trenutku posle druge kolicine jaja, a svaka nova kolicina je bila veca i davane su na svakih 20 minuta, on je to ispljuvao na ruku, a posle je to namazao u desno oko. To ga je iziritiralo i polako je poceo da trlja okce da bi posle nekog vremena to okce pocelo da otice. Posle trece doze jaja, prestali smo sa testiranjem i dobio je sirup protiv alergije. Zaspao je, spavao 2h ali okce nije splasnulo, to nam je bilo sumnjivo i moj muz misli da bi svakome oko oteklo od onolikog trljanja i jaja i kasice u njemu. A mi u svoj toj frci, budale, nismo se setili da detetu operemo oci, a ni blesavim sestrama i doktorki to nije palo na pamet, i tek sam ja pred izlazak iz bolnice, uzela fizioloski rastvor i gazu i ocistila mu oko onda je okce pocelo da splasnjava, da bi potpuno nestao otok kada smo ga kuci ponovo ocistili rastvorom. Ostalo je pitanje da li je to alergijska reakcija, prava ili kontaktna, ili je samo iritacija. Kako god, receno nam je da dete slobodno jede termicki obradjena jaja a ziva moze u tragovima. ja mu jos uvek jaja ne dajem direktno, ali ako ga ima u nekom kolacu ili jelu, jede. PIletinu takodje i to bez ikakvih problema, bas ni najmanje reakcije nije bilo, ni u kom smislu.

U bolnici nam je receno da ce sredinom decembra Lazar primiti MMR vakcinu ali iz delova, kako ce to biti izvedeno nije mi najjasnije, ali nisam se ni interesovala preterano. 1. decembra imamo kod alergologa, privatno u njenoj ordinaciji, i tu ce mu uraditi ponovo PRICK na ziva jaja, a ja cu insistirati na testiranju na jos neke namirnice, posebno na pecurke, ako ne bude htela- promenicemo doktora.

A sada najvanzije. Sinoc smo Lazaru dali posnu sarmu u kojoj je bilo puno pecuraka, nenamerno, jednostavno smo potpuno zaboravili da u njoj ima pecuraka. Posle nekog vremena, mozda pola sata kasnije, ja primetim na desnom obrazu nesto sto lici na ujed, bukvalno kao da ga je neko dete ujelo i ostao je otisak u vidu otokcica na mestu zuba. Pitam sve prisutne da li ga je neko dete ujelo, kazu nije, da li je pao pa se ogrebao, nije, udario se, nije. Alergija. Zao mi je sto se nisam setila da slikam. Nije se pojacavalo niti sirilo, nigde vise nije bilo nicega slicnog, niti bilo cega neobicnog po telu, samo to. Dali smo mu sirup, ubrzo je pocelo da se povlaci, i sasvim nestalo ono oteceno, ali ostao je mali crvenkasti trag. Tek danas je u potpunosti nestalo. Osim te jedne doze sirupa, nista mu vise nismo davali. Veoma nepromisljeno sa nase strane je bila ta sarma, ali ajde. U svakom slucaju, moja preporuka mama je da budu veoma pazljive pri uvdojenju pecuraka u ishranu bebama. Inace, Lazar je pre neki dan jeo picu sa pecurkama, ali smo mu cupkali delove gde nema pecuraka, mozda se negde neka i zadesila, ne znam, nisam ga ja hranila vec baka, ali tada je sve ok proteklo.

Od kada je presao za nas sto, Lazar odbija skoro sve sto je ranije rado jeo, ne brinem se, ima on zaliha, ali me malo nervira to bacanje hrane i uvek pitanje, sta jbt da mu dam da jede kada ovo odbije. Sta i dalje obozava, cist jogurt, vocni koji sa ranije pravila mesajuci sa vocnim kasicama, nikako! Banane, grozdje, suvomesnato, hleb, hleb, hleb! Grozdje jede svaki dan, naucio je gomilu reci, stalno ponavlja za nama izgovorene reci i dodje u kuhinju, pokazuje prsticem i kaze: "Gozdje!" Brokoli, karfiol, prkelj nece ni da primirise, sada vec i papriku! Nema sanse da nekako zamaskiramo. Slatki kupus jede bez problema, ali nista vise iz bejbi kuka. Preksinoc smo mi jeli potaz od povrca u kome je preovladavala bundeva, bila sam ubedjena da nju i dalje voli, jos mu stavila malo pavlake i hlebcica, NE, NE i NE! Samo gura rucicom i govori: "Nece!" Veceras je, za divno cudo, pojeo pire od sargarepe, krompira, pavlake i malo persuna.

Eto, toliko od nas ovoga puta. Nadam se da ste vi svi dobro! Ja rr zaobilazim u sirokom luku jer sam ovde provodila previse vremena i bas mi prija da se malo bavim nekim drugim aktivnostima, a kako mi je sada sveki tu, verovatno cu s vremena na vreme navracati.

Ljubim vas!

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2258
22.11.2012 23:03:50   
Yula
Tashke, zanimljivi ti ovi medenjaci.

Inace, tek prekljuce sredjivajuci generalno stan, natrcim na fasciklu sa Laletovim rezultatima testova iz krvi na alergije, nesto si me u vezi njih jos davno pitala, ali ja nisam mogla da ih nadjem, a tu sam ih spakovala tacno pre godinu dana kada smo se vratili od gastro. Videcu neki od narednih dana da prepisem podatke i da ti ih posaljem u poruci.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2259
23.11.2012 23:36:55   
Anoniman
Ma daj, Yula, nije bitno, ne znam ni šta sa te pitala. user posted image

Zille user posted image

Mi bacili dudu, evo treća noć. Još uvek ne mogu da verujem. Sledeća je flašica. Pa noćna pelena, i bebe više nema, samo dva velika dečaka. Ne znam dal sam srećna ili tužna. Eh, mi majke... user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2260
24.11.2012 15:16:16   
vesic
molim za pomoc,savet,bili ko.vec dugo citam ovaj forum i konacno resih da postanem clan.veliki pozdrav za sve.moj problem je sledeci:moja beba sutra puni 5 meseci vec dva ipo meseca vodi,o borbu sa stolicom,krv,sluz.krv je u vrlo malim kolicinama,kao niti,mada je krvarenje trenutno prestalo,sluz je jos uvek prisutna.mi smo iz kragujevca,dr ovde nemaju pojma.rekli su mi breast milk colitis i da izbacim mleko,posto je beba iskljucivo dojena.kako sam izbacila mleko bebi su grcevi prestali,ali krv i sluz nisu.sve to traje od 11.septembra,inace od rezultata smo radili koprokulturu,urin i urinokulturu,KKS,uz abdomena i kazu sve je ok.alergo test negativan,nije alergicna na mleko.a simptomi se ne menjaju.citajuci ovaj forum odlazimo kod pr.Perisica u Tirsavoj,on nije ni pregledao bebu vec po analizama nam je rekao da je breast milk colitis.Dao mi je NEOCATE mleko da vidimo kako ce biti.Za tri dana njoj se stolica stabilizovala.Posto dojim rekao mi je da izbacim mleko,mlecne proizvode,jaja,crveno voce i povrce,orahe,badem,kikiriki,bananu i med.Ja sam nastavila sa dojenjem,stolice su se smanjile na 2-3 dnevno,ali sluz i krv nisu prestali.Onda sam ja jos jednom probala test sa NEOCATE i sve se smirilo.Ponovo nastavljam da dojim,medjutim sluz je i dalje tu.Kupila sam ALERNOVU AR (resila da prestanem da dojim ako joj bude odgovaralo mleko) medjutim stolica od ALERNOVE AR je bila tri dana dobra pa sam joj dala da doji ali sam zaboravila da sam pojela napolitanku sa mlekom i kremom,sutradan se pojavila sluz i krv u stolici onda sam resila da se strogo pridrzavam dijete (pirinac,curetina,krompir,hleb,jabuka,kruska).Ona je juce imala sest stolica redjih ali nisu obilne,imaju vrlo malo sluzi,ali su retke bez krvi.Inace njoj je nos zapusen i puno balavi.Danas sam kupila APTAMIL ADC,da probam da vidim da li ce odgovarati,ona je od jutros imala tri stolice zute ali retke.Molim za savet,jer ste skoro sve resile svoj problem nadam se da cu uz pomoc vas resiti i ja.Izvinite sto sam ovako opsirna,ali ja sa ocajna i neznam vise sta da radim hvala puno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2261
24.11.2012 15:23:25   
vesic
bojkica,snelle i christobel mi se cini da su u istoj situaciji bile,pa ako mogu volela bih da mi se jave i daju savet kada se sve sredilo,da li su davale bebama vakcine u tom periodu.ja jos nisam ,a treba da primi drugu dozu pentaxima.kada su uvele cvrstu hranu.MNOGO SAM OCAJNA ,SAMO SU MI CRNE MISLI U GLAVIuser posted image .Inace ovo mi je druga beba imam stariju devojcicu od dve ipo godine,i ona je ima alergiju na mleko,ali njoj se javljala kao crvenilo oko usana i malo ekcem na obrazima,nikad mi niko od lekara nije nista rekao za taj ekcem,a i njoj sam radila test i bio je negativan.

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2262
24.11.2012 15:30:48   
Snelle
Vesic, i moje dete je imalo alergiju na protein kravljeg mleka. Ja sam nastavila da je dojim, uz rigoroznu dijetu. Jako je važno da ako dojiš proveravaš sadržaj svega što kupuješ. Ja sam npr planirala da kupim hleb u celofanu pa sam pročitala sastav gde piše da ima surutku u sebi. Ok, to nije kazein, ali opet je mlečni produkt. Takođe je jako bitno da izbegavaš soju i proizvode koji sadrže soju, jer su bebe alergične na kazein često alergične i na soju. Nakon uvođenja restriktivne dijete potrebno je da prođe mesec i više dana da bi se organizam bebe očistio od kazeina, tako da prave rezultate ne možeš očekivati posle nedelju, dve...To što su joj stolice sluzave i retke, biće da je od prehlade, a može biti i rezultat izbijanja zubića.
Pitaj šta god te interesuje, ako mogu da pomognem, tu sam.
Što se testa tiče, i nama je bio negativan, ali on nije validan do druge godine, tako a na to ne obraćaj mnogo pažnju. Vakcine sam najnormalnije davala, samo je bilo bitno da nije prehlađena, kao što je slučaj i kod drugih beba. Čvrstu hranu sam uvela sa 5,5 meseci i to za početak pirinčane pahuljice (one koje u sebi ne sadrže AD mleko), pa ih mešala sa mojim izmlazenim mlekom. I nema spolutno nikakve potrebe za crnim mislima, moraš biti pozitivna, alergija će proći, samo je bino da ti budeš dosledna oko svega. Što se više budeš trudila, beba će pre izaći iz alergije. Moje dete sada najnormalnije pije jogurt, mleko, pavlaku, sve ostale mlečne proizvode.

< Poruku je uredio Snelle -- 24.11.2012 15:37:03 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2263
24.11.2012 15:38:34   
vesic
ja sam soju izbacila jos pre mesec dana,a hleb kupujem ,mada sam videla da je verus negde pisala da joj je i psenica pravila problem.i ja isto mislim da je u pitanju prehlada,posto je vec nedelju dana vodim kod fizijatra,pa moguce da je malo nazebla.bas mi je drago sto ste sve to prerasli,jel mozes da mi kazes cime si se ti hranila,bas sam u bedaku.svi me gledaju bledo kome ispricam za moj problem,a i meni je zao da prestanem da dojim,bas imam mleka.jesi li ti vakcinisala bebu kada ste imali ovaj problem.bas mi je nesto frka da je vakcinisem dok se ovo ne sredi.hvala ti sto si se javila mnogo mi znaci.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2264
24.11.2012 15:44:10   
vesic
kako je lepo to sto si rekla,zivim za taj dan.da se ovo vise zavrsi,mnogo sam uplasena,ali se nadam da ce se to zavrsiti.nego mi je cudno kada sam joj davala ar alernovu,ona koliko popije to mliko,ona se ukaki,ali ne mnogo i stolica joj je bila bas retka,pampers e upije.pametna nisam....bas sam u bedakuuser posted image

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2265
24.11.2012 15:45:08   
Snelle
Rekla sam ti za vakcinu, nema potreba da se odlažu. Sve smo ih primili redovno.
Od hrane voće, povrće, piletinu, teletinu (neki alergolozi smatraju da ni teletinu ne treba jesti jer se tele naravno hranilo kravljim mlekom, ali ja sam je jela i čak uvela detetu u ishranu kao prvu vrstu mesa po savetu gastroenterologa), testetinu, od slatkiša skoro ništa, sem krem bananica (one sadrže samo belance)...dakle sve ono što u sebi ne sadrži mleko, niti bilo kakav produkt mleka ili soje. Ako baš voliš da piješ mleko, možeš u zdravoj hrani da kupiš npr. heljdino ili pirinčano mleko, ali opet budi pažljiva jer ima proizvođača koji i u ta mleka stavljaju soju. Dakle, samo proveravaš sastojke, ali bukvalno na svakoj namirnici i biće sve ok.
Draga, nemoj biti u bedaku, proći će, veruj mi sve će ti izgledati kao da se nikad nije ni desilo! Budi srećna što imaš puno mleka i što možeš da je dojiš, alernova je, znaš i sama, užasno skupa! Moje dete je posle svakog podoja kakilo, to je sasvimm normalno,a to što su stolice retke, rekoh ti, prehlada ili joj niče zubić, a ona je baš u periodu izbijanja zubića + ako puno balavi, bale se takođe izlučuju kroz stolicu.

< Poruku je uredio Snelle -- 24.11.2012 15:47:47 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2266
24.11.2012 22:23:35   
metka
draga vesic, prvi put sam sa forumu, mada redovno citam sta se ovde pise, mislila sam da se nikada necu javljati, ali sam u tvom postu prepoznala strah i nedoumice sa kojima sam se ja borila prosle godine, tako da nisam mogla da nesto ne napisem. majka sam petnaestomesecnog decaka, fala Bogu, zdravog koji sada jede sve sto jedu i treba da jedu deca njegovog uzrasta. A jos po izlasku iz porodilista imao je po desetak stolica u toku 24h , stolica se nikako nije formirala, od petnaestog dana je postajala retka i sluzava. Ja sam sebe ubedjivala da ne treba da brinem jer beba lepo napreduje, satri meseca je udvostrucio tezinu a sa sest utrostrucio, ovo mi je drugo dete, pa sam bila malo i opustenija. pedijatrica me je ubedjivala na svakoj kontroli da je kod dojenih beba sve to normalno i da ako lepo napreduje nema mesta za brigu. Uglavnom, kada je napunio tri meseca u njegovoj stolici su krenuli da se javljaju koncici krvi, nikada puno ali uvek su bili vidljivi a stolica je4 konstanto bez sarzaja, retka, sluzava, zute ili zelene boje. Pri tom on je veseo, odlicno napreduje, nema grceve. ja nakon desetak dana od pocetka tih krvavih stolica odlazim kod gastrologa koji uspostavlja dijagnozu alergije na proteine kravljeg mleka i ja pocinje najrigorozniju mogucu dijetu. Zaboravih da sam i privatno i u higijeskom zavodu radila analize stolice na bakterije, viruse, gljivice, kss i da je sve bilo u najboljem redu. Krenula sam sa dijetom, bukvalno nista sto nije spremila moja mama nisam stavila u usta medjutim ni posle mesec, ni dva , ni dva ipo kod moje biebe nije bilo ni najmanjeg poboljsanja.

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2267
24.11.2012 22:36:41   
metka
Onda sam otisla kod alergologa, najboljeg u mom gradu, inace sam iz nisa, koji je bez obzira na sve ove simptome rekao da ne veruje da je moje dete alergicno vec da ima rekla bih lose varenje, da napomenem da sam u trudnoci imala blagu trombocitopeniju pa je nezrelost njegovih creva povezao sa time, uglavnom rekao mi je da nastavim sa dijetom ali da pocnem polako sa dohranom, krompir, sargarepa... i uveo vitaminsku terapiju koj sa se sastojala od jenog probiokida-probiotik, jedne cetvrtine tablete folne kiseline-folnak, tri kapi vigantola umesto jedne i 1ml vidaminskog sirupa imuno sa cinkom. vec posle nedelju dana, da li od oih vitamina ili uvodjenja cvrste hrane, bio je samo krompir, ja sam prvi put kod moje bebe videla formiraniju stolicu, nastavilo se sa poboljsanjima, sebi sam kroz mesec dana uvela mlecne proizvode i videla da mui ni najamnje ne smetaju, posle toga dala i nnjemu jogurt, pre toga uvela gluten ustvari, sve je proteklo u najboljem red i nadam se da je to iza nsa, mada i dan danas kad dojdem s posla dadilja ukaane pelene posebno odvaja jer ih jos uvek detaljno pregledam. htela sam da ti kazem da je meni to izgledalo u tom periodu kap problem bez izlaza i resenja, zaboravih, kad je dobio dijagnozu sa tri meseca alergije na pkm meni je od stresa stalo mleko pa sam ga dohranjivala atamilom adc i sa tim i bez toga kod mog deteta je sve bilo isto, a evo sada je nadam se sve to iza nas. sto se tice vakcinisanja, alergolog mi je savetovao da nikako ne prima vakcine dok se skroz ne oporavi jer se ne zna kakav ce imuni odgovor pokrenuti vakcina, tako da je on trecu vakcinu hep b primio sa devet meseci, prvu infanrix sa deset meseci i proteklo je sve u najboljem redu.pokusaj sa uvodjenjem cvrste hrane polako jer beba tvoa ima cinimi se pet ipo meseci pa ces videti. htela sam da ti kazem da ne brines previse, verujem da ce se sve srediti kad pocnete sa uvodjenjem hrane, tu budi oprezna i ne optercuj mu stomacic i verujem da ce sve biti u najboljem redu. pozz

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2268
24.11.2012 22:38:52   
vesic
Izvini nisam sve procitala do kraja,pa sam ti postavila pitanje dva puta za vakcinu.pa nista nastavljam sa dijetom,nadam se da cemo uspeti.jos malo pa krecemo sa cvrstom hranom...hvala puno na savetu...za danas smo imali 3 stolice,ali sam joj kombinovala aptmil i moje mleko.balavi puno nenormalno je svrbe zubi...e da htela sam da te pitam da li si pila obicnu tursku kafu i neke cajeve,da li si uzimala neke vitamine?ja pijem samo sumeci kalcijum.jesi li pila neke sokove?izvini sto sam opsirna ,ali veruj mi da sam presrecna sto konacno mogu da se posavetujem sa nekim ko je imao isti problem kao ja...user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2269
24.11.2012 23:06:24   
vesic
Draga metka,hvala ti puno sto si se javila,puno mi znaci.ne mogu da verujem da je vas problem identican kao nas,pa ja sam se prepoznala u celoj ovoj prici.ja se nadam da cemo i mi resiti problem .poslusacu tvoj savet i probati sa uvodjenjem cvrste hrane. a sto se tice ove terapije koju ti je dao dr,jel to beba pije jednom dnevno i koliko dugo si davala.i ja se plasim tih reakcija vakcina,pa sam ih zato i odlozila.hvala puno na savetu.e sada kako sam ja prestala da pijem mleko moja beba nema grceve,raspolozena je,lepo spava .rodjena je sa 3850,a sada ima 7600.sutra puni 5 meseci ,velika je maza ...tako da povezujem alergiju na kravlje mleko, a i starija devojcica je imala alergiju samo sto su se njoj javljale tackice oko usana kada bi probala nesto mlecno.kakav je bio tvoj rezim ishrane,ja trenutno jdem krompir,pirinac,suvo meso domace,hleb,jabuke,kruske,curetinu ,jagnjetinu ,pijem obicnu vodu i jednu do dve turske kafe...jos jednom hvala ti od srca na savetu

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2270
24.11.2012 23:12:06   
metka
kafu sam pila a sokove sam izbegavala, mozda po koji put domaci sok od breskve, ali kod nas moja dijeta za puna tri meseca nije dala ni najmanje rezultate. Mislim da su vitamini koje je beba pocela da pije i cvrsta hrana ucinili svoje. ja sam sa vitaminima koje sam pila u trudnoci nastavila i dalje a samo sam uvela kalcijum sumeci kda sam krenula sa dijetom. Secam se da sam prvu pravu kaku videla kada sam dala bebi kuvanu jabuku, ona mu je stegla i bas formirala stolicu, a mojoj sreci tada nije bilo kraja. Mislim i nadam se da ste vi pregurali najtezi deo, sada krece uvodjenje hrane i bice sve mnogo bolje. i da, moja beba nije imala ekcem, nije se ospila isl, sem ove kake ostalo je bilo u redu.

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2271
24.11.2012 23:25:41   
vesic
nisi me lepo razumela starija devojcica je imala ekcem i osip,a mladja sada ima problem samo sa stolicom i nista vise.koliko si dugo davala bebi terapiju koju vam je dao alergolog.i ja pijem sumeci kalcijum,ali nista vise od vitamina,a i mnogo sam smrsala imaim54 kg,,pa me strah da ne narusim zdravlje jer sam za mesec dana smrsala 8kg.koje si ti jos vitamine uzimala.ja sam u trudnoci pila mama vit,a inac sam bila anemicna u trudnoci i imala kontrakcij,pa dodatno pila gvozdje i verapamil i ginipral.

(odgovor članu metka)
Direktna veza do poruke: 2272
24.11.2012 23:28:47   
metka
usvakog dana je beba pila jedan probiokid imuno probiotik, jednu cetvrtinu folnaka, tri kapi vigantola umesto jedne i 1ml imuno sa cinkom. To je koristio 3 meseca a onda sam napravila pauzu i krenuo je sa vakcinama. to je inace terapija za jacanje imuniteta ali je i te kako dobra za crevnu floru. posavetuj se obavezno sa tvojim pedijatrom. jela sam isto sto i ti i vrlo cesto u nedostatku namirnica ajvar, bila je zimauser posted image ,  domaci dzem od sljiva, mada moja beba nije imala grceve mislimda sam mogla jos mnogo toga da jedem ,ali zbog straha mi je jelovnik bio konstantan i veruj mi brzo je proslo. kod mene su svi lekari na pomen sluzavih stolica sa sukrvicom davali dijagnozu alergije na pkm, a kada sam otisla kod alergologa on je jedini rekao da nije alergija i krenuo da razgovara samnom najpre o mojoj trudnoci, pa o porodjaju, a tek potom o bebi i njenim simptomima, nerviralo me to lepljenje dijagnoza, gastrolog mi je posle prve moje recenice kakve su stolice dao dijagnozu alergije, a ja verujem da nije bilo alergije. jedino sam jaje dala kasno, tek sa godinu dana zumac, ne znam zasto kad sam dala mnogo ranije gluten i mlecne prozivode, ali tako sam osecala da treba da radim. posle prvog rodjendana pije aptamil3, izbacili smo aptamil adc, i lekar je savetovao da tako bude do drugog rodjendana opreza radi , a da posle toga moze da pije i kravlje mlek. jede sada proizvode u kojima ima mleka  s tim st izbegava griz, puding, koh, gde ima dosta mleka, ali jede je proju , pravim je sa mlekom, kiflicei testa razna sa mlekom i ni najmanje reakcije nije bilo. samo hrabro, meni se cini da kad je problem sa stomakom u vidu ovih sluzavih i krvavih stolica da se to dosta dobro prevazilazi. i da pitala sam par puta za alergotestove, moj doktor je bio protiv toga i ja nisam nigde vodila dete . nadam se da sam te ohrabrila i da ce vam uskoro biti bolje.

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2273
24.11.2012 23:33:22   
Verus
Draga vesic, vidim da su ti vec neke zenice odgovorile. Ovo je slicna situaciju u kojoj sam ja bila sa mojim sinom Oliverom-on je bio puno gori slucaj nego moja cerka. Gadan colitis, i gadan procitis, tj. krvarenja creva i cmara od hrane. I ja sam pokusavala sa kupovnim mlekom, ali posto on ima i problem refluxa (povracanja), ta kupovna mleka jos vise prze grlo kada dete povraca pa sam odlucila da striktno dojim. On sada ima punih 10 meseci i ja i dalje ne jedem mlecno. Pocela sam od skoro tek da jedem pomalo plazma keksa i nekih stvari koje imaju mleko u tragovima, ali NISTA mlecno (nema mleka, pavlaka, sireva nista nista).

Deca se razlikuju jako. Mojoj Heleni je bilo bolje vec nakon nekoliko dana na ne-mlecnoj dijeti, dok je Oliju trebalo dugo, nedelje, meseci.

Nemoj prestati da dojis, ALI jedino ako si sprema da se maximalno posvetis dijeti. Telu treba oko 6 nedelja da se ocisti od mlecnog proteina, znaci nisat ne smes jesti sto sadrzi mleko u sebi, a i SOJU. Protein soje je molekularno toliko slican kazeinu, da osetljiva deca i na to hoce da reaguju. Oliju je bilo bolje tek kada sam presla na striktnu dijetu, tako da nekih 8 meseci nisam jela nista od psenice, mleka, soje, jaja, kostunjave plodove itd. Gastro dr u Americi su rekli da i psenica hoce jako da smeta.

Hocu da ti kazem da moras biti VEOMA disciplinovana i da ce zaista biti sve ok, samo treba vremena. Oli sada jede sve osim mlecnog. Jede i posnu plazmu od pre nedelju dana i jako je voli! A tu ima proteina soje. Jos uvek ne jede mlecno, ali i to cemo plako, tj. ja cu prvo poceti da jedem pa cemo ga pratiti. Jos uvek ga dojim 100% i naravno jede cvrstu hranu, svo meso osim juneti, povrce, voce. Jede i zumanceuser posted image

Pitaj sta god zelis, sve cu ti pomoci etto, iz iskustva dva deteta, a i druge zenice ce isto tako! I dobro nam dosla, pregrmecemo ovo zajedno!

(odgovor članu vesic)
Direktna veza do poruke: 2274
24.11.2012 23:34:32   
Verus
Da ne zaboravim, kupi Bio Gaia probiotic, daje se 5 kapi na dan, i bezbedno je za decu koja imaju alergije (licno sam zvala dobavljaca u Americi da proverim pre nego sto je Oli poceo da pije). I dalje mu to dajem...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here