|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.10.2012 20:23:45   
Anoniman
vadili smo krv danas. Ks je ok, EOS u granicama. Sutra kontrola u bolnici. Imam tremu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2226
30.10.2012 21:24:37   
branki*
razumem te,tash,nakon svega...bice to sveuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2227
30.10.2012 21:27:05   
Snelle
Tasho, mislim sutra na vas user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2228
31.10.2012 8:03:35   
Anoniman
Mi smo juče bili na kontroli kod alergologa. Zadovoljna je njegovim izgledom i stanjem kože. Ukinuli smo Singulair i uveli Flixotide 2x2 dnevno. Savetovala nas je da ne uvodimo citruse i ribu do druge godine. ja sam oslića već davala i nije reagovao, ali je ona rekla da bi bilo dobro da izbegavamo. Odložena vakcinacija MMr vakcinom do daljnjeg zbog alergije na jaja. Dala nam je da uradimo transglutaminska At IgG i IgA i da vidimo da li je alergičan na gluten ili baš na pšenicu. Ja navijam za pšenicu jer će ta alergija proći kao i sve ostale, a gluten ostaje za ceo život. Tako sam ja ukapirala da stvari stoje.
Kaže dr da nam je najveći problem sad bronhitis, što je i istina. Sve kontam da će nam ova zima biti najgora. Dogodine će već biti stariji i jači, lakše će prebroditi infekcije i bronhitise. Sad još samo leto čekam user posted image
Ukinuli smo cuclui posle par dana je vratili u upotrebu. Nije bilo šanse da zaspi bez nje. Danima smo se mučili, čak sam počela ida ga uspavljujem na krvetu pored mene, ali nije bilo smisla da se mučimo ni on ni ja pa sam mu vratila cuclu. Sad smo opet svi zadovoljni. Eto, podbacila sam kao surova majkauser posted image

Od namirnica sad su nam u upotrebi:
kukuruzni giz, brašno, kokice, kuvani
pirinač
krompir
pasulj
slanina
šunka
svinjsko meso
pileće meso
pileća džigerica
jagnjetina
crni luk
šargarepa
paprika
paradajz
karfiol
krastavac
lubenice
jabuke
kruške
breskve
višnje
šljive

Planiram sledeće:
spanać
ludaju
cveklu
kupus

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 2229
31.10.2012 8:04:43   
Anoniman
Tash user posted image Čekamo da se javiš.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2230
31.10.2012 13:22:54   
Anoniman
Do pre koji mesec ste jeli jedva 4 namirnice, a vidi sada! user posted image Ja zadovoljna vama, a ti? user posted image

Mi smo danas bili na kontroli, dr se iznenadila kako smo narasli. user posted image
Dočekala me je sa pričom o unošenju polena putem hrane... Hm, kako li je znala da mu dajem sveže voće i povrće? user posted image Izgleda da joj iskustva ne manjka, i verovatno je da u ovom uzrastu svaka majka to uradi, pa žena već zna. user posted image

Elem, kaže da su to istraživanja novijeg datuma, textovi koji se nalaze kreću od negde 2010.god, a najviše ih ima iz 2012. Rekla je da Googlam: ORAL ALLERGY SYNDOME, i da se najviše osvrnem na PROFILINE, PR - 10, i LTP. Kaže da ću u ovim textovima naći mnogo info o ukrštenim alergijama, kako nutritivno-nutritivno, tako i inhalatorno-nutritivno.

Odštampala sam joj spisak namirnica koje već jedemo, nije posebno komentarisala voće... valjda jer je u startu rekla da ne savetuje sveže. Kaže da u kori voća ima nekih polena (laički kažem, naravno nisam zapamtila) koji se ne ubijaju kuvanjem, zato se treba skidati kora voća. Poleni koji se nalaze u samom voću (bez kore), ubijaju se termičkom obradom. Pričala je i o nekim "PRICK-PRICK" testovima, kojima bi se moglo otkriti da li reaguje na te polene u svežem voću i povrću, ali kaže da je mali za to. Postupak je da se iglica bocne u npr svežu šargarepu, pa njemu u rukicu.

Dalje je rekla:
- riba - NE!
- domaća zečetina - može;
- divljač - ne, zbog toga što se ne testira na ne-znam-šta... tj, ona uopšteno to ne preporučuje deci, nevezano za alergije; srna = govedina!
- pečurke - može, retko, i ne za večeru!
- od već uvedenih namirnica koje su pod "ostalo", precrtala je: susam (veza sa kikirikijem), origano, med, Kiki bombone... uopšteno ništa što sadrži limunsku kiselinu.
Kada sam rekla da lim.kiseline ima u Allernovi, ona je rekla da naravno da ima, mora nešto biti što će je održati, ali ne davati inače, sem u Allernovi. Kaže da je čitala za JEDAN slučaj, kaže samo taj jedan, da je atopično dete zbog limunske kiseline razvilo... hm... trombofilnu ne-znam-šta. user posted image

Pitala sam za Frikomove zamrznute borovnica - brusnica, rekla je da ona ne bi. Da li zato što su Frikomove ili što su borovnice - ne znam, Marko je već bio podivljao pa smo otišli.

Eto...

Šta ću dalje? Nemam pojma. Da uživam u životu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2231
31.10.2012 16:42:42   
Anoniman
zille, super! bas ste prosirili spisak namirnica!

tash, sta da ti kazem, slusaj markovu dr kao i do sada. meni se sve to cini prestrogo, ali nije moje misljenje bitno, nego da ti dete bude dobro i stabilno.

koliko vidim yula nas je napustila..

kod nas nema nista novo. pokusavam da joj uvedem mandarine. jede sa nama za stolom, kao velika. nista vise ne spremam posebno, jede isto sto i mi jedemo. 19.11. idemo na testiranje. pisacu sta se desava i kako smo prosli.. i hocemo li primiti MMR 23.11.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2232
31.10.2012 22:07:20   
Verus
Cao zenice!

Zile, hvala bogu da sve ide tako dobro!

Taske: mislim da i dalje ides malo i po svom instinktu, a malo i da slusas nju-ti ces kao majka osetiti najbolje, jer si VEOMA iskusna uz Mareta u vezi svega. On i jeste najtezi slucaj, da tako kazem, od sve dece ovde. Slazem se za med i ribu, a kad dodje vreme za ribu, naravno daces neku belu ribu, i najbolje recnu, ja imam reakcije na morske ribe i na propolis, a nisam kao dete ni imala problema.

Nadam se da ste sve druge bebice dobro.

Kod nas je hvala Bogu sve OK. Ja vec jedem stvari koje imaju mleko u sebi, tipa plazma i sl stvari. Cak sam malo jela i sirauser posted image Oli je bio ok, stolica normalna, nema gasove itd. E sad, pre 2 dana sam popila kafu sa redovnim mlekom slucajno: od svekrve je ostala solja slicna mojoj i ja se zeznem. On je imao tecniju stolicu naredna dva dana, tako da ne znam da li mu tako cisto mleko preko mog moze smetati, a preradjevine ne?

Ne znam... Pokusacu da sumiram sta jede Oli.

Meso

-jagnjetina
-piletina
-curetina
-slanina (jedino je to jeo od svinjeceg)
-govedinu jos ne jede, mada sam mu dala jednu maaaalu mrvicu

Povrce

-sargarepa
-krompir
-persun
-celer
-grasak
-brokoli
-karfiol
-bundeva

-pirinac, hleb, kukuruz

od voca jede: jabuke, kruske, breskve, dinje, banane

Valjda nisam nesto zaboravila...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2233
1.11.2012 8:10:35   
Anoniman
Tash, zadovoljna sam nama, naravna stvar. Sa 12 meseci je P jeo 4 namirnice, a sada ih jede dvadesetak. Problem nam je hleb, da može njega bilo bi još bolje. Ali dobro, doćiće i to na red user posted image

Što se tiče vašeg pregleda, ne smatram da je dr prestroga, već je obazriva. Naravno da ti neće reći da možeš sve da uvodiš, pa radi se o malom detetu i o prokletoj,nedovoljno istraženoj alergiji. Mora biti oprezna. I nama je dr savetovala bez citrusa i ribe, i da mu ne dajem bananu bez obzira što je test pokazao da nije alergičan na nju. Ako ti smatraš da je tvoje dete spremno da proba neke stvari (kao što si mu uvela hleb onomad), ti ćeš mu dati, zar ne? A što se tiče brusnica i borovnica, one svakako spadaju u grupu namirnica koja se iz predostrožnosti ne daju deci pre treće godine, zar ne?

Verus, baš mi je drago što vam ide sve na bolje. Jeste li se navikli na Srbiju?user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2234
1.11.2012 9:05:08   
Anoniman
A što se tiče brusnica i borovnica, one svakako spadaju u grupu namirnica koja se iz predostrožnosti ne daju deci pre treće godine, zar ne?

Pa ne znam. Ovde čitam da su žene dale, neke čak i pre prvog rođendana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2235
1.11.2012 12:07:57   
maslackic
Macaki , na kakav test idete? i na sta se testirate?

ja sam sa mojoj dr razgovarala i ona je rekla da je taj test opterecenja najsiguniji vid kontrole tj provere alergije, u smislu da ako reaguje alergija je tu, ne reaguje nema alergije, prekokrvi i preko koze bi sve bilo nesigurno. mislimd a cu ipak pristati na taj test, jbg, radi se u bolnici, pa valjda ce na vreme reagovati ako se nesto desi...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2236
1.11.2012 12:47:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maslackic
Macaki , na kakav test idete? i na sta se testirate?

maslackic, nama je optigen universal pokazao alergiju u prolazenju na jaja, mleko, psenicu i kikiriki. od toga, psenicu smo uspesno uveli, kao i zumance.
nismo skorije ni planirali da se testiramo, ali s' obzirom da nasa dr insistira da K primi MMR, a alergolog nije za to, dogovorili smo se sa njom da joj uradi pric na zumance i belance, a ja sam jos zamolila i za mleko i ribu. tako da 19.11. idemo da vidimo sta test kaze, pa ce alergolog odluciti da li ce 23.11. primiti vakcinu ili ne. iskrena da budem, ja ne verujem testovima, pisala sam vec.. ali uradicemo posto je i meni malo frka od vakcine.

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 2237
2.11.2012 8:45:24   
Anoniman
Zille!

KLIK

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Evo napokon i slike rotkve (kako ja to radim):

Izdubljena i nasut šećer u nju:

user posted image

Ova je malo mutna slika, ali, ovako izgleda kada se od šećera napravi taj sirup:

user posted image

I evo, ovako je poklopim:

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2238
2.11.2012 9:10:43   
Anoniman
Hvala Tash! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2239
13.11.2012 12:40:44   
Anoniman
Mini pizze za Marka:

testo: brašno, voda, kvasac, so

premazano ajvarom
posuto šunkom i slaninom

MLJAC!

Na slici presno:

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2240
13.11.2012 12:50:05   
Anoniman
VOĆE
- sveže: jabuka, kruška, breskva, kajsija, banana, lubenica, dinja, šljiva (ringlov), crno i belo grožđe, narandže, mandarine
- term. obrađeno: sve gore navedeno + bundeva, višnje, trešnje 
- uvoditi: dunja, borovnice, ribizle, limun, kivi, maline, kupine, jagode, brusnice  

POVRĆE
- sveže: paradajz, paprika, šargarepa, krastavac, rotkvica
- term.obrađeno: gore navedeno + tikvice, karfiol, brokoli, blitva, spanać, mirođija, cvekla, krompir, šargerap, pl. patlidžan, boranija, grašak, pasulj, crni i beli luk, praziluk, prokelj, kupus, keleraba, peršun
- uvoditi: pečurke

MESO
- jagnjetina, svinjetina, piletina, jaretina, pačetina, ćuretina, fazan
- uvoditi: zečetinu  

ŽITARICE
- pšenica, kukuruz, ovas, pirinač, proso, ječam, Tonus hleb: proklijalo zrno pšenice, laneno seme, susam, seme bundeve, seme suncokreta, kvasac)
- uvoditi: heljda    

TESTENINA
- la perfetta bez jaja  

OSTALO
- so, šećer, masl. ulje, sunc.ulje, susam, prašak za pecivo, vanil šećer, origano, aleva paprika, bosiljak, ZDRAVO sok od jabuke, svinjska mast, Dumbo flips (smoki), čips, kokice, med, Kiki bombone

< Poruku je uredio Tash -- 13.11.2012 12:56:49 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2241
13.11.2012 21:54:33   
Verus
Gde i kada u godini se mogu naci sveze borovnice?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2242
13.11.2012 22:59:15   
Anoniman
verus, u avgustu mesecu, na planini. zaledjene imas u maxiju, videla sam pre par nedelja.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2243
14.11.2012 9:00:06   
Anoniman
Vadili smo krv danas, transglutaminska At IgG i IgA. To naša laboratorija ne radi, vadili smo u privatnoj lab.koja šalje uzorke u Beograd. Čekaćemo rezultate nekoliko dana. Ja očekujem tek od nedelje. I silno se nadam da će biti negativni!!!

Tash, extra su pice! Da li su se svidele Marku?

Planiram da upišem P u jaslice, da ide od februara-marta. Treba još da obavim razgovor o izvodljivosti tog projekta sa upravnicom i nutricionistom user posted image Tako će mi sva trojica biti u istom obdaništu, a ja mirne duše mogu da počnem da radim. Samo još taj gluten da vidimo...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2244
14.11.2012 9:06:55   
Anoniman
Verus nemam pojma za sveže. Znam da ima Frikomov zamrznuti mix borovnice - brusnice.

Zille, dopale su mu se, kako ne? user posted image Samo je rub bio tvrd pa je jeo samo sredinu, tako da opcija mini pizza i nije najbolja, sledeći put ću praviti regularnu malu pizzu, kako bih imala što manje otpada. user posted image

Zille, i u NS se čeka koji dan na te rezultate. Držim fige! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2245
14.11.2012 9:16:58   
Verus
Kupila sam te zamrznute-kombinaciju i JAKO su kisele-sveze borovnice su slatke user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2246
14.11.2012 9:44:19   
Anoniman
Skuvaj ih sa šećerom.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2247
14.11.2012 10:59:13   
Anoniman
Mogla bih ovo napraviti Marku:

Његушка кобасица

Састојци:
7-7,5 кг свињског меса,
2,5-3 кг тврде сланине,
200 гр соли,
30 гр бибера,
30-40 гр белог лука,
100 гр паприке.

Квалитетна његушка кобасица јединственог укуса, прави се од квалитетног свињског меса и тврде, леђне сланине. Месо и сланину, после хлађења, исећи на коцке 1h1 цм, или самлети на шајбну 10 мм. Маси додати припиремљене зачине, измесити и пунити у танка свињска црева. После одлежавања од 24 сата, на температури 4-7 ° C, кобасицу унети у пушницу и димити 5-6 пута, 2-3 сата, хладним димом буковог или неког тврдог дрвета. Његушка кобасица треба да се суши и сазрева у промајним, хладним, тамним и сувим просторијама. Може се јести после месец дана, а у добрим условима стоји и до 6 месеци.user posted image

Izvor: FB grupa Svi mi koji želimo da se preselimo iz grada u selo

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2248
14.11.2012 13:32:58   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus

Kupila sam te zamrznute-kombinaciju i JAKO su kisele-sveze borovnice su slatke user posted image

ne verus, imas samo borovnice u maxiju. mislim da nisu frikomove. pa mozes da probas njih. i ja planiram.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2249
16.11.2012 12:16:05   
Anoniman
KOnačno sam uspela da umesim nešto od kukuruznog i pirinčanog brašna, s tim da sam ih stavila u razmeri 1:1 i dodala malo brašna od prosa, šećera, soli i suvog kvasca. Umutila, više je žitko nego čvrsto, i ostavila da nadođe pa izlila u kalup. Dobila sam dve projice koje su baš ekstra ukusne sad dok su tople, a videćemo šta će biti sa njima kad se ohlade. Proso još nisam uvodila, na ovaj način sam planirala.

Predala sam molbu za upis Peke u jaslice user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here