|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.10.2012 23:30:17   
Yula
Pa, ona je super devojcica! Pisi negde na odgovarajucim temama i javi da citamo, i ja bih pisala o Laletu ali ni sama ne znam gde, pa hajde rekoh ovde malo da ga pohvalim, ali nisam smela previse da duzim da ne preteram pa da se ne ljute modovi. Nisi je odavno slikala, bar ja nisam vidjala slike na rr. Daj da je vidimo.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2201
24.10.2012 23:50:38   
Anoniman
pa i ja yulo odoh u off.. ali ti si me nagovorila. user posted image naterala si me da je hvalim user posted image a onda majka samo cveta i ne moze da prestane. user posted image
salu na stranu, nemam vremena da pisem na drugim temama. jedva stizem i ovde da kucam.. citam ponekad druge teme, ali se ne udubljujem.
prebacicu slike ovih dana, pa cu postaviti neku. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2202
25.10.2012 0:17:18   
Anoniman
postavila sam ksenijine slike u odgovarajucoj temi. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2203
25.10.2012 12:03:53   
MOCICA
Drage moje,

citam Vas al naprosto nepostizem da se javim. MI na kontroli za 9 meseci 9, 450kg i 74,5cm. Ne zurim nesto sa uvodjenjem hrane. Za sada jedemo:
- jabuku, kajsiju, bananu, krusku, lubenicu
- krompir, tikvice, karfiol, grasak, spanac(jede jednom u 10 dana posto on ume da joj digne kiselinu), blitva.
- od mesa piletina i svinjetina, curetina
-mleko ALernova i mamino, al ja sam i dalje na dijeti
- od zitarica samo griz

Ono sto smo probali pa joj pravi problem i dize kiselinu je kukuruz, pirinac, junetina, sargarepa, breskva.

Sad razmisljam sta novo da joj uvedem od povrca i zitarica. Dajte predlog. Sta mislite o kelerabi?

I jos mi fale neke zitarice, razmislajm o ovsu al nemam pojma jel postoje pahuljice ili sta. Nesto mi se gadi da ga kupim u prodavnicama zdrave hrane.

Tash nemoj da se sekiras. Moja starija je 6 godina bila alergicna na mleko i belance pa evo nista joj ne fali. Sad kad sme mleko, kaze da to nije nista specijalno pa odbija kajmak, pavlaku, sir... Uglavnom posto mladja ima isti problem fascinantna stvar je to da se starija ama bas nista ne seca. Znaci nemoj da forsiras detetu toliko novih namirnica nego mu stabilizuj jelovnik i idi da se igras sa starijim detetom.

Ljubim Vas sve.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2204
25.10.2012 13:05:56   
Anoniman
Tash nemoj da se sekiras. Moja starija je 6 godina bila alergicna na mleko i belance pa evo nista joj ne fali. Sad kad sme mleko, kaze da to nije nista specijalno pa odbija kajmak, pavlaku, sir... Uglavnom posto mladja ima isti problem fascinantna stvar je to da se starija ama bas nista ne seca. Znaci nemoj da forsiras detetu toliko novih namirnica nego mu stabilizuj jelovnik i idi da se igras sa starijim detetom.

user posted image   Rasplakalo me ovo bold.

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 2205
25.10.2012 16:15:12   
Anoniman
htela sam da dam ponovo kivi danas, pa sam ga malo pomesala sa jabukom. ali je od svega pojela samo dve kasicice.. nije ni bitno, ne zuri mi se uopste.
pocela sam da joj cedim sokove, popila je danas od cele jedne velike sargarepe, velike jabuke i pola pomorandze.
pristeje da jede samo hleb i pecenicu. za dorucak je jela pahuljice 2/3 doze, pa posle toga hleb i pecenicu. za rucak nije htela njenu kasicu (dzigerica, karfiol, brokoli i pirinac) nego je jela nas rucak (djuvec) koji nisam planirala da joj dajem, jer nije svez. uvalila sam joj nekako par kasicica njene kasice, ostalo je jela hleb samo umocen u djuvec. znaci lebara. user posted image a mesara na babu. user posted image mi nismo neke musterije za meso.
za veceru cu joj isprziti palacinku od zumanceta, pa cu probati da joj to uvalim, uz pecenicu naravno.

p.s.
i mene je mnogo odusevilo ovo sto je mocica napisala. mislim da sve treba se opustimo, dajemo ono sto mogu (i hoce) da jedu i prestanemo vise po ceo da da mozgamo. meni se ne dopada sto sam postala opsednuta njenom alergijom i njenom ishranom. mozda ona oseca taj moj nemir, pa zato i nece da jede.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2206
25.10.2012 16:21:30   
Anoniman
ima li neko predlog kako da ja mom detetu "stabilizujem jelovnik" ?
jedino sto sam shvatila da ne treba da vise gubim vreme i kuvam samo za nju, jer ona to ne okusa. od sada jede isto sto i mi. tj. jede ona to odavno, ali ja joj ipak ako smatram da mogu da joj ponudim nesto lepse, skuvam posebno. greska, jer uvek bacam.
jedino mi se ne dopada sto jede suvu hranu (pecenicu i hleb) za veceru i dorucak. da bar moze jogurt, ovako mi deluje previse SUVO. user posted image
moram probati da pocne da jede palacinke, kajganicu.. uz to dzem, ajvar..
takodje planiram da probam da dam korn fleks, onaj najobicniji, kao i one coko loptice. ali vecito sam ujutru u zurbi i nemam vremena da ekseprimentisem, pa za svaki slucaj smuckam pahuljice. a i to bi trebalo ranije potopiti, da malo omekne, ja za to nemam vremena. ujutru jedva funkcionisem, bas imam problem za budjenjem. ona se budi izmedju 7:30-8:00, tata je nosi na nosu, sredjuje.. ja dolazim sebi tek oko 8:30-8:45 kada joj spremam pahuljice. ona njih i dalje jede, ali nekako mi daje do znanja da je gotovo sa bebecom hranom....

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2207
25.10.2012 21:37:38   
Yula

IZVORNA PORUKA: MOCICA

Drage moje,

citam Vas al naprosto nepostizem da se javim. MI na kontroli za 9 meseci 9, 450kg i 74,5cm. Ne zurim nesto sa uvodjenjem hrane. Za sada jedemo:
- jabuku, kajsiju, bananu, krusku, lubenicu
- krompir, tikvice, karfiol, grasak, spanac(jede jednom u 10 dana posto on ume da joj digne kiselinu), blitva.
- od mesa piletina i svinjetina, curetina
-mleko ALernova i mamino, al ja sam i dalje na dijeti
- od zitarica samo griz

Ono sto smo probali pa joj pravi problem i dize kiselinu je kukuruz, pirinac, junetina, sargarepa, breskva.

Sad razmisljam sta novo da joj uvedem od povrca i zitarica. Dajte predlog. Sta mislite o kelerabi?

I jos mi fale neke zitarice, razmislajm o ovsu al nemam pojma jel postoje pahuljice ili sta. Nesto mi se gadi da ga kupim u prodavnicama zdrave hrane.

Ljubim Vas sve.

Draga Mocice, bas mi je drago sto si se javila. Tvoja curica porasla velika user posted image

Ovsene mekinje su jako zdrave i mozes da ih uvedes bebi. Ja ih kuvam tako sto ih najcesce mesam sa grizom ili palentom, stavim jednu kasiku griza i jednu mekinja. Pokusaj da ih nadjes zapakovane, sigurno ima jer sam ja zamolila sestru da ih kupi za naseg bratica i znam da ih je nasla u nekom hipermarketu zapakovane.

Mislim da je keleraba odlicna ideja, a ja cu ti predloziti jos i bundevu, prokelj, brokoli, praziluk, cveklu, boraniju. Od voca bi mozda sada mogla i dunju kuvanu.

Ne znam da li si u mogucnosti da nabavis jagnjetinu i jaretinu, to su hipoalergena mesa i mislim da bi jako dobro prosla kod bebe.

Pozdrav za tebe i tvoje curice.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 2208
25.10.2012 21:40:40   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

user posted image   Rasplakalo me ovo bold.

user posted image

Kada sam procitala ovo sto je Mocica napisala, pomislila sam: Hvala Bogu da se javi neko sa slicnim iskustvom i da ti dala malo vetra u ledja. Drzi se draga, izgurala si toliko toga nemoj sada kada ste pri kraju ove borbe sa alergijama da posustajes.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2209
25.10.2012 22:09:33   
Yula
Macaki, sve smo ti pisale, a cini mi se ja ponajvise, da se osecam nekada bezveze sto ponavljam kao pokvarena ploca, vidim da su druge zene odustale, ali evo opet cu ti reci: Opusti se zeno, cini mi se da si ti to pitanje alergija svog deteta shvatila kao pitanje zivota i smrti da si postala, oprosti, ali moram ti reci, isfrustrirana svime time. Ako nadjes vremena nekada, sedi i iscitaj sta si sve pisala i videces gde si gresila. Ovo Mocicino "Stabilizovanje jelovnika" mislim da znaci da detetu treba davati ono sto mu prija da jede i ne siliti ga sa necim sto mi smatramo da treba ili mora da jede. Sve ostalo ce jesti onda kada budu spremni za to ili kada sami pozele. Ja sam kao dete mrzela sve mlecno i retko kada i retko sta sam i jela a izrasla sam u veliku curu i nemam nikakvih problema sa kostima.

Neka deca jednostavno nisu previse jesna i mislim da ces joj samo jos vise stvoriti averziju prema hrani ako budes nervozno tome pristupala. Opet, mislim da sve ovo dzabe pisem jer sam ti i toliko puta do sada isto sve govorila i to ne samo ja, ali ne vidim da je to imalo ikakvog odjeka kod tebe.

Takodje, moram da se osvrnem na tvoj komentar od pre neki dan, da sledecu bebu neces voditi ni na kakve testove jer smatras da su potpuno nepouzdani, mada ne znam zasto to mislis s obzirom da su testovi obicno pokazivali alergiju na ono na sta ste i sami primecivali, ali istina i na neke druge namirnice. Ne vidim da je Ksenija nesto propustila sto je na neke namirnice sacekala malo, dete lepo raste, lepo se razvija i to pauziranje i apstinencija su mogli da joj budu samo od koristi zbog eventualne alergije. Nemoj samo da kazes kako ona sada slabo jede zato sto ste joj uskracivali neku hranu jer ces me naterati da se vracam nazad i iscitavam temu i da ti kopiram ovde tvoje postove gde si pisala da je dete od samog starta odbijalo mnogu hranu, i ona nije niti prva niti poslednja, jer veliki broj dece to radi, a pogotovu deca kojoj na neki nacin neka namirnica smeta, znaci dete oseca da mu od necega pripada muka iako ti mozda to ne primecujes, ili je pecka jezik, nepce, svrbi i dete to naravno pljuje. A nesto mu se jednostavno ne dopada i eto.

Mislim da si ti jednostavno neke stvari potisnula u svom secanju jer ti je tako lakse i stalno ponavljas kako nisi trebala ovo, nisi trebala ono, jer tvom detetu nista ne fali, a zaboravljas da joj je itekako falilo htela ti to da priznas sada ili ne. Zaista ne znam sta te navodi da tako razmsiljas i da smatras da su pametne, stavise, najpametnije one majke koje ignorisu zdravstvene probleme svoje dece od onih koje tom problemu pristupaju ozbiljno i odgovorno. Ti ni sada ne moras da se pridrzavas rezulatata testova ( ne znam zasto to ostavljas za sledecu bebu? ) i mozes vec koliko sutra Kseniji da dajes i mlecno i belanca. Verujem da ces ti reci da sada hoces da slusas ovu novu doktorku jer je ona jako dobra, a samo zelim da te pitam da li se secas zasto ste vi uopste, kako ti rece, pobegli od iste te doktorke a sada vam odgovara?

Za moje pojmove, vi ste cak previse zurili sa uvodjenjem novih namirnica, posebno onih na koje je dete reagovalo, ali ok, iz svega toga je proizisla pozitivna stvar ta da sam se ja tako ohrabrila da mom detetu probam da dam nesto sto inace jos nisam planirala, tako sam uvela bananu, pa sveze voce itd. Verus me podstakla da uvedem borovnicu a neko treci kivi...

Molim te da mi ne zameris na ovim pitanjima i komentarima, sve je napisano iz najbolje namere, a forum i jeste tu da razmenjujemo misljenja, iskustva i da o njima polemisemo.

< Poruku je uredio Yula -- 25.10.2012 22:12:36 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2210
26.10.2012 0:08:12   
Anoniman
yula, mislim da mi ovde isuvise polemisemo, mozda u tome i jeste problem. napravile smo citavu nauku oko toga, a mocica zena lepo dosla i sve fino objasnila u 2 recenice.

ne smatram da su testovi pouzdani i smatram da sam gresila sto sam se drzala njih kao pijan plota. i sto se njene ishrane tice i moje dijete. znaci, rekla sam da me ubuduce ne zanimaju testovi, nego samo to kako moje dete reaguje na odredjenu hranu. znaci, samo cu pratiti svoje dete i ono sto mu smeta izbacivati. a ne ludovati kao sto sam radila. iskreno, mislim da sam preterivala, otisla u krajnost.. pa ja sam cak mesila hleb jer sadrzi aditive, a to kao njoj moze smetati preko mleka! ma idi molim te, bolest teska me bila napala, pitam se samo gde mi je razum bio.

danas bas pricam sa jednom prijateljicom, inace i ona je ringerajka ali necu reci nick.. rekli su im da dete ne sme da primi mmr jer su testovi pokazali al. na zumance i belance. a dete jede zumance od 6 meseci i nsita mu nije. naravno, nece primitti vakcinu i to stoji...ali eto toliko o tome koliko su testovi pouzdani. mislis li da bilo koje dete ne bi bilo kakvom reakcijom odreagovalo na jaja (za koja znamo svi da r-ja moze biti jako burna), nego bi bez problema jelo zumance vise od pola godine. toliko o pouzdanosti i testovima. to sto sam danas cula me je ucvrstilo u onome sto sam i ovde pre neki dan napisala.. da me nece uopste iznenaditi da pric ponovo pokaze nesto na zumance, a K pojela veceras kajganu od skoro celog zumanceta u slast.
da budem jos vise iskrena.. da nam nije zakazan pric ja bih K probala da dam mlecno. ovih dana sam zelela par puta, ali se uvek setim da treba da idemo na test, pa onda resim da sacekam, da vidim sta ce dr reci. danas sam joj namerno namazala ruku majovitom, nista se nije desilo. posle pogledam sastav, pise zumanca u prahu. znaci, belaceta tu i nema, dzabe sam mazala. nisam ni ocekivala da r-guje na zumance, kada ga vec jede..

sto se tice stabilizovanja jelovnika, znam na sta je mocica mislila i ja sam na isto mislila. smatram da moram da uredim ksenijin jelovnik, da jede ono sto sme i zeli. jer je probirljiva, a pored toga moramo i KS popraviti.. a svaki dan nam je ganjanje sta ce jesti. resila sam da joj vise ne dajem bebecu hranu, sem pahuljica sa dorucak. za rucak ce dobiti isto sto i mi jedemo, pa neka pojede koliko hoce, za veceru suvu hranu, za I uzinu vocni sok koji cu ja da joj cedim, za II uzinu mozda nista posto zeli da je izbaci, ali cu ponuditi vocku koju necu blendati. sta vise, resila sam da od sutra vise ne kristim stapni mikser.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2211
26.10.2012 22:40:09   
Yula
Da, secam se da je neko pisao o tome, samo se ne secam sada ko je u pitanju, nije ni vazno. Ne secam se zasto su oni vodili dete kod alergologa, odnosno, zasto su uopste dosli do toga da rade test, znas li ti?

Slazem se da ima svakakvih situacija i reakcija, svi smo razliciti pa tako razlicito reagujemo i na hranu. Najbolje je da radis onako kako ti smatras da treba i da slusas samo sebe i svog muza, vi ste roditelji tog deteta, a mi ovde mozemo da pisemo do sutra, ipak to su samo nasa iskustva a svako je prica za sebe.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2212
26.10.2012 23:01:18   
Yula
E sada da napisem sta sve novo ima kod nas, a ima puno toga.

* Juce mi je Lazar odbio rucak, neku buckuris koji sam smuckala sa junetinom, znaci, probao je i jela za odrasle i pocinje vec da pravi razliku. Ocekivano. Nisam znala sta da mu drugo ponudim i drugarica sa kojom sam tada bila na tel. vezi mi predlozi da mu isprzim/ispecem belo pilece meso koje ima mu frizu. Tako i uradim, ispecem ja to mesance, isecem jedan paradajiscic i malo hleba i malac to sve lepo smaze. Sve je proslo regularno, a da vam kazem, ja dete nikada nisam ni zagledala po telu, vidim ga kada ga preoblacim, menjam pelenu, i verujem da bih nesto sumnjivo primetila, sada uglavnom pratim lice, da se ne pojave crveni pecati oko usta ili po licu, osip.

*Danas mu je bio prvi dan limuna, iskoristila sam priliku jer sam spremala oslica, pa sam pred konzumaciju nacedila limunovog sokica od jedne kriskice. Isto proslo bez ikakvih promena.

*Jutros smo bili kod alergologa. Rekla sam joj da je probao zumanca u keksu, a imao je priliku malo da gricne i nesto gde ima celih jaja. Ona je rekla da mu opusteno dajem omlete i kajgane i samo obratim paznju da li ce prvi put proci ok, ali misli da nece biti problema i da mogu detetu najnormalnije da dajem jaja, samo da su dobro kuvana/pecena. Nisam nista specijalno spominjale pecurke, smao sam je pitala sta misli da li bi mogao da ih proba. Ona je rekla da, treba da ih proba, kaze da je najbolje da dete proba sve namirnice izmedju 6-15 meseci i ako sam ja nju sve to dobro razumela, a dva puta sam je pitala, ona kaze da bebe prerastu te alergije i ako se jave ne budu mnogo jake, dok ako kasnije nesto probaju i razviju alergiju, te alergije najcesce ostaju za ceo zivot. Molim vas da ovo ne uzmete zdravo za gotovo, jer, opet kazem, moj francuski nije savrsen, uvek ostavljam mogucnost da je nisam dobro razumela, pogotovu sto sapuce, kao i vecina Francuza, pa moras da naculjic usi da ih cujes.

Pitala me je da li dete kija, da li mu curi nos, rekla sam ne, nikada. Kaze da veliki broj dece kada prerastu nutritivne alergije dobiju inhalatorne, to smo vec znali. Savetovala mi je mu svaki dan po 2x dnevno preventivno ispiram nosic morskom vodom, kaze da fizioloski rastvor koji ja koristim, do pre 2 nedelje svakodnevno, a sada malo redje, nije toliko efikasan kao morska voda. Dala nam je uput za testiranje putem krvi na inhalatorne alergene i rekla da ne moramo da zurimo sa tim, ali da uradimo u narednih 2 meseca i da donesemo te rezultate sa onim koje ce nam dati posle testiranja na ziva jaja. Sledeci randevu imamo 4.januara. Rekla nam da kontrolisemo stan da nema vlage i ostalog sto moze da iziritira inhalatorne alergije. Moracu cesce da brisem prasinu, to je moj licni zakljucak. user posted image

Ja cu sacekati da Lazar napuni 18 meseci i onda cemo probati i pecurke, a sledece leto ce probati i jagode i ostale namirnice koje nam fale da kompletiramo nasu sliku o alergijama.

Da ne zaboravim da kazem, one crvene tackice sto je imao posle pice definitivno nisu alergija, vec nadrazene bubuljicice, jos uvek ih ima, a imao ih je i mnogo pre pice, samo sam ja to zaboravila, a pica je bila vruca, slana i korica ostra.

Pocela sam da mu solim po malo hranu. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2213
26.10.2012 23:49:33   
Anoniman
pa bravo! user posted image
ja bih rekla da su to sve lepe vesti. sumnjam da ce laki odreagovati na tom testiranju na inhalatorne alergene na nesto, mislim da mozes biti mirna po tom pitanju. meni je ksenija odreagovala, ali ja nisam iznenadjena jer smo svi u porodicu skloni alergijama na polen. nesto ce sigurno imati, ali nista zato, ja imam i nista mi ne fali, zivim normalno.
kada planiras da mu das kajganicu da proba? hoces li odmah dati celo jaje ili prvo samo zumance?
bas se radujem! user posted image
sto se rucka tice.. ja sam danima kuvala za K, blendala i bacala... danas sam joj izdinstala pilecu dzigericu na mladom luku, dodala malo secerca i krompirica seckanog na kockice. jela je tako sto sam joj hleb umakala u jelo i davala. nece da otvori usta kada vidi kasiku ili viljusku, samo zeli da joj dajem iz ruke da jede. za dorucak jede pahuljice, ali posle toga obavezno pecenicu i hleb. za veceru ponovo pecenicu i hleb.. sinoc je jela i kajganicu. moram, izvaditi malo ajvara iz zamrzivaca, da probam da joj ga dam. moram jos smisliti sto bi mogla da jede, npr. slaninicu i paradajz, zivu papriku, suvi vrat.. kad vec ne mozemo mlecno.
sto se pecurki tice, ja ne znam koje bih K dala... jer kazu da ovde sampinjone prskaju otrovom za musice. to nam je njen stari alergolog rekao kada sam ga pitala da li ja smem da ih jedem. videla sam da juvitanina kasica sa teletinom ima u sebi pecurke, pa ih mozda tako uvedem.
da li je laki hteo limun? K se zgrozila toliko da posle nije htela ni oranzadu da pije.

ja sam danas dala malo kivija u soku od kruske i jabuke.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2214
27.10.2012 14:28:32   
Anoniman
opet sam se iznervirala, ova tema postaje frustrirajuca.

Dala sam M danas sok od narandze i mandarine.

Luki sam dala za dorucak neke puter kifle koje inace jede kod moje mame, i neki tost sir koji jede kod nje, i izlaze mu tackice!!! Zaista vise nemam snage za sve ovo!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2215
27.10.2012 19:57:46   
Anoniman
Uveli smo krompir uspešno, čak i u vidu pomfrita user posted image Počela sam jabuke da mu dajem, sve je O.K.
Cuclu više ne koristimo, ali zato popodne neće da zaspi pa moram da ga stavim na krevet i legnem pored njega ne bi li zaspao. Do sad bih ga spustila u krevetac i on bi sam zaspao. Pa ne može sve da bude kako ja hoću user posted image
Uvodimo omekšivač za veš, Cocolino za bebe, hipoalergeni.
Sad već svašta jede pa sam izbacila jutarnje mleko, ujutro mu odmah dam doručak. To će nam malo smanjiti izdatke za kupovinu Allernove, a i ne treba mu litra mleka dnevno sa 18 meseci. Eto to su naše novosti.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2216
27.10.2012 23:52:24   
Yula
Pa Zille extra! user posted image user posted image user posted image

Daj napisi sta sve sada malac jede.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2217
28.10.2012 0:40:45   
Anoniman
ja danas ponovo dala kivi. jednu trecinu sam umesala u sokic od visnje i jabuke. sutra cu dati ponovo, oko polovinu. ako sve prodje regularno uveden je. s' tim sto K nije bas odusevljena, a nisam ni ja, malo mi je opor.. pa necu da ga dajem cesto. ali je dobro znati da preko zime moze da ga jede. mesacu ga sa drugim vocem, najcesce u soku.
kupila sam plavi patlidzan, dacu ga ponovo od ponedeljka. kupila sam i mandarine, dacu ih u toku sledece nedelje.
danas je K jela burek! user posted image i to kod abdula! ma kazem ja nista nama bez nasih turaka. user posted image nisam joj davala gde ima fila, ne zbog toga sto sam se plasila da li ima soje jer soju konzumira odavno u posnoj plazmi, vec sto je imao prilicno bibera. ne znam od kada deca smeju te ljute stvari.
kad smo kod posne plazne, kupila sam danas i mlevenu, pa cu joj je davati umesto zlatnog peka. jednom sam kupila mleveni zlatni pek jer gustav nisam mogla da nadjem.. a drugi put jer sam se zeznula, prezupcila sam. tako da odavno jede nesto u cemu ima soja lecitina. cesto joj dam i psonu plazmu da gricka. tako da onda razmiljam, ako smo vec uveli s.l. zasto joj bar ne bih davala posnu plazmu umesto nekog bzvz keska, bar je kvalitetnija, a i obogacena vitaminima. preko nje smo uveli i med, mada ce proci plilicno pre nego sto se osmelim da dam cist med.
danas smo takodje bili u tempu i bila je promocija starkovih napolitanki, neke nove sa aromama ruma, kokosa i mente. mm i ja uzeli da probamo mentu i rum i naravno morali smo K da damo jer je kukala strasno. dala sam joj samo koricu sa onim kakao prelivom, nisam iznutra onaj fil. bila je odusevljena i narednih pola sata kukala i videla am am. veceras kod moje bake uzmemo mi da jedemo ponovo te napolitanke sa aromom mente, ja dam K malo.. i bez veze hajde da pogledam kutiju, kad ono mleko u prahu i obrano mleko! user posted image pojela je jednu koricu i vise joj nisam davala. uopste nisam posumnjala da je sastav drugaciji jer su te napolitanke inace posne (one klasicne, samo sa kakao prelivom) i K ih je vec jela. ali ove nove sa aromama nisu posne... za sad joj nije nista, ali ako joj ovih dana bude izasao neki ekcem bar znam od cega je. zao mi je sto nam se to desilo sada pred testiranje, ali dobro.. trebalo je da idemo sad u ponedeljak, ali nam je pomereno za sledeci.
inace, vise ne koristim stapni mikser, niti kuvam ista posebno. skuvam fino rucak za nas, stavim je u krilo i nahranim. jede dete samo puca od kada sam pocela da je tretiram kao odraslu osobu. user posted image
sto se mleka tice, meni K popije uvece 210 ml i nereko kuka za jos, ali mi je nekako previse da popije preko toga, da napuni svako crevce. nekada ostavi 20-ak ml.. ujutru joj pravim pahuljice sa 150 ml mleka i neretko ostavi par kasicica. to je svo mleko koje unese preko dana. ja ne znam kada bih joj dala jos.. jednog jutra sam se zestoko zeznula pa joj oko 7 sati ponudila flasicu, msilecu popic epa ce nastaviti da spava.. ma kakvi, ona popila i probudila se. ali zato nije htela da doruckuje, pa je preskocila i uzinu i u rucak.. skroz se poremetila zbog tog mleka, ja sam htela da odlepim. to je bilo ono kada sam pisala da nista ne jede i da moram da je vodim kod psihologa. user posted image od tada nema jutarnjeg mleka! ne znam ni sta mi je tada bilo da joj ga nudim. nego cim se probudi nosa, oblacenje i dorucak. jedino da joj dam jos jednu flasicu pred spavanje u podne, ali mi se ni to ne cini kao dobra ideja, jer je hematolog rekao da unosi sto manje mleka.

zille, dobra ideja za pomfrit! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2218
28.10.2012 1:48:42   
Anoniman
Bravo Zille za pomfrit! Gde ubacis tih litar mleka dnevno, majke ti???
M je jutros ustao u 10h, odlucila sam da ga ne stavljam da spava preko dana misleci da ce skomolati u 20h, ali ne, zaspao je tek u 22h... Razmislicu o tome svemu, mada nam pomeranje sata nikako nece ici u korist.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2219
28.10.2012 7:52:39   
Anoniman
da, bas cemo se poremetiti oko pomerenja sata.. K je ustala jutros u 8, tj. u 7, pa sve danas ranije.. mada to i nije lose za nas, ionako smo ispomerali obroke. u poslednje vreme se ne drzim neke satnice, dam joj da jede kada hoce i sta hoce. malo smo se opustili, dosta je bilo vojnickog rezima. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2220
28.10.2012 8:59:22   
Anoniman
Yula, pisi svoje planove za jaja.
M i dalje spava. :) L mi se uvukao u krevet da se mazi. <3 Povlace mu se tackice. Dacu aerius i danas. Znaci, ne verujem sta me snaslo!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2221
28.10.2012 19:42:04   
Yula
Evo i mene drage moje. Mislim da ce ovo biti u neku ruku i moj oprostajni post na ovoj temi sto se tice uvodjenja namirnica, da ne drobim dzabe, mozda bi neko nov pisao ali od nas ne stize. Javljacu se s vremena na vreme kao kome treba kakav savet, ali svakodnevno nema potrebe.

Ovako, kajganu mu sigurno necu u skorije vreme davati, ne osecam uopste potrebu za tim, on ima jako lepo rasporedjene obroke, kvalitetne i ovako, nemam gde ni da ubacim ta prokleta jaja, ali svakako da sam presrecna, Bogu hvala, da je to prerastao i da moze da jede namirnice u kojima ima jaja. Potvrdu toga smo imali danas kada smo bili u crkvi, bila je crkvena slava i sluzili su slavski kolac, bio je zut, imalo je u njemu bar 2 cela jajeta, pojeo je nekoliko parcica manjih i sve j eok proslo, nisam se ni pribojavala da ce drugacije biti, nekako sam skapirala da mu jaja u tom obliku vise ne smetaju. Kasnije je jeo rostilj, pio Knjaza user posted image i za uzinu pojeo Zivotinjsko Carstvo ( to nam je bilo vatreno krstenje sa cokoladom, nazalost, tu mu poklonili, inace ja sam strogo protiv kupovanja bilo cega iz zemalja regiona, ne zelim da pomazem njihovu industriju, kada oni nece da uvoze nase, necu ni ja njihovo, ali ajde, ovo je bio presedan ).

I uopste sam se opustila po pitanju njegove ishrane, necu raditi kao sto sam do nedavno mislila, da posebno kuvam kasice z anjega do drugog rodjendana, vec sada cu polako da ga prebacujem za nas sto za jedan obrok, najverovatnije ce to biti rucak, a vecera ce ostati kasa od povrca, da bih ipak bila sigurna da je u toku dana pojeo nesto provereno kvalitetno. Naravno, trudicu se da uz hranu koju i mi jedemo, za njega dodam i malo barenog ili sveze povrca, kao sto sam mu juce dala gulas i za njega skuvala karfiol, bilo je bas ekstra, smao sto je gulas jeo za veceru, jer smo za rucak za nas pravili pice pa je on jeo sa nama njih.

Limun mu nisam ponovo davala, nisam imala priliku, mislim da ga necu svakodnevno ni davati, ni za njim nema potrebe, dovoljno je da ga stavim npr. preko salate ili preko ribe, mozda nekada napravim cajic pa u prohladjen stavim malo limuna i meda, mada sa cajevima jos uvek nismo krenuli.

Jos jednom zelim da se zahvalim svima vama na nesebicnoj podrsci, razumevanju i savetima, posebno Tashi koja je najzasluznija sto smo iz svega ovoga izasli brzo, hladne glave i smireno. Hvala Tasho puno, tvoj sam duznik. user posted image user posted image Takodje, iskreno se nadam i ubedjena sam 1000% da ce i vasa deca vrlo brzo prebroditi sve te alergije, a ako neka i ostane, ne klonite duhom molim vas jer i vi imate po neku alergiju a opet zivite, imate porodice, srecni ste, ne sekirajte sebe jer nista ne mozete time da postignete, volite svoju decu, ljubite ih, alergije nisu nista strasno, vazno je da su oni ovako zdravi i da se razvijaju u normalne i dobre osobe. Ja sam potpuno svesna toga da ce Lazar mozda razviti neku inhalatornu alergiju ali sta cu, sta god da bude ja cu to prihvatiti i boriti se sa tim kako budem znala i umela. Znam i ljude koji su nekada bili alergicni na nesto kao bebe, cak i na jaja, ali nikada nisu razvili neku drugu alergiju, ali videcemo...

Jos da dodam da Lazar sada ima 16 meseci i 20-ak dana.

Volim vas!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2222
28.10.2012 20:01:27   
Anoniman
Yula user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2223
28.10.2012 23:52:55   
milicicak
Citam vas redovno ali se ne javljam posto ne volim da pisem sa telefona user posted image
Prihvatila je Allernovu sa kukuruzom i pirincem (ali iskljucivo kuvanim, instant pahuljice nece ni da lizne) ali jos uvek odbija da je pije. Sreca pa ja jos imam mleka user posted image
Jedemo piletinu, teletinu, sargarepu, krompir, tikvice, brokoli, karfiol, cveklu, breskvu, jabuku, krusku, bundevu a danas smo ponovo jeli bananu (kuvanu) i za sada nema reakcije user posted image
Htela sam da joj uvedem maslinovo ulje al ne znam kako osim da joj sipam malo pri kraju kuvanja rucka... Imate li neki savet?

Hvala

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2224
29.10.2012 10:48:01   
Anoniman
Yula user posted image

(odgovor članu milicicak)
  Direktna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here