Anoniman
|
satrovacki hahaha jede boraniju, jede spanac i blitvu, bez problema. tresnje nisam uvela, nikako da dodju na red, ali mislim da ce to proci skroz ok. plavi patlidzan bi trebalo ponovo da probamo, nesto me mrzi.. nasla sam recept kako da se oslobodi gorcine i oporosti: isece se, posoli i ostavi da se ocedi, pa se opere (ako nisam nesto pomesala, moracu ponovo da procitam). nije mi ni hica da ga uvodim, ni mi ga ne jedemo cesto, a vec sam sveki i mamu iscimala da spreme za K ajvar samo od paprike. ne jedemo jos belance i mlecne proizvode. ne jedemo ni ribu. ni crveno voce, ni kostunjave plodove. danas je zvala sestra nase dr da kaze da je 12. kada nam je zakazana kontrola neki drzavni praznik, pa nam je pomerila kontrolu za 19.11. posle testiranja cu videti sta dr predlaze. ja bih belance, ribu i borovnice. videla sam u maxiju zaledjene borovnice, bas sam se odusevila. a u rodicu sam juce videla zaledjenu rendanu bundevu. sad je ima na pijaci, jer je sezona.. ali je dugo nisam davala K jer sam potrosila ono sto sam zaledila (sem juvitanine musk. tikve). lepo hoda, ali kada ne jede po ceo dan, kao sto ima obicaj u poslednje vreme onda se zanosi. inace, hoce da ide svuda trceci, pa mozda i zato. kada ide uz stepenice i niz stepenice pravi ogromne korake, mnogo je smesna i moram da je pridrzavam. slabo prica, ali sve kapira i sve slusa. ponekad ponovi za nama, ali kada se mi odusevimo ona se postidi, pa nece ponovo. u kuci je potpuno opustena, ali primecujem da kada smo na ulici bude malo stidljiva. npr. hoda normalno, drzi me za ruku, a onda ako naidje vise ljudi odjednom ili neko koga se uplasi, samo mi se uhvati za nogu i nece vise da hoda sama. juce sam bila jako ljuta na nju, odlepila sam. posle mi mm kaze: ljuta si jer nece da jede, a zaboravljas kako je inace dobro. a stvarno jeste dobra, poslusna je sto mi je najvaznije, spava citavu noc, ne budi se, nije zahtevna uopste, sve pored nje mogu da uradim, kada se probudi i vidi da ja i dalje spavam ona lezi i cuti, desava se i po pola sata (znam jer ne spavam, nego dremkam i nadgledam je), kako je umiljata, stalno hoce da se grli, ljubi nas pa nas skroz izbalavi i taaaako danas mi je nekako bas bila slatka, a malo mi je bilo i zao. ja se popela na merdevine u predsoblju, imamo ugradni ormar, pa da nesto spakujem.. i spustim dole na cipelar jednu kutiju u obliku srca, sa trakom, imala je svilu unutra, to je od nekih fensi soljica za kafu. ona stajala pored, gledala sta ja radim.. i ja vidim da je uzela kutiju i odnela je u sobu, otvorila i zagleda. posle 10-ak minuta silazim ja sa merdevina, ona se prosto trgla kada me je videla i evo je trci i nosi kutiju da vrati tamo gde je nasla. samo sto nije rekla: izvini, mama ja rekoh: ne duso, to je tebi mama dala, slobodno se igraj.. ona uzela sva srecna i ode u drugu sobu. posle sam sredjivala nas ormar (ponovo na merdevinama , sta cete, ja sam mala zena ), ona ide sa onom kutijom i pokazuje mi. spakovala svoje cipelice u kutiju i zatvorila je. rekla sam mm da ce ova mala da bude opasna, vec sada mi ona odredjuje sta cu da joj obucem, samo prebira po svojim snalama, ako nema snalu u kosi odmah se hvata za glavu i kuka, trpi da je cupam, sve zarad lepote kada nam neko dodje odmah ide vadi stvari i donosi da pokaze. kada prostirem ves ja je povedem sa sobom na terasu, ona mi dodaje stipaljke. danas smo provele divan dan u parku, kod nas u naselju. skupljale smo suvo lisce i kestenje.
|