|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.6.2012 16:07:15   
Anoniman
user posted image Baš mi je drago, jer mislim da je Srbija divno mesto za odgajanje dece. Mi smo puno razmišljali da odemo i potražimo sreću u belom svetu, ali mislim da ovakvu komociju nikad ne bi mogli imati. Zavisi kakavi su ti prioriteti, a meni su porodica i prijatelji na prvom mestu, a standard bude nekad gori nekad bolji. A verujem da ćeš kao zdravstveni radnik lako naći posao, a deca će sigurno uživati user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 376
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.6.2012 16:57:33   
Anoniman
zille, bravo! user posted image bas se radujem zbog vas!

bravo i za olija! user posted image verus user posted image

mi proveli danas bas divan dan.. user posted image tj. nije jos kraj ovom danu. user posted image ja se probudila, pa cekam mm i K da se probude pa da idemo da proset_amo, svraticemo i do mojih malo. nisu je videli dva dana, to je ravno katastrofi. sutra sveki i ja vodimo K kod neurologa, pa ce me u utorak tata voziti da je vodim kod hematologa i orl.. pa u sredu opet kod hematologa po rezultat i kod njene dr popodne... muka mi je od svega!
sutra mozda krenem prokelj!!
posle bismo mogli i mi visnje.
pa papriku..

sta je sa yulom? jedva cekam da se javi da prica kako je prosao rodjendacic.

< Poruku je uredio Macaki -- 10.6.2012 16:58:24 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 377
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.6.2012 18:44:27   
Verus
nisam stigla da citam jel yula vec radila pric?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 378
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.6.2012 22:24:02   
Anoniman
Nije, oko 20.juna.

Zille, jupiiiii za visnje! :) sta ces dalje?

Nama je sutra treci dan belog luka.

Razmisljam da probamo uskoro svez paradajz i krastavce.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 379
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.6.2012 22:24:16   
Yula

IZVORNA PORUKA: Yula


@Macaki, kada cete vi kod alergologa? Vi jos malo pa dve godinice. user posted image Kako je danas Ksenija?


Sacuvaj Boze! Sada iscitavam sta ste pisale i naletim na svoj post i vidim ovu glupost koju sma napisala, zapravo, to je bio lapsus, htela sam reci:- Vi jos malo pa godinicu. Umor cini svoje.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.6.2012 22:44:50   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

@Yula - Ne dopada mu se piletina. Realno, ni ja je ne volim bareno, ućeba mi se u ustima, i vidim da je i on teško guta, mora da se pravi sa dosta krompira i malo tečnije nego ostali ručkovi.
A što se tiče toga na grudima, ja mislim da je od vrućine. To na grudima se po mom iskustvo pokazalo kao reakcija na vrućinu, kao i osipi na ramenima (ispod bratela od potkošulje). Iako, znamo svi da reakcija ne mora biti u 24h, to znamo svi, zato namirnice uvodimo na 3 dana, jer da se reakcija pokazuje u 24h pod obavezno, mi bismo svaki dan uvodile novo, zar ne?




Tasho, mi uvodimo namirnice po tri dana, ali u kontinuitetu, znaci svaki dan, s tim sto svaki put povecavamo dozu, a on je jeo plazmu jedan dan, pa dva dana pauze, pa plazma torticu sa pavlakom i nije bilo nicega, a te tackice su se pojavile tek sutradan poslepodne. O tome ti pricam, ako me razumes. Da su se one pojavile to vece, odmah bih povezala sa plazmom, ali nisu, vec tek kasnije. Nesto sam razmisljala i cini mi se da moze biti ili od vrucine ili od kaisa do kolica, jer se tacno nalaze na tom mestu gde ga pritiska kais kada se on naginje napred. Ne znam, praticu svakako. Da, juce je opet jeo plazmu i nije se pojavilo, zapravo, malo plazma torte, na moje iznenadjenje, nije nesto odusevljen slatkisima.



_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.6.2012 23:04:46   
Yula

IZVORNA PORUKA: Zille


IZVORNA PORUKA: Verus RR

Kuca na prodaji: ali nista jos uvek...mami izlazi viza do kraja avgusta, tako da planiramo da se ja vratim sa decom a mm ostane ovde da zavrsi sve...ovo ne bih volela ali ako mora mora...

Verus vi se vracate? user posted image Jesi li pisala negde o razlozima vraćanja, da pročitam, da se informišem.

Jedna lepa vest od mene: danas je treći dan višanja, i reakcije nema user posted image Dva dana sam mu davala po kašičicu, a danas tridesetak višanja skuvanih i umešanih u kačamak-palentu, šta li je već. On zadovoljan, ja presrećna user posted image Konačno neki boljitak i kod nas.


Ovo su divne vesti!!! Bas si me obradovala! samo napred. Vidis, on je i ranije jeo visnju, mozda ce sada polako da prihvata bez alergije ostale namirnice od ranije. Imas li ideju sta bi sledece mogli probati?

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.6.2012 23:21:22   
Yula
E, ovako, cure moje, evo i mene. user posted image Tasho, Macaki, Ishler i ostale zenkse,e hvala sto mislite na nas.
Rodjendanska zurka je bila juce i bilo je jako lepo. Mama se malo vise iscimala i umorila, ali smo ipak u svemu tome uzivali. Svakako cu ovih dana postaviti neku sliku na rr, a i ko me ima na face-u ce moci da vidi verovatno mnogo vise, samo mi treba malo vremena da se odmorim pa cu se onda baciti na taj poslic, sada sam bas umorna i jedva cekam da se bacim u krevet.

Mi nismo uvodili nista novo vec nekoliko dana iz straha da bebac ne raguje alergijom bas oko rodjendana. Pre dva dana mu dam samo kuvanu krusku i da vam kazem, pojavio mu se onaj sitan osipic po licu; sad, dal' je od nje ili ne nemm pojma jer ne znam tacno ni kada se pojavio, vise tome ne pridajem puno znacaja, ali cu krusku ubuduce izbegavati, nije nam bas neophodna, s obzirom da bananu, brskvu, kajsiju, jabuku, dinju i avokado jede vec uveliko sveze, a od SUTRA krecemo i sa TRESNJAMA. Breskvama i kajsijama izgleda jos uvek nije prava sezona, ali ovde uvoze voce iz Maroka i Spanije, pa verujem da to tamo vec uveliko zri, ili gresim? sada kada je rodjus prosao probacemo svasta nesto.

Danas sam mu davala za rucak spanac, ali ne iz teglice, vec sam imala zamrznut u briketima. PRIC nam je juna, pa cemo videti, mada ova dr mi je nesto cudna... Cuj, moram da ponesem do kuce namirnice sa kojima ce da nam radi test, bas ne kapiram. jedino ako ce mu davati da jede, pa onda da vadi krv i salje na analizu, ili sta vec, zaista ne kapiram.

Cim uvedemo tresnje krecemo sa pirincem. Nego, treba mi savet, sta mislite, da li sa ribom da sacekamo test, ili da pokusam da je uvodim posle pirinca?

Za par dana cu mu opet dati malo sunke, bas davidim da li mu je nesto iz nje zasmetalo.

Sto se tice spavanja, meni Lazar spava ili u bodicu bez rukava ili sa kratkim rukavima, a ovde je bivalo oko 24-26°C u stanu, i pokrijem ga samo jastucnicom. Kako je poprilicno zahladnelo, obucem mu neku pidzamicu bez nogavica, ali sa dugim rukavicima i pokrijem ga tanusnim cebencetom. Za sada nije nazebao, a veoma cesto ga nadjem potpuno otkrivenog ujutru i nekada hladnog, ali za sada je kao sto rekoh sv eok, mada se uvek zabrinem da ne nazebe. Ali, ako ga pokrijem jace, bude mu vruce, vrti se i znoji se, a to mi je jso gora varijanta da se oznoji i otkrije.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.6.2012 23:28:39   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash


Nama je sutra treci dan belog luka.

Razmisljam da probamo uskoro svez paradajz i krastavce.



Tasho, bravo za vas dvoje! Je l'' se malac raduje novim ukusima i novoj hrani, on je bas mukica jesan kao i moj Lazar. Sta planiras sa piletinom? Mozda ako mu je budes kombinovala sa nekim socnijim namirnicama, bude lakse jeo? A i Macaki ti je dala odlican predlog, daj mu neko drugo meso, batak ili karabatak su mnooogo ukusniji i socniji od belog mesa. Kada idete kdo alergologa?

IZVORNA PORUKA: Macaki

...............

mi smo uveli kakao, jela je danas ceo obrok tih pahuljica sa kakaom.
isla sam do rodica i nasla sam prokelj! user posted image od ponedeljka krecemo sa njim!
hvala anci user posted image
nisam ni vidjala taj frikomov, nisam ocigledno pazljivo gledala, jer mi to ne jedemo, pa me nije ni interesovalo..
kupila sam i 3 vrste babyking pahuljica
http://www.apotekanikolic.com/images/lekovi/BabyKingPirincaneCerealijeSaBananom.jpg
http://www.apotekanikolic.com/images/lekovi/BabyKingPsenicneCerealijeSaJabukom.jpg
http://www.flory.rs/userfiles/image/pop-up-bundeva.jpg

posto gospodjica nista nece da jede ovih dana sem pahuljica, ja sam joj veceras kuvala meso, pa cu ga pomesati sa ovim pahuljicama sa bundevom. da bar nekako meso poejde kad vec povrce nece..



Macaki, divno za kakao! On je izuzetno zdrav. Nego, pazljivo sam iscitala sastav ovih tvojim novih pahuljica i ne znam jesi li primetila, to je uglavnom obican psenicni griz obogacen vocem u prahu, vitaminima i LAKTOZOM user posted image U jednima doduse, ima i kukuruznog griza. Mislim, nista od nabrojanog nije sporno, samo sam spomenula, ali ova laktoza me malo buni, sta ti mislis o tome?

@Verus, mislim da cete se vi lepo snaci i u Srbiji, zelim vam puno, puno srece.

@Christabel, hoces li probati da je vratim na Aptamil i vidis sta ce se dalje desavati, odnsono, da li ce se to nesvareno mleko i dalje pojavljivati. Kako ti ona jede ovo sto joj ne smeta, mislim na meso, voce i povrce?

@Mocica, bas mi je zao sto je mala imala reakciju na pirinac i hleb, kazu da je psenicno brasno prilicno alergeno. Nemoj da te to sve obeshrabri, teraj dalje sa namirnicama, naci ces sigurno sirok spektar onih koje joj nece smetati i polako, dok to sve bude isprobala, porasce i uto ce i prerasti alergije na pomenute namirnice. Znas i sama da je sa ove probleme najvaznije strpljenje, sto kaze Tasha: Strpljen - spasen.

Nego, nema nam Mirjanice, nadam se da su ona i beba dobro i da je maleni uveliko pregurao problem netolerancije/alergije, ako nas cita, neka se katkada javne.

I da, izvinjavam se modovima, zaista sam preterala sa porukama, ali nesto me zeza raja ako hocu da u jednoj poruci iscitiram vise postova, jednostavno mi ne dozvoljava da iskopiram citirani post, zato nabacam ovoliko poruka bzvz.

< Poruku je uredio Yula -- 10.6.2012 23:37:41 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 384
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 9:02:08   
Anoniman
Danas sam mu davala za rucak spanac, ali ne iz teglice, vec sam imala zamrznut u briketima. PRIC nam je juna, pa cemo videti, mada ova dr mi je nesto cudna... Cuj, moram da ponesem do kuce namirnice sa kojima ce da nam radi test, bas ne kapiram. jedino ako ce mu davati da jede, pa onda da vadi krv i salje na analizu, ili sta vec, zaista ne kapiram.

Cim uvedemo tresnje krecemo sa pirincem. Nego, treba mi savet, sta mislite, da li sa ribom da sacekamo test, ili da pokusam da je uvodim posle pirinca?


Pa ako će da jede namirnice i vade krv (mada za to još nisam čula), to nije PRICK. PRICK je kožni test (znam da znaš, samo komentarišem).

Ne znam za ribu.


Tasho, bravo za vas dvoje! Je l'' se malac raduje novim ukusima i novoj hrani, on je bas mukica jesan kao i moj Lazar. Sta planiras sa piletinom? Mozda ako mu je budes kombinovala sa nekim socnijim namirnicama, bude lakse jeo? A i Macaki ti je dala odlican predlog, daj mu neko drugo meso, batak ili karabatak su mnooogo ukusniji i socniji od belog mesa. Kada idete kdo alergologa?


Pa, tek negde u julu jer treba da primimo MMR vakcinu a ja sam odlučila da ćemo je primiti u bolničkim uslovima.


Mi u nedelju idemo na more. Luka jutros temperaturu, boli ga glava user posted image , odlepiću majke mi! Nadam se da Marko neće dobiti, tj, nadam se da je Luku samo pičnula klima, da nije ništa zarazno.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 385
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 9:06:44   
Anoniman
Nego, pazljivo sam iscitala sastav ovih tvojim novih pahuljica i ne znam jesi li primetila, to je uglavnom obican psenicni griz obogacen vocem u prahu, vitaminima i LAKTOZOM user posted image U jednima doduse, ima i kukuruznog griza. Mislim, nista od nabrojanog nije sporno, samo sam spomenula, ali ova laktoza me malo buni, sta ti mislis o tome?


Iz Alergije na mlečne proteine:

IZVORNA PORUKA: Christabel

Ja mojoj ne dajem nista sto ima laktozu. To nije protein vec secer, ali ja ne znam na sta je i da li je moje dete tacno alergicno, moze biti i intolerancija, ali sve u svemu za sad znam za 3 cerealije koje nemaju nista mlecnog u sebi - Rizolino Lino Podravka, Nestle Riza i Nestle Kukuruz i Riza, i Humana pirinac - kukuruz i takve iste ali sa jabukom (hm, to mu onda dodje 5). Ima i Babyking neka plava kutija pirinac i prebiotici ali nisam nasla sastav na netu pa ne znam.


(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 386
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 14:11:17   
ishler
Macaki
jesi li dala nestle pahuljice sa kakaom,ma mesala sa vodom?
Yula
Bas mi je drago za rodjendan,i je se pitam kada da dam ribu i koju.
Mi uveli i tresnje,ostaje pasulj,kupus,riba,paradaiz,p.patlidzan,i naravno voce koje dolazi.user posted image
Sve vas user posted image .
(inace u tajnosti sumnjam da sam user posted image ,ali i ako jesam ne znam sta cuuser posted image )

< Poruku je uredio ishler -- 11.6.2012 14:12:36 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 387
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 14:51:01   
Yula

IZVORNA PORUKA: ishler

Macaki
jesi li dala nestle pahuljice sa kakaom,ma mesala sa vodom?
Yula
Bas mi je drago za rodjendan,i je se pitam kada da dam ribu i koju.
Mi uveli i tresnje,ostaje pasulj,kupus,riba,paradaiz,p.patlidzan,i naravno voce koje dolazi.user posted image
Sve vas user posted image .
(inace u tajnosti sumnjam da sam user posted image ,ali i ako jesam ne znam sta cuuser posted image )


Ishler, pa to je fenomenalno! Kako sta ces, imaces dvoje dece sa idealnom razlikom u godinama! Budi srecna, ja ti zavidim user posted image ( mi radimo na bebi, ali jos uvek nista. Ako se nista ne desi do oktobra, ici cemo na sve analize i pokusacemo VTO sa zamrznutim embrionima koji su nam ostali,a ostalo nam je 4 komada, mada bih vise volela ako moze prirodnim putem ). Iskreno se nadam da su ti sumnje opravdane i drzim palceve da jesu user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 14:56:10   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash


Pa ako će da jede namirnice i vade krv (mada za to još nisam čula), to nije PRICK. PRICK je kožni test (znam da znaš, samo komentarišem).

Ne znam za ribu.

...............................

Mi u nedelju idemo na more. Luka jutros temperaturu, boli ga glava user posted image , odlepiću majke mi! Nadam se da Marko neće dobiti, tj, nadam se da je Luku samo pičnula klima, da nije ništa zarazno.



Znam naravno sta je PRIC, ali rekoh, mozda je ja nisam dobro razumela, mozda ona uopste i ne namerava da radi taj test, ma nemam pojma. Plus, nemam pojma gde sam stavila rezultate analiza krvi na koje nas je ona poslala, znate one sto smo skenirali i sto sam pokusala da postavim a nisam uspela user posted image


Znam da je laktoza mlecni secer, ali ipak, sve sto je mlecno je potencijalna opasnost za decu alergicnu na mleko, ili gresim?

Bas mi je zao zbog Luke, sa decom mnogo radosti, ali i mnogo muka, samo, to sve prodje, tako ce i on brzo ozdraviti a vi cete se fenomenalno provesti na moru. Koliko ostajete, gde idete?

Jednom prilikom si pisala o Hiper gelu, ja sam to koristila ranije redovno na moru, jer sam obavezno dobijala alergiju od UV zracenja i taj Hiper gel je bio spas, jer osip od alergije uzasno svrbi, a ako se ceses on se siri i sve vise svrbi! Ma, katastrofa. Dobro si me podset_ila da pokusam to da nabavim, za svaki slucaj, mada, sada se uvek redovno mazem sa kremama sa zstitnim faktorom i opusteno mogu da se suncam. Mi idemo na more 17. jula i ostajemo nazalost, samo 10 dana.

< Poruku je uredio Yula -- 11.6.2012 14:57:42 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 389
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 18:46:04   
Christabel
Zille, muz je kupio jednom u Neoplanti ili Maxiju, ne secam se, tad smo isekli i napravili manje paketice za zamrzivac, a kad je to pojela, nismo posle ni kupovali jer nismo nasli da ima na manje da se uzme. Hvala za info za Promes!
Taj vas alergolog, to je drzavni, ide na uput? Ne znam, bas sam se opteretila u vezi svega ovoga sto je kod nas nedefinisano, mislim da ce mi biti dugo da cekam tek sredinu jula da stignemo na red, ali moze kontakt za svaki slucaj. Fora je sto sam ja skoro pa definitivno odlucila da cemo ici u Su na onaj vega test - koliko je to pouzdano nemam pojma, a opet nista mi ne garantuje ni da su ove metode prekjo krvi 100% pouzdane, mojoj su sa 5.5 meseci radili prik test na mleko pa nista nije pokazao, a opet ostala velika sumnja! Kod nas u bolnici su uveli testiranje preko IgE na 15 alergena - ima mleko, belance, valjda soja, ne secam se za psenicu, ima neke ribe, orasasti plodovi, mesavine mesa... A cena je ista kao i u Subotici, a tamo valjda pokriva i intoleranciju pa sta nam Bog da. Mm je bas besan, rekao mi je da se odlucim vise i da nema nameru da vucemo dete bas svuda na testiranja. Svekrva mi je rekla isto sto i Yula - da lepo probam da uvodim sve te namirnice, pa ako vidim da joj smeta, prekinucu. Nama stolice nekad super, nekad malo kiselkaste, nekad tegljivo manje ili vise. I kad sam bila na strozijoj dijeti bilo je dobrih i losijih stolica, a u poslednje vreme ne mogu toliko da izdrzim pa pojedem ponesto tipa red cokolade, koju posnu plazmu, vise mi nije dobro od ove jednolicne hrane.

Probala sam 2 dana da ne pije Allernovu ar. Prvi dan je bilo samo sa mojim mlekom sve i sutradan je jedna stolica imala belog, a druga nije. Taj dan je uvece dobila aptamil pa je naredni dan valjda bilo bez belog ali je jedna kaka cudnije kiselkasto mirisala. Juce je vec pila 2x Alernovu jer sam aptamila im,ala bas malo, danas je kaka bila ok strukture i boje ali malo kao kiselkasta. Opet kazem, ona je 1 konzervu alernove popila pocetkom maja, tad nam je trajalo nekih 15-20 dana i nije bilo belog, a sad cu pratiti pa cemo videti. Ne valja ni stalno da joj kombinujem ta mleka, malo jedno, malo drugo, a Alernove stvarno popije dosta tj 160 - 200ml. Dobije uvece pred spavanje i juce je dobila i pre podne. Probala sam da pomesam Alernovu i rizolino, uzasno mi je po ukusu i dobije se bas kasasto. Fora sa tim mlekom je sto se samo ono oseca s cim god da pomesam!! Kad pocnem griz (kad se usudim) dodje mi da ga kuvam u vodi pa onda pomesam sa malo mog mleka (ako bude bilo). Ne znam ni da li se moze kuvati u vodi? Hocu da moja beba oseti razlicite ukuse nove hrane a ne samo tu Alernovu. Inace, Yula je pitala, jede totalnop nezainteresovano na kasiku. Uvek hoce necim da se zanima, pa rucak i pojede a za voce se natezemo, drzi zatvorena usta pa ipak zine i tako non stop, ili se buni ali ja ne odustajem vise. Prosto nema kod nas ono da zine i gleda rado u kasiku, kao sto je pre 3-4 meseca bilo! A hranim je dok ne pocne bas da se vrpolji i buni, s tim sto kazem da sam za voce sad upornija.

Mislila sam da od srede krenem i ja visnje. Kako ih spremate? Kuvate u vodi? Stavite li secera? Ipak su one kiselije, pa ne znam kako ce mojoj prijati. htela sam za vikend ali je svekrva spremala golubije meso pa to sad jedemo 3 dana. Posle visnje sam mislila griz (ako se razbesnim), a ako budem neodlucna onda cu mozda neku povrcku, samo jos da smislim koju. Mozda opet spanac da probam, ali kad sam joj prvi put davala zamalo da povrati, doduse ni ja ga ne bih nikad ni loznula osim svezeg u salati.

Inace i moja se osipa oko vrata tj.tamo gde dodje izrez od majice. Ne verujem da je od hrane, jer nista novo neko vreme nismo uvodili, plus sto se ona do sad nije osipala od hrane. Tako da mislim da je od znoja. A nocu i mi jos spavamo na dug rukav, tj.nisam jos ni kupila pizamicu na kratak - sramota!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 20:28:30   
Christabel
Mocice, jesi li probala da razredjujes hranu sa tom vodom u kojoj se kuvala, da se beba ne zagrcne? Ja svojoj inace jos uvek sve miksam na kasastu strukturu, ima 4 zuba ali kad joj dam nesto da gricka uglavnom proguta ali se zagrcne. Mada moracu polako poceti i da seckam. Za sad dobije koji grasak, seckanu sargarepicu da sama stavlja u usta.

Hm, videh cveklu u basti, ne znam sta cu prvo onda - cveklu ili visnju. sa cim se kombinuje cvekla?

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 391
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 20:59:49   
Anoniman
Posle pisem duzze, sad samo dve recenice jer sam sa mob.

Ja kuvam griz na vodi od pocetka, dodam secera, i nije gadno.
Cvekla je meni extra sa jabukom i sargarepom.
Visnje kuvam i pasiram (i dalje hihihi), mesam ih sa palentom ili grizom jer su inace kisele, iako dodam secer pri kuvanju, M se stresao na njih ako ih dajem sveze.
Mi uveli beli luk, ja bih sutra mozda spanac, ako ga navatam negde na putu od posla do kuce.

Luka dobio antibitike, streptokok, jedva sam mu skinula temp, sad je zivnuo. Nadam se da Marko nije dobio, kaze dr da su promene na grlu veoma blage, kao da su pocele pre pola sata. Sveki dobila temp, mama radi, mm i ja radimo, Luka ostaje sa prababom.

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 392
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 21:38:41   
Anoniman
Kako sam bila sa L kod pedijatra, iskoristila sam da pitam par stvari. Inace, dr je silom prilika nakon drugog porodjaja postala vegetarijanac i tada mnogo naucila o hrani plus je homeopata. Rece, vanila i cimet nisu jaki alergeni. Takodje, odbila je da da Marku MMR vakcinu ako prethodno ne jede belance 2 meseca i ja se slazem sa njom. Necemo mu dati da jede al cemo mu ga krnuti u vakcini... Moram o tome da razmislim, posle mora ce pasti konacna odluka.

E da, spominjala je posnu plazmu, pogledacu sutra sastav.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 393
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 21:56:50   
Anoniman
Evo sa Bambijevog sajta: Napravljena na bazi pirinčanog i sojinog mleka, Posna Plazma ima potpuno isti ukus i miris kao i Vaša omiljena Plazma za koju se koristi kravlje mleko. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 394
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.6.2012 22:51:22   
Yula
I ja sam griz spremala na vodi, kasnije sam dodavala jogurtice ili pavlaku kada se prohladi, sada vise ne, obicno dodajem nekoliko doza ad mleka.

Vi ste mi dale odlican predlog- cveklu, pade i na pamet da detetu uvedem svezu cveklu kao sokic i to pomesan sa jabukom, izrendam jabuku i cveklu, iscedim sokic i dam beki da popije katkada, mislim da ce to dobro proci.

Mi danas probali tresnje, dala mu dve, sutra cu mu dati 5-6 komada,a ako sve prodje ok, preksutra cu mu dati da pojede koliko zeli. Nisam ih ljustila. Juce je jeo domaci spanac, nije bilo nikakve reakcije u vidu osipa po ramencima. I meni ponestalo mesa, moracu sutra u nabavku, planiram da mu sada cesce dajem svinjetinu. Trenutno sam u pokusaju da sto vise sitrazim ishranu jednogodisnjih beba i da vidim kako da Lazaru korigujem obroke u smislu da ima 3 glavna i dve uzinice. Sve mi to malo predstavlja problem jer on jos uvek pije mleko ujutru i uvece, a navikao je da ruca u 12h i jako tesko mogu da mu pomerim za kasnije, a volela bih da ga pomerim za 13h...

Tasho, bas me zanima sta ces odluciti i ja bih radje prvo probala jaja pa tek onda vakcinisala dete, nije to za salu, mada sam citala da su mnoge bebe alergicne na jaja bez problema vakcinisane, ja to necu uraditi sigurno dok mi bebac ne napuni minimum 2 godine, ali jos cu se konsultovati sa doktorima.

< Poruku je uredio Yula -- 11.6.2012 22:53:45 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 0:13:04   
Christabel
joj, ja mislila da mesam cveklu u rucak. A kad dodje na red sveza, ne znam kako cu, moja beba nece sokice ili max 20ak ml na prevaru. A ja namerila da joj sok bude uzina pre podne. Doduse ona i vode ne popije vise odjednom.
Sad razmisljam, Tash, nase kake jesu smrdljive neko vreme, al ne uvek sluzave. Mozda je pokupila i neku bakteriju, sad sve stavlja u usta, plus puzi.
A sad cete se cuditi,ali ne znam-kakve veze ima mmr vakcina i belance? Nama dr nista nije pominjala

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 396
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 0:16:02   
Anoniman
yula user posted image drago mi je da je sve proslo super!!! user posted image
super napredujete i sto se namirnica tice, bravo!!!!!!
sto se ribe tice, ja bih sacekala test.. imas jos namirnica koje mu mozes za to rveme uvoditi.

sto se laktoze tice, ja to iskreno nisam ni konstatovala kada sam kupovala pahuljice. user posted image
ali eto, K poejde kutiju onih pirincanih sa vanilom, i u njima je ima, pa joj nista nije.
kada smo kod mlecnog, danas sam joj ponovo davala pavlaku mazanu na hleb. koliko joj se dopada to je neverovatno. greota sto dete ne jede!
opet joj je malo ekscemcic pocrveneo, imala je i malo crvenog oko usta. slikala sam, mozda postavim ovih dana. ali bas nije izgledalo strasno.
mm je bio tu za to vreme, njegovo misljenje je da joj samo smeta jer je kiselo, a ona ima te ekcemcice oko usta. i ja sam istog misljenja i mozda sam joj na pravdi Boga ukinula jogurt. bas me zanima sta ce dr reci na sledecem testiranju.

nama je danas prvi dan prokelja. ne dopada joj se bas, jos je prduckala kasnije, verovatno od njega. plus jela za rucak kelj sa krompirom. e mama, vala si preterela danas. user posted image

K od pre 3 dana spava u pidzami sa kratkim nogavicama i rukavima, pokrivam je tankom vrecom samo preko stomaka. noge gole, ne nosi carape. i pored toga se budi mokre kose.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 397
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 0:19:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Christabel
Posle visnje sam mislila griz (ako se razbesnim), a ako budem neodlucna onda cu mozda neku povrcku, samo jos da smislim koju.


user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Christabel I kad sam bila na strozijoj dijeti bilo je dobrih i losijih stolica, a u poslednje vreme ne mogu toliko da izdrzim pa pojedem ponesto tipa red cokolade, koju posnu plazmu, vise mi nije dobro od ove jednolicne hrane.


pricaj mi, sta jedes?

ja mesam cveklu u rucak. kada sam dr pomenula da je dajem svezu, izbecila se na mene, kao ne, rano je. mada mislim da bi to bilo super za KS.
pomesam je sa cim stignem. probaj za pocetak da samo kockicu pomesas sa mesom i krompirom. moze i sa pirincem..

MMR vakcina je na bazi belanceta. prime se nesto posle prve godine. ja cu se konsultovati sa nasim dr oko toga kada ce K to da primi. ali sigurno necu dati pre nego sto bude jela bez problema celo jaje.

< Poruku je uredio Macaki -- 12.6.2012 0:22:02 >

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 398
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 12:48:18   
Christabel
A vidis, to nama dr nije pominjala za belance. Mada ovde ti ni ne pricaju puno, moras biti dosadan i stalno nesto pitati sam. A te njihove vakcine su mi se smucile. Mislim cak da je moja mala 3.dozu onog polia malo bljucnula.

Nego, jedem svinjetinu (to volim), pomalo piletine. Jedem povrce (ono koje volim), jedem sad svo voce, od salate ne jedem paradajz jer mojoj smeta zbog kiseline. Jedem neki margarin i za dorucak i veceru sunke ili slanine (sunke od muke, nisam bas ljubitelj), ili neki pekmez, dzem. Zele kocke, kukuruzni gugi, posni gustav i zlatni pek. Ma najgore je sta ne jedem - nista od krem sireva, namaza, fete, pavlake, salate s tim, ne jedem cajne koje obozavam, salame, virsle, pohovano meso, lazanje, palacinke, jaja u svim oblicima, najgore sto ne jedem torte, kolace, sladoled i sve ono sto je njam! Pa kad odem kod nekog k'o neko siroce pijem samo sok.

Nego, kazah muzu da kupi pirincani griz sa ukusom cokolade! Ako nema laktoze u sebi, dacu beki, ali ne znam od kad najranije sme kakao da se uvede? Na kutiji pise od 8.meseca, je l' to ok? Mi imamo 9

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 14:48:49   
Verus
Taske, valjda ce Luki biti bolje do nedelje, sigurno od antibiotika posle 48 sati bude bolje, pa da mu bude dobro na moru.  Mi nista do daljnjeg, cekam sad 6 meseci pa cu uvesti jagnjetinu.  Citala sam puno na tu temu, i kazu da je bolje uvesti meso pa polako ostalo povrce nego se zezati sa ovim bebinim cerealijama/kasicama, meso naravno ipuno puno vise zinka, gvozdja, proteina, tako da lepo zameni obrok maminog mleka...  Posle jagnjetine cu curetinu.  Piletinu i svinjetinu necu nego posle 12og meseca.  Sad se samo bacam na citanja, i pravljenja plana.

Macaki: ja sam se zaista navikla na ovu ishranu, sad i nije tako strasno, jedino mi je dorucak zeznut.  Jedem ili curece virsle ili palentu sa pirincanim mlekom, ili samo pojedem bananu.   A za ostale obroke jedem meso, sa povrcem, kuvan pasulj i sve ostalo sto se kuva, naravno bez dodataka bilo cega sto ima mlecnog, soje, jaja, zitarica...   Juce je mm kupio bifteke za veceru, i pojela sam bukvalno 2 zalogaja.  Jbg, rizik ali sad cu videti kako ce biti, da li ce on biti ok ili ce mu GI sistem reagovati. 

Strah me je iskreno da bilo sta uvodim u svoju ishranu.  Dr. rekla sa punih 6 meseci da pojedem 1 od zabranjenih stvari, a ja ne znam sta bih.  Odlucila sam hleb i testo, pa se premisljam da ipak pojedem jaja jer ih toliko volim.  Sanjam omlet sa slaninom i pecurkama za dorucak.  Mlecno necu ja mislim nista dok god ga dojim, a dojicu sto duze, max 18 meseci ako bude bilo mleka... 

A njemu planiram da dajem sve samo kozije kad za to dodje vreme, kazu tolerisu deca bolje, videcemo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Повратак на посао након породиљског одсуства.
Admin

Са којим изазовима се суочавате када се вратите на посао након породиљског одсуства?

Click Here