|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 14:53:48   
Anoniman
E Verus, koja je priča sa kozjim mlekom i alergijom na kazein?

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 401
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 15:47:10   
Verus
Nisam sigurna, mada, mnogi tvrde da deca koje ne mogu da piju kravlje, piju kozije bez problema.  Jedan od drugih pedijatara koje smo posetili jos sa Helenom, mi je rekla nikako mleko, nema veze koja je zivotinja u pitanju...ta ista mi je rekla da ne pijem sojino, nego samo bademovo ili pirincano.  Videcu da li cu naci nesto konkretno da postavim ovde.

Nego reci mi: kad su testirali Mareta na mleko na PRIC testu, da li je to izolovano kravlje mleko, bas protein iz kravljeg?  Pitam se, u celoj toj prici, da mu urade PRIC sa kozijim, da li bi reagovao?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 402
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 15:55:24   
Verus
Kaze da su proteini kozijeg slicni ljudskom mleku...e sad, mnogi clanci kazu da deca alergicna na kravlje ne tolerisu ni kozije, pa sad ti budi pametan.  Ali ne bih dala na svoju ruku mada, cak i kad izraste iz svega, ne planiram nikada da mu dajem kravlje mleko.  U sustini je veoma lose za zdravlje.  Ni sama ne planiram vise da ga pijem.  Picu pirincano i kozije, a jescu sireve i jogurt, ipak su "obradjeni"...  Moram jos da citam da vidim hocu li naci nesto konkretno....

Goats’ milk is the easiest for humans to digest, because goat milk proteins are most similar to the protein found in human milk.Read more at Suite101: Cow’s Milk vs. Goat’s Milk: Dairy Allergies, Lactose Intolerance, Mucus, Acidity and Hormones | Suite101.com http://suite101.com/article/milk-a35006#ixzz1xaS0NOr8

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 403
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 16:30:51   
Verus
Znaci, beta lactoglobulin bi bio problem jer je isto kao i u kravljem. Kazein se nalazi u min. kol i u stvari je slican ljudskom kazeinu!  E sad, ne znam da li se moe tacno testirati i znati da li je dete alergicno na kazein ili ovaj drugi protein (a mleko ih ima preko 20 razlicitih ako se dobro secam)...


Different protein. Goat milk protein forms a softer curd (the term given to the protein clumps that are formed by the action of your stomach acid on the protein), which makes the protein more easily and rapidly digestible. Theoretically, this more rapid transit through the stomach could be an advantage to infants and children who regurgitate cow''s milk easily. Goat''s milk may also have advantages when it comes to allergies. Goat''s milk contains only trace amounts of an allergenic casein protein, alpha-S1, found in cow''s milk. Goat''s milk casein is more similar to human milk, yet cow''s milk and goat''s milk contain similar levels of the other allergenic protein, beta lactoglobulin. Scientific studies have not found a decreased incidence of allergy with goat''s milk, but here is another situation where mothers'' observations and scientific studies are at odds with one another. Some mothers are certain that their child tolerates goat''s milk better than cow''s milk, and mothers are more sensitive to children''s reactions than scientific studies.
Less lactose. Goat''s milk contains slightly lower levels of lactose (4.1 percent versus 4.7 percent in cow''s milk), which may be a small advantage in lactose-intolerant persons.

< Poruku je uredio Verus RR -- 12.6.2012 16:32:21 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 404
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 16:32:02   
Verus
Evo i link koji vodi do teksta: KLIK

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 405
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
12.6.2012 23:07:22   
Yula
Nama danas bio drugi dan tresanja, pojeo je oko 6-7 i to je sam jeo, bas se brzo navikao da jede voce potpuno samostalno. Smatram tresnje uvedenim i od sutra krecemo sa suljpa user posted image i to ne zrnce po zrnce, vec cu mu odvojiti deo od naseg pasulja i to zaprzen i, stavicu smao malo zrnaca a vise corbice i zadrobicu sa hlebom, pravo ono po naski user posted image Pa, vec je veliki decak. Javljam kako je sve proslo.

On mi inace vec duze vreme kaki jednom dnevno, katkada, ako jede malo vise ili nesto sto tera na kakenje, kaki dva puta, tako je i danas i to se dobro iskakao, valjda zbog tresanja, one imaju ljusku koja potpomaze kakenje.

Posle pasulja mislim da uvedem beli luk, a zatim zacine tipa: cimet, majcinu dusicu, origano, biber i slicno. Uskoro cu da pravim pizza pitu i dacu bekani da jede, zasto da ne. Rastemo, rastemo, jupiiiii..... user posted image user posted image user posted image ( jedva cekam da imam jos jednu bebu, a i sa ovom jedva sve postizem user posted image ).

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 406
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.6.2012 1:28:46   
Christabel
Verus, onaj test iz krvi sa IgE ima posebno za kazein al ne znam za taj drugi protein.
Yula, svaka cast, vi bas jedete kao veliki! Joj, i ja bih vala mogla jos jednu bebu, mada mislim da cemo razmisljati tek posle Nove godine, kad J.bude imala 15ak meseci, da prodje malo vise vremena od carskog.
Mi sutra, hm kajsiju ili visnju,pitanje je sad? Visnja je nakisela, treba je sa necim dobro pomesati, da ne odbija

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 407
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.6.2012 9:49:19   
Anoniman
Nego reci mi: kad su testirali Mareta na mleko na PRIC testu, da li je to izolovano kravlje mleko, bas protein iz kravljeg? Pitam se, u celoj toj prici, da mu urade PRIC sa kozijim, da li bi reagovao?


Spec IgE iz krvi imaju kazein, PRIC je kravlje mleko.


Yula! I mi jedemo pravi pasulj! user posted image Kada uvedem alevu papriku biće pravi - pravi, a do tada je bez nje.
Mi krenuli juče španać.

Inače, novost je da već 3 dana Marka ne mažem ničime! Imala sam utisak da je emolijentna krema doprinela onom gadnom osipu, par dana sam ga puderisala, povuklo se, i uopšte ga ne mažem. Malo lice, i prevučem malo rukice i nogice samo uveče. I super je. Nije baš baš mekan, ali nije ni nešto specijalno suv. I dalje koristim uljanu kupku.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 408
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.6.2012 11:42:46   
Yula
Tasho, vi uveliko jedete papriku, tako da mislim da ne treba da se uopste plasis aleve! Kako Mare podnosi pasulj uopste? Nesto mislim, ako i malo prduckaju, pa sta, nece im nista od toga faliti. Menis veki kaze da su u njeno vreme deci mnogo pre prve godine davali da jedu svasta nesto sto jedu ostali ukucani, izmedju ostalog i pasulj zadrobljen. Ne kazem da je to idealno, ali mislim da ne treba ni preterivati u cuvanju dece, da ne budu posle svileni. Kazu da bebe od 10 meseci pa nadalje imaju zreo digestivni sistem i da mogu da jedu prakticno sve, osim nekih namirnica koje su jaki alergeni.

Sveki mi je ipak odvadila malo zrnaca cistog pasulja kuvanog samo na vodi i sa crnim lukom, ali ipak cu mu dodati i malo corbice od gotovog, zaprazenog pasulja. Ne znam samo sta jos tu da dodam, da bih dobila na kolicini, mozda krompir, jos cu da razmislim.

Inace, napravila sam mu izmene u rasporedima obroka, jutros sam mu za dorucak dala poparicu, pokusacu da rucak pomerim na 13h, mada je rano doruckovao, jos u 9h. Za rucak ce biti povrce, sada bez mesa jer ce jesti pasulj, za uzinu domaci vocni jogurt ( raniej je jeo 2x100gr obicnog jogurta, a sada cu mu dati 100gr i voce ), a za veceru kako kada, nekada cu opet davati neku vrstu zitarica, a nekada corbu od povrca, videcu jos. Sada sam mu ipak dala malu uzinicu od tresanja, jer je jos u 9h doruckovao, a rucak planiram da bude u 13h, pa mi je to malo veci razmak, a on je navikao da jede na 3h.

Izvinjavam se sto je poruka malo konfuzna, pocela sam da je pisem pa sam usput gomilu nekih stvari uradila dok je nisam zavrsila user posted image .

Tasho, gde idete na more?

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 409
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.6.2012 13:21:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Tasho, vi uveliko jedete papriku, tako da mislim da ne treba da se uopste plasis aleve! Kako Mare podnosi pasulj uopste? Nesto mislim, ako i malo prduckaju, pa sta, nece im nista od toga faliti. Menis veki kaze da su u njeno vreme deci mnogo pre prve godine davali da jedu svasta nesto sto jedu ostali ukucani, izmedju ostalog i pasulj zadrobljen. Ne kazem da je to idealno, ali mislim da ne treba ni preterivati u cuvanju dece, da ne budu posle svileni. Kazu da bebe od 10 meseci pa nadalje imaju zreo digestivni sistem i da mogu da jedu prakticno sve, osim nekih namirnica koje su jaki alergeni.




Ma nikakvih problema nije imao. Istisnula sam pasulj iz ljuske, veće komade ljuske izvadila, ono ostalo ostavila (nisam sve ljuske izvadila). Ja sam pasulj kuvala sa svežim mesom, pa nije baš bio "onog" ukusa, ali sam imala mesa da dodam uz pasulj, i kuvala sam šargarepu u pasulju. Dodala hleb i kraj. Nije čak ni prduckao.
I ja se slažem sa tvojom sveki, slobodno dodaj malo čorbice, bar bih ja to uradila.
Ja se aleve bojim zbog boje koju mislim da dodaju unutra, ali ću svejedno isprobati.

Idemo u Grčku, Asprovalta.

< Poruku je uredio Tash -- 13.6.2012 13:22:22 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 410
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.6.2012 13:43:51   
minavb
Živeo pasuljčić. I Vanja se juče naćopao pasulja.

Kako napradujete sa slatkišima, jel si isprobavala nešto novo?

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 411
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.6.2012 21:11:43   
Anoniman
Mene pitas? Nisam.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 412
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.6.2012 21:19:46   
minavb
Tebe, a koga drugog?user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 413
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.6.2012 23:16:15   
Anoniman
Pa šta znam, ima ovde gomila sveta. user posted image
Marko je dobio temperaturu, bili smo kod pedijatra, crveno grlo, ali njegovo je virusno. user posted image Pošto Luka ima bakterijsku infekciju i u nedelju idemo na more, dogovorila sam se sa dr da mu da antibiotik da ne bi virusna prerasla u bakterijsku infekciju. A onda smo stigli pred zgradu, Luka je bio napolju sa mojom bakom, igrao se sa drugarima, i pritrčava mi, kaže, ukakio se (dobio je proliv od antibiotika iako pije i probiotik), odem gore sa njim da ga sredim, čujem kroz prozor da Marko vrišti, siđem, a on se sapleo i pao, nije baka stigla da ga uhvati. Modro čelo, oko oka, malo obraz i opet razlupano oko nosa. user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 414
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
13.6.2012 23:32:54   
minavb
Al vas poteralo user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 415
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.6.2012 16:43:48   
Anoniman
christabel i verus, sapatnice moje! user posted image ja sam pocela pomalo da posustajem, jer se ne osecam bas najbolje poslednjih meseci. dojicu je i ja jos, ali ipak cu veceras pitati dr koje bi on mleko predlozio da probamo. ona nije ni navila na flasicu, pa cisto da se malo navikavamo, mada ce to ici tesko..

veceras idemo na pric! zaboravila sam da vam kazem da sam zakazala.. tj. nisam se juce ni javljala.
javicu se!!!

yula, bravo za lakija!!! super napredujete, bas mi je drago!

tash, sto kaze mina, bas vas poteralo...
kako su sad obojica?
i moja K je juce dobila proliv od hemomicina. ja se tek onda setila da bih joj mogla uzeti biogaia kapi, a pila je sinacilin 7 dana. nemajka! dva puta je kakila, bas kao voda.. a to sve zato sto sam psolusala dr, rekla je da joj dam ili sat pre jela ili dva sata posle. ja joj dala izmedju dorucka i rucka, a posto je doruckovala voce naravno da joj je bio prazan stomak. danas se nisam zaznula, dala sam joj neposredno pre rucka i ok je, nema proliva.
bili smo juce kod hematologa, hemoglobin joj je 118, samo savet o ishrani, ne treba terapija.
kod orl smo dobili hemomicin 3 dana, pa onda 10 dana avil. ona misli da joj je uvce crveno od alergije. pitacu veceras dr
o tome, jer sam i ja cula da moze to da se desi...
inace, rekose mi da se avil vise ne proizvodi!!! srecom imam jos 1 bocicu, a sta cemo posle ne znam..

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 416
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.6.2012 16:46:13   
Anoniman
hematolog insistira na dzigerici, ja pitah jel sme junecu, posto je na piletinu alergicna. kaze sme. a nasa dr nije za to, kao mnogo je to masno za malu bebu. pa nije vise ni tako mala, tako da planiram, da probam..
kod njega je u ordinaciji bila jos jedna dr i ona mi rece ako je alergicna na pileca jaja, moze cureca!!! nije mi palo na pamet!
moram i to da pitam dr, zapisacu sve da nesto ne zaboravim!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 417
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.6.2012 16:53:55   
Verus
e macaki moja, sta da ti kazem kad sam upravo sad vec 6 put bolesna ove godine. Kasljem kao magarac, sve me pluca bole, ako ne prodje (a vec vuce vise od nedelju dana), moracu do dr. Jbt ja ne znam kako ljudi malo i lose jedu i tako zive...

Odlucila sam da za 2 nedelje uvedem jagnjetinu. Da meso! Tad ce biti 5.5 meseci star, pa, skoro eto 6. Ako pedijatar kaze sa 6, ja kazem da ako ce mu smetati smetace i 2 nedelje kasnije ili ranije. Pa cemo onda to sa krompirom kao rucak, a mozda pirinac i dalje ali za veceru, videcu vec.

Pitanje: da dam prvo krusku ili breskvu? I jedno i drugo je u grupi nisko alergentnih ali sta su vasa iskustva?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 418
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.6.2012 19:25:57   
Yula
Mom Lazaru smeta malo kruska, ne verujem da je koincidencija da svaki put kada je jede ima sitan osipic po licu. Ubuduce cu je izbegavati.

Pasulj prosao dobro, ali ubuduce cu mu ga ja spremati i bice mnogo manje zacinjen. Jutros sam mu dala pirinac sa grizom. Za sada je sve ok, nisam primetila nikakve reakcije, mislim da ce to dobro proci, mada, praticu.

Macaki, to za cureca jaja ne bih rekla da je tacno, ali svakako treba proveriti.

Tash, bas i zao, jbg sa decacima stalno neka frka user posted image Ovaj moj ne staje, ali o tome drugom prilikom. Sinoc smo uradili nesto stvarno neverovatno, svekrva me nagovorila d adam Lakiju da proba lubenicu, jer ju je video i navro da jede. I ja mu dam malo, njemu se dopadne pa hoce jos i po prvi put popustim. Pojeo je gomilu, ali hvala Bogu nije mu biulo nista; Eto, sada jedemo i lubenicu user posted image Sutra cu mu je dati ponovo.
Danas nadjem testeninu potuno bez jaja, cak na kutiji ne pise da je pravljena u fabrici u kojoj ima jaja, znaci cak ni to, pa verujem da je bezbedna. Sutra cu mu je skuvati uz rucak.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 419
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.6.2012 21:18:15   
ishler
Macaki
nas upravo prolazi taj virus,dve nedelje se mucimo,pocelo je sa crvenim grlom pa posto je bila nedelja a ona kasljala zavrsili smo u dz i dobili hemomocin 5 dana,ali posto je sa slinama bilo sve gore,odvedem je kod naseg starog pedijatra i posto ona muci muku sa trecim krajnikom,kaze krenulo je na uve pa jos pet dana Cedax i flavamed pa je sada bolje...
Inace bas nas pedijatar kaze da hemomicin unistava creva i ako ga ikada pije obavezno probiotik,mada ja uvek dajem uz antibiotik.Mislim da vam dzigerica nece smetati,a jeste odlicn a za ks.
Ako ti je rekao probaj,navijamo da uspeuser posted image
Tash
i vas je zakacio virus,zelim vam brzo ozdravljenjeuser posted image
Yula
super za pasulj i lubenicu,i ja planiram uskoro.
Inace mi juce krenuli sa nestle zitaricama sa kakaom ali joj se ne svidja pojela je malo i bez reakcije.Yula kako dajes Lazaru mleko jer na flasicu ili iz solje.?user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 420
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.6.2012 22:07:20   
Yula
Adaptirano mleko ( mada mi samo to i pijemo )? Na flasicu, nisam ni pokusavala iz solje, nekako mi je to jos uvek prerano, sta ti mislis o tome? Ja se upravo raspitujem kolika je neka optimalna kolicina mlecnih proizvoda za jedogodisnjaka, on unosi oko 700ml dnevno, sto je neka gornja granica izgleda user posted image Zato sam mu jedan popodnevni jogurtic zamenila sa vocem, pa sada jede vocni jogurt, domaci.

Ja planiram da kada bebac bude prestao da pije ad mleko, da mu ne uvodim kravlje kao napitak, vec da mlecno unosi samo putem mlecnih proizvoda i to najvise jogurata, sireva i pavlake. Za sada mleko obozava!

Veceras ja uzela malo lubenicu, kad eto ti njega, dosao i trazi! Isprva nisam htela da mu dam, ali sam na kraju popustila jer je bio bas uporan i ljutio se sto mu ne dam user posted image Dala sam mu jedno parce i bas ga je sa slascu pojeo. Hvala Bogu pa nije trazio vise. Sutra cu mu je dati za uzinu, neka pojede koliko zeli. Lubenica je slatka, a on je vecerao pola sata pre toga i nekako ne zelim da ga navikavam da stalno nesto zvace. On uopste nije debeo ( to ponavljam kao pokvarena ploca ), ali ja se stalno plasim da mu ne prosirim creva, jer on bas voli da jeki, mada, zna da stane, npr. danas je odbio da pojede vocni jogurt sa tresnjama do kraja. Veceras je plakao posle vecere, bas sam mu bila malo spremila user posted image ( Nestle 5cerealija, i to mozda jedna kasika cerealija, dve doze mleka i dve plazmice. Njih nije jeo od rodjendana. ) jer ne zelim da ga navikavam na slatko, a nisam znala sta da mu dam za veceru! I on je jadan plakao i plakao i na kraju sam mu dala jos jedan keksic, smazao ga i iskulirao. Bas se nekada osecam grozno, ali sta cu, ja to radim za njegovo dobro, mada kod nas u familiji nema bas niko gojazan, ali eto, vidjam puno debele dece i beba koje su bas debeljuce i trontave, a samim tim i lenje, a to posle vuce x nekih negativnih stvari...

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 421
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.6.2012 23:16:41   
Anoniman
joj ishler ne spominji mi usi, Marko nema vise temp, ali mnogo lose spava, ja sam kontala da je mozda jos i zub problem, ali sad razmisljam, on ovako lose spava kada je uvo, i nece da pije na flasicu, samo na casu, sto dodatno ide u prilog ovome. Cak i dudu povuce i pljune. Utepacu se, mame mi!
Luka je ok, promenili smo probiotik i proliv stao.
Sutra ih vodim na kontrolu, samo nek ozdrave jer u nedelju putujemo. :(
Rucak je jedva pojeo par zalogaja, tako da jeste uneo malo spanaca na treci dan, ali jos sutra cemo njega.
Kupila sam ovsene pahuljice i proso, cekam Minu da mi kaze kako se to sprema. To, lubenicu i sinju planiram da uvodim na moru.
Odoh u kkrpe, smorila sam se sada od pomisli da je Marku mozda uvo peoblem, jedva cekam kontrolu ujutru.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 422
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.6.2012 23:19:38   
Anoniman
Macaki, sta je bilo na PRICKu?

Inace, do malopre sam se preracunavala kada samo se videli sa nekim poznanicima jer je mala dobila boginje u nedelju - samo mi jos to fali!? Pre 3 nedelje smo se videli, pa kontam da nas je to obislo!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 423
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
14.6.2012 23:48:56   
Anoniman
tash, deca su infektivna 3 nedelje pre nego sto boginje izbiju.

mi smo veceras bili na testiranju i ske*ala sam se zestoko!!!!

od antibiotika koje je pila zadnjih 10 dana (verovatno nepotrebno, jer je problem sa uvom, ako se uopste moze nazvati problem, bio alergijske prirode), stanje sa alergijom se pogorsalo. zato je veceras nalaz bio katastrofalan. dobili smo savet da izbegavamo antibiotike, sem kada bas mora..

znaci, mleko tri plusa! pitala sam koje drugo mleko, ako je ne dojim vide, kaze alernova.
jaja su u prolazenju, ali je on ipak stavio plus, sa napomenom da ih ne uvodimo jer to sad nikako ne bi valjalo, pogorsalo bi alergiju generalno. pre nego sto bude trebalo da primi mmr moracemo ponovo na testiranje da vidimo sta je sa jajima.
soja prosla, breskva i kajsija prosle, paradajz prosao..
sto se tice psenicnog brasna, kaze da krece.. pa da ga ne jedem nija ni ona. pitala sam za ostala brasna, razano isl kaze ne.
jos je novo da je reagovala na citruse i na orah..
mom muzu je pao mrak na oci i on kaze da je vise ne bi ni vodio na testiranje. kaze pa mi da je ovako vodimo 3,4 godine svaka 2 meseca, on ce joj uvek naci nesto! moram da se slozim da je u pravu. zato sam resila da njoj ne dajem ovo sto je rekao, ali da sebi ne uskratim potpuno. ono sto sme jescu u vecoj kolicini, a ono sto ne sme u minimalnoj, ali cu jesti. nekako sam se jako rastuzila jer mi se sve cini da smo od zdravog deteta napravili bolesno. user posted image dosta mi je vise alergologa, hematologa, neurologa, fizijatra, orl.. user posted image
a ona je super stvarno! vesela je, samo cici i vristi po ceo dan. jako je pametna, kapira sve, mnogo je dobra i umiljata. tako je je nesto zao bilo posle toga, jos je tamo toliko plakala, nikada nije bila takva.
ja sam resila da joj uvodim sve sto nije rekao da ne smemo! znaci: pilatinu, curetinu, dzigericu, tresnje, visnje, kajsiju, breskvu, paradajz, krastavac (jela ga je pre neki dan), sargarepu, persun, celer, paskanat.. pa ce onda da fino jede domacu pilecu ili junecu supu sa sve rezancima.

user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 14.6.2012 23:52:48 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 424
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
15.6.2012 1:23:54   
Christabel
joj, Macaki, bas mi krivo! A kako to sad opet za mleko?
Inace, J.je hemoglobin 109. Odmah sam uvela dzigu, zumance nisam jos.
Moja pije alernovu pre spavanja. Realno, ja nemam dosta mleka, nekad iz 3 puta skupljam za rizolino, a nekad imam za jos 1 pahuljice.
Yula, ti ne znas kako da smanjis sinu obroke, a ja ne znam kako da joj uglavim! Ona je totalno nezainteresovana za jelo i jede samo ako se zanima nekom knjigom i to mehanicki! Plakanje za kasikom je bilo samo u 5.mesecu pre pauze.
Nego sto vam bebe piju taj hemomicin? Mi uvek dobijali cefaleksin?
Kolika kolicina visanja sme po obroku? J.je juce pojela 12 skuvanih izmiksanih, a danas, oko 70g sa rizom. I kakva je kaka posle visnje?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
NIKAD NE TRESITE BEBU! (Sindrom protresene...
Normalno je da bebe plaču i normalno je da su roditelji pod stresom. Ako vaša beba nastavi da plače, a vi postanete uzne...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

На радно место после породиљског одсуства.
пеперутка16

Са којим изазовима се суочавате када се вратите на посао након породиљског одсуства?

Click Here