|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
15.6.2012 10:22:02   
ishler
Tash
nadam se da nisu usi,moguce i zubi,nama su za dva dana izbila dva,verovatno i to doprineseuser posted image
Yula
trudna sam ali jos uvek nisam svesna a ni nacisto,beka doji dosta,gin. rekao preko telefona posto je na odmoru polako odvikavanje,kako cu ne znam,bas sam tuznauser posted image
volela bih jos jednu beku,ali sve ovo je veliki problem u mojoj glavi oko prosle trudnoce prelezane u bolnici,ne bih to ponovo podnela zbog beke.
Koje mleko da probam,svi savetuju kravlje,i na kakvu flasicu,meni beka nije htela nikada flasicu i cuclu,jogurt pije iz solje.
Macaki
bas mi je zao,ali ja bih kao tvoj muzuser posted image

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 426
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
15.6.2012 15:12:26   
Yula
Macaki, draga, i meni je jako zao sto vam se sve to desava. user posted image Necu nista da ti savetujem, mislim da moje misljenje vec znas iz onoga kako sam postupala sa svojim detetom, samo cu ti reci jedno, zapustene alergije mogu da ostave posledice sa kojima dete posle mora da se nosi ceo zivot, imajte to na umu, a to ti kazem iz najbolje namere.

Ishler, gde je ona pozitivnost i optimizam? Znas li koliko se parova bori sa sterilitetom? Samo napred, malenoj si dala sve od sebe i davaces, ali sada je tu jos jedan andjelak koji ceka da ugleda svetlost dana, ima li sta lepse? Kada resis da prestanes da dojis, samo preseci i dete ce se u roku od 2-3 dana navici, kao i sva deca ovoga sveta. Ja ne bih prelazila na kravlje odmah, ako vam finansije dozvoljavaju ( ne znam koliko su kod nas adaptirana mleka, a mislim da bi ona odmah mogla preci na trojku ).
I da, CESTITAM ti trudnocu! Bice ti tesko, ali izguraces ti to. user posted image user posted image

Tash, sta je bilo kod dr-a? Bas se nadam da nisu usi. user posted image Ne znam usled cega dolazi do tih upala usiju, ali za sada Lale sa tim nije imao problema i generalno je dosta otporan, videcemo ubuduce kakav ce biti. Kako su Lukine modrice? user posted image Valjda cete u nedelju svi biti zdravi i pravi i spremni za letovanje, ako ne do tada, a ono dok stignete do mora klinci ce da budu k'o cigre! Volja cuda cini. user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 427
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
15.6.2012 15:46:28   
ishler
Yula
hvala ti na pozitivnim recima podrske,jesam veliki pozitivac ali imam ovo moje malo cudo,pa sve upravljam prema njoj,valjda sam zato tuzna,samo da njoj nesto ne uskratimuser posted image
A znam sta je borba nazalost imala sam situaciju da i pre nego sto sam zelela da ostanem trudna uradim amh koji je pokazao da skoro nemam jajnih celija i da ni vto ne bi uspeo,vec sam razmisljala da uzmem doniranu jc.
Ali posle par meseci pokusavanja sam ostala,tako da znam nazalost sta je stres okouser posted image
Ali jos su mi i sveza secanja na lezanje i infuzije 24h pet meseci,pa je pomisao da beku ostavim kuci nezamisliva,ali dobro nekako cu u glavi pregurati,kao i sve do sadauser posted image
Uspecemo nekako,cekam i tebeuser posted image
Saljem velikiuser posted image

< Poruku je uredio ishler -- 15.6.2012 15:57:12 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 428
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
15.6.2012 17:33:45   
Christabel
Ako sam dobro razumela Macaki, njena beba je u medjuvremenu prerasla neke alergije a postala alergicna i na nesto novo, a i na ono sto je pre bez problema jela. Kako onda znati sta bebi smeta, ako je sa tom namirnicom ranije bilo sve u redu, to je vrlo nezgodno.
Moja beba je jutros napunila pelenu spanac zelenom bojom! Uz standardni ok sadrzaj. Juce je bilo bas cvrsto i zelenkasto ali danas..! Da li je moguce da je od visnje? Prvi i drugi dan je dosta pojela, danas tek malo, tj.danas nije htela da uzina. Nadam se da je od visnje a da nije od Alernove, lepo ju je prihvatila, popije 150-200 a nekad i vise. Kakve su uopste kake od alernove ar?

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 429
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
15.6.2012 19:13:13   
Verus
ishler: ta tuga je normalna, veruj mi, i drzace te dugo, ali kad se rodi beba doci ce sve na svoje mesto. Ja sada ne mogu da verujem da sam imala i trunke sumnje da mogu jos jedno dete da volim. Volim ga tako jako da bih ga zgnjecila od ljubavi. A Helenicu isto tako, ma, samo ti se uveca ljubav, ne delis je nikako!

Tash: kako su klinci?

Macaki: znas i sama da se alergije menjaju. Mada, ja recimo nemam luksuz testiranja, jer se to ovde ne radi na tako maloj deci, a znas dodje mi lakse tako jer bih se jos vise opterecivala celom situacijom. Ne znam, ja imam osecaj da njemu zaista smeta mleko i soja, eto, cak sam pojela ona 2 zalogaja bifteka i nista mu nije bilo. Odlucila sam da se opustim, i da se vodim samo onim sto vidim: osip, proliv, gasovi, kao znak intolerancije ili bar znak da mu smeta, pa cu prestati da dajem, makar i ne bila alergija...

Mama i ja se nismo razumele u planovima i ona mu juce uvela kruskuuser posted image Za sada sve ok, videcemo jos za 2 dana kako stoje stvari.

Sada jedemo: pirinac, slatki krompir, obicni krompir i krusku. user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 430
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
15.6.2012 21:31:12   
Anoniman
Macaki user posted image drzi se, draga!

Zene user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 431
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
15.6.2012 22:25:40   
Anoniman
Macaki, alergija se ne pogoršava od antibiotika, posebno ne od Hemomicina. Hemomicin je antibiotik koji piju ljudi koji su alergični na penicilin, i koji su alergični na ne-znam-šta, pa piju Hemomicin, jer njega smeju svi!
Problem sa uhom zahteva uglavnom antibiotik, ili pak, ako je posledica začepljenog nosa, onda zahteva kapi u nos, jer začepljen nos uzrokuje začepljenje Eustahijeve tube što rezultira crvenilom ušiju. Meni još niko nikada nije rekao da se upala ušiju javlja kao posledica alergije i baš ću to da pitam i alergologa i pedijatra.
Aprpo tri plusa kod mleka - stava sam da si sama to izazvala (nije tvoja krivica, da me ne shvatiš krivo, znam da ti je dr rekao, i ja bih takođe poslušala dr kao i ti). Ukoliko je dete imalo + kod bilo koje namirnice, posebno kod jakih alergena (pš.brašno, mleko, jaje), to ne isprobavaš pre prvog rođendana (moja dr je čak stava pre trećeg). Senzibilisala si dete jer si joj davala mlečne proizvode.
Nemoj ovo shvatiti kao kritiku, uopšte mi nije to namera, kažem ti zaista drugarski, da ne ponavljaš greške.

Ishler svaka čast, čestitam! Ja se divim ženama koje odluče da imaju decu sa tako malom razlikom, ja nisam taj tip, i ne bih to mogla.

Mi bili danas na kontroli, Luka je ok, a Marko ima afte po grlu, i ja nisam dobro razumela dr, njemu su još u sredu bile crvene uši, a sada već skoro skroz prošle. Jede kifle, pasiran ručak možda uvalim, mleko pije samo ujutru, uveče mu se obraduje, proba i vrati mi, i pije vode. I dalje se budi, plače, jedva ga smirim. user posted image
A modrice nisu Lukine već Markove, imaš fotku na fb.

< Poruku je uredio Tash -- 15.6.2012 22:27:41 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 432
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
15.6.2012 23:39:43   
Anoniman
Opet se probudio oko 23h, plakao, plakao, nosala sam ga, i onda je do kraja prdnuo, valjda od tumbanja gore dole, i tražio mleka. Ja mislila da se zeza i napravila samo 120ml, reko da ne bacam opet 250ml, kad on popio. Sve se čuje blup blup kako guta, prazan stomačić. Sve mi žao što nisam više napravila. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 433
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 0:30:50   
Anoniman
ishler, cestitam draga!!!! user posted image verujem da te sad puno toga brine, ali docice sve na svoje mesto. beka ce ti jos malo godinu dana, taman cete do tada da prestanete da sikite... znam da je zavisna od sike, kao i moja i da nece biti lako, ali ja verujem da cete uspeti da to izvedete na najbezbolniji nacin, za obe.

sto se testiranja tice, samo cu reci zenama koje decu jos nisu vodile da im je to mnogo pametnije! svi nasi problemi su poceli od onda! ja sam se ovim dijetama nacisto uopropastila i sad gledam da spavasam svoje zdravlja i d aje pored toga dojim jos kooliko bude moralo.. a ona je super, kao i na pocetku! imala je mali ekcem na dva mesta, ima ga i sada, nsita vise, nista manje. nikada nije imala krv i stolici niti bilo kakve druge gastro probleme, nema ih ni sad! ja zaista ne primecujem ako bilos ta izbacim iz ishrane ili vratim, da se to odrazava na nju!
jedino sto primecujem je da ima crvenilo oko usta kada jede nesto mlecno. tako je bilo od pahuljica sa ad mlekom kada je imala 5 meseci, tako je bilo sestog dana jogurta, tako je kada joj usta namazem pavlakom... ok, dete je alergicno na kravlje mleko! ali sta sad, treba li jos sto namirnica da joj zabranim pored toga?
ja ne jedem dva meseca mlecno, kod nje sve isto, ekcem i dalje tu, ja uvedem mlecno u ishranu, sve i dalje isto.. lud zbunjenog!
sad je dr stavio pored ps. brasna plus, kao "krece"... a veceras sam saznala iz pouzdanog izvora da je potrebno da dete minimum 6 meseci konzumira gluten da bi se alergija ispoljila! ona jela jedva mesec i po dana i vec alergicna. definitivno cemo potraziti drugo misljenje sledece nedelje! dogovorili smo se muz i ja. testiracemo je ponovo samo zbog mmr vakcine, ali cim to bude proslo, vise nas nece videti. a drugo dete nema sanse da ovako vodamo kod alergologa od starta.

tash, kako sam je senzibilisala? tako sto sam ja jela mlecno? ili tako sto je 2 puta jela po kasicicu pavlake u razmaku od nedelju/deset dana?

da vam sad jos nesto ispricam...
pre neki dan kod bekinog hematologa sretnem drugaricu sa studija. ima tri devojcice. user posted image kaze najmladja je bila stalno nesto alergicna, ali nikako da im urade testove. uradi su jo tek nedavno, a mala uskoro krece u predskolsko. alergicna na polen drveca, pirinac, piletinu, svinjetinu i jos neke namirnice. uglavnom, ona je majci uvek govorila nakon sto jede nesto u cemu ima pirinca: mama, jel i tebi ovako jako lupa srce? user posted image ona je imala tahikardiju svaki put nakon pirinca, koliko je to njoj smetalo. najinteresantnije od svega je sto je dr rekla da ne izbace potpuno pirinac iz ishrane, nego da ga povremeno stavi, ali u minimalnoj kolicini, valjda da bi se organizam navikavao. bas sam razmisljala o tome ovih dana..
a dr sinoc rece kada sam ga pitala moze li nam preporuciti nesto za jacanje imuniteta sto beba sme, da njoj alergije jacaju imuni sistem.

veceras sam od poznanika cula strasnu pricu.. zene njegova obolela od karcinoma dojke dok je dojila bebu (tada je imala 6 meseci, sada ima 13). odstranili joj za svaki slucaj celu dojku, prima hemoterapiju, drugi joj cuvaju bebu. user posted image a njegovom mladjem bratu oboje dece obolelo od dijabetesa u roku od nekoliko meseci. user posted image kada je mladji imao mesec i po dana, oni kod starijeg (5 godina), primete znake.. a mladji oboli sa 8,5 meseci. pitala sam kako su primetili to kod bebe, kaze pojeo je slatku kasicu i posle toga popio 250ml vode odjednom. oni zbog starijeg da provere, kad imaju sta da vide... toliko sam se potresla, plakala sam u autu u povratku kuci. user posted image 'bem ti zivot.
sad m ovi nasi problemi deluju skroz bezazleno.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 434
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 0:32:13   
Anoniman
zenetino user posted image kako si? kako devojke?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 435
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 0:43:00   
Anoniman
tash, kako sam je senzibilisala? tako sto sam ja jela mlecno? ili tako sto je 2 puta jela po kasicicu pavlake u razmaku od nedelju/deset dana?


Tako što si davala mlečno.

To je ona priča da moja dr ne dozvoljava da uvedem jaja iako su negativna na testu jer deca koja imaju već neku alergiju, veoma lako razvijaju novu alergiju na neki od jakih alergena ukoliko se on unosi u organizam.
Ja sam ti rekla da se meni ne dopada način lečenja tvog lekara, ali sam se posle izvinila jer ko sam ja da pljujem tvoj lekara ako si ti zadovoljna njime? Meni nikako nije logično da detetu radiš PRIC svakih mesec dana.
I da, pšenično brašno i gluten nisu isto, pisala je Zille o tome. Alergija na pš.brašno se najčešće prerasta dok na gluten ne.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 436
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 0:54:35   
Anoniman
nama na testu pise ps. brasno, a on mi je ipak zabranio sve sa glutenom. sad bi kao trebalo samo proju da jedem... provericu ja to, konsultovacu se jos jednom sa nekim!
sto se tice testiranja, on je jedini koji hoce da radi pric tako maloj deci. u dispanzeru pre godinu dana nece da rade. sad razmisljam da nagovorim muza da odemo kod dr iz dispanzera kod koje smo prvi put bili (mozda se neko seca sta sam pisala), da ponesemo sve ove rezultate i konsultujemo se. suludu mi je da je vise testiramo, jer kao sto rekoh, mozemo je i tri godine viditi on ce joj uvek nesto naci!



(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 437
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 14:28:37   
Yula
Ja sam svoju bebu urekla, jutros dobio temperaturicu! Sacekacu par dana dok to prodje pa cu onda nastaviti sa uvodjenjem namirnica. Ni juce nista novo jeo nije, a jutros ima osipic ispod okceta i na desnom obrazu, cim se razboli on se ospe, pad imuniteta.

Drugarica me je podsetial da je fenouille ( fenuj ) zapravo KOMORAC! Ja sam to znala ranije, ali sam u svoj ovoj frci zaboravila. To ce biti sledeca namirnica koju cemo uvoditi. Moja sveki je redovno koristi kada kuva, ja nisam nikada, ali uvek je imamo u kuci, pa cemo probati. Da li je neko od vas to kuvao bebi?

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 438
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 15:44:01   
Anoniman
yula, zao mi je sto se malisa razboleo. user posted image kako mu je sada?
mislim da niko nije ovde davao deci komorac da jedu, jedino kao caj. cajz a bebe protiv grveca ima komarac, anis, kim.. kao i caj za dojilje. plod izgleda slicno kao kim, kupovala sam ja na meru. sad sam bas ukucala da vidim kako izgleda fenuj i mislim da sam to vidjala kod nas u maxiju. ne znam kakav ukus ima?

zaboravih da odgovorim tash.. u vezi usiju. user posted image
skoro su nam bas dolazili prijatelji i pricali da su se godinu dana patili sa malim, kao stalno upala uha, da mi im na kraju jedini orl koji je izgleda bio normalan (jer su ostali samo kljukali dete antibioticima) rekao da provere da nije na nesto alergican. oni ga odveli bas kod ovog naseg dr (on je veci, ima preko 2 godine) i od kada pije antihistaminik i usu su mu mirne. ja sam bas pitala dr pre neki dan i on kaze da je to moguce. inace, ima sigurno mesec dana kako K cese usi, stalno ih dira rukom. ali kada ih ja pipnem, ispred, iza.. ne boli je nista, nema ni T. sigurna sam da je samo svrbe i to zbog alergije. bas pitaj i vasu dr, mnogo me zanima to pitanje!!
kako je markic? jel se pakujete? user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 439
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 16:20:15   
Christabel
Ja te Macaki potpuno razumem, zato sto sam i ja u istom haosu u glavi kao i ti. Plus sto sam veliki panicar po prirodi i sto vise razmisljam, to mi je sve gore ali mislm da ne mogu vis erealno da sagledam situaciju. beba sada Bogu hvala nema krv u stolici (vec duze vreme), ali zato su joj kake i dalje svakakve - od normalnih kasastih i cvrstih, do kasasto tegljivih. Posle one spanac zelene od juce ujutro (koja se nije ponovila), ali danas je tegljiva, pocela sam da umisljam da nije mozda od Alernove. Ali opet, to mleko je pila i pre mesec i po pa nista nije bilo. Njoj jeste pre 3.5 meseca radjen prik na mleko i nista nije pokazao, ali mi je mnogo zao sto joj nisu radili ni na sta drugo. Mada mozda opet nista ne bi bilo, jer mozda stvarno nije ni na sta alergicna, mozda ne bi uopste to bilo pouzdano jer je ipak beba u pitanju (u smislu da se reakcija ne ocita iako je alergija prisutna), a mozda uopste nije alergija vec intolerancija i onda od svih tih bockanja ne bi bilo nikakve koristi. Zato sam odlucila da odemo na ono sa magnetima, pa sta nam Bog da. Verovatno ni to nije pouzdano, pogotovo sto moja beba ni ne jede za sad alergene namirnice, a mozda pokaze i neku alergiju koju ce uskoro da preraste. Muz mi je rekao, a u pravu je, da nema nameru da mi dozvoli da dete vodim na silna ispitivanja, i da se samo on pita ne bi isli ni na ovo., ali eto, da me malo smiri i dokaze da tu sad nema nista (sto se iskreno nadam!). Ja sam pripremila griz i keks i ovih dana planiram da joj uvodim. Jedino sto mi stolice nece uposte moci biti realni pokazatelj da li joj nesto zaista smeta, jer ni sad nisu idealne kao sto sam napisala. Ona podriguje i dalje nekoliko puta za vreme jela ili fklasice i nekolikol puta posle mleka ali ona podrigne i 5ml vode pa mi ni to nije neki pokazatelj. Mozda je jednostavno takva, a mozda je i zbog gera (doduse vise uopste ne bljucka, ne znam da li joj se i u kojoj meri ipak vrati malo mleka, ali nekad se probudi nocu i place da podrigne opet). Sve u svemu, mislim da cu uskoro probati svasta da uvedem, pa ako se neke reakcije tek postepeno budu razvijale, mozemo koz koji mesec ili kasnije, ako bude bilo potrebe, traziti uput i za tasveobuhvatni prik (ali se iskreno nadam da nece biti potrebe!).

I jos nesto da ispricam. tetka od mm je jednom prilikom pominjala da se on kao mali osipao na jaja. Ne znam da li je to bilo cim su mu uveli u iishranu ili posle, ali rekla je da kad pojede jaja on se osipao. i svima prica kako je ona njega izlacila - tako sto mu nije davala celo jaje ili 2, nego po malo, tj.delic od koga se nije osuo, pa za koji dan malo vise i tako po malo dok nije prestao da se osipa. Nikad mu nije radjen test na alergiju (a u to doba im valjda nije ni padalo to na pamet) i tako mm tamani jaja od malih nogu bez problema. Ja bih licno sacekala da znam pouzdano da se moja beba osipa od neke konkretne namirnice, pa probala posle nekog duzeg vremena opet, ali, eto morala sam ovo da ispricam

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 440
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 22:54:59   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Christabel
Kakve su uopste kake od alernove ar?


Nama su bile skroz zelene i tecne, ponekad bi pstao samo zeleni trag na peleni, a ostalo bi upila pelena.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 441
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 22:59:07   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Christabel

I kakva je kaka posle visnje?


Pa crvena, tj bordo boje, moze biti tecnija.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 442
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 23:10:10   
MOCICA
Mi smo uveli : jabuku, krompir, tikvice, pirinac (al mi je on jos uvek sumnjiv)i bananu. Bananu sam dala svezu, a jabuku sam i pekla i kuvala al mi nije lepa . Sta mislite kad moze voce da se da sveze?

Jos me muci sto treba da uvedem meso, a beki jedino odgovara svinjetina, sa njom nije bilo problema dok sam je dojila, dal da joj je uvedem (ima 5,5 meseci) ili da ipak probam sa piletinom koja je pravila problemcice. Jagnjetina kod nas ne dolazi u obzir.

Takodje me muci sta da joj dam za veceru da joj pojacam jer joj samo mleko ili Alernova vise nisu dovoljni i cesce se budi nocu, a do sada je uvek spavala celu noc ili bi se budila samo jednom, sad se budi na svaka 2 sata.

Trebalo bi da joj uvedem kukuruz. Izbegavam pahuljice jer kolikoi sam videla sve sadrze dosta dodataka u sebi, razni vitamini i sl. a mozda njoj bas to zasmeta pa bih da joj spremim nesto domace sa kukuruzom. Sta predlazete? Nama je kukuruz pravio problem ogroman, al sad moram da ga uvedem rekla dr.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 443
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.6.2012 23:30:59   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: MOCICA


IZVORNA PORUKA: Christabel

I kakva je kaka posle visnje?


Pa crvena, tj bordo boje, moze biti tecnija.



Nama je dugo bila tget nakon višnje.

Nemam snage d apišem, ceo dan se pakujem, odoh u krpe.

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 444
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
17.6.2012 1:09:17   
Christabel
ja ne znam sto smo mi onda imali onaj spanac u peleni?! Mozda jer je vece pre toga pojela dosta visanja samo 1.5-2h pre mleka. Inace, danas se stalno nesto grejala, kasiku nije htela ni da vidi, mleko je islo solidno. Nadam se da nece dobiti temperaturu, tj.nadam se da je sve to samo od zuba.
Tash, uzivajte na moru!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 445
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
17.6.2012 13:27:27   
Verus
Treci dan kruske i sve proslo ok, sad smo i to uveliuser posted image Ih, toliko je "veci" od Helene, sa pet meseci vec jede: pirinac, krompir (slatki i redovan) i kruskuuser posted image Slabo stizem sve da citam i da pisem, kasnije...

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 446
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
17.6.2012 13:58:58   
Yula
IZVORNA PORUKA: MOCICA

Mi smo uveli : jabuku, krompir, tikvice, pirinac (al mi je on jos uvek sumnjiv)i bananu. Bananu sam dala svezu, a jabuku sam i pekla i kuvala al mi nije lepa . Sta mislite kad moze voce da se da sveze?

Pa, ja ne bih davala pre punih 6 meseci minimum, i to bih davala samo ono voce koje vec opusteno jede kuvano.  Ali, raspitaj se jos malo i na temi ishrana dece od 3-6 i 6-9 meseci, vidi kako su one to radile. Super sto je dobro prosla banana, ona je veoma ukusna bebama a i zdrava.

Jos me muci sto treba da uvedem meso, a beki jedino odgovara svinjetina, sa njom nije bilo problema dok sam je dojila, dal da joj je uvedem (ima 5,5 meseci) ili da ipak probam sa piletinom koja je pravila problemcice. Jagnjetina kod nas ne dolazi u obzir.

Svinjetina! Usput, zasto ne jagnjetina, nisam u toku?

Takodje me muci sta da joj dam za veceru da joj pojacam jer joj samo mleko ili Alernova vise nisu dovoljni i cesce se budi nocu, a do sada je uvek spavala celu noc ili bi se budila samo jednom, sad se budi na svaka 2 sata.

A mozda je samo skok u razvoju? Nemam odgovor na ovo pitanje, da si sigurna da je pirinac ok, pa da ag skuvas, sameljes i umesas malo u mleko da joj drzi sitost dok ne uvedete kukuruz ili griz. Ovako, zaista ne znam.

Trebalo bi da joj uvedem kukuruz. Izbegavam pahuljice jer kolikoi sam videla sve sadrze dosta dodataka u sebi, razni vitamini i sl. a mozda njoj bas to zasmeta pa bih da joj spremim nesto domace sa kukuruzom. Sta predlazete? Nama je kukuruz pravio problem ogroman, al sad moram da ga uvedem rekla dr.

 Palentu npr. Samo napravi malo redju, da ne bude gusta kao za odrasle, kao griz kada kuvas, npr. Ja sam kuvala naravno na vodi, kao sto se kuva i za nas uostalom i onda kada je prohladim da bude mlaka, dodavala neke dve doze alernove, po potrebi razredjivala vodom.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 447
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
17.6.2012 14:01:29   
Yula
Verus, vidi kako ide brzo samo kada se krene. I super sto malac sada jede tako puno namirnica bez problema. Nazalost, on je jako rano imao bas jake i gade reakcije, ali bar si na vreme primetila i sklonila ga od alergena. Sada ce sve ici mnogo lakse. 

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 448
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
17.6.2012 18:19:41   
Christabel
Eto ti ga sadmoja beba vec evo treci dan kako nece nista nemlecne hrane da jede! Rucak po sat vremwna uspem jedva malo da joj uvalim, voce nista, danas probali kajsiju i to je malo uzela i kraj, nece nista od prave hrane ni na flasicu!!! hoce samo pahuljice sa mojim mlekom na flasicu kao i do sad sto je to pila i hoce allernovu! Dala sam joj sad alernovu 3 merice jer nije uzinala, i juce isto, pred spavanje popije 7 merica, umesto rucka joj nisam nudila, skroz mi je suludo da u ovom uzrastu sad odjednom pije samo mleko, ne znam otkud sad ovo i sta da radim? Moze li zbog zuba da odbija nemlecnu?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 449
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
17.6.2012 18:54:30   
Verus
znas yula da sam bas duboko razmisljala o tome da krenem tek sa 7 meseci, kao sa Helenom, i odlucila sam da necu da cekam. Spreman je, pa sam krenula sa onim sto ja jedem dok dojim i sto mu ne smeta, a jako mu je dosta toga smetalo i kroz moje mleko. Tako da laganica, pa nek znjopa, radujem se zbog njega jer bas uziva, a i pomaze PUNO sa refluksom.

Ja sam u svoju ishranu uvela polako govedinu. Vec sam 2x jela po par zalogaja i on je ok, a krvario je od nje kao mali. Evo bas je malo pre kakio i DIVNO mu je govanceuser posted image . Odlucih da se opustim, ali pametno, i da hranjenje uradim bez stresa, lagano, bas kao sa Helenom. Kad nece da jede, ne dam mu, bacim sto napravim (tj. dam psu). Kad hoce vise, dam vise. I tako. Ali opusteno. Sva sreca u svemu ovome sto on reaguje GI sistemom i kozom. Da mi anafilaksu ne daj boze, ne bih bila tako opustena. Nimalo.
IZVORNA PORUKA: Yula

Verus, vidi kako ide brzo samo kada se krene. I super sto malac sada jede tako puno namirnica bez problema. Nazalost, on je jako rano imao bas jake i gade reakcije, ali bar si na vreme primetila i sklonila ga od alergena. Sada ce sve ici mnogo lakse. 

user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



Anketa

На радно место после породиљског одсуства.
пеперутка16

Са којим изазовима се суочавате када се вратите на посао након породиљског одсуства?

Click Here