Minestra -> RE: Azoospermija (14.4.2022 20:56:16)
|
Pozdrav svima! Verovatno niko od nas nije ni sanjao da ćemo se okupiti ovde iz ovog razloga, ali C''est la vie! Ako nista, makar smo u dobrom društvu. Elem, mi još čekamo neke rezultate, genetika odrađena i ok. Dijagnoza NOA. Mm je bio na ispitivanjima kod Vujovicke na odeljenju, dobio 3 injekcije Pregnyla, čekamo rezultate da vidimo kakav je uticaj na hormone, pa će valjda dalje da se odlučuje o eventualnoj terapiji. Odradili su mu kompletna ispitivanja, i endokrina i UZ od vrata na dole i holter (pošto kod NOA pacijenata i TT je nizi, a on dosta utiče na rad srca i mnogih drugih organa). Uglavnom, mislim da je odlicna polazna tačka. Svakako smo odlučili čim kompletiramo rezultate da kontaktiramo Emrea. Što se tiče dileme paralelne stimulacije, kod nas i godine igraju ulogu (40+) pa ne želimo da gubimo vreme, tako da bih definitivno išla na tu varijantu. Mada nedavno sam čitala i neku studiju, baš mislim da je turski lekar u pitanju, i tu stoji da je nešto veća uspešnost bila sa svezim materijalom. Ali, ljudi nisu samo brojke. I da, apsolutno se slažem, ovo je nešto što ne treba deliti sa drugima, ali najviše iz razloga što smo ionako pod pritiskom i ne trebaju nam dodatni pritisci sa strane (zabrinuti pogledi, precutna pitanja ili čak glasna: I, ima li šta novo?). Neka Beta raste, a sa njom i naši osmesi, pa nek'' forum ostane bez članova! Sigurno ću imati dosta pitanja, znam da sam na pravom mestu.
|
|
|
|