Bicesuper -> RE: Azoospermija (5.5.2022 11:28:54)
|
Cao. Sto se tice terapije za muskarce, znam da dr Tansel uvek daje, Emre kako kad. Mom suprugu je u prvom razgoru rekao da nema potrebe, posle toga mu je ipak dao klomid, dok ne krenemo tamo, da vidimo kako ce da utice.Moj suprug je imao testosteron blizi donjo granici a FSH blizi gornjoj. Od klomida je skocio testosteron ali i FSH. Nazalost dobili smo koronu, skocio mi je ddimer, sva terapija je odmah prekinuta pa smo morali da cekamo 6 meseci. Kasnije smo pred dolazak ponovo poceli sa klomidom... i dr Vinka je rekla da je to ok jer smo u medjuvremenu otisli i do nje, cisto da jos neko pogleda. E sad da li je klomid uticao da se nadje nesto u samom spermogramu ili ne, to ne bih mogla da kazem, jer oni tamo imaju mnogo bolje podloge od nas. Mi smo u Srbiji radili 3 spermograma. Prvi nula, drugi ima retkih, 3 kod VInke nula, a ona tvrdi da je mnogo bito gde se radi, tj ko ga radi. Sto se zena atice, ja sam ovde radila par stvari, oni su dosta liberalni tj ne traze previse. Uradi hormone, stitna je bitna da se stavi pod kontrolu. Ja sam radila i papa, briseve, hlamidiju, urea i miko plazmu. Radila sam i tORCH test. Sve sam to sa uputom radila. Neka traze i HSG ja nism radila, mada mozes. Sto se tice smestaja mi smo uzeli stan, jer smo bili 3 nedelje, paralelno smo radii. Sta je bolja opcija svako mora sam da odluci... Nama se cinilo da je ovako za nijansu jeftinije jer su ovde skupi lekovi, a oni su nama rekli da je cena 2500 saa ili bez lekova pa je to presudilo. Na kraju su nam naplatili 3... tj lekove smo sami platili. Brdovit je Istanbul, ali svakako sam posle aspiracije je teze, a za toliko mozes i taksi uzeti.
|
|
|
|