Hortenzija -> RE: Azoospermija (6.5.2022 22:22:13)
|
Hvala na lepim recima ❤️. Ne mogu ni da zamislim kako si se osecala, znam da je meni bilo uzasno kada sam morala da potpisem da zaustavljam srcanu radnju jednom embrionu, a tek ovo. Bas me pogode takvi dogadjaji. To su bas teske stvari, ali treba gledati napred. Obicno kada se tako kasno desi bude naka hromozomska aberacija. Jesu poslali uzorak na histopatologuju? I ja sam pitala Emrea za PGD, isto je bio u fazonu nemoj bacati pare…nema potrebe. Onda sam dobila mini nervni slom kada sam saznala za blizanca sa daunom, pa sam bila u fazonu kako sam dozvolila da me neko ubedi u nesto sto mi je manje/vise struka. Ali, posle sam na konzilijumu u frontu razgovarala sa koleginicom koja mi je rekla da su imali par dana pre mene slucaj sa zenom iz praga, koja je imala nalaz pgd da je sve ok sa embrionom, ali se kasnije u tolu embrionalnog razvica desila greska…tako da vise nisam pametna. Najbolje slusaj svoju intuiciju, ako ce ti biti lakse j ako ces biti opustenija uradi testiranje. IZVORNA PORUKA: Bicesuper Divna hortenzija, nedostaja si na forumu. Ai tu si uvek u pravo vreme da das informacije... Bila sam 11 nedelja (10 plus 5 dana). Nije da je bas pocetak zato me je jos vise pogodilo... Bila sam nedelju dana pre na UZ i sve bilo super srce lupalo kao ludo... Slucajno sam otisla do doma zdravlja (mada nista nije slucajno) i tu me dr pogledala i poslala u front... Tacno je razvoj stao posle tog dobrog UZ. Inace nije trebalo jos uvek da idem na kontrolu tako da bih 3 nedelje isla sa plodom bez srcane radnje. Meni je sama pomisao na kiretazu uzasna. Nadam se da cu se uskoro oporaviti, jer sam se doslovno raspala. Sto stvari mi je u glavi... Da li raditi ono testiranje sto je miracleb? PGT? To se cin i kao dobra opcija da se odradi odmah po spajanju pre zaledjivanja. ali to niko nije ponudio. Dr mi kaze da je zamrzavanje pa odmrzavanje lose... Bilo bi dobro kad bi mogli da odlede, odrade to testiranje i vrate mi dobar. Miracleb je uradila to testiranje i od 5 embriona 2 su dobra ako pamtim... Svasta prolazi kroz glavu... Nisam u cvetu mladosti, imamo za jos 2 pokusaja. Pitam se da li je ipak trebalo da se radi microtese, mozda bi se dobio bolji materijal... a onda mislim d, pa ovi sto su uspeli d isplivaju sigurno su bolji od onih sto nisu... I tako. Tek sam danas pisala dr Sulejmanu pa cu videti sta predlaze. Kako ste vi? Vi ste nam svima najsvetlija tacka... A nadam se da ce ih biti jos
|
|
|
|