Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 12.12.2011 21:15:02
|
|
|
|
jovicaa
|
banane su bas kaloricne... ali ako se uhvatis za cokoladu, onda bolje banana
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 12.12.2011 21:56:07
|
|
|
|
jabudic
|
Od dva zla manje
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 13.12.2011 19:00:33
|
|
|
|
jovicaa
|
da , najbolje ti je da jedes jabuke, one su nisko kaloricne, ciste creva i generalno su jako zdrave. i ako pojedes 3 4 jabuke neces vise zeleti da zivis, a kamoli da jedes nesto drugo
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 13.12.2011 19:06:09
|
|
|
|
Olga75
|
a najbolje je da se uhvatis za kupus ili krastavac to mozes pojesti koliko stane u zeludac a kalorijski fist
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 13.12.2011 19:48:32
|
|
|
|
minavb
|
Kolicina voca se ogranicava tako da nije bas pametno pojesti 3-4 jabuke. Jbg, secer je secer.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 13.12.2011 19:50:09
|
|
|
|
jovicaa
|
jabuke su bas neutralne, mislim da nije puno da se pojede par komada dnevno... mada ja ne mogu toliko da pojedem, mogu samo ako su neke bas dobreee. mislim bolje da pojedes par jabuka nego cokoladu ili sendvic.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 13.12.2011 19:53:23
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR a najbolje je da se uhvatis za kupus ili krastavac to mozes pojesti koliko stane u zeludac a kalorijski fist a ovo u svakom slucaju ko moze
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 13.12.2011 22:20:25
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa jabuke su bas neutralne, mislim da nije puno da se pojede par komada dnevno... mada ja ne mogu toliko da pojedem, mogu samo ako su neke bas dobreee. mislim bolje da pojedes par jabuka nego cokoladu ili sendvic. Kao sto rekoh, secer je secer. Kod redukcionih dijeta, kolicina voca se smanjuje na 200, najvise 300g dnevno.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 13.12.2011 23:37:12
|
|
|
|
jovicaa
|
onda neke male jabuke od 50 gr
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 14.12.2011 1:31:07
|
|
|
|
isidora88
|
meni je vecera bas problem nemam nikad vremena da nesto spremam pa ne znam sta bih mogla na brzaka da pravim a da je lako svarljivo i naravno niskokaloricno
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 14.12.2011 8:15:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Drži obarena jaja u frižideru, skuvaš deset komada i imaš spremno, pojedeš jedno jaje i jedno belance, ili samo belanca,i neku salatu. Možeš neku tunu iz konzerve, ocediš je od ulja, a možeš i mladog sira i salate. To je ono što se najbrže sprema. Ja imam paketiće belog mesa, iseckanog na kockice i podeljenog na obroke, i to mi stoji spremno u zamrzivaču. Treba mu 5 minuta da se odledi u mikro, i 15 minuta da se ispeče.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 14.12.2011 8:19:54
|
|
|
|
minavb
|
Za večeru je najbolje napraviti brdo salate i uz to pojesti mladi sir. Meni trenutno omiljena kombinacija je salata od barene cvekle i šargarepe sa sirom. Njam njam. Ili bareno jaje uz salatu, što kaže Neđa.
< Poruku je uredio minavb -- 14.12.2011 8:21:08 >
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 8:13:53
|
|
|
|
jabudic
|
Evo 7. dan danas, i prezivjeh Imala sam par kriza, ali kad pomislim sta gubim, a sta dobijam ako pojedem nesto slatko... Odustala sam. Vaga mi se pokvarila, u pravo vrijeme, ali vidim da sam smrsala po garderobi.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 8:17:20
|
|
|
|
minavb
|
Samo napred. Ako ti trebaju ideje za obroke, piši.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:05:47
|
|
|
|
jabudic
|
Hvala, Mina, na strpljenju za probleme svih nas! Pitacu, naravno
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:17:01
|
|
|
|
madre
|
jabudic, to kod tebe bas ide brzinski i ja se razmisljam da pocnem, bas sam se ugojila od silnog krkanja
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:21:14
|
|
|
|
Verus
|
Juce rucam "pasta salatu" koje je bila mesavina paste, povrca (paradajz, articoke, asparagus itd) uz sir i balzamik preliv i grilovanu piletinu. Sta ovde ne bi smelo: meso ne? Jel ok jesti pastu sa povrcem bez mesa? Pitam: spremam se za "posle" pa da znam jer mi se ova salat bas bas svidela...
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:23:45
|
|
|
|
Verus
|
jabudic: off topic, jel dojis Jakova i dalje i kako ti je dijeta uticala na to? Ne mislim na striktnu dijetu, znate da ne mogu kol bas malo da jedem, ali kontam kombinovanje uz redovne obroke, sa slabijom vecerom (salata i meso i sl). A?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:24:13
|
|
|
|
madre
|
verus, ja sam laik, ali rekla bih da iz te pasta salete pod obavezno treba izbaciti pastu a verovatno i jos ponesto
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:26:11
|
|
|
|
jabudic
|
Koliko sam ja shvatila pogresno je jesti pastu uopste brasno samo na slici barem ja tako. Ne jedem hleb, nista od brasna, a oboooooozavam peciva, zato sam i masna ne jedem slatko ni mrvicu, i kombinujem ovo sto je vec navedeno. Mozda zato brzo ide. Ja vec rekoh, kod mene ne radi nista po malo, nego ili skroz da izbacim nesto, npr.hleb, ili da se najedem kao
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:28:30
|
|
|
|
moja ciklama
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Evo 7. dan danas, i prezivjeh Imala sam par kriza, ali kad pomislim sta gubim, a sta dobijam ako pojedem nesto slatko... Odustala sam. Vaga mi se pokvarila, u pravo vrijeme, ali vidim da sam smrsala po garderobi. moram da se ubacim.. meni nutricionista rekao da kada oset_im neizdrž za slatkim, uzmem kašikicu meda, jer med brzo stiže do receptora.. e sad ja bih da čijem šta će minavb da kaže na to? moja dijeta napreduje..sporo ali napreduje sa 85,2kg na 75kg, pa polako ali sigurno (u planu) na 65kg. I da, dugo pratim ovu temu i moram da kažem da Minavb ima odličan ritam i živi sa idejom da jede da bi živela a ne da živi da bi jela..i to je odlično! ALI, dosta nas ovde smo gurmani, i to što Minavb jede kao obrok, nama je smešno, zato i jesmo debele . Iskreno, ja bih volela, kada bih mogla, kao ona, ali ne mogu..i zato mi ceo život varira kilaža, ono što je presudno u ishrani, je UMERENOST, kao i u životu, tako da kada uspostavimo vezu sa umerenošću hrane koju unosimo u organizam, kg će otići i održati se!
< Poruku je uredio moja ciklama -- 16.12.2011 12:29:50 >
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:28:51
|
|
|
|
Verus
|
Secam se da je ok jesti pastu sa paradajz sosom-pa se pitam za povrce. Naravno, malu kolicinu... jabudic: a ovo sto sam te pitala za dojenje?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:30:49
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: madre verus, ja sam laik, ali rekla bih da iz te pasta salete pod obavezno treba izbaciti pastu a verovatno i jos ponesto Žitarice se moraju unositi, naravno ne u ogromnim količinama i ne belo brašno. Pasta je u suštini ok, ali ako se pravilno kombinuje i ako je integralna. Obrok koji je Verus pojela je loša kombinacija-pasta, sir i meso. Idealno bi bilo da je pojela pastu sa povrćem, meso sa povrćem ili povrće sa sirom.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:33:18
|
|
|
|
jabudic
|
Ne, nazalost, zato i jesam na dijeti, inace ne bih rizikovala. Mada ovo nije neka nezdrava dijeta, mislim da ne bi bilo strasno drzati je Mina sigurno zna
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 16.12.2011 12:36:24
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: moja ciklama meni nutricionista rekao da kada oset__im neizdrž za slatkim, uzmem kašikicu meda, jer med brzo stiže do receptora.. e sad ja bih da čijem šta će minavb da kaže na to? moja dijeta napreduje..sporo ali napreduje sa 85,2kg na 75kg, pa polako ali sigurno (u planu) na 65kg. I da, dugo pratim ovu temu i moram da kažem da Minavb ima odličan ritam i živi sa idejom da jede da bi živela a ne da živi da bi jela..i to je odlično! ALI, dosta nas ovde smo gurmani, i to što Minavb jede kao obrok, nama je smešno, zato i jesmo debele . Maco,volim i ja da jedem i nisam baš uvek spartanac. Za moj pojam, i ja sam debela Volja je čudo. Kad nešto rešiš i držiš se toga, ne činiš dobro samo svom organizmu već jačaš i karkter. Med... med je invertni šećer, jako se brzo resorbuje i brzo stiže do receptora. Takođe, ima fruktoze koja se metaboliše nezavišno od insulina pa je mnogo bolje uzeti kašičicu meda nego kocku šećera, čokolade. Ja opet, kad mi se jede slatko, pojedem voćku. Med ne volim pa možda zbog toga. DIjeta ne znači samo redukciju i veliku redukciju hranljivih sastojaka, o tome smo već pisali. SVi načini ishrane su "dijete".
< Poruku je uredio minavb -- 16.12.2011 12:38:17 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?