|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
13.12.2011 13:32:58   
dejana007
i ja upravo nasla i dosla do ove strane da se javim user posted image
dakle ovim prvim si zadovoljna? cula sam za ta sedista i bas sam se pitala dal su o.k.

moj sin je puna 8 meseca imao je poslednji put 9,5kg i 73cm. sad cemo videti ali da mu treba novo autosediste treba. i ja mislim da mi je najjisplatljivije da uzmem od 9 do 36kg. mada ako ne nadjem odgovarajuce uzecu od 9 do 18kg.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1251
   RE: Autosedišta za bebe i decu
13.12.2011 13:35:58   
maslackic
ja cu bas ova ljubicasta.. kod mene ne Vidikovcu su na snizenju 15 posto... samo ona mislim da je zbog boje user posted image

p.s. nemoj neko da ode da kupi koknucu ga user posted image moje je, samo mojeeuser posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1252
13.12.2011 13:39:43   
Anoniman
Zadovoljna sam, mada nam je malo knap sada u jaknama i skafanderima, ali kontam kad to skine na proleće, leto, moći će ga koristiti do sledeće zime, duže mislim da ne. 

(odgovor članu dejana007)
  Direktna veza do poruke: 1253
13.12.2011 13:42:44   
*Alexx*
Vidiš, vidiš, nisam znala da ima AS koja dolaze sa komplet isofixom. Meni su pokazivali samo ta koja idu na bazu, a nisu jaje (a možda sam potpuno izlapela).

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1254
13.12.2011 13:49:51   
Anoniman
Sad i ja filozofiram ustvari... Ovo što sam uzela za Marka je fixirano za sedište, ne može se odvojiti, a dal postoje ta iz druge grupe koja se odvajaju - ne znam. 

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 1255
13.12.2011 13:58:38   
vonavoj
IZVORNA PORUKA: maslackic

ja cu bas ova ljubicasta.. kod mene ne Vidikovcu su na snizenju 15 posto... samo ona mislim da je zbog boje user posted image

p.s. nemoj neko da ode da kupi koknucu ga user posted image moje je, samo mojeeuser posted image

user posted image user posted image u dody shopu je ista cena,za sve boje!a besplatna dostava! ja cu ici u Bulevar!

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1256
13.12.2011 15:05:22   
maslackic
Ovdi je to ljubicasto 12800 a ostala 14600 .... ma svejedno nije velika razlika u ceni....

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1257
13.12.2011 15:08:28   
vonavoj
stvarno?? a jel ta cena u svim njihovim radnjama? kontam da jeste,..mi se nameracili da idemo u Bul.Kralja Aleks.imaju radnju,ta nam je usput..ma velika je razlika u ceni!!!

Direktna veza do poruke: 1258
13.12.2011 15:10:02   
maslackic
javi ako saznas da li je u svima taj popust...
daleko ti je vidikovac user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1259
13.12.2011 15:14:22   
Verus
Ja sam nase kacila sa 2 kukice (koje su iza sedista) a i sa pojsom za vezivanje. Onda se jaje "klikne" na bazu.  Posto je mm vozio dete u jaslice, a ja kupila, svaki auto je imao svoju bazu, a sediste je ostajalo u jaslicama.  Sad imamo "redovno" sediste za nju, koje se vezuje samo pojasevima (nema baze).  Bitno je da se JAKO zategne (kolenom se gurne u sediste svom tezinom dok se pojas zateze i klikne) i ne sme da se mrda levo desno vise od par cm. 

Vecina kola starija od sept. 2002 godine nemaju te isofix kukice, ali se mogu koristi i pojasevi.
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

IZVORNA PORUKA: maslackic

a kako se isofix pricvrscuje za sediste? pojasevima ili?

Isofix sedište se kači na isofix bazu. Dakle, na sedište u automobilu (postoje isofix "kukice") se prvo nakači baza, pa na tu bazu se postavi sedište. Treba proveriti da li vaš automobil ima isofix kukice.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1260
13.12.2011 15:17:27   
vukosava
Ja bas kontam sta da radim ako dodjem u Srbiju. Moja mama ima jednu kantu od juga 1991 godiste a ja nemam kola.

Sta rade ljudi koji nemaju kola? Jer imaju sediste pa ga stavljaju u taxi?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1261
13.12.2011 15:18:54   
vonavoj
user posted image dobro pitanjeuser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1262
13.12.2011 15:19:59   
Verus
Ne znam, mislim da drze dete ili furaju busom.  Jugo nema pojaseve iza, jedino da se nesto ugradi? Vidim da neki to spominju kao opciju za juga. Mozda ugraditi jedan pojas u sredini na zadnjem sedistu...

< Poruku je uredio Verus RR -- 13.12.2011 15:20:13 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1263
13.12.2011 15:20:51   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ja bas kontam sta da radim ako dodjem u Srbiju. Moja mama ima jednu kantu od juga 1991 godiste a ja nemam kola.

Taksiji se vode kao GSP, tako da u njima ne moraju autosedišta (debilno, ali je tako).

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1264
13.12.2011 21:17:45   
maslackic
e bas , sta je sa automobilima sa troje vrata? tipa jugo, clio, fiat bravo...oni nemaju pojaseve pozadi(bar ja nisam primetila )

mi imamo clia sa troje vrata ali ima rupe predvidjene za mentiranje pojaseva...pa cemo ih ugraditi

a sta rade ostali??

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1265
13.12.2011 21:29:41   
mejvis
Mi imamo belleli tiziano izofix koji je spojen sa bazom. Kako smo ga fiksirali pre godinu dana tako stoji, nije se mm pomerio. Zadovoljni smo, jedino što je malo uže sedište pa je sa zimskom jaknom tesno.

Direktna veza do poruke: 1266
13.12.2011 22:07:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

Luka sada već u taxiju sedi sam, a Marko mi sedi u krilu.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 1267
14.12.2011 11:44:46   
*Alexx*
Većina roditelja, nažalost, još nije dovoljno svesna opasnosti koju donosi vožnja male dece bez dečjeg sedišta u automobilu. Poražavajuća statistika pokazuje da godišnje čak 20 mališana strada u vozilu, a procenjuje se da svega deset odsto roditelja kupuje bezbednosno sedište za decu.

Sedište mora da ima etiketu koja garantuje sigurnost
Kako bi bili sigurni da su odabrali odgovarajuće auto-sedište, roditelji moraju da provere da li je ova oprema testirana, odnosno da li ima etiketu narandžaste boje sa oznakom ECE R44 kao dokaz da je bezbedno i homologovano. Pre kupovine ovog sedišta neophodno je pogledati i da li sedište odgovara kilaži deteta. Inače, na osnovu Zakona o bezbednosti u saobraćaju kazne za ovaj prekršaj kreću se od 15.000 do 30.000 dinara.

- Važeći zakon nije dovoljno precizan pošto, primera radi, ne predviđa bezbednosno dečje sedište za decu stariju od tri godine koja nisu dostigla visinu od 150 centimetra, pa zbog toga ne mogu da nose sigurnosni pojas - kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju.

Mnogi roditelji smatraju da su njihova deca bezbedna ukoliko im sede u naručju.

- Roditelji nisu svesni da prilikom nezgoda mogu svojim telom da povrede decu ukoliko ih drže u naručju. Primera radi, prilikom frontalnog sudara pri brzini od 60 kilometara na čas roditelj od, recimo, 75 kilograma deluje na svoje dete snagom od 1,5 tone - kaže Okanović.

U zavisnosti od težine deteta, razlikuje se pet grupa dečjih sedišta sa oznakama 0 za bebu tešku do 10 kilograma, 0+ do 13 kilograma, 0+/1 do 18 kilograma, zatim 1 za dete težine od 9 do 18 kilograma i 2/3 od 15 do 36 kilograma. Cena se, u zavisnosti od grupe sedišta, kreće od 5.000 do 35.000 dinara, s tim što se mogu naći i kombinovana za težinu od 0 do 18 kilograma i od 9 do 36 kilograma.

Izvor: Blic

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1268
14.12.2011 11:56:04   
Anoniman
Da li možete da zamislite izraz lica taxiste kada mu dam bebu u ruke da je pridrži dok ja prebacim dva autosedišta u njegov auto, da bismo se provozali 5 min, a onda izvedem isto da bih izvadila dva autosedišta, a onda ta dva sedišta ponesem pod miškom dok se prošetamo centrom, da bismo se posle istim tim taxijem vratili kući... Malo cinizma... user posted image Naime, ne znam kako se to radi "na trulom zapadu". user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 1269
14.12.2011 12:03:31   
*Alexx*
Pa... po mom mišljenju bi trebalo da postoje taksiji opremljeni autosedištima, a ti onda poneseš peškirić i staviš na AS... ali ovo je Srbija, nema šanse da tako nešto zaživi. Uostalom, u taksijima nije obavezno AS.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1270
14.12.2011 12:07:45   
Anoniman
Ma znam da nije obavezno, ćaskamo, jer ovo
- Roditelji nisu svesni da prilikom nezgoda mogu svojim telom da povrede decu ukoliko ih drže u naručju. Primera radi, prilikom frontalnog sudara pri brzini od 60 kilometara na čas roditelj od, recimo, 75 kilograma deluje na svoje dete snagom od 1,5 tone - kaže Okanović,
je isto i u taxiju i u privatnom vozilu.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 1271
14.12.2011 13:32:57   
maslackic
Joj, to su klasicne rupe u zakonu...mene to jako nervira...svako normalan bi uradio sve da mu dete bude bezbedno...bas ovo sto je Tash citirala, ta sila na dete se nemenja u taksiju... trebalo bi bolje da regulisu... jer u privatnom automobilu bi ti kulturno naplatli kaznu sto ga nemas...

uuh, ne znam kako je to regulisano u drugim zemljama, ali kod nas je uvek sve ne doreceno..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1272
14.12.2011 14:37:12   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Tash

Da li možete da zamislite izraz lica taxiste kada mu dam bebu u ruke da je pridrži dok ja prebacim dva autosedišta u njegov auto, da bismo se provozali 5 min, a onda izvedem isto da bih izvadila dva autosedišta, a onda ta dva sedišta ponesem pod miškom dok se prošetamo centrom, da bismo se posle istim tim taxijem vratili kući... Malo cinizma... user posted image Naime, ne znam kako se to radi "na trulom zapadu". user posted image

Na ovom trulom zapadu ako imas dete do cini mi se 8 godina u kolima  bez odgovarajuceg sedista placas kaznu i nisam sigurna da li te prijavljuju Child Protective Services.

Zakoni za taksije su razliciti u razlicitim drzavama. Npr. u gradu Njujorku mozes da sedis na zadnjem sedistu i da drzis dete, ne vazi zakon za taksi.

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Pa... po mom mišljenju bi trebalo da postoje taksiji opremljeni autosedištima, a ti onda poneseš peškirić i staviš na AS... ali ovo je Srbija, nema šanse da tako nešto zaživi. Uostalom, u taksijima nije obavezno AS. A postoje taksi sluzbe sa sedistima. Eto ideje za preduzetnistvo taksista u Srbiji - ponude roditeljima bez kola prevoz sa decijim sedistem, mozda ce ih ljudi vise zvati...

Meni je to razlog da jos uvek ne dolazim u Srbiju. Stvarno dok ne skontam kako bih sigurno transportovala dete. Ne znam koliko primecujete, ali u nasim onlajn novinama malo po malo neka beba je poginula u sudaru ili je bas bas povredjena (a pretpostavljam da nije imala sediste, tj. u jednom clanku sam videla da je jedna bila u kriticnom stanju nakon sto se povredila kad ju je ispustila medicinska sestra u kolima hitne pomoci kad ju je drzala u narucju!).

Kontala sam mozda vozom, ne znam tamo kako moze da se zaveze sediste - deluje mi nekako sigurnije transportno sredstvo od buseva ili automobila koji nemaju pojas nazad...

< Poruku je uredio vukosava -- 14.12.2011 14:42:25 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1273
14.12.2011 14:41:04   
Anoniman
Vuko, a sa našim vozovima ćeš se tek usrećiti, ja sam pre neku godinu dobila šugu u vozu user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 1274
14.12.2011 14:43:21   
vukosava
Kakvi su poslovni?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here