|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
18.12.2011 9:36:53   
Anoniman
Danas (nedelja 18 . 11.) na RTS 1 u 15:15 je emisija SAT, najavili su prilog o autosedištima za decu. 

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 1301
18.12.2011 11:36:07   
Anoniman
Preslatka su sedista.

Ja sam htela to recaro als mo uzeli kolica 3u1. To cu joj uzeti cim ovo preraste. Oni prave sedista za trkacka kola, a mama i tata su paljevine user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1302
18.12.2011 14:13:51   
jance

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Preslatka su sedista.

Ja sam htela to recaro als mo uzeli kolica 3u1. To cu joj uzeti cim ovo preraste. Oni prave sedista za trkacka kola, a mama i tata su paljevine user posted image

takodje user posted image
a iako imamo ono AS jaje, cim bude sedeo mm planira samo to da mu kupi....
jos nekako i neki vestacki volan da mu pricvrstimo na to pa da bude bas ko tajo....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1303
18.12.2011 14:32:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jance

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Preslatka su sedista.

takodje user posted image
a iako imamo ono AS jaje, cim bude sedeo mm planira samo to da mu kupi....
jos nekako i neki vestacki volan da mu pricvrstimo na to pa da bude bas ko tajo....

A koji je prirodni? user posted image Šalim se, mi već imamo volan za igrice samo da Žaba poraste da je mama i tata nauče da vozi. Inače već je počela da gleda formulu. Sad kako je sezona završena studiraju se snimci dok ne krene sledeća. I pogodite koje ćemo mi sedšte? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 1304
18.12.2011 14:36:52   
jance
user posted image ja tek sada skontala sta sam napisala
ma mozak sam si valjda izduvala kroz nos zbog ove kijavice pa pojma nemam sta pisem. na volan-igracku sam mislila naravno.
a onaj mali BMW na baterije sam jedva mm sprecila da kupi kad smo saznali da je decak

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1305
19.12.2011 9:12:28   
Natalie018
Mi se konacno odlucili i kupili OVO sediste.
Samo sto je nase u tamno plavoj boji.

< Poruku je uredio Natalie018 -- 19.12.2011 9:13:10 >

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1306
19.12.2011 9:59:05   
nenja22
odlicno izgleda, a cena? mada svakako ne mogu gledati ova sa isofixom za sada, puntic stari nema sistem za kacenje :/

ja ovim ozbiljno moram da se pozabavim, pre nego sto se rodio, uzeli smo jaje, bertonijevo, vrlo povoljno, a ok sto se tice sigurnosti. druge stvari nisam mnogo gledala, za jaje sa se odlucila jer mi je trebalo nesto sto se brzo i lako stavlja i vadi, posto smo celo leto visili okolo po plazicama, a on zadrema u tome, pa ga samo izvadim i nastavi da spava...

ali, sada mu vec postaje malo, a posto isto bas lepo zaspi u voznji, nesto udobno bih da nadjem, a opet koliko toliko povoljno...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Natalie018)
Direktna veza do poruke: 1307
19.12.2011 16:14:58   
Natalie018
Nama je glavni kriterijum za kupovinu sedista bila bezbednost, a na drugom mestu po vaznosti nam je bila duzina upotrebe, tj. ekonomicnost i udobnost. Trazili smo sediste koje ima najbolje ocene za bezbednost u kategoriji od 9-36kg, a koje moze i kod nas da se nadje. Ustanovili smo da u toj kategoriji i nije neki veliki izbor pouzdanih sedista na nasem trzistu. Ovo sediste su u stvari dva sedista u jednom, i pokriva period do 12-te godine zivota, tj. dok dete ne dostigne 36kg telesne mase. Cena mu nije bas primamljiva, tj. prilicno je skupo, ali smo mi resili da taj novac ipak odvojimo za bezbedno i kvalitetno sediste koje ce moci da nas sluzi narednih 11 god. Smatram da je auto-sediste najvazniji deo decije opreme, pa tu nismo hteli da stedimo, a i obzirom na dug period koriscenja mislim da je investicija bila pametna user posted image . Mi smo ga u aksi platili okruglo 27.499 din. Postoji i varijanta cybex pallas sedista koje je takodje u istoj kategoriji, i isto su 2 sedista u jednom ali je bez isofix-a, i jeftinije od ovog za nekih 6.000.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1308
19.12.2011 16:29:57   
smeskicTB
Natalie, posto si vec informisana-mozes li mi reci koja su to as u kategoriji 9-36 a dobro ocenjena, a nama dostupna.
pre dve godine su brat i snaja uzeli maxi cosi..

Direktna veza do poruke: 1309
19.12.2011 18:43:13   
Natalie018
Smeskic, koliko sam ja uspela da se informisem, u grupi od 9-36kg kod nas u ponudi ima jako malo dobrih sedista. Mogu da se nadju cybex pallas i cybex pallas 2 fix (sa izofix-om) u aksi, i kiddy guardian pro, kiddy infinity pro.. mislim da ih ima u kiki. U kategoriji od 9-18kg mislim da je malo veci izbor pa mogu da se nadju chicco key 1 fix (sa izofix-om), maxi cosi priorifix, britax roemer duo plus, recaro young expert.. mislim isto u kiki, valjda..
Evo ti neki linkovi sa ocenama bezbednosti sedista za decu, pa pogledaj:
KLIK
KLIK

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 1310
19.12.2011 20:44:52   
Anoniman
Smeskic, imas kod nas Recaro sedišta u kategoriji 9-36 je Recaro Young Sport. Recaro inače pravi trkačka sedišta i sedišta za avione, tako da su što se bezbednosti i kvaliteta tiče bez premca.

Direktna veza do poruke: 1311
19.12.2011 20:53:01   
smeskicTB
hvalaaa Natalie. cula sam za cybex..vidim da mogu biti i bez izofixa...
hvala na linkovima!user posted image

gae, nisam se uopste za recaro informisala..sve cesce cujem za njih..koja je njihova cena?
sedista su jako bitna..
a trebace nam dva, pa moram dodatno misliti i o ceni. naravno, svi mislimo..samo mozes zamisliti kada su blizanci..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1312
19.12.2011 21:03:46   
Anoniman
Kod nas idu od 26 do 29 hiljada, u Nemačkoj vidim da mogu da se nađu za 210 evra.  Velika je investicija al češ ih koristiti 11 godina, svakako je povoljnije nego da kupuješ 4 nekajeftinija. A kao što rekoh po kvalitetu i bezbednosti su bez premca. 

Direktna veza do poruke: 1313
19.12.2011 21:16:18   
smeskicTB
bas citam o njima..kao sto rece-11godina koriscenja;)
a moglo bi se videti da se uzmu van zemlje..
zabelezila sam..pa kada dodje red. puno ce mi znaciti.

hvalaaaaa!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1314
20.12.2011 17:13:44   
dejana007
opet ja.... dobila vaucer od 3000 u ready group, sedista koja imaju u ponudi su jako losa, ali ne znam sta da radim... jeftina su. muz me ubedjuje da mi necemo da putujemo nekud daleko pa da mora sediste od 20.000din (koje ja forsiram) ovako cemo sa jos 4000din uzeti "solidno". ja sam bas zbunjena , ne znam sta da radim. jedino mi ova dva deluju o.k, ali ne znam... Nemaju neke ocene...

OVO

OVO

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

Direktna veza do poruke: 1315
20.12.2011 17:28:26   
Anoniman
Jao Dejana, nisam pametna, ja se ne bih usudila da kupim as za koje nisam sigurna da bebi garantujemaksimalnu sigurnost. Ja sam juče naiša na 3 sudara na potezu od Gazele do Geneksa i baš razmišljam kako je malo potrebno i ne moraš daleko da odeš da bi neko natrčao na tebe... Sa druge strane ne može se ni "protegnuti preko gubera"... 

(odgovor članu dejana007)
  Direktna veza do poruke: 1316
20.12.2011 17:58:54   
maslackic
Dejana, mislim da ne treba ici iz krajnosti u krajnost...
i ja bih volela da sam u mogucnosti da izdvojim za Recaro sediste, ali posto nam je to trenutno mnogo opet ne bih uzimala najjeftinije na trzistu...
mm se slaze samnom, ali on se opet lomi, kaze nece dugo koristiti , ja sam mu rekla da cu se pre odreci nekih stvari u zivotu nego strepeti da li je dete bezbedno...

moje misljenje, mi smo izabrali chicco sediste, koje opet nije naj bezbednije ali sada uglavnom preporucuju sa izofixom pa zbog toga ima manju ocenu bezbednosti...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

Direktna veza do poruke: 1317
20.12.2011 18:10:50   
dejana007
hvala vam devojke, ovih dana idem da pogledam u enci menci i ready group pa cu videti, au nije sve jedno....

Direktna veza do poruke: 1318
20.12.2011 18:15:54   
Verus
Ja iskreno nisam nikad gledala rejting za sedista.  JAKO je bitno ugraditi ga kako treba, da ne mrda vise od 2cm levo ili desno, da bude cvrsto-i da naravno bude iza, nikako napred.   Sad po novim pravilima treba beba da gleda "unazad" do 2 godine...ranije je bilo do 1 ili do 10 kila tezine.

Direktna veza do poruke: 1319
22.12.2011 23:43:19   
dejana007
bila danas u razmatranje te dve prodavnice.
u ready group mi se dopao bertonijev model 8500din a u chicco je na akciji OVO sediste i kosta 12.500din.

navijam za chiccovo,nekako mi je komfornije i udobnije. E sad odustala od uzimanja sedista od 9 do 36kg, nekako mi to mnogo, ionako posle 3-4 god deca ne moraju u auto sediste po zakonu, tako da cu uzeti od 0-18kg a i deluju mi udobnija. ova od 9 do 36 kg su nekako velika za mog nikolu koji tek ima 8 meseci.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1320
23.12.2011 11:22:53   
maslackic
ova chicco od 0 do 18 su super jer dete mozes malo da zavalis ako mu se spava...materijal je mekan i nezan...uhh, zaljubila sam se u as, nema neku visoku ocenu zbog toga sto se vezuje pojasevima a ne izofixom, ali ja sam izabrala njega

Direktna veza do poruke: 1321
23.12.2011 11:29:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maslackic

ova chicco od 0 do 18 su super jer dete mozes malo da zavalis ako mu se spava...materijal je mekan i nezan...uhh, zaljubila sam se u as, nema neku visoku ocenu zbog toga sto se vezuje pojasevima a ne izofixom, ali ja sam izabrala njega

Mislim da ocena nema veze sa načinom vezivanja, ima dosta sedišta bez isofixa koja su odlično ocenjena. I druga sedišta se spuštaju da dete može da spava, bar ona koja sam ja gledala.

Direktna veza do poruke: 1322
23.12.2011 11:45:32   
maslackic
gae, nisam videla sediste za od 9 do 36 koja se spustaju

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1323
23.12.2011 11:54:00   
Anoniman
Recaro Young Sport ima a i ostala koja sam gledala.

Direktna veza do poruke: 1324
23.12.2011 12:33:50   
maslackic
super da ima, iskreno nisam ni gledala te za vece bebe...dobro je znati da ima...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.
Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here