Zell
|
IZVORNA PORUKA: Rivana Ja zivim u vanbracnoj zajednici ili kao hocete nazovite, ne pada mi na pamet da se udajem, mislim da to ne vodi nicemu....moje misljenje. a ako smo "tradiocinolne" i "staromodne" onda su sve trebale uci u brak nevine, a ima puno "tradicionalnoih" kojima se ispod BELE vencanice ocrtava trudnicki stomacic. I ulaze u brak samo zbog tog stomacica potpisujem. IZVORNA PORUKA: crazymama IZVORNA PORUKA: Zell Iskreno i realno ja sam u vanbracnoj zajednici sa MM vise u braku u svim aspektima nego sto ce mnoge od vas ikada biti posle x "potpisanih" godina. Eto. Toliko. ja bi volela da mi konkretno objasnis u cemu se ogleda ova tvoja tvrdnja da si nevencano vise u braku nego sto cemo mi vencane ikada biti? da ti pomognem svojim primerom: pre svega moj muz i ja se volimo, vencali smo se iz ljubavi, i ni zbog cega drugog (niti sam bila trudna, niti sam mislila da mora da me uzme da bi me nacinio postenijom nego sto jesam), odmah nakon ljubavi dolazi na red medjusobno bezgranicno poverenje, postovanje, zajednicko ucestvovanje u svim bitnim odlukama koje se ticu naseg braka i nasih zivota, zajednicko stvaranje uslova za sto bolji zivot i egzistenciju, normalno tu su i povremene svadje, a bitna je cinjenica da ljutnja ne traje dugo i da je svako pomirenje slatko... evo posle dve i po godine braka, stize i bebac... molim te da mi dopunis konkretno sta to ti kao nevencana imas vise u "braku" nego ja? bez namere da provociram, pitam jer me zaista interesuje na sta mislis... ovo nije tema za prepucavanje, vec za iznosenje misljenja, a svako ima pravo na svoje, bez obaveze da se slozi sa ostalima. p.s. e da... jos nesto cime mogu da se pohvalim je isto prezime i prelepa burma na desnoj ruci :) Ne trebam ja draga tebi nista objasnjavati nisi morala da mi pomazes primerom ali vidi se iz njega da je u pitanju normalan, srecan brak bas kao i moj (tj. vanbracna zajednica). Sto se tice prezimena, ne osecam neizdrzivu potrebu da se prezivam isto kao MM i deca kao sto nikad nisam mastala o tome da obucem vencanicu, dodje princ na belom konju i sl... Burmu imam i nosim uvek i u njoj nije urezan datum vencanja nego samo ime MM a burmu kao takvu dozivljavam simbolicno bez pocetka i kraja, prva je i poslednja koju cu da nosim... sliku MM cuvam u medaljonu oko vrata a njega u srcu, mislima, recima, delima..... na kraju, ostade mi samo vencani list sto je neko pomenuo - ni tu ne verujem da ima razlike osim ako vam je muz na putu (zvanicni, bracni, vencani) pa vas vencani list moze ugrejati (tu smo se mi nevencani sj ) Da se razumemo, vidim da sam neshvacena, ja nemam nista protiv braka, naprotiv cak i volim da idem u svadbe pogotovo ako ima janjetine ali ja sebe jednostavno ne vidim u toj prici i drago mi je sto me MM razume, da nije tako bilo bi kud svi tud i mali Mujo Neko napisa na prethodnim stranama da ako niste zvanicno udati za partnera, onda vam on nije i ne moze biti muz... mada ga svi kad me pitaju za njega tako zovu ali on mi nikako ne moze biti samo "muz" ON JE MENI SVE.
|