Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 8.6.2011 12:52:45
|
|
|
|
Bunnyca
|
Kada sam zadtrudnela i kada bi me neko pitao kakav porodjaj zelim, odmah bih rekla SA EPIDURALOM!odradila sam sve analize potrebne za epidural i jedino cega sam se plasila bilo je da se anesteziolog ne pojavi,sto se desava!I naravno,baksuz, porodjaj je krenuo u nedelju u 04.00h,naravno vikend,nema anesteziologa!Kada sam stigla bila sam otvorena 4 prsta,dakle u 04.30h,porodila sam se u 07.00h. Sada da me neko pita, ne bih ni uzimala epidural,jer sam imala brz porodjaj,bez epiziotomije
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 8.6.2011 22:42:11
|
|
|
|
Reljinamama
|
Uh, pa ti si super, bas je brzo islo i retko koja zena zavrsi bez epiziotomije. Zamisli da si se kao ja za dva sata sa vaginaletom + indukcija , za dva sata otvorila prst i po, a kontrakcije ludacki bolne :) Sreca, te sam uzela epidural :)
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 9:01:18
|
|
|
|
tijatija
|
Ja sam se dva puta poradjala prirodno, prvi porodjaj katastrofa puko vodenjak pa mi ukljucili indukciju onda je poceo pakao pod indukcijom sam se porodila babica rucno otvarala za 9 sati, drugi mi je bio(za razliku od prvog super ) sve prirodno samo pred kraj 15-20 indukcija a sa trcim planiram epidural definitivno... dali ima neka mamica iz CG da se poradjala sa epiduralom ?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 9:46:51
|
|
|
|
vesnacaki
|
Epidural definitivno
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 9:55:04
|
|
|
|
Ivana.
|
IZVORNA PORUKA: TABOJA Cao svima!Nova sam na forumu,ne znam jos ni pravila...Uskoro se poradjam u Visegradskoj i uplatila sam epidural. Odlucila sam se za citajuci iskustva zena koje su ga koristile. Zanima me da li neko zna treba li sta od analiza za epidural u Visegradskoj i da li izbjegavaju da ga daju? Cini mi se da nisu bas raspolozeni za pricu o njemu, koga god sam pitala svi nevoljno pricaju a niko mi nije rekao sta treba od analiza... Da li neko ima vise informacija? Ja sam se porodila u Visegradskoj pre mesec dana. Epidural sam trazila kada sam usla u boks, tada je dosla asistent anesteziologa i uzela mi krv na analizu, iako sam ja imala svoje analize stare nedelju dana, njih nije zanimalo. Kada sam bila otvorena 5 prstiju, ukljucili su mi epidural i hvala onom ko ga izmisli. Kao da sam na plazi bila tih sat i po vremena, dok nisu krenuli naponi. Muz je sutradan uplatio 20000 din, dole na blagajni, i taj racun sam pokazala na viziti sestrama, jer ne mozes da dobijes otpusnu listu bez njega. Ako te u boksu pitaju da li si uplatila, kazi da si se raspitivala i da su ti rekli da moze muz da ti plati sutradan, jer su jednoj devojci u boksu preko puta mog trazili da zove muza da prvo uplati, pa su joj tek onda ukljucili epidural.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 13:51:26
|
|
|
|
mirjanica
|
Au bre sto je to bzvz! Cuj, ona na porodjajnom stolu, da zove muza da uplati, da bi joj ukljucili epidural! A sta ako je noc? Stvarno glupost! Ja za to nisam cula! Rekli su mi pred otpust da uplati i to je to! U Frontu je 12 hiljada! Ja sam uglavnom cula pozitivna iskustva, i ja cu ga uzeti iako imam visi pritisak (ponekad) i krivu kicmu, a nemam nikakvu dijagnozu vezano za to??? Mada stvarno svasta cujem, ali nijedan konkretan razlog zasto ga ne valja primiti! Svi kao, pa nisam za to, a zasto, pa znas... Evo sad mi bas drugarica prica kako ona ipak nece, cula je od par medicinskih radnika da ne preporucuju, ja pitam a zasto? Pa kao, mozes kasnije imati posledica... Pa mrzim tako kad odlucim nesto a neko ti ubacuje crv sumnje (a meni malo treba)! Ja cu ga ipak uzeti, pa nadam se da ce sve biti ok, necu ni da citam vise negativne komentare! I tacka!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 13:58:28
|
|
|
|
oxy7
|
Ja sam definitivno ZA! Prvi put nisam mogla da je dobijem jer stvari nisu bile regulisane kako treba u našem KBC-u, i dva sata pod indukcijom ću pamtiti dok sam živa. Naponi i izlazak bebe su u odnosu na to pjesma! Prije mjesec dana se porodila sa epiduralnom cura iz moje ulice, kaže da bi tako mogla da rodi desetoro, samo je važno slušati precizno ljekara jer nemaš osjećaj kad da guraš, već mora on da kaže kad nailazi kontrakcija.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 14:12:16
|
|
|
|
Mizzy
|
Ivana, da li je anesteziolog bio sa tobom ili te je povremeno obilazio?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 16:41:03
|
|
|
|
vision
|
mirjanice, ja potpisujem sve sto si rekla u poslednjem svom postu.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 16:42:44
|
|
|
|
Ptičica
|
DA!!! Živeo epidural!!!
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 19:20:34
|
|
|
|
Nina...
|
Ja sam jos daleko od toga, prvo treba da zabebim ali na osnovu svega procitanog, i ja sam ZA! Ako moze da ne boli, pa naravno da sam ZA!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 20:22:05
|
|
|
|
Ivana.
|
IZVORNA PORUKA: Mizzy Ivana, da li je anesteziolog bio sa tobom ili te je povremeno obilazio? Nije bio sa mnom. Dolazila je asistentkinja da mi dodaje.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.6.2011 22:04:50
|
|
|
|
Reljinamama
|
Ja sam sama ubrizgavala epidural naredna tri dana...
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 14.6.2011 12:48:59
|
|
|
|
TABOJA
|
Hvala Ivana,nakako najmanje ima informacija za Visegradsku a ja ocekujem da odem svaki cas. Reci mi, da li su ti iskljucili epidural na kraju,pred napone? Da li te je poradjao zvoj doktor?I kako oni to mjere otvorenost?Sa koliko prstiju si skroz otvoren?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 14.6.2011 22:15:09
|
|
|
|
mirjanica
|
Sa deset!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 14.6.2011 22:27:20
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: mirjanica Mada stvarno svasta cujem, ali nijedan konkretan razlog zasto ga ne valja priimiti! Svi kao, pa nisam za to, a zasto, pa znas... ! jaoj, sto i mene ovo nervira svi pametuju u svom neznanju ja sam se porodila carskim, da nije moralo tako uzela bih epidural.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 14.6.2011 22:30:01
|
|
|
|
mikica sa
|
ja sam se porodila carskim rezom i dobila sam spinalnu, znaci nisam bila pokretna od stomaka na dole. mogu vam reci da je to super, ni oporavak nije Bog zna kako dugo trajao niti bio nesto previse bolan. ok, osjetis da te dole nesto zateze ali prodje i to. ja sam bila za to jer ne podnosim veliki bol.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 15.6.2011 6:54:33
|
|
|
|
dejana007
|
IZVORNA PORUKA: mirjanica Mada stvarno svasta cujem, ali nijedan konkretan razlog zasto ga ne valja priimiti! Svi kao, pa nisam za to, a zasto, pa znas... ! ja sam htela epidural i sve je bilo dogovoreno, ali nakon pucanja vodenjaka sve je islo jako brzo da nisam htela da jurism za epiduralom. porodjaj me nije boleo onako kako sam zamisljala. niti primala indukciju, niti mi radili reviziju, nista. tako da sam srecna i ponosna sto sam prosla bez epidurala. ovo pisem na svakoj strani na ovoj temi.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 15.6.2011 12:58:31
|
|
|
|
Mizzy
|
Dejana, blago tebi! I ja bih volela da bude tako, ali ako ne bude - bolje da budem spremna :)
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 15.6.2011 14:05:44
|
|
|
|
nenja22
|
slično ko dejana, ja sam dogovorila epidural (mada ni dan danas nisam sigurna koliko je taj dogovor vredeo i bi li se doktorka anesteziolog odazvala da smo je zvali, pošto to ovde ne spada u standardnu proceduru...gde ovde? kotorska bolnica, ako neko se interesuje ) ali je sve išlo suviše brzo da bi epidural imao smisla...to po doktorovim rečima doduše...da su ovde malo spremniji za epidural, ja mislim da bi imao smisla, ako ni za šta drugo, za šivenje rane od epiziotomije, što sam osećala i te kako i pored lokalne anestezije, kao i zbog izbacivanja posteljice i manualne revizije ubrzo potom, jer su to meni neprijatnije, da ne kažem bolnije stvari od samog porođaja bile...
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 15.6.2011 14:11:05
|
|
|
|
Mala Loojka
|
Zar u 21. veku postoji neko ko se dvoumi da li da ga uzme!!?? NARAVNO DA GA TEBA UZETI...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 15.6.2011 14:24:45
|
|
|
|
nenja22
|
pa vidiš, da je sve savršeno složila bih se sa tobom skroz...ali u našim uslovima, kad moraš da imaš u vidu još faktora, a ne samo svoje želje za porođajem koji ne boli, ja sam se dugo premišljala...i imala sam sreće što sam našla mladog doktora koji podržava tu ideju...ali recimo babice, da sam ga na kraju primila, verujem da bi me donekle drugačije tretirale...i čak ni to ne mogu ja da osuđujem, ako ceo život radiš na jedan način, plus nemaš pouzdanu prateću opremu (ctg neposredno pred moj podođaj nije radio kako treba, a jedini je u porodilištu) kako da budeš u fazonu za...mislim, zamisli situaciju, ja primila epidural, kreću naponi koje ne osećam (ili osećam, ali opet to sigurno nije isto kao bez), a ctg ne radi...kako babica da mi adekvatno kaže kad da se napinjem? nenne, oept razmišljam, na žalost, ali mnogo je faktora (od kojih je većina za NE) uključeno ovde u tu odluku i zato samo mislim da nije uvek DA dobar odgovor...
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 15.6.2011 14:27:20
|
|
|
|
Mala Loojka
|
Ja sam osecala napone pred kraj jer mi tu psolednju dozu nije ubrizgao... I tacno sam znala kad da guram... Ctg nisam ni imala jedno 2h pred kraj...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 15.6.2011 14:35:50
|
|
|
|
Ptičica
|
Zar u 21. veku postoji neko ko se dvoumi da li da ga uzme!!?? NARAVNO DA GA TEBA UZETI... Baš tako! Ako je sve ok i ako ne postoje medicinske prepreke, ja sam potpuno za!
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 15.6.2011 14:37:40
|
|
|
|
nenja22
|
ma u prvom postu napisah da ja jesam za u načelu...pa čak i iz perspaktive lakog porođaja kakav mi je bio, volela bih sledeći put da imam mogućnost za epidural...ali kao što sam već gore napisala...nadam se da će do tog mog sledećeg puta stvari malo da uznapreduju po tom pitanju i generalno, a ne samo u našim glavama, koje bismo volele da prođemo što lakše, a opet sa sigurnošću da će nam bebci doći u ruke živi i zdravi...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?