|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
15.6.2011 16:07:25   
Verus
Naravno da postojiuser posted image
IZVORNA PORUKA: Mala Loojka

Zar u 21. veku postoji neko ko se dvoumi da li da ga uzme!!?? NARAVNO DA GA TEBA UZETI...

(odgovor članu Mala Loojka)
Direktna veza do poruke: 876
15.6.2011 18:10:02   
Ivana.
IZVORNA PORUKA: TABOJA

Hvala Ivana,nakako najmanje ima informacija za Visegradsku a ja ocekujem da odem svaki cas. Reci mi, da li su ti iskljucili epidural na kraju,pred napone? Da li te je poradjao zvoj doktor?I kako oni to mjere otvorenost?Sa koliko prstiju si skroz otvoren?

Dali su mi poslednju dozu 45 min pre nego sto sam osetila prvi napon, a asistent ga dodaje na sat vremena, mada mi je ona rekla da, u slucaju da osetim da popusta, odmah pozovem babicu da je dovedu, tako da je tempirano. Svaki put kad dodje da ubrizga novu dozu, babica te pogleda koliko si otvorena da bi znali koliko jos da ti daju. Odmah nakon porodjaja sam dobila jos jednu punu dozu epidurala i lokalnu anesteziju za usivanje. Usivanje nisam osetila. Nije me poradjala moja doktorka, ali sam imala srece sto mi je, s obzirom da sam ja dugo lezala tamo, pa sam promenila dve smene, bili su mi dezurni dr Kontic i dr Petronijevic, koji me je  iporodio. Za osoblje, babice, i doktore (osim jednog skota po imenu dr Madic, odvratna je) sve pohvale. I u porodilistu i na odeljenju.

(odgovor članu TABOJA)
Direktna veza do poruke: 877
15.6.2011 23:31:10   
Reljinamama
To oko tih specijalnih uslova za davanje epidurala, pa strah od istoh, pa negativne posledice (ja ne znam da postoje, tj. ne znam da je ikom epidural skodio)...hm..., ja sam ga primila van svih procedura, uslova i pravila, pa ostadoh ziva i citava i nasmejana na porodjaju i primila bih ga jos deset puta ako treba.

Relja, mamina sreca, dosao na svet 10.02.2011. :)

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 878
16.6.2011 11:10:47   
Mala Loojka

IZVORNA PORUKA: Reljinamama

To oko tih specijalnih uslova za davanje epidurala, pa strah od istoh, pa negativne posledice (ja ne znam da postoje, tj. ne znam da je ikom epidural skodio)...hm..., ja sam ga primila van svih procedura, uslova i pravila, pa ostadoh ziva i citava i nasmejana na porodjaju i primila bih ga jos deset puta ako treba.

Bas tako... A ctg sam imala ukupno mozda 2h... A i kad babica vidi da si dovorno otvorena i da ce beba uskoro ona ti govori da guras...

Ma imala sam porodjaj kakav se samo pozeleti mozeuser posted image

(odgovor članu Reljinamama)
Direktna veza do poruke: 879
21.6.2011 2:06:38   
mama i ja
Pozdrav svima!
Da budem iskrena bila sam malo skepticna po pitanju epidurala,naslusala se svega i svacega.U Misovicu sam se porodila i tamo je besplatan i moze da ga dobije svaka zena koja zeli.Kada sam otisla na kratko predavanje,pored pitnja da li moze da se ostane nepokretan,da li boli kada se daje itd,jedino sto moze da se desi ako anesteziolog pogresi je da vas boli glava ceo dan posle porodjaja.Posle ovog predavanja i anesteziologa koji je bio divan da nam da dogovore na svakojaka pitanja,nisam vise razmisljala,odlucila sam se da zelim epidiralnu anesteziju.Dobijete papir koji otpisujete kada dodjete u porodiliste (tj.u salu za porodjaj).Nista ne boli,imate osecaj kao da vas je ujeo komarac,pocinje da deluje posle 15 min.i onda pocinje raj za vas.Ne osecate nista,naravno u predelu bokova ali noge i prste najnormalnije mozete da pomerate.Kada krene porodjaj imate jak pritisak na debelo crevo i to je to.Jako je bitno da slusate babicu i da saradjujete tih pola sata.ja sam u jednom trenutku htela i da zaspim user posted image .Naravno i sledeci put obavezno uzimam epidural. 

Srecno svima! Zivela epiduralna anestezija!!!!!   user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 880
21.6.2011 6:01:21   
vukosava
Ja sam bila izricito protiv al posle dva dana bolova kad su ponudili rekla sam busite sta god znate...

Mada kad mi je izlapeo na 7 cm otvorena nije bilo nimalo veselo... Posle pola sata sam ipak otisla na carski...

(odgovor članu mama i ja)
Direktna veza do poruke: 881
21.6.2011 21:37:24   
vision
e hvala ti mama i ja!!
kazi mi samo sto se tice tog predavanja, kad se to desava i kad najranije mogu da se raspitam o epiduralu? posto sam sad 5-ti mesec.

Direktna veza do poruke: 882
21.6.2011 23:16:05   
mama i ja
Vision,bolje da se raspitas,ja sam otisla na ta predavanja dok sam lezala tih 9 dana i cekala da krene porodjaj,mislim da je bilo svaki dan od 12:30 do 13h,mozes slobodno vec da ides,na vreme jer su velike guzve.Secam se da su par trudnica i vratili za sutra jer je bila velika guzva. Pozdrav i uzivaj!

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 883
22.6.2011 9:47:55   
dacca
I ja razmisljam o epiduralu, ali ako buden na CR onda cu spinalnu, kao moj kuma. Gospodski je prosla!

Direktna veza do poruke: 884
6.8.2011 19:54:02   
milia
Ja bih uzela epidural. Stvar je u tome da u Pirotu ne postoji, mozete misliti, anesteziolog koji to radi. I toliko. Pa ti onda objasnjavaju nadugacko i nasiroko kako to i nije tako dobro. A U sobi za pripreme nema ni CTG-a, dodje setra pa te slusa onom trubicom. U sali za porodjaje tvrd krevet, stara kofa od 10 litara i ... nista. maska za kiseonik-ne videh je, ali je makar osoblje koliko-toliko bilo ok, i ne poradja te babica vec iskljucivo Dr. No, odoh u off.
Epidural - uvek. Ja ga prvi put nisam primila i verovatno ne bih ni stigla jer sam se brzinski porodila.

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 885
26.8.2011 15:07:31   
Leki 77
Evo ja se i drugi put porodila uz pomoć epidurala. Perfektno. U 19.10h ušla u porođajni boks, u 19.20h primila epidural, u 21.10h se porodila iz dva napona za dva min. Sve u svemu, fenomenalno iskustvo oba puta i za svaku preporuku.

(odgovor članu milia)
Direktna veza do poruke: 886
31.8.2011 13:20:25   
blondyy
Ja sam 19-ta nedelja, mozda mi je rano, ali sam vec pocela da razmisljam o porodjaju, a posebno o epiduralu. Citala sam misljenja ginekologa i njihova preporuka je da se koristi,ali su mi ipak vasa iskustva i misljanja (iz prve ruke) znacajnijai sigurnija :). Sledece nedelje idem kod dr,pa cu i sa njom da popricam i vidim sta mi savetuje.

<3 Mihajlo<3 23.12.2011.<3

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 887
31.8.2011 13:27:27   
MarijaBg

IZVORNA PORUKA: milia

Ja bih uzela epidural. Stvar je u tome da u Pirotu ne postoji, mozete misliti, anesteziolog koji to radi. I toliko. Pa ti onda objasnjavaju nadugacko i nasiroko kako to i nije tako dobro. A U sobi za pripreme nema ni CTG-a, dodje setra pa te slusa onom trubicom. U sali za porodjaje tvrd krevet, stara kofa od 10 litara i ... nista. maska za kiseonik-ne videh je, ali je makar osoblje koliko-toliko bilo ok, i ne poradja te babica vec iskljucivo Dr. No, odoh u off.
Epidural - uvek. Ja ga prvi put nisam primila i verovatno ne bih ni stigla jer sam se brzinski porodila.

user posted image Zemljo Srbijo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milia)
Direktna veza do poruke: 888
31.8.2011 13:34:48   
bea83
Ja sam definitivno ZA, bez puno razmišljanja.Ceo svet ga koristi godinama, samo kod nas izmišljaju toplu vodu i palamude o tome zašto to nije dobro. Jedini pravi razlog je što nemamo dovoljno osposobljenih anesteziologa.
Eto Višegradska je velika klinika, ali su svakako mojoj kumi šapatom rekli da je bolje da ga ne uzima jer imaju samo dva anesteziloga koji ga daju i oni baš nisu stručni u doziranjuuser posted image ona se ipak odlučila za, primila ga, ali su joj isključili poslednjih pola sata da bi osetila napone jer ne znaju kako da ga smanje na dovoljnu dozuuser posted image tako da je ono najgore prošla bez anestezije...pa stvarno nema smisla, ako je ovako u glavnom gradu ne smem da zamislim kako je u unutrašnjosti.
Ja planiram da se poradjam u Narodnom frontu i planiram da uzmem epidural, jedino što može da me pokoleba su neke nepredvidjene okolnosti tokom trudnoće i porodjaja. Inače, ne razumem zašto bi me nešto bolelo mnogo kad može manje? želim da budem prisebna na porodjaju koliko god mogu i mislim da epidural to omogućava

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 889
31.8.2011 14:33:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bea83

jer imaju samo dva anesteziloga koji ga daju i oni baš nisu stručni u doziranjuuser posted image ona se ipak odlučila za, primila ga, ali su joj isključili poslednjih pola sata da bi osetila napone jer ne znaju kako da ga smanje na dovoljnu dozuuser posted image

boze svasta! pa da kazes da epidural postoji dve-tri godine pa da nisu stigli da se upoznaju sa njegovom primenom. strasno! zar za lekare nije obavezno neko strucno usavrsavanje?

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 890
31.8.2011 14:55:53   
bea83
Pa pretpostavljam da jeste, ali kao i sve u ovoj državi i to se radi ofrlje, a verovatno možeš i da platiš i dobiješ sertifikat u ruke...možda lupam ali ova situacija me je baš naterala da se zapitam ko to radi u našim bolnicama...pa nije to neki levi dom zdravlja nego kobajagi jedna od dve najjače ginekološko akušerske klinike u našoj zemlji...
a epidural kod nas i jeste zaživeo u poslednjih par godina, najviše pet, ali ni sad ne mogu da kažem da je nešto uobičajno, već kao neki luksuz...

< Poruku je uredio bea83 -- 31.8.2011 14:57:14 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 891
1.9.2011 17:21:09   
mirjanica
Epiduralna - da, da i sto puta da! To vam kaze sveza porodilja! ko ga izmisli svaka mu cast!!!

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 892
1.9.2011 17:25:49   
bea83
Mirjanice,gde si se poradjala? off-beban je kao meduser posted image

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 893
1.9.2011 20:36:11   
Ana RR
Definitivno DA za epidural. Ja nisam imala bolove pre primanja epidurala, čak su i naponi bili sasvim podnošljivi (kao kad vam se jako kaki) ali sam ipak primila epidural i prezadovoljna sam. Taj ubod igle uopšte nisam osetila.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 894
1.9.2011 20:39:02   
magnetic
Po stoti put cu reci DA iako ga nisam uzimala,jer je kod nas malo zapetljano zakazati isti.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 895
1.9.2011 20:51:44   
cockic
ja NISAM za epidural,jer porodjaj sa njim nije porodjaj.
to je moje misljenje.i mislim da kad se zena porodi sa epiduralom nikako
nije prirodan nego neprirodan jer porodjaj kad nemas bolove
nije porodjaj.ovo je osecaj kao da si se ponovo rodio.

ja sam samo za prirodno bez epidurala.

danasnje zene su bas razmazene po tom pitanju bola,zene su radjale
i bez toga pa im nista ne fali.

ja imam 25 godina i mislim da je bez mnogo bolje user posted image
ako bog da tako cu i drugi put.carski je stvar medicinskih razloga
tako da ako kazu da tako mora onda u redu.

a ovako ne bi ni njega.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 896
1.9.2011 20:54:21   
Verus
Ja sam isto za bez epidurala i to mi je plan i za ovaj porodjaj, ali mislim da je i sa epiduralom porodjaj, mislim, zena se i ovako i onako porodi; malkice mi je to smesno zvucalo

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 897
1.9.2011 21:03:48   
Lilla
Razmisljam da uzmem epidural, ali sam citala kako ide, (igla, mali kateter u kicmu i to), pa se pomalo plasim. No, plasim se i porodjaja bez epidurala pa cemo aBd vidjeti sta ce da prevagne kad dodje vrijeme user posted image

Cockic, ne mislim da su zene danas previse razmazene ako uzmu epidural. Zasto covjek da ne olaksa sebi ako ima mogucnost? To ti je isto kao da kazes da pranje vesa u masini nije pravo pranje, jer se ves pere rucno (banalni primjer).

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 898
1.9.2011 21:11:19   
Ana RR
Cockic, ne slažem se sa tobom.
Znači ako sam se ja odlučila za porođaj bez bolova ja sam razmažena?
Porođaj je porođaj, kakav god on bio. Žene nekada nisu imale izbora a da jesu verujem da bi izabrale da ih manje boli.
A da se razumemo, nije to bezbolan porođaj, naponi se itekako osećaju.

Sve je stvar izbora, naravno.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 899
1.9.2011 21:15:39   
madre
cockic, izvini ali moram nesto da te priupitamuser posted image da li koristis anesteziju kod zubara? da li imas mobilni telefon i masinu za ves? malo sam offuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here