Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 8.5.2011 10:32:09
|
|
|
|
dejana007
|
Tj.kad sam se otvorila 6,porodila sam se za manje od sat vremena svaka cast
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 30.5.2011 12:54:41
|
|
|
|
palachinka
|
Akada ste tacno dogovorile epidural.pretpostavljam u 9.jer se tada rade analize? Posebno me zanima kako to funkcionise u gradskoj bolnici? Ej,ima li neko sa terminom u julu,:-)
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 30.5.2011 13:02:06
|
|
|
|
Ivana.
|
Epidural, DA SVAKAKO. U Visegradskoj se ne zakazuje, ja sam ga trazila u porodjanom boksu, kada su me smestili, dosla je asistent anesteziologa i uzela mi je krv da uradi potrebne analize. I posle se samo cekalo da se otvorim 4-5 prstiju da mi ga ukljiuce. Muz je sutradan uplatio, i taj racun se samo da na uvid pre izdavanja otpusne liste.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 30.5.2011 14:44:43
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Ma ako te ne bude boljelo, neces znati kako je super kad prodje Neka hvala , bice mi lepo i bez da me boli Bubulnce moja drugarica se poradjala u Betaniji inikakve testove nije radila i tako to, jedino ti treba dogovor sa DR Ja razmisljam uveliko za drugi put da bude Epidural jer prvi put nisam prosla bas bajno
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 30.5.2011 14:45:18 >
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 10:51:33
|
|
|
|
Reljinamama
|
Epidural, svakako DA. Meni je bio zakazan porodjaj i tog dana sam dobila vaginaletu da bih pocela da se otvaram, a svakako sam imala u planu da primim epidural. Bukvalno posle pola sata krecu ludacke kontrakcije, ludacki i bolovi, spustaju me u box za porodjaj, primam epidural, medjutim otvorena samo prst i po (ocigledno se moze primiti epidural i kad je zena tako malo otvorena). Mogu vam reci da posle par minuta od primanja epidurala, nirvana. Od bolova ni traga, ja vesela i nasmejana za razliku od zene koja se poradjala preko puta mene i jadna urlala od bolova, bilo je mucno i slusati je. Dalja iskustva nemam, jer se moj bebac ukakio u plodovoj vodi, pa sam bukvalno posle petnaest minuta uzivanja u nebolovima :) morala na hitan carski rez. Znaci drage zene, ne iskusavajte se, bolje je ne trpeti i biti nasmejana i opustena kad donosite bebu na svet.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 11:00:20
|
|
|
|
dejana007
|
za razliku od zene koja se poradjala preko puta mene i jadna urlala od bolova, bilo je mucno i slusati je. Sve zanisi koliko zena moze da podnese, ja sam glas pustila samo 3 puta i to kad davala najjace napone tj kad beba izlazila, a do tad samo pricala da ne boli strasno, ili ako su jace kontrakcije stalno goovrila uu ovo ipak boli I tako prodjoh bez epidurala ali i bez vikanja i dranja.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 11:07:29
|
|
|
|
Pretty78
|
ja se poradjala 3 puta sa epiduralom jednom u Višegradskoj i dva puta u novosadskoj Betaniji i moj predlog svima je UZMITE EPIDURAAAAAAAAAL!!! Milina....mozes da uzivas u porodjaju i da smireno, trezveno i pricistoj svesti i zdravoj pameti docekas bebu i otpratis ceo porodjaj
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 13:06:02
|
|
|
|
zeksi
|
Pretty dali mozes da mi objasnis kako u betaniji funkcionise to sa sa epiduralom, Mislim sa kim se dogovaras.... kako sta... molim te....
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 13:10:41
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pretyyyy pricaj ..i mene interesuje to kako na Betaniji...sta kako ..gde ...koliko ....
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 15:43:51
|
|
|
|
Verus
|
Ja i sledeci put planiram bez.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:22:20
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pretyyyy pricaj ..i mene interesuje to kako na Betaniji...sta kako ..gde ...koliko .... Anck, dežurni lekar mora da 'aminuje' epidural, sve i da si ga ugovorila unapred sa anesteziologom kao ja. Anesteziolog se i pojavio, ali je čekao zeleno svetlo dežurnog koji ga nije dao, osvetiću mu se kad tad , kao ma ne treba to vama, ovo vam je drugi porođaj, sad će to časkom, neće ni boleti - tako da ili podmitiš dežurnog ako je tvrd orah ili se potrefi da je dežurni ok, ovaj moj je iz kamenog doba i striktno je protiv epidurala, to su mi babice odmah rekle... Znači puka sreća, ali ga naravno unapred moraš dogovoriti sa anesteziologom.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:24:03
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja i sledeci put planiram bez. Gde si se ti porađala Verka, ovde ili napolju?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:24:49
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja i sledeci put planiram bez. I ja
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:25:23
|
|
|
|
Jele
|
Ja obavezno sa
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:26:10
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Jele Ja obavezno sa I ja
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:27:55
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* IZVORNA PORUKA: Jele Ja obavezno sa I ja A kad ti to planiraš Alexx
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:35:53
|
|
|
|
Verus
|
"napolju"....anesteziolog dodje, porazgovarate, potpises papire, i ja sam mu odmah rekla da je plan bez (poznajem ga sa posla), i savetovao me je bez, a ida insistiram da mi ne daju indukciju (sto jbg nije uspelo), ali rekla sam, ako zagusti zvacu ga. Bilo je sasvim ok. Da boli, boli ali meni to nije bila najgora bol koju sam osetila...IZVORNA PORUKA: Jele IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja i sledeci put planiram bez. Gde si se ti porađala Verka, ovde ili napolju?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:36:52
|
|
|
|
Verus
|
IZVORNA PORUKA: miljanaM IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja i sledeci put planiram bez. I ja
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:45:06
|
|
|
|
dejana007
|
Da boli, boli ali meni to nije bila najgora bol koju sam osetila... Takodje, upala besike mnogo vise boli a i sve ono sto sledi posle porodjaja :) i ja sledeci put planiram bez
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:49:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja nisam ni razmisljala o epiduralu , cak imam ocecaj da bih mogla svaki dan da se poradjam,valjda tako razmisljam jer sam prosla super, i bilo bi super kad bi svaka zena imala porodjaj kao ja, na indukciji sam bila nekih pola sata i gotovo , kao sto kaze Verus to nije najgora bol koju sam osetila...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 16:55:25
|
|
|
|
jabudic
|
Ja cu i ovaj put bez epidurala, porodicu se na Cetinju, a tamo ga nema i ne planiraju da ga "uvode"... Valjda da se dokaze cojstvo i junastvo... Ali nije mi nista strasno. Ono boli, mora, ali makar ima zbog cega...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 20:43:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Znate kako... ima negde na pocetku moj post pre prvog porodjaja... gde pisem bezzzz i prezivecu bla bla... Al kad sam se poooosteno namucila prvi put i bila vise od 12 saqti u bolovima... meni jeste naj gora bol koju sam oset_ila( nismo svi iste srece) sad bih rado SA , al eto videcu kako ce sve proci...
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 2.6.2011 20:53:35 >
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 20:45:49
|
|
|
|
Verus
|
Meni je od pucanja vodenjaka do porodjaja trebalo 19 sati, ali iskreno, zadnji 6 su bili **beni, ostalo je bilo sasvim podnosljivo uz disanje.. Al opet, svako tolerise bol drugacije, ja uvek kazem da je bitno da zena zna sta moze i da li moze...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 21:17:42
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pretyyyy pricaj ..i mene interesuje to kako na Betaniji...sta kako ..gde ...koliko .... ja sam od onih ciji je prag bola mnogo mali i padam u nesvest od jakih bolova tako da sam trazila epidural da ne bih roknula u nesvet u sred porodjaja i napravim neko *ranje bebi... ja sam se dogovorila sa mojim lekarom da cemo raditi epiduralnu i sva tri porodjaja sam imala unapred ugovorena.....sa Milicom u Visegradskoj sam isla na planiran porodjaj i trazila epidural i dobila... sa Martinom sam lezala u Betaniji 7 dana pre porodjaja i dogovorila se da dr za epidural tako da je opet sve bilo planirano i bez problema.. sa Davidom su bili iz emisije vreme je za bebe ...e tu sam isto imala dogovoreno ali nije bas islo kako treba jer moja dr nije bila tu pa sam kukala i molila da mi daju da se ne brukam pred tv inace...osim sto moras da se dogovoris sa dr i sa anesteziologom oko epidurala....meni je dr rekla da su ovo sve uslovi za epidural: da nisi otvorena manje od 4cm ni vise od 6cm da u toku tvog porodjaja anesteziolog nije u operacionoj sali da se poradjas u toku pre podneva jer tada moze da se desi da ima jos jedan anesteziolog i da postoje MEDICINSKI RAZLOZI za dobijanje epidurala.. e sada koji su to razlozi ja pojma nemam eto to je meni dr rekla zadnji put....aliiii..sve se to resava sa leeeepim suskama...da ne verujes
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 21:21:09
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Verus, veruj mi da bas dosta podnosim bol , i da sam bila bas pozitivna i bez imalo straha pre porodjaja. Cak sam ja bila od tih, sta vam je boli pa prodje, ve su zene prezivele pa cu i ja. Ali.... sad sam drugog misljenja ja bih ipak SA
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pismo mom detetu kojeg više nemaDanas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?