|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
1.4.2011 12:13:17   
mikicica
DA!!!DA!!!!DA!!!!
Za Epidural!
2 puta sam se porađala sa epiduralom i to je najbolja moguća stvar koju žena sebi može da priušti u tom danu....

(odgovor članu AnicaM)
Direktna veza do poruke: 776
6.5.2011 22:38:14   
vision
Posto krajem meseca idem u DM na pregled i tu cu se detaljno informisati o epiduralu, interesuje me sledece pitanje: ovo je za zene koje su se poradjale epiduralom-da li Vam se oduzima skroz donji deo tela ili ne? koliko traje, vremenski, to dok Vam ubadaju u kicmu? Kakv je osecaj posle prestanka dejstva anestezije?
Hvala i pozdrav!

(odgovor članu mikicica)
Direktna veza do poruke: 777
7.5.2011 9:53:05   
Capa
Ja sam se porodila 21-og aprila u Frontu sa epiduralom. Pre svega da kažem da sam apsolutno ZA epidural, naravno uz dobrog anesteziologa.

Evo kako je to kod mene bilo. Meni je vodenjak pukao oko 1:30 noću, otišli smo u porodilište, gde su me smestili na odeljenje da čekam kontrakcije (pošto pre toga definitivno nisam uopšte imala kontrakcije). Ujutro rano su krenule kontrakcije, koje su se pojačavale i već negde oko 8 su bile vidno jače. Došao je moj dr sa anesteziologom, pripremili su me za porođaj i tada sam otišla u porođajni boks. Odmah su mi dali epidural i za nekih 5, 10 minuta maksimalno je delovala anestezija. Tada već ništa nisam osećala, bukvalno sam zaspala na stolu za porađanje i probudili su me kada sam se skroz otvorila da bih se porodila. Nisu mi isključivali epidural, tako da samo istiskivanje bebe nisam osećala, kao ni te napone. Ja sam išla na pripreme, pa sam znala kako da se napinjem i praktično sam se na suvo napinjala, ali se bebac rodila iz dva napona.

Što se tiče ovih tehničkih stvari, kada ti stavljaju kateter to išta ne boli. Pre toga ti daju lokalni anestetik, tu malo osetiš ubod igle, ali vrlo malo, skoro pa ništa. Samo postavljanje katetera i te cevčice (čega li već) u kičmi traje nešto više od 5 minuta (sa sve premeravanjem i slično). Posle toga ništa to ne osećaš u leđima.
Ja nisam skroz izgubila osećaj u nogama ili karlici ili bilo čemu. Mada, jesu mi baš utrnule noge, tako da nisam mogla sama da hodam ili tako nešto. To je trajalo otprilike dva-tri sata posle porođaja i onda se sve skroz vratilo u normalu.

Ako te još nešto zanima, pitaj slobodno, pa ću da ti detaljno napišem. 

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 778
7.5.2011 10:10:13   
vision
E hvala ti puno. Posto mi je ovo prva trudnoca i jos je relativno mala, pokusavam da se sto vise informisem, ali definitivno sam za svaku mogucnost-bez bola. Delimicno sam i uplasena, ali me smiruje ako to moze da prodje bezbolno. Citala sam razna iskustva, neki su za, neki nisu, ali vidim da vise nisu za one koje se nikada nisu poradjale epiduralom i koje imaju razne predrasude.  Zene koje su se poradjale epiduralom uglavnom imaju najlepsa iskustva, tako da cu se ja definitivno odluciti ZA epidural. Porodicu se u bolnici dr Dragisa Misovic, takav je plan, pa 26. maja idem tamo na prvi pregled i upoznavanje, pa cu se vec i informisati o epideuralnoj anesteziji. Ako se budem setila jos necega, pitacu te. A koliko sam detaljna, ocekuj sigurno jos razno-razna pitanja od mene... i vazna i nevazna user posted image  Jos jednom, hvala na detaljnom izvestaju user posted image

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 779
7.5.2011 10:24:00   
dejana007
ja sam se plasila porodjaja i radila sve pripreme za epidural. na kraju mi porodjaj tako brzo krenuo da nije imalo vremena da se zove anesteziolog i zavrsila sam porodjaj bez epidurala. Mogu reci da nije mnogo bolno kako ocekivala. Najvise me zabolelo zadnjih 10 min pre nego sto bebica izasla i to je to.Kontrakcije bole ali traju minut il krace pa prestanu te su podnosljive. Na kraju sam srecna sto se sve brzo zavrsilo i bez epidurala. Iskreno, mene je vise boleo oporavak od porodjaja nego sam porodjaj. A kroz te bolove bih morala da prodjem i da sam koristila epidural.

p.s

mada dr koji me poradjao mi je nakon porodjaja rekao da je za epidural. sto je naravno strucno misljenje. mada mi u nisu imamo samo 3 anesteziologa za epidural te to nije uobicajno i redovna procedura.

< Poruku je uredio dejana007 -- 7.5.2011 10:25:21 >

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 780
7.5.2011 14:19:59   
Crvenkapa85
naravno da ce ti svaki reci da je za epidural....pa pare su to!!!i racunaj da treba da castis plus jos tog anesteziologa sto se cima od kuce da ti da epidural ili ako je njegovo radno vreme proslo....
para vrti gde burgija nece...bilo i ostace....
ne kazem da nisam za epidural.....
naprotiv jesam....al kad su mogle sve prirodno sto ne bih i ja....druga trudnoca tako da znam sta me ceka...a te pare bi potrosila na pametnije stvari,s obzirom kakva je novcana situacija u Srbiji

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 781
7.5.2011 14:25:48   
ivaj
Jeste da je mnogo teska situacija u Srbiji,ali da nisam imala,sigurno bih pozajmila novac za epiduraluser posted image
Nema tih para kojima moze da se kupi nesto drugo a da sebi ne olaksam one muke.
I bas zato sto sam znala gde idem drugi put,jos vise mi je trebao.

A svima vama koje imate toliko hrabrosti,mogu samo da se divim.
Ja nisam toliko hrabra.

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 782
7.5.2011 14:25:49   
bubulence
kada je vreme da se raspitujemo kod dr za epidural? posto treba da radim te analize znam da ne mogu da cekam poslednji dan...

Direktna veza do poruke: 783
7.5.2011 14:28:21   
vision
...ali u bolnici u kojoj ja planiram da se porodim, epidural je besplatan!? a naravno da se mala cast podrazumeva, to i sa epiduralom i bez njega. inace, ja cu se prvi put poradjati i nemam pojma sta me ceka i nema potrebe da se mucim, ako vec ne moram... sto se toga tice, ne mogu da kazem, kako svi, tako cu i ja. pa neko drugi ce vaditi zub bez anestezije, ali ja zasigurno necu. zato sam i dosla da pitam devojke-zene KOJE SU SE VEC PORADJALE SA EPIDURALOM, sta me ceka.
sto se tice tog davanja para lekarima, advokatima, itd, itd... to smo valjda svi postali svesni davnih dana, ne znam sto bi smo se potresali oko toga vise!? pa sama si rekla-zemlja Srbija! mislim, nazalost. a i drugde nije nista drugacije.

Direktna veza do poruke: 784
7.5.2011 14:30:29   
vision
bubulence, ja sam cula da se nikakve analize ne rade, samo se razgovara sa lekarom, pita te za deformitete kicme, da li postoje, pregleda te i pita te na sta si alergicna i detaljno ti objasni taj postupak i proceduru. tako mi je neko rekao, ne znam ko, da tako ide. a ti mozes vec sledeci put kad budes isla na kontrolu da pitas.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 785
7.5.2011 14:38:48   
bubulence
IZVORNA PORUKA: vision

bubulence, ja sam cula da se nikakve analize ne rade, samo se razgovara sa lekarom, pita te za deformitete kicme, da li postoje, pregleda te i pita te na sta si alergicna i detaljno ti objasni taj postupak i proceduru. tako mi je neko rekao, ne znam ko, da tako ide. a ti mozes vec sledeci put kad budes isla na kontrolu da pitas.

uh, ne znam zasto sam mislila da je komplikovanije i da treba da radim neke dodatne analize... pitacu dr sledeci put, hvala draga user posted image .
ja sam isto za to da sebi olaksam ako vec postoji mogucnost. zasto bih trpela bolove ako ne moram i ne vidim nista strasno u tome...  samo mi je bitno da ne idem na carski, ne znam zasto ali se toga najvise plasim user posted image

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 786
7.5.2011 14:43:54   
vision
iskreno, ja se ne plasim ni toga-CR, ali sto se tice samog prirodnog porodjaja, ako je moguce da se olaksa, zasto da ne. jos ja i ne znam kako to izgleda, jer se nisam nikada poradjala. ali rekose mi da je bolno, hehe. pa zasto da boli, ako ne mora?
a to za analize, samo se to radi sto sam ti napisala, nekaga sam pitala, ali ne mogu da se setim koga i neko mi je rekao, ali to bi nama najbolje sada rekla neka zena koja je vec primala aneseziju.

Direktna veza do poruke: 787
7.5.2011 14:48:41   
bubulence
mogu ti reci da si me obradovala user posted image . pitacu sutra zenu od drugara posto znam da se ona pre par meseci poradjala sa epiduralom a videcu i sa mojim dr sledece nedelje

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 788
7.5.2011 14:50:16   
jabudic
Sta je, prijo, bi da ne osjetis, a? user posted image

Direktna veza do poruke: 789
7.5.2011 14:50:58   
bubulence
IZVORNA PORUKA: jabudic

Sta je, prijo, bi da ne osjetis, a? user posted image

pa kada nista drugo ne mogu da osetim ne moram ni to user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 790
7.5.2011 14:53:40   
jabudic
Ma ako te ne bude boljelo, neces znati kako je super kad prodje user posted image

Direktna veza do poruke: 791
7.5.2011 15:00:59   
Verus
user posted image  ah, dobro si ovo rekla!

Ma ako te ne bude boljelo, neces znati kako je super kad prodje user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 792
7.5.2011 15:01:10   
bubulence
nisam bas mnogo radoznala za to user posted image
u ovom slucaju zelim da sto manje osetim

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 793
7.5.2011 15:01:47   
bubulence
IZVORNA PORUKA: Verus RR

user posted image  ah, dobro si ovo rekla!

ma mojoj priji je svaka zlatna user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 794
7.5.2011 15:10:37   
dejana007
Ma ako te ne bude boljelo, neces znati kako je super kad prodje

doobra!!! ja sam ponosna na sebe jer se prirodno porodila i9 sad znam kakav je osecaj , a za drugi put... mozda isprobam i epidural user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

Direktna veza do poruke: 795
7.5.2011 16:10:35   
LillyT
Ja sam se porodila bez, ali je kod mene to išlo brzo. Mada, za sledeći put, planiram da sredim sve oko toga čim uđem u 9. mesec, pa ako počnem da se kiselim satima, da mi krknu epi i ciao. Svaka čast vama što ste bolovale satima, meni nije bilo strašno jer je bilo brzo, ali da ja 5 sati dišem kao u školici... nema svrhe.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 796
7.5.2011 18:01:05   
Crvenkapa85
da je u pitanju CR sa onom anestezijom pristala bih,jer ne volim da me uspavljuju....i zelim biti svesna svega......a koliko ce koju boleti prirodni porodjaj ne moze vam niko reci......
doktorica mi je napomenula kad sam je pitala za EP kakva je sad situacija u bolnici,rekla je uzima ko moze i hoce jer su cene skocile,i bice i vece,cak se sklapaju novi cenovnici,al je moguce da od toga na kraju ne bude nista,vec da se samo digne prasina....ovde se kod nas vise ne zna ni ko pije ni ko placa.....nece niko nista za dzabe da radi,ako ga ne potplatis jos....pored svoje plate....sramota....a nek kukaju da je bela kuga!!!i jos mi napomenula da taj anesteziolog ne ocekuje da mu doneses flasu pica vec nesto papirno pride....bez obzira dal imao vezu ili ne

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 797
7.5.2011 23:37:13   
Nensi*
U Dragise Misovic se epidural ne placa,i nude ga svima...
Ne trebaju nikakve posebne analize,kad odes na razgovor sa anesteziologom trebas samo da imas svez rezultat krvne slike i nista vise...Ja sam isla na taj razgovor,tamo ti sve detaljno objasne,i dobijes papir koji nosis kuci da sve jos jednom prostudiras i potpises pristanak...

Nena+Danilo=Vuk :)

Direktna veza do poruke: 798
8.5.2011 1:33:24   
Brand new mama
IZVORNA PORUKA: Brand new mama

Hm,na kursu za trudnice babica je bas pricala da epidural cak pomaze da se lakse otvaras kod dugih porodjaja...A mislim da ako je bilo bolova,da je tu "kriv" anesteziolog jer nije dobro ubacio iglu. Ja sam definitivno za,ali prvi put nisam stigla da se javimuser posted image Sad cu da najavim vec ove nedjelje:"Di treba da potpisem?user posted image "

Samo da vam kazem da ja ponovo nisam dobila epidural-ovaj put sam se porodila prerzo.Tj.kad sam se otvorila 6,porodila sam se za manje od sat vremena...tako da vise srece treci putuser posted image  Ali nije strasno bilo,a ovaj bebac je 4440 gr i 56 cm... Da ne plasim,ali ponovo sam bila u sobi sa zenom koja je morala na hitni carski kad je dobila epi jer su bebi pali srcani tonovi.Tako da ne znam vise sta da mislim

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 799
8.5.2011 8:38:04   
mejvis
la je uzima ko moze i hoce jer su cene skocile,i bice i vece,cak se sklapaju novi cenovnici,al je moguce da od toga na kraju ne bude nista,vec da se samo digne prasina....ovde se kod nas vise ne zna ni ko pije ni ko placa.....nece niko nista za dzabe da radi,ako ga ne potplatis jos....pored svoje plate....sramota....a nek kukaju da je bela kuga!!!i jos mi napomenula da taj anesteziolog ne ocekuje da mu doneses flasu pica vec nesto papirno pride....bez obzira dal imao vezu ili ne
IZVORNA PORUKA: LillyT

Ja uopšte nisam mogla da prodišem kao u školici, gubila sam dah stalno...user posted image a bila sam samo 2 prsta otvorena...Žena pored mene otvorena 3-4 prsta, gleda me šta mi je jer ona nema nikakve boloveuser posted image Na 3 prsta su mi dali epidural i bilo je to veliko olakšanje, dremala sam, pričala sa ženom pored, ma milina!!! Od epidurala do porodjaja prošlo je 2h!!! A žena pore porodila se 6h posle mene! user posted image Napone sam osetila u pored epidurala i to je baš bolelo (neću da mislim kako je bez) ali se završilo za 5 min, iz 3. napona i tu mi je školica jako značila a i babica mi je govorila šta kada.
Jako je sve individualno i različita su iskustva ali epidural mnogo znači u svakom slučaju.

Ja sam se porodila bez, ali je kod mene to išlo brzo. Mada, za sledeći put, planiram da sredim sve oko toga čim uđem u 9. mesec, pa ako počnem da se kiselim satima, da mi krknu epi i ciao. Svaka čast vama što ste bolovale satima, meni nije bilo strašno jer je bilo brzo, ali da ja 5 sati dišem kao u školici... nema svrhe.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here