|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
1.3.2011 13:57:25   
Anoniman
Da! Jer nema svako isti prag bola, niti mislim da ima neceg velicanstvenog u razdirucem bolu od nekoliko sati,a nazalost kod nekih i po nekoliko dana user posted image
Ja je nisam zelela jer sam sebi uvrzla u glavu da necu moci da kontrolisem i pojacavam napone i da cu time otezati bebi. Ja sam bila za carski rez, da on sto pre i lakse izadje, a meni kako bude. user posted image
Ipak,imala sam neku ludu srecu i porodila se za ukupno 5 sati prirodno uz bolove koji uopste nisu bili onakvi kakvima sam ih zamisljala.

(odgovor članu dejana007)
  Direktna veza do poruke: 726
1.3.2011 14:04:41   
dejana007
Ipak,imala sam neku ludu srecu i porodila se za ukupno 5 sati prirodno uz bolove koji uopste nisu bili onakvi kakvima sam ih zamisljala.

eto lepote user posted image ih sto volim kad ovako nesto procitam.
problem je sto nikad ne mozes da znas koliko ce da traje i kako ce ici porodjaj.

ja cu epidural, osim ako me porodjaj ne iznenadi pa nemam anesteziologa ili iz zdravstvenih razloga ne budem mogla. mada ne verujem. pisacu i ja kroz neko vreme svoje iskustvo ovde user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 727
1.3.2011 14:07:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dejana007

eto lepote user posted image ih sto volim kad ovako nesto procitam.
problem je sto nikad ne mozes da znas koliko ce da traje i kako ce ici porodjaj.

ja cu epidural, osim ako me porodjaj ne iznenadi pa nemam anesteziologa ili iz zdravstvenih razloga ne budem mogla. mada ne verujem. pisacu i ja kroz neko vreme svoje iskustvo ovde user posted image

Ovo kazem iskreno,nisam od onih koje se dice kako ni glasa nisu pustile i kako je porodjani bol katarzicno iskustvo user posted image
Iskreno, ja bih i za nadogradnju trepavica trazila anesteziju user posted image
Ako ces se ti tako bolje osecati i ako ces biti rasterecenija i bolja za saradnju, uradi to! user posted image

< Poruku je uredio magiNS -- 1.3.2011 14:09:23 >

Direktna veza do poruke: 728
1.3.2011 14:12:48   
dejana007
Ako ces se ti tako bolje osecati i ako ces biti rasterecenija i bolja za saradnju, uradi to!

Ovo si u pravu, otkad resila da cu epidural nekako sam psihicki mirnija i nemam strah od porodjaja. Ma kako se zavrsilo. Kazem, mozda na kraju bude carski ili prirodno, ali sama cinjenica da pricala sa anesteziologom i pristala na epidural dovelo je do toga da sam opustenija i spremnija na ono sto me ceka user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 729
1.3.2011 14:14:51   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dejana007

Ako ces se ti tako bolje osecati i ako ces biti rasterecenija i bolja za saradnju, uradi to!

Ovo si u pravu, otkad resila da cu epidural nekako sam psihicki mirnija i nemam strah od porodjaja. Ma kako se zavrsilo. Kazem, mozda na kraju bude carski ili prirodno, ali sama cinjenica da pricala sa anesteziologom i pristala na epidural dovelo je do toga da sam opustenija i spremnija na ono sto me ceka user posted image

Sto je najbitnije! Uvek postoji strah od nepoznatog i jeste istina da sve prodje,ali odlican je osecaj kad bar nesto drzis pod kontrolom u tom momentu, posebno sto je to nesto bol user posted image

Direktna veza do poruke: 730
1.3.2011 14:17:13   
morena
Pa to je najbitnije, da se ti ne bojiš i da si sigurnija.
Ja sam probala za neke druge operacije i kažem da ne bi nikad više.

Stigao nam je nas Jakov! :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 731
1.3.2011 14:56:21   
Anoniman
zasto morena, kakva su ti iskustva? 

ja se nadam da cu bez epidurala, videcemo.

(odgovor članu morena)
  Direktna veza do poruke: 732
1.3.2011 16:00:17   
morena
Ne znam postoji li razlika u lokalnoj anesteziji koju daju za operaciju noge koju sam ja imala, ili za porođaj. Pretpostavljam da je ovo za porođaj slabija anestezija. user posted image Al, meni je bilo muka od pomisli da su me boli u kičmu, iako se ništa ne osjeti, a najgore mi je od svega bilo šta nisam donji dio tijela jako dugo osjećala, imala sam osjećaj da ću iz kože iskočit. zato ne bi nikad više, ako ne moram.
Al, mislim da za porođaj daju slabiju anesteziju, jer u trenucima izgona bebe, ti moraš svojim mišićima bebu izbacit, pa pretpostavljam da do tada već prestane djelovati anestezija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 733
1.3.2011 16:38:10   
ivaj
Naravno da postoji razlika-kod lokalne anestezije ti daju dovoljno jaku anesteziju da ne osetis nista od struka na nize,a kod epidurala je to sve drugacije,normalno osecas noge,jedino nema bola.

(odgovor članu morena)
Direktna veza do poruke: 734
1.3.2011 16:40:02   
morena
IZVORNA PORUKA: ivaj

Naravno da postoji razlika-kod lokalne anestezije ti daju dovoljno jaku anesteziju da ne osetis nista od struka na nize,a kod epidurala je to sve drugacije,normalno osecas noge,jedino nema bola.

E, to je onda druga stvar. Iako ja ipak ne bih.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 735
1.3.2011 18:22:23   
Anoniman
morena, ja te razumem.
imam i ja istu vrstu straha, plus moja kicma je u katastrofa stanju i ne mogu da zamislim da mi jos neko prcka oko nje. user posted image

(odgovor članu morena)
  Direktna veza do poruke: 736
1.3.2011 18:54:29   
Verus
morena, razumem strah, ja sam ga isto imala... a i skolioza kicme, bljak, i drugi moji, licni razlozi. 

Da ti kazem da je moj porodjaj bio 19 sati, posle 10 sam stavljane na indukciju jer nisam micala od 3cm.  Bila na indukciji 7,8  sati, otisla sa 5 na 10cm u roku od 20 minuta, gurala 18 minuta (10 puta). 

Bilo je sasvim podnosljivo.  U par navrata, kad su kontrakcije bile na svakih 30tak sekundi, jedna za drugom, sam pomislila "Ja ovo ne mogu", i onda sam rekla da mogu sve za moju bebu, i da cu izgurati.  I uspela sam.  Samo guranje, mene bar nije bolelo, bilo je jedno veeeliko olaksanje.  A kontrakcije su me bolele kao jako gadna menstruacija.  Kada je sama beba izasla, tj. kad su je izvukli to je zabolelo na momenat jer sam pukla, ali kako beba izadje sve prestane! 

Bitno je da dises, ne zadrzavaj dah, nego kako naidje kontrakcija, ti udisi polako, i postepeno, ali disi stomakom ne plucima.  Fazon je da vuces u suprotonm smeru od grca stomaka=kao kada imas grc u listu noge, ti vuces prste ka cevanici da isteglis zgrceni misic=isti princip.  Naravno, ni disanje ne pomaze bas kad udare kontrakcije, ali tada si vec skoro gotovauser posted image

< Poruku je uredio Verus RR -- 1.3.2011 18:55:48 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 737
12.3.2011 8:44:33   
Petkovici
LJudi, zna li neko da li pod epiduralom rade epiziotomiju po default-u, ili i tu babica moze da odradi svoj deo podla da te sto manje seku, ili ne seku? Koliko sam skontala, kod porodjaja u epiduralu lekar radi najveci deo posla?

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 738
12.3.2011 9:00:57   
vesnacaki
draga moja ,ja sve sto imam da ti kazem da sto se tice porodjaja default ne postojiuser posted image .A sto se tice epidurala i epiziotomije nemaju nikakve veze sem sto sve te stvari kao sto su sivenje i ostalo ne osecas.Ako si isla ili ides na psihofizicke pripreme cuces tamo da je nesto veca mogucnost da ti rade epiziotomiju ako imas epidural.meni je babica na pf pripremama govorila kako cu se lako poroditi i cak proci bez epiziotomije a ja na kraju zavrsih na CR i kada je ujutro dosla ona u smenu ulazi u intenzivnu negu i smeje se i kaze:"Pa jesam ti rekla da ces proci bez epiziotomije"user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Petkovici)
Direktna veza do poruke: 739
12.3.2011 9:07:09   
morena
IZVORNA PORUKA: Verus RR

morena, razumem strah, ja sam ga isto imala... a i skolioza kicme, bljak, i drugi moji, licni razlozi. 

Da ti kazem da je moj porodjaj bio 19 sati, posle 10 sam stavljane na indukciju jer nisam micala od 3cm.  Bila na indukciji 7,8  sati, otisla sa 5 na 10cm u roku od 20 minuta, gurala 18 minuta (10 puta). 

Bilo je sasvim podnosljivo.  U par navrata, kad su kontrakcije bile na svakih 30tak sekundi, jedna za drugom, sam pomislila "Ja ovo ne mogu", i onda sam rekla da mogu sve za moju bebu, i da cu izgurati.  I uspela sam.  Samo guranje, mene bar nije bolelo, bilo je jedno veeeliko olaksanje.  A kontrakcije su me bolele kao jako gadna menstruacija.  Kada je sama beba izasla, tj. kad su je izvukli to je zabolelo na momenat jer sam pukla, ali kako beba izadje sve prestane! 

Bitno je da dises, ne zadrzavaj dah, nego kako naidje kontrakcija, ti udisi polako, i postepeno, ali disi stomakom ne plucima.  Fazon je da vuces u suprotonm smeru od grca stomaka=kao kada imas grc u listu noge, ti vuces prste ka cevanici da isteglis zgrceni misic=isti princip.  Naravno, ni disanje ne pomaze bas kad udare kontrakcije, ali tada si vec skoro gotovauser posted image

Nisam ni vidjela tvoja detaljna objašnjenja. user posted image Baš ti hvala. Ako se moje dijete ikad odluči rodit, koristit će mi tvoji savjeti. user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 740
12.3.2011 10:07:21   
ivaj
mm i meni se svi smeju-niko nam ne veruje da su meni STVARNO vratili pare od epiduralauser posted image
Izgleda da se to desilo meni i nikom vise...

To sad vise nije ni bitno,ali jos uvek mi nista nije jasno.

(odgovor članu morena)
Direktna veza do poruke: 741
12.3.2011 10:50:11   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Petkovici

LJudi, zna li neko da li pod epiduralom rade epiziotomiju po default-u, ili i tu babica moze da odradi svoj deo podla da te sto manje seku, ili ne seku? Koliko sam skontala, kod porodjaja u epiduralu lekar radi najveci deo posla?

Ja mislim da ovo sve zavisi od babice do babice ... koliko hoće i koliko može da uradi u tom momentu .

Direktna veza do poruke: 742
12.3.2011 12:52:38   
Anoniman

skolioza kicme i ostali slicni problemi su pretpostavljam smetnja za epidural?

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 743
12.3.2011 18:08:14   
Verus
pa mogu biti=mene su bar pitali da li ima skoliozu kada je anesteziolog dolazio da mi objasni sve oko epidurala u slucaju da mi treba CR (jer sam rekla da ne planiram epi za redovan porodjaj).  Ne mislim da ga ne moze imati neko sa skoliozom kicme, ali anesteziolog definitivno mora znati za taj problem da bi ozbiljnije pristupio epiduralu (jer je inace to veoma jednostavna procedura).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 744
12.3.2011 18:19:40   
mejvis
IZVORNA PORUKA: Petkovici

Ja sam se porodila sa epiduralom i nisu mi radili epiziotomiju a beba je bila 3700g!
Lekara sam videla na početku porodjaja i kada su mi počeli naponi što je trajalo nekih 5 min. Anesteziolog i babica su me obilazili a najveći deo vremena sam bila sama, tj sa ženom koja se poradjala u boksu pored a ta dva boksa su bila fizički spojena bez pregrade. Tako je u Narodnom frontu!

Direktna veza do poruke: 745
12.3.2011 22:07:42   
Anoniman

pa mogu biti=mene su bar pitali da li ima skoliozu kada je anesteziolog dolazio da mi objasni sve oko epidurala u slucaju da mi treba CR (jer sam rekla da ne planiram epi za redovan porodjaj).  Ne mislim da ga ne moze imati neko sa skoliozom kicme, ali anesteziolog definitivno mora znati za taj problem da bi ozbiljnije pristupio epiduralu (jer je inace to veoma jednostavna procedura).

onda ja definitivno nisam kandidat za epi, jer pored skolioze imam i suzenje izmedju diskusa, tako da bolje da se odmah oprostim od toga i pripremim za paklene bolove. a ako budu bar malo manje od toga, bicu zadovoljna.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 746
13.3.2011 11:42:50   
bojanica7
ja sam zelela prvi put da se porodim bez epidurala, iz ciste radoznalostiuser posted image i zaista mi je porodjaj bio brz i lak (u devet poceli bolovi, u 12 se zahukali, u jedan mi probusili vodenjjak, u tri sam se porodila) ali bih sledeci pu volela epidural, ako ga ikad uvedu u novom sadu user posted image sto bi bolelo i dva sata ako ne mora user posted image

Panta rei

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 747
13.3.2011 11:55:09   
boje
ja sam taman sad htela da vas pitam da li se epidural placa u novosadskoj Betaniji......pa, nije valjda da nemaju epidurala i da ga ne praktikuju?

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 748
13.3.2011 13:52:57   
bojanica7
nema anesteziologa, tako da nema porodjaja s epiduralom. bila sam na otvorenim vratima sa skolicom za trudnice i rekli su da ta opcija ne postoji.

Panta rei

(odgovor članu boje)
Direktna veza do poruke: 749
13.3.2011 15:46:35   
boje
jaooo, pa nisam to ocekivalauser posted image . nisam jos nista pricala sa mojim dr, ali sam ocekivala da Betanija sigurno praktiuje epidural.
e, srbijo, dobro dosla u 21. vek

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here