Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 21:23:58
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Pretty78 IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pretyyyy pricaj ..i mene interesuje to kako na Betaniji...sta kako ..gde ...koliko .... meni je dr rekla da su ovo sve uslovi za epidural: da nisi otvorena manje od 4cm ni vise od 6cm da u toku tvog porodjaja anesteziolog nije u operacionoj sali da se poradjas u toku pre podneva jer tada moze da se desi da ima jos jedan anesteziolog i da postoje MEDICINSKI RAZLOZI za dobijanje epidurala.. e sada koji su to razlozi ja pojma nemam eto to je meni dr rekla zadnji put....aliiii..sve se to resava sa leeeepim suskama...da ne verujes Suska odmah da razlog zasto da ti daju...to znam! Nisam ni mislila da ga mogu dobiti Bez suski
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 21:25:52
|
|
|
|
Pretty78
|
ja nisam platila ni jednom...ni dinara...ako imas "jakog" lekara sve se moze...naravno kod njega ides privatno i placas mu svaki pregled
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 21:27:25
|
|
|
|
magnetic
|
Kada sam se porodila svima sam rekla da definitivno zelim jos dece,ali bez epidurala ni u ludilu.Evo sada sam opet trudna i koliko sam bila opustena u prvoj trudnoci(sto se tice porodjaja) sada me vec hvata prpa.Valjda zato sto znam sta me ceka.Ali koliko sam mislila da se vise necu poradjati prirodno,sada sam sigurna da hocu, bez obzira na strah.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 21:27:35
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pretyyy pa ja jedva da znam i gde je bolnica buuuuuuu a ne da znam lekare buuuuuuu znaci nemam mi spasa
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 21:30:06
|
|
|
|
Pretty78
|
ako mi platis recicu ti kod koga da ides
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 22:19:39
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
ccc,,,znaci moram od tebe da krenem
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 22:20:57
|
|
|
|
Pretty78
|
jeeeeeeeeeeeeeeea
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 22:23:03
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: magnetic Evo sada sam opet trudna
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 22:23:29
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: dejana007 Da boli, boli ali meni to nije bila najgora bol koju sam osetila... Takodje, upala besike mnogo vise boli a i sve ono sto sledi posle porodjaja :) i ja sledeci put planiram bez Mislim da je sve to individualno. Imala sam i upalu bešike zajedno sa ešerihijom, piškila krv kao da su me noževi sekli, ali je opet daleko od porođaja...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.6.2011 22:25:22
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Znate kako... ima negde na pocetku moj post pre prvog porodjaja... gde pisem bezzzz i prezivecu bla bla... Al kad sam se poooosteno namucila prvi put i bila vise od 12 saqti u bolovima... meni jeste naj gora bol koju sam oset_ila( nismo svi iste srece) sad bih rado SA , al eto videcu kako ce sve proci... Upravo tako, sve je to individualno.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.6.2011 11:48:34
|
|
|
|
Pretty78
|
somunu javi mi se da ti saljnem mob od dr i anesteziologa ako hoces
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.6.2011 11:51:19
|
|
|
|
JMPM
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun IZVORNA PORUKA: Pretty78 IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pretyyyy pricaj ..i mene interesuje to kako na Betaniji...sta kako ..gde ...koliko .... meni je dr rekla da su ovo sve uslovi za epidural: da nisi otvorena manje od 4cm ni vise od 6cm da u toku tvog porodjaja anesteziolog nije u operacionoj sali da se poradjas u toku pre podneva jer tada moze da se desi da ima jos jedan anesteziolog i da postoje MEDICINSKI RAZLOZI za dobijanje epidurala.. e sada koji su to razlozi ja pojma nemam eto to je meni dr rekla zadnji put....aliiii..sve se to resava sa leeeepim suskama...da ne verujes Suska odmah da razlog zasto da ti daju...to znam! Nisam ni mislila da ga mogu dobiti Bez suski Eto resenja- medicinski razlog je suska
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.6.2011 12:39:53
|
|
|
|
vision
|
Ma para vrti gde burgija nece, ali stvarno mislim da nije svuda isto. Ja sam definitivno ZA epidural, jer ne podnosim bol, tj zasto da boli, ako postoji mogucnost da ne boli. Ne razumem.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.6.2011 20:22:52
|
|
|
|
Reljinamama
|
Ja sam se porodila u Frontu i tamo stvarno ko god hoce moze da dobije epidural, placa se regularno 12.000 din.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 12:14:58
|
|
|
|
TABOJA
|
Cao svima!Nova sam na forumu,ne znam jos ni pravila...Uskoro se poradjam u Visegradskoj i uplatila sam epidural. Odlucila sam se za citajuci iskustva zena koje su ga koristile. Zanima me da li neko zna treba li sta od analiza za epidural u Visegradskoj i da li izbjegavaju da ga daju? Cini mi se da nisu bas raspolozeni za pricu o njemu, koga god sam pitala svi nevoljno pricaju a niko mi nije rekao sta treba od analiza... Da li neko ima vise informacija?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 12:22:06
|
|
|
|
Verus
|
sve ima svoje prednosti i mane...meni je recimo, ideja epidurala, igle u kicmi, mogucnosti stresa za bebu i zelja da se porodim prirodno bila dovoljno, iako mi je epidural bio pristupacan u svakoj sekundi. Svako drugacije gleda stvari IZVORNA PORUKA: vision Ma para vrti gde burgija nece, ali stvarno mislim da nije svuda isto. Ja sam definitivno ZA epidural, jer ne podnosim bol, tj zasto da boli, ako postoji mogucnost da ne boli. Ne razumem.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 13:10:03
|
|
|
|
Reljinamama
|
Taboja, neces se pokajati sto si uzela epidural Kad sam ja mog doktora pitala koje analize treba da uradim pre epidurala bilo je "ma nista ti ne brini" i tako nisam uradila ni jednu jedinu analizu (ne kazem da ne treba da se rade) i sve je ispalo ok, cak sam dobila epidural , a bila otvorena samo jedan i po prst, iako sam mislila da ispod 4 prsta ne daju. Koliko ja znam, neke zene su pre epidurala isle na razgovor sa anesteziologom i kod interniste. Tako je bar bilo u Frontu, za Visegradsku ne znam.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 13:36:19
|
|
|
|
TABOJA
|
i ja mislim da je dobro sto sam ga uzela. Ako ga uspijem primiti, sigurno je da cu bolje da saradjujem sa ljekarima a to je najvaznije. Jesu li ti smanjili dozu pred napone ili iskljucili skroz mozda? Je li ti bio prvi porodjaj i koliko je trajalo? Znam da je to sve individualno, meni je prvi porodjaj pa kako se blizi javlja mi se hiljadu briga...A i ova Visegradska...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 14:55:27
|
|
|
|
MarijaBg
|
Ja sam epidural primila otvorena 2 prsta, predhodno sam se sa anesteziologom samo telefonom dogovorila Nije cak ni ubod boleo, nije me ni glava posle bolela, nista. Kontrakcije sam osecala kao minimalan menstrualni bol dok je zena prekoputa mene zapomagala... Izmedju kontrakcija sam dremala, cak me hvatao i san Nazalost, posle par sati su norali da mi smanje epidural a pojacaju indukciju da bih mogla da se otvorim, jer je otvaranje stalo na 6 prstiju, pa me Dr i rucno otvarala, ali to je vec neka druga tema... Ali zato znam razliku sa i bez epidurala i vise me niko ne bi mogao nagovoriti da legnem na porodjajni sto bez njega
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 15:07:16
|
|
|
|
dejana007
|
sve ima svoje prednosti i mane...meni je recimo, ideja epidurala, igle u kicmi, mogucnosti stresa za bebu i zelja da se porodim prirodno bila dovoljno, iako mi je epidural bio pristupacan u svakoj sekundi. da. meni porodjaj bio prirodan, cak i bez indukcije i skroz podnosljiv bol. nista strasno ili je manje strasno od onog sto ocekivala. moracu kad nadjem vremena da napisem svoju porodjajnu pricu
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 15:16:05
|
|
|
|
bubulence
|
i na kraju, da li se u Betaniji placa epidural ili ne?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 15:22:04
|
|
|
|
TABOJA
|
Hvala, MarijaBg! A gdje si se poradjala?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 15:27:14
|
|
|
|
TABOJA
|
Sad sam vidjela da si mi vec odgovorila na drugoj temi. Kolika paznja! To bas znaci. MM planira sa mnom,hoce od prvog dana, koliko ce mi znaciti vidjecemo.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 21:58:54
|
|
|
|
Reljinamama
|
Taboja, rado bih ti odgovorila na ta pitanja, ali nisam stigla do napona, vec petnaestak minuta, ili pola sata sam morala na hitan carski zbog zelene plodove vode. Od zena sam cula da ga smanje pred kraj da bi zena osetila napone, koji btw, sami po sebi ne bole. Meni je anesteziolog doduse ostavio epidural naredna cetiri dana i donosio mi doze da sama ubrizgavam da me ne bi bolela rana i mogu ti reci da bolove nisam ni osetila. Tako da je epidural jedno pravo cudo i moje misljenje je da se neki broj zena plasi njega, a uopste nema potrebe. Taj famozni ubod igle u kicmu mogu da uporedim sa ujedom komarca, ma i manje se oseca, skoro nista. Tako da ne brini, doktori znaju sta rade.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.6.2011 22:10:39
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: bubulence i na kraju, da li se u Betaniji placa epidural ili ne? Plaća se kad ti sama hoćeš da ga dobiješ, bez da sam lekar odluči u toku porođaja da za njega postoje medicinski razlozi. Znači, ugovoriš ga neke 3 nedelje pred termin, ako se sve kockice poklope i dobiješ ga, platiš ga kad dr vidi da je sve prošlo u redu, da ste ti i beba dobro, tm ode i plati. Ako pak u toku porođaja lekar proceni da ti treba epidural, onda je za dž (ali su tvrdi na tome).
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?