|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
8.5.2011 10:32:09   
dejana007
Tj.kad sam se otvorila 6,porodila sam se za manje od sat vremena

svaka cast user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 801
30.5.2011 12:54:41   
palachinka
Akada ste tacno dogovorile epidural.pretpostavljam u 9.jer se tada rade analize? Posebno me zanima kako to funkcionise u gradskoj bolnici? Ej,ima li neko sa terminom u julu,:-)

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 802
30.5.2011 13:02:06   
Ivana.
Epidural, DA SVAKAKO. U Visegradskoj se ne zakazuje, ja sam ga trazila u porodjanom boksu, kada su me smestili, dosla je asistent anesteziologa i uzela mi je krv da uradi potrebne analize. I posle se samo cekalo da se otvorim 4-5 prstiju da mi ga ukljiuce. Muz je sutradan uplatio, i taj racun se samo da na uvid pre izdavanja otpusne liste.

(odgovor članu palachinka)
Direktna veza do poruke: 803
30.5.2011 14:44:43   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: jabudic

Ma ako te ne bude boljelo, neces znati kako je super kad prodje

Neka hvala ,  bice mi lepo i bez da me boli user posted image user posted image user posted image
Bubulnce moja drugarica se poradjala u Betaniji inikakve testove nije radila i tako to, jedino ti treba dogovor sa DR

Ja razmisljam uveliko za drugi put da bude Epidural jer prvi put nisam prosla bas bajno

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 30.5.2011 14:45:18 >

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 804
2.6.2011 10:51:33   
Reljinamama
Epidural, svakako DA. Meni je bio zakazan porodjaj i tog dana sam dobila vaginaletu da bih pocela da se otvaram, a svakako sam imala u planu da primim epidural. Bukvalno posle pola sata krecu ludacke kontrakcije, ludacki i bolovi, spustaju me u box za porodjaj, primam epidural, medjutim otvorena samo prst i po (ocigledno se moze primiti epidural i kad je zena tako malo otvorena).
Mogu vam reci da posle par minuta od primanja epidurala, nirvana. Od bolova ni traga, ja vesela i nasmejana za razliku od zene koja se poradjala preko puta mene i jadna urlala od bolova, bilo je mucno i slusati je.
Dalja iskustva nemam, jer se moj bebac ukakio u plodovoj vodi, pa sam bukvalno posle petnaest minuta uzivanja u nebolovima :) morala na hitan carski rez.
Znaci drage zene, ne iskusavajte se, bolje je ne trpeti i biti nasmejana i opustena kad donosite bebu na svet. 

Relja, mamina sreca, dosao na svet 10.02.2011. :)

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 805
2.6.2011 11:00:20   
dejana007
za razliku od zene koja se poradjala preko puta mene i jadna urlala od bolova, bilo je mucno i slusati je.

Sve zanisi koliko zena moze da podnese, ja sam glas pustila samo 3 puta i to kad davala najjace napone tj kad beba izlazila, a do tad samo pricala da ne boli strasno, ili ako su jace kontrakcije stalno goovrila uu ovo ipak boli user posted image I tako prodjoh bez epidurala ali i bez vikanja i dranja.

(odgovor članu Reljinamama)
Direktna veza do poruke: 806
2.6.2011 11:07:29   
Pretty78
ja se poradjala 3 puta sa epiduralom jednom u Višegradskoj i dva puta u novosadskoj Betaniji i moj predlog svima je UZMITE EPIDURAAAAAAAAAL!!! Milina....mozes da uzivas u porodjaju i da smireno, trezveno i pricistoj svesti i zdravoj pameti docekas bebu i otpratis ceo porodjaj

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

Direktna veza do poruke: 807
2.6.2011 13:06:02   
zeksi
Pretty dali mozes da mi objasnis kako u betaniji funkcionise to sa sa epiduralom, Mislim sa kim se dogovaras.... kako sta... molim te....

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 808
2.6.2011 13:10:41   
Anck Su Nmaun
Pretyyyy pricaj ..i mene interesuje to kako na Betaniji...sta kako ..gde ...koliko  ....user posted image

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 809
2.6.2011 15:43:51   
Verus
Ja i sledeci put planiram bez.user posted image

Direktna veza do poruke: 810
2.6.2011 16:22:20   
Jele

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Pretyyyy pricaj ..i mene interesuje to kako na Betaniji...sta kako ..gde ...koliko  ....user posted image

Anck, dežurni lekar mora da 'aminuje' epidural, sve i da si ga ugovorila unapred sa anesteziologom kao ja. Anesteziolog se i pojavio, ali je čekao zeleno svetlo dežurnog koji ga nije dao, osvetiću mu se kad tad user posted image , kao ma ne treba to vama, ovo vam je drugi porođaj, sad će to časkom, neće ni boleti - tako da ili podmitiš dežurnog ako je tvrd orah ili se potrefi da je dežurni ok, ovaj moj je iz kamenog doba i striktno je protiv epidurala, to su mi babice odmah rekle... Znači puka sreća, ali ga naravno unapred moraš dogovoriti sa anesteziologom.

Direktna veza do poruke: 811
2.6.2011 16:24:03   
Jele

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Gde si se ti porađala Verka, ovde ili napolju?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 812
2.6.2011 16:24:49   
Anoniman

I ja user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 813
2.6.2011 16:25:23   
Jele
Ja obavezno sa user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 814
2.6.2011 16:26:10   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Jele

I ja user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 815
2.6.2011 16:27:55   
Jele

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

I ja user posted image

A kad ti to planiraš Alexx user posted image user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 816
2.6.2011 16:35:53   
Verus
"napolju"....anesteziolog dodje, porazgovarate, potpises papire, i ja sam mu odmah rekla da je plan bez (poznajem ga sa posla), i savetovao me je bez, a ida insistiram da mi ne daju indukciju (sto jbg nije uspelo), ali rekla sam, ako zagusti zvacu ga. Bilo je sasvim ok.  Da boli, boli ali meni to nije bila najgora bol koju sam osetila...

Gde si se ti porađala Verka, ovde ili napolju?

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 817
2.6.2011 16:36:52   
Verus
user posted image
IZVORNA PORUKA: miljanaM

I ja user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 818
2.6.2011 16:45:06   
dejana007
Da boli, boli ali meni to nije bila najgora bol koju sam osetila...

Takodje, upala besike mnogo vise boli user posted image a i sve ono sto sledi posle porodjaja :) i ja sledeci put planiram bez user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 819
2.6.2011 16:49:14   
Anoniman
Ja nisam ni razmisljala o epiduralu user posted image , cak imam ocecaj da bih mogla svaki dan da se poradjam,valjda tako razmisljam jer sam prosla super, i bilo bi super kad bi svaka zena imala porodjaj kao ja, na indukciji sam bila nekih pola sata i gotovouser posted image , kao sto kaze Verus to nije najgora bol koju sam osetila...

Direktna veza do poruke: 820
2.6.2011 16:55:25   
jabudic
Ja cu i ovaj put bez epidurala, porodicu se na Cetinju, a tamo ga nema i ne planiraju da ga "uvode"...
Valjda da se dokaze cojstvo i junastvo...user posted image
Ali nije mi nista strasno. Ono boli, mora, ali makar ima zbog cega...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 821
2.6.2011 20:43:13   
Anck Su Nmaun
Znate kako... ima negde na pocetku moj post pre prvog porodjaja...  gde pisem bezzzz i prezivecu bla bla...

Al kad sam se poooosteno namucila prvi put  i bila vise od 12 saqti u bolovima... meni jeste naj gora bol koju sam oset_ila( nismo svi iste srece)
sad bih rado SA , al eto videcu kako ce sve proci...

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 2.6.2011 20:53:35 >

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 822
2.6.2011 20:45:49   
Verus
Meni je od pucanja vodenjaka do porodjaja trebalo 19 sati, ali iskreno, zadnji 6 su bili **beni, ostalo je bilo sasvim podnosljivo uz disanje.. Al opet, svako tolerise bol drugacije, ja uvek kazem da je bitno da zena zna sta moze i da li moze...

Direktna veza do poruke: 823
2.6.2011 21:17:42   
Pretty78

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

ja sam od onih ciji je prag bola mnogo mali i padam u nesvest od jakih bolova tako da sam trazila epidural da ne bih roknula u nesvet u sred porodjaja i napravim neko *ranje bebi...

ja sam se dogovorila sa mojim lekarom da cemo raditi epiduralnu i sva tri porodjaja sam imala unapred ugovorena.....sa Milicom u Visegradskoj sam isla na planiran porodjaj i trazila epidural i dobila...

sa Martinom sam lezala u Betaniji 7 dana pre porodjaja i dogovorila se da dr za epidural tako da je opet sve bilo planirano i bez problema..

sa Davidom su bili iz emisije vreme je za bebe ...e tu sam isto imala dogovoreno ali nije bas islo kako treba jer moja dr nije bila tu pa sam kukala i molila da mi daju da se ne brukam pred tv user posted image user posted image

inace...osim sto moras da se dogovoris sa dr i sa anesteziologom oko epidurala....meni je dr rekla da su ovo sve uslovi za epidural:

da nisi otvorena manje od 4cm ni vise od 6cm
da u toku tvog porodjaja anesteziolog nije u operacionoj sali
da se poradjas u toku pre podneva jer tada moze da se desi da ima jos jedan anesteziolog
i da postoje MEDICINSKI RAZLOZI za dobijanje epidurala.. e sada koji su to razlozi ja pojma nemam

eto to je meni dr rekla zadnji put....aliiii..sve se to resava sa leeeepim suskama...da ne verujesuser posted image user posted image

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

Direktna veza do poruke: 824
2.6.2011 21:21:09   
Anck Su Nmaun
Verus, veruj mi da  bas dosta podnosim bol , i da sam bila bas pozitivna i bez imalo straha pre porodjaja. Cak sam ja  bila od tih, sta vam je boli pa prodje, ve su zene prezivele pa cu i ja. Ali.... sad sam drugog misljenja user posted image ja bih ipak SA

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here