Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 13:46:51
|
|
|
|
Verus
|
snelle kako je bubica mala i njen stomacic? IZVORNA PORUKA: Verus RR bice ok sneki videces al ce onda da uziva u siru i pavlaci i jogurtu! njaaam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 13:47:49
|
|
|
|
indy_25
|
Verus sta je losa strana soje vidim da si pisala tamo u temi kominacija namirnica. Ja sari dajem da pije sojino mlijeko od 1-3 g.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 13:52:07
|
|
|
|
Verus
|
Indy: navodno da ima u sebi elemente koji su slicni estrogenu=i da "imitira" taj hormon u telu. Soja ima i svoje zdrave strane, ali kazu da je ne treba previse konzumirati. Takodje utice i na stvaranje sluzi u telu i respiratornim putevima: bas kao i mlecni proizvodi. Ne treba je davati cesto i puno, par puta nedeljno u vrh glave. Bolje ti je preci na ad mleko za decu stariju od 12 meseci (Helena je na ad mleku 10-36 meseci ili ti todler), pa je kasnije prebaci na kravlje ili jos bolje, kozije.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 13:59:03
|
|
|
|
indy_25
|
Nisam to znala da je soja takva. , Ona vec odavno pije sojino mlijeko. Pila je ona i kravlje a ad necu vise da joj dajem nek se navikava da jede s nama i kao mi. A i lakse mi je ne moram kad idem negdje da joj grijem vodu pa prah da stavljam ovako joj nekad dam i hladno mlijeko posto ima da sse kupi u malim pakovanjima od 200 ml.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 13:59:32
|
|
|
|
madre
|
niko detetu nije spremao cveklu
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 14:03:51
|
|
|
|
indy_25
|
Ja nisam madre nikad davala cveklu .
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 14:07:12
|
|
|
|
Verus
|
madre, ja planiram da je obarim i narendam i dam uz neko meso i rizu ili tako nesto sl. znaci kao bilo koje drugo povrce. Svezu joj necu davati.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 16:19:17
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Mame, kada ste uvele mlečne proizvode u ishranu dece (jogurt, sir, pavlaku, ne mislim na mleko) da li je bilo promena u stolici, prvenstveno mislim na boju i "miris" - tačnije da li se stolica drugačije osećala?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 16:24:34
|
|
|
|
lesica
|
Hmmm Snelle,mislim da ti ja bas i nisam od pomoci-Lenki je non stop neka boja u pitanju,a "miris" i bas nije imao neku promenu...Ja sam vise gledala da li ima grceve i gasove a boja...nije relevantna
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 17:35:36
|
|
|
|
Verus
|
Snelle, mislim da ce se malo menjati zbog sve te masnoce-ja se tacno ne secam....ALI dok nema sluzi, krvi ok ste IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: Snelle Mame, kada ste uvele mlečne proizvode u ishranu dece (jogurt, sir, pavlaku, ne mislim na mleko) da li je bilo promena u stolici, prvenstveno mislim na boju i "miris" - tačnije da li se stolica drugačije osećala?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 22:07:15
|
|
|
|
indy_25
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Indy: navodno da ima u sebi elemente koji su slicni estrogenu=i da "imitira" taj hormon u telu. Soja ima i svoje zdrave strane, ali kazu da je ne treba previse konzumirati. Takodje utice i na stvaranje sluzi u telu i respiratornim putevima: bas kao i mlecni proizvodi. Ne treba je davati cesto i puno, par puta nedeljno u vrh glave. Bolje ti je preci na ad mleko za decu stariju od 12 meseci (Helena je na ad mleku 10-36 meseci ili ti todler), pa je kasnije prebaci na kravlje ili jos bolje, kozije. verus da si se zahvalim na informaciji o soji nisam to znala. sada smo ja i moj muz nasli na holandskim stranicama koliko je soja ustvari i losa zaprepastili smo se. Odma cemo od sutra de prestanemo sa sojinim mlijekom uvescu joj kravlje obicno. Jedno pitanje koje mlijeko da joj dajem puno masno ili manje masno. Kod nas imaju samo dvije vrste volle i halfvolle.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 24.3.2011 15:45:08
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja koliko znam bolje je sa sto vecim procentom masti.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 24.3.2011 15:48:22
|
|
|
|
Nensi*
|
Jel mogu Vuku da dam makarone i koje? I sa cim i kako ih spremate? Nemam ideja vise sta da mu dam da jede...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 24.3.2011 15:55:50
|
|
|
|
Verus
|
indy daj joj punomasno, to bar savetuju ovde za decu posle godinu dana. Ako nadjes kozije, daj joj i to ponekad, jako je zdravo. Ja planiram da polako krenem sa kozijim, nakon kontrole od 12 meseci, eto, zato sto je imala alergiju na mleko pa me ono osobito plasi...ipak preradjevine su lakse za varenje... nensi: ja joj kuvam ili one male "abeced" ili one duge, pa ih iseckam na kolutice. Sinoc sam npr pravila za veceru sledece: na maalo luka dinstani tanki stapici pileceg belog mesa, dodala rendanu sargarepu (brze se skuva) i sitno seckane tikivice (one male zute, poput zukinija ali zuta kora), i malo seckanog paradajza. Sve sam to malo zacinila sa persunom, bosiljkom i silantrom i prelila sitno seckane makarone. Jako joj se dopalo, pokusaj tako sa nekim povrcem sto je vec jeo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.3.2011 15:43:14
|
|
|
|
Nensi*
|
Jel mogu Vuku da dam sad Humanu 3? Ona je od 10 meseci,a on ima 9,5...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.3.2011 15:47:13
|
|
|
|
lesica
|
Nensi verovatno mozes,ali mu polako menjaj po jedan obrok dok se navikne na H-3
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.3.2011 15:47:41
|
|
|
|
Verus
|
Ja mislim da mozes: navodno da te za "starije" bebe imaju vise kalcijuma i proteina. Ja poredila etikete Enfamil 1 i 2 (2 za 10-36 meseci) i sve je identicno osim vise kalcijuma i proteina: tako da je sigurno sl i sa Humanom...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.3.2011 15:48:15
|
|
|
|
Verus
|
Da, ja sam jedno 1/5 kutije 1 pomesala sa 2 i to joj davala dok nisam potrosila...IZVORNA PORUKA: lesica Nensi verovatno mozes,ali mu polako menjaj po jedan obrok dok se navikne na H-3
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.3.2011 15:50:23
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: lesica Nensi verovatno mozes,ali mu polako menjaj po jedan obrok dok se navikne na H-3 On samo jedan obrok i ima na flasicu...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.3.2011 19:40:27
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja planiram da polako krenem sa kozijim, nakon kontrole od 12 meseci, eto, zato sto je imala alergiju na mleko pa me ono osobito plasi...ipak preradjevine su lakse za varenje... Verus, negde sam čitala, ali ne mogu nikako da se setim gde, da je kozije mleko još "jače" od kravljeg, da li u pogledu proteina ili je nešto drugo u pitanju ne znam, pa se može desiti da Heleni bude teško za varenje Jesi li se konsultovala sa pedijatrom?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.3.2011 23:36:32
|
|
|
|
New Mom
|
Danas sam joj prvi put dodala malo kravljeg mleka u pire od krompira. Sve je bilo OK za sada. Počeću tako da joj ga dodajem kroz kuvana jela, ne još da pije čisto. Takođe, pre par dana smo probali prokelj - završio je neslavno, bukvalno ga je pljunula na pod. Neću da forsiram, tek za neko vreme ću probati ponovo. Skopčala sam da sada nekako teže prihvata novo, već ima izgrađeno šta voli, pa po cenu da gladuje pola dana. A tek nam predstoje namirnice za dodatno uvođenje.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.3.2011 0:18:23
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja planiram da polako krenem sa kozijim, nakon kontrole od 12 meseci, eto, zato sto je imala alergiju na mleko pa me ono osobito plasi...ipak preradjevine su lakse za varenje... Verus, negde sam čitala, ali ne mogu nikako da se setim gde, da je kozije mleko još "jače" od kravljeg, da li u pogledu proteina ili je nešto drugo u pitanju ne znam, pa se može desiti da Heleni bude teško za varenje Jesi li se konsultovala sa pedijatrom? Moj pedijatar ne preporucuje kozije mleko nikako. Povremeno da,ali ne stalno. Koliko sam je ja shvatila,razlog je taj sto kozije mleko ima mnogo manje gvozdja od kravljeg pa konzumiranje iskljucivo kozijeg mleka moze da dovede do anemije.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.3.2011 6:28:13
|
|
|
|
Verus
|
* Goat milk is higher in calcium. * Goat milk is higher in phosphorous. * Goat milk has substantially more potassium. * Goat milk has more iron and copper. * Goat milk has more magnesium. * Goat milk has substantially more manganese. * Selenium in goat milk has been shown to have more antioxidant activity. * Goat milk has comparable levels of zinc and sodium. gagana, ne znam odakle on dobija info, ali sve sto sam ja ikada citala i nalazila savetuje kozije kao puno puno zdravije mleko...dete koje pije i samo kravlje, a slabo jede drugu hranu ce svakako imati anemiju: ona vec jede meso i svu drugu hranu, ovo je samo kao dopuna, tako da gvozdje ne bi bio problem, mada, po testiranju hranljivih supstanci, kozije je nadjeno, da u stvari, ima vise gvozdja i bakra, antioxidanata, kalijuma itd. Snelle, nisam jos pricala sa pedijatrom-kontrola je 4 aprila, pa cu tek tada videti sta ona kaze. Nameravam da nastavim sa formulom za todlere (10-36) meseci, bar jos nekoliko meseci posle njenog rodjendana...Kozije mleko ce me kostati ovde bar duplo vise od formule, tako da nije da bih ustedela ako je prebacim, naprotiv. Ma, videcu sta dr. kaze... Interesantno, ali sada citam neki clanak koji tvrdi da taj casein na koji su alergicna deca, se NE NALAZI u kozijem mleku. A meni je dr. tada rekla nikako kozije da pijem... Da mnogi pedijatri savetuju sojino takvoj deci, sto je u stvari gore nego da piju kozije. (pricam o ovim nasim alergicnim bubicama ) E sad, videcu vec kako cemo odluciti...
< Poruku je uredio Verus RR -- 27.3.2011 6:29:28 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.3.2011 15:55:48
|
|
|
|
Verus
|
U subotu sam pravila ribu i krompir salatu sa blitvom. Sve je fino klopala i nije bilo nikakvih problema. Pravicu opet ove nedelje, tako da i ona moze od sad da jede ribu jedanput nedeljno Danas za rucak jede: pohovan patlidzan (2 velika parceta) i 1 cuftu u pradajz sosu. Davala sam joj i maline u bebi hrani, a planiram uskoro i jagodu (u bebi hrani). Mesano bobicasto voce (malina, kupina, jagoda) je jela pre nekoliko nedelja u oept, kupovnoj bebi hrani (pahuljicama od jogurta za uzinu, pufnicama, kako ih ja vece zovem). Bez problema.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.3.2011 16:20:33
|
|
|
|
mati
|
Jer ima nesto odredjeno koliko svez brokoli sme da stoji u frizideru?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?