Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:23:32
|
|
|
|
Nensi*
|
Ne razredjujem ga,niti sam prvi put kad sam mu dala...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:26:38
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR Snelle , ja sam prvo dala AB suboticki sa 1,6 % mm a sad dajem jogurt 5 + sa 3,2 % mm i sa Ca i nekim vitaminima lokalpatriota pa to ti je A treba li na nešto posebno da obratim pažnju pri kupovini jogurta? Znam, glupo je pitanje, ali kad me strah
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:30:40
|
|
|
|
Olga75
|
nije glupo pitanje , mogu da ti kazem na sta sam ja obracala paznju moj pokojni tata je radio u mlekari SU pa znam kako izgleda pogon i da su svi prosli sanitarni i da ciste masine i blablabla ali sigurno je tako i u ostalim mlekarama dala sam AB jogurt sa manje mm zbog eventualnog proliva taj jogurt je gust , nije jako kiseo , cak mozda i malo sladi a ovaj 5+ je masniji , mislim ima 3,2% mm i pravi je jogurt ali nije jako kiseo i onako lepo je gust
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:35:53
|
|
|
|
Snelle
|
Hvala Olga
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 13:16:40
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Tara je vec probala hranu spremanu sa crnim lukom, a kad sme beli da se ubaci. Cisto pitam jer bi joj nekad dala nesto nase gde ima malo belog luka, pa neznam kako on reaguje na malu decu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 15:17:23
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam joj dala jedanput u lazanji malo i belog luka na kome je dinstano meso. Nisam nista primetila.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 15:19:04
|
|
|
|
liliana
|
Ja bebiju još uvek nisam davala ništa sa lukom, izuzev jednom gotovu kašicu u kojoj je bilo 0.5% luka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 15:22:18
|
|
|
|
Verus
|
Snelle, jednu bebi kasicicu daj=pa sutra dan 2 i tako 3 dana. Pa sacekaj nedelju dana i onda opet. Bice ok, sigurna sam!IZVORNA PORUKA: Snelle Koji jogurt ste davali deci? Planiram Lani ovih dana da dam malo jogurta da vidim da li će biti reakcije s obzirom da je alergična na kazein. Joj, što mi je frka
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 16:12:27
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: liliana Ja bebiju još uvek nisam davala ništa sa lukom, izuzev jednom gotovu kašicu u kojoj je bilo 0.5% luka. A ja one kasice sto su od 6.mes, mlado povrce i tako te slane, koje Mata obozava, u svima je bilo luka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 16:14:17
|
|
|
|
liliana
|
Da, u njima ima luka, ali moja bebi bojkotuje gotove kašice, pa je gotovu slanu jela samo jednom za 15 meseci, a gotove vočne hoče, ali ne sve. E, čudnog li deteta
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 16:21:39
|
|
|
|
mati
|
A mi malo slabije slatke. Do sad nikad nije mogo da pojede celu kasicu, uvek bacam. E zadnjih par dana smaze , ostane malo na dno, ali bolje nego sto je bilo. A za jogurt, i nama je suboticki najbolji, i mora dosta da se pazi, jer stvarno ima nekih u koje stavljaju dosta brasna. Mi kad ne nadjemo suboticki, onda kravicu... Ali sada nam je doktorka rekla samo sa probiotikom , pa mu uzimamo balans i viva.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 17:21:52
|
|
|
|
aster
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Koji jogurt ste davali deci? Planiram Lani ovih dana da dam malo jogurta da vidim da li će biti reakcije s obzirom da je alergična na kazein. Joj, što mi je frka A zašto ne pokušaš prvo da joj oko usana namažeš jogurt. Ako joj smeta, moguće je da će se pojaviti crveni pečati. Mi tako radimo. Već 2 puta smo mazali i oba puta su iskočili pečati. Planiramo iskoro da ponovimo. Ja nisam optimista.... Moje dete neće da jede ispasiranu i sitno seckanu hranu. Samo strogo kašasto. Ne znam šta da radim... Jel neko imao sličan problem?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 17:26:29
|
|
|
|
Snelle
|
Ali aster kod vas se alergija manifestuje pecatima, a nama krvlju u stolici Znaci, mora da unese kazein u organizam, ne moze drugacije Zaboravila sam - kad se vama manifestovala alergija, sa koliko meseci i kada si mu prvi put namazala jogurt?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 7:42:53
|
|
|
|
aster
|
Znam Snelle da se našoj deci drugačije manifestuje alergija, ali sam mislila da bi možda ipak mogla prvo da namažeš jogurt, možda postoji šansa da se eventualno i tako vidi da li postoji reakcija. Nekako mi je to manje stresna metoda. Mi smo sa 5,5 meseci imali prvu reakciju, tj. čim smo probali kupovnu kašicu koja je u sebi sadržala ad mleko. Testiranje na jogurt smo prvi put uradili sa 8 meseci, pa onda sa 10 i sad planiramo opet. Kad ste vi videli da ste slergični na kazein? Kad ste uveli čvrstu hranu?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 11:58:49
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mi smo jutros doruckovali pavlaku sa hlebom i peceno jaje Jako sam sretna jer sve lakse zvacka kad joj dam krupnije komadice hleba
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 18.3.2011 11:59:08 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 14:57:47
|
|
|
|
Snelle
|
Aster, nama se alergija manifestovala sa 4,5 meseci, a čvrstu hranu smo uveli sa 5,5 meseci. I njoj se alergija na kazein javila preko mog mleka, a ne preko kašice, zato me je još više strah
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 15:35:14
|
|
|
|
Verus
|
Snelle, nasim cerkama se manifestovalo na isti nacin, sa tim da ste je vi "uhvatili" kasnije od nas. Neka 2 meseca kasnije. Posto sam ja dala jogurt sa 6 meseci, po savetu pedijatra (tj. testirali), mislim da ti mozes slobodno da pokusas kao sto sam ti pisala gore. Strah bi me bio da je imala otoke ili prve znake anafilakticke reakcije-ovako, zaista mislim da je i kod nje slucaj kao kod nas, tj. ne tolerancija, a ne prava alergija. Bice ok, svakako da jes samo jednu malu bebi kasiku!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 18:15:20
|
|
|
|
Snelle
|
Hvala ti Verus na podrsci! U nedelju puni 10 meseci i svakog dana govorim da ću joj tu kašičicu jogurta dati sutra. I evo tako danima, dok jednom ne prelomim! Javljam kako je prošlo
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 18:18:01
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Snelle sutra je 19. a ne u nedelju.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 18:36:35
|
|
|
|
Verus
|
bice ok sneki videces al ce onda da uziva u siru i pavlaci i jogurtu! njaaam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 20:39:47
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Snelle sutra je 19. a ne u nedelju. E blago meni
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 22:08:22
|
|
|
|
Snelle
|
Sanjice, ne valja link. Evo ga pravi - KLIK
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 13:43:59
|
|
|
|
madre
|
zene, spremam cveklu, sa cim da je iskombinujem za rucak?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 13:46:15
|
|
|
|
Verus
|
Uf madre ne znamm....ja joj nisam jos dala cveklu ne znam kako, kao salaticu? Za vikend cu joj dati ribu po prvi put. Sinoc sam joj dala makarone sa sirom i bas joj se svidelo.
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?