Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:38:00
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ja se nikako ne slažem sa vama. Što im onda niste dale šampinjone i med kad su imali 6 meseci? Nije to baš isto. Dva meseca u razvoju bebe su itekako dug period za sazrevanje.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:41:31
|
|
|
|
Modessty
|
Ja sam medolino dala detetu kad je napunio godinu. Ali je recimo plazmu već jeo uveliko i to nekoliko meseci unazad, a ona ima meda u sebi.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:45:36
|
|
|
|
Trcosava
|
Mod već ej pisano o plazmi i medu u istoj. Samo nekapiram ovo sa šampinjonima - zašto tolika žurba?!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:47:41
|
|
|
|
Modessty
|
ja šampinjone tj bilo koju vrstu pečuraka ne jedem i ne spremam. Što se mene tiče, probaće ih tek sa 10 godina
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:56:18
|
|
|
|
lesica
|
Medolino,kao i plazma u sebi sadrze izvesnu kolicinu meda koji je termicki i tehnoloski obradjen i uglavnom ima izmenjena svojstva i samim tim uglavnom potencijalni alergeni su unisteni pa ce retko izazvati alergiju. Medjutim,svez med pored toga sto moze da bude alergen,moze u sebi da sadzi spore Clostridium botulinum sto je vrlo ozbiljna stvar jer odraslima ne moze nista biti a bebe nemaju jos uvek toliko zreo probavni sistem da bi se sa ovim izborile,zbog toga sam ja jako protiv davanja meda cak i pre druge-trece godine. Sto se tice pecuraka,ja jesam jednom,dvaput dala ali greskom,ulavnom bile su u corbi i na taj nacin jos i mogu da budu prihvatljive ali ne bi trebalo jos da se daju bebama kao deo redovne ishrane zbog velikog sadrzaja bakra.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:59:34
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Je l' se soja rangira kao mogući alergen (neupućena sam)? Znam da uvek ide kao upozorenje na pakovanjima. Da! Zato što sadrži proteine slične proteinima kravljeg mleka (zvuči neverovatno, ne?). Ne bih to ni znala da moje dete nije alergično na proteine kravljeg mleka, pa kad sam pitala gastro-enterologa da li smem da pijem sojino mleko umesto kravljeg rekao je NE!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 20:32:19
|
|
|
|
madre
|
a koji sok od paradajza koristite? ja nemam domaci, a znam da i mnoge od vas kupuju, pa me zanima koji pravila bih mu makaraone pa sam kupila nectar 100%, da li je taj ok???
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 20:49:23
|
|
|
|
Snelle
|
madre, ja kupujem tomatello, on je bez aditiva i konzervansa. A to je u stvari nektarov proizvod, tj. taj što si i ti kupila
< Poruku je uredio Snelle -- 14.3.2011 20:50:07 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.3.2011 2:11:08
|
|
|
|
Verus
|
Ne znam jesam li ovo pisala: Vecera: mladi sir, zumance i malo brasna-prziti pogacice na maaalo ulja, moze i na maslinovom. Super je ostaviti ostatak u frizider i podgrejati za dorucak.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.3.2011 15:32:00
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Moja T nece da doruckuje kad ustane, popije punu flasicu mleka oko 300 ml al nesto konkretno ne, onda joj posle sat i po dam malo hleba i pavlake ili tako nesto i pojede mozda pola sredine od hleba. Valjda njoj to tako odgovara, nemam pojma
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.3.2011 18:03:57
|
|
|
|
Verus
|
Verovatno Anck, Helena recimo, nece mleko ujutru, jedino ako je jako rano (5,6) pa popije i nastavi da spava, ali ako je skroz budna, nece mleko, hoce konkretan dorucak...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.3.2011 22:11:57
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ih mi se budimo od 8 do 9 pa onda mi to ujutru sve nabacano..mleko, pa za sat nesto rucka, pa za sat-dva neko voce...dalje ide ok, al kad nece . Jesi daval pasulj?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.3.2011 3:22:33
|
|
|
|
Verus
|
Nisam jos...kupila sam da ga kuvam sutra, pa cu joj prvo dati tu tecnost sa malo hleba, i izgnjecicu koje zrno ali bez ljuske-a ti? Nisam jos davala cveklu, kupus....i verovatno nisam jos ponesto od povrca sto redje jedemo, ne pada mi sad na pamet tacno sta sve. Inace jede sve sto kuvam. Odvojim njoj dok ne zacinim (mada stavim malo soli da da ukus) i to je to. Veceras je recimo, jela gibanicu sa nama.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.3.2011 22:41:46
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Vecera: mladi sir, zumance i malo brasna-prziti pogacice na maaalo ulja, moze i na maslinovom. Super je ostaviti ostatak u frizider i podgrejati za dorucak. Da pohvalim u KL ime recept - probali danas, oduševljena je!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.3.2011 23:05:01
|
|
|
|
pepeljuga
|
mmm, ovo zvuci super, moramo probati
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.3.2011 23:19:41
|
|
|
|
Nensi*
|
Koji sirni namaz mogu da mu dam?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 9:08:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Nensi, ja sam gledala samo da nemaju konzervansa, davala sam mu onaj plavi sirko u početku, i dukatela čini mi se nema konzervansa, nju sam isto davala.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 9:27:48
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ja dajem ABC sir. I nemam pojma da li ima konzervansa, piše da je prirodan na ambalaži, pa kontam da je bolji od, recimo, Kajmakina i šta ti ja znam čega.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 9:32:30
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam davala Kremsi
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 9:35:59
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Nensi, ja sam gledala samo da nemaju konzervansa, davala sam mu onaj plavi sirko u početku, i dukatela čini mi se nema konzervansa, nju sam isto davala. Bas sam taj Sirko uzela...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 11:29:29
|
|
|
|
Verus
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: Verus RR Vecera: mladi sir, zumance i malo brasna-prziti pogacice na maaalo ulja, moze i na maslinovom. Super je ostaviti ostatak u frizider i podgrejati za dorucak. Da pohvalim u KL ime recept - probali danas, oduševljena je!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:18:31
|
|
|
|
Snelle
|
Koji jogurt ste davali deci? Planiram Lani ovih dana da dam malo jogurta da vidim da li će biti reakcije s obzirom da je alergična na kazein. Joj, što mi je frka
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:19:21
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja Vuku dajem ovaj sto mi pijemo,Kravicu sa 3,2% mm
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:21:12
|
|
|
|
Snelle
|
Nensi, ne razređuješ ga?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:21:56
|
|
|
|
Olga75
|
Snelle , ja sam prvo dala AB suboticki sa 1,6 % mm a sad dajem jogurt 5 + sa 3,2 % mm i sa Ca i nekim vitaminima lokalpatriota pa to ti je
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?