Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 11.3.2011 11:35:43
|
|
|
|
aster
|
Samo je obarim, ali posebno, ne sa drugim povrćem. Danas sam ispekla piletinu, krompir i šargarepu u rerni i u to dodala barenu cveklu. Baš je ukusno
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 11.3.2011 12:25:11
|
|
|
|
Verus
|
Jos nisam cveklu dala! Znaci samo da je probarim i dodam u druga jela? Moracu za vikend. Lazanja joj je i dalje omiljeno jelo, a sinoc je stukla pola velike posude palente sa mrvljenim sirom (mlad, pasteriozan). Nije je nikada tako slatko jela.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 11.3.2011 12:28:24
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam cveklu davala sa kupusom i krompirom, malo sam obarila cveklu , kkupus sam stavila na malo ulja , on ionako pusti puno vode , dodala u to cveklu i krompir i skuvala a ako ste davale deci kuvani paradajz kad se i on doda bude jako fino
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.3.2011 21:33:23
|
|
|
|
madre
|
a kako spremate dzigericu? mi bi trebalo sutra prvi put da je probamo
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.3.2011 21:39:57
|
|
|
|
mejvis
|
Na teflonu sa malo ulja i na kraju malo poslim. Izgnječim je i dodam kiselo mleko i to mu dam sa hlebom. Nije nešto bio oduševljen, možda ima neki bolji recept...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.3.2011 23:40:02
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: madre a kako spremate dzigericu? mi bi trebalo sutra prvi put da je probamo U početku sam je jednostavno samo obarila i posle je izgnječim viljuškom i dam sa nekim kuvanim povrćem. Nije joj se sviđala, pa sam u početku dodavala kašikicu pavlake. Sad joj se sviđa opcija da malo luka propržim na maslacu, zatim dodam malo šargarepe i to malo propržim, ubacim džigericu, malo vode i malo soka od paradajza i to tako kuvam nekih 20ak minuta. Treća opcija je da je malo zapečem na maslacu sa sitno iseckanim šampinjonima; u drugom tiganju propržim malo luka i celera, dodam paradajz sok i malu kašičicu brašna da zgusne; a zatim sve to iz oba tiganja ubacim u posudu i stavim u rernu da se zapeče nekih 10ak minuta.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.3.2011 23:44:57
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: madre a kako spremate dzigericu? mi bi trebalo sutra prvi put da je probamo U početku sam je jednostavno samo obarila i posle je izgnječim viljuškom i dam sa nekim kuvanim povrćem. Nije joj se sviđala, pa sam u početku dodavala kašikicu pavlake. Sad joj se sviđa opcija da malo luka propržim na maslacu, zatim dodam malo šargarepe i to malo propržim, ubacim džigericu, malo vode i malo soka od paradajza i to tako kuvam nekih 20ak minuta. Treća opcija je da je malo zapečem na maslacu sa sitno iseckanim šampinjonima; u drugom tiganju propržim malo luka i celera, dodam paradajz sok i malu kašičicu brašna da zgusne; a zatim sve to iz oba tiganja ubacim u posudu i stavim u rernu da se zapeče nekih 10ak minuta. auuuu, koliko varijanti hvala
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.3.2011 23:46:04
|
|
|
|
GRGA
|
Drage moje nemojte ocajavati ako beba nesto nece da jede jer sam negde procitala da mal deca ne znaju sta ne volu nego jednostavno nemaju razvijeno culo ukusa kao mi odrasli te da tu istu hranu koju trenutno nece ili ispljune posle nedelju dana jede bez problem,a i nikada ali nikada ne odustajte od toga vec mu je stalno stavljjte u usta!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.3.2011 22:29:36
|
|
|
|
IVA 11
|
Mi smo danas prvi put jeli cveklu. Cvekla, jaje spremljeno na maslacu, malo pavlake, malo hleba i preko rendanog mladog sira! Sve je pojeo, i bas mu se svidjelo. Mada se njemu sve svidi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.3.2011 22:35:04
|
|
|
|
Brana
|
super. Ja sam mom Lakiju davala sokic od cvekle i to je bas voleo a da je jede nema sanse. I on je od prvog puta mlecne proizvode tamanio posebno jogurt. Mada taj tvoj obrok bih i ja rado smazala jer je extra ukusan!mmm... Moj Laki obozava pasulj samleven sa piletinom,hlebom i pavlakom nekad mu dodam i malo ajvara, otkine se... inace je veliki probirac...i slabije jede...ali pasulj..
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.3.2011 22:44:03
|
|
|
|
IVA 11
|
Opa, on je vec veliki svasta moze da jede! Sjutra cu da pravim neku tjesteninu sa mesom i povrcem da jedemo i to. Do sad je probao u kupovnim kasicama, a sad vec moze i ovako. Ponestaje mi ideja, pa kopam gdje stignem za nesto novo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.3.2011 22:49:54
|
|
|
|
New Mom
|
Najjednostavnije, skuvaš testeninu uz: - preliv od pavlake i sira - preliv od paradajz sosa - preliv od šampinjona sa pavlakom i mrvicom bosiljka - preliv od proprženog (dinstanog) mlevenog mesa na luku sa paradajz sokom itd.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.3.2011 22:57:25
|
|
|
|
IVA 11
|
Hvala ti! Nisam uvela sampinjone i m.meso, evo sjutra cemo neku od kombinacija da isprobamo!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.3.2011 22:59:21
|
|
|
|
New Mom
|
Naravno testenina bez jaja ako još nije uvedeno belance. I najbolje neke flekice, bebe obožavaju to same da drže i jedu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.3.2011 23:02:59
|
|
|
|
IVA 11
|
Uvela sam bjelance, moze ona obicna koju i mi jedemo. Naravno, rucak obavezno rucicama jedemo, pa posle mama cisti i brise, jer ponekad se usta promase.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 0:29:26
|
|
|
|
indy_25
|
Mi smo poceli da pijemo sojino mlijeko vec nekoliko dana.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:16:40
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
[Juce smo probali sampinjone... sve bilo super
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:17:36
|
|
|
|
New Mom
|
Je l' se soja rangira kao mogući alergen (neupućena sam)? Znam da uvek ide kao upozorenje na pakovanjima.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:22:48
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Je l' se soja rangira kao mogući alergen (neupućena sam)? Znam da uvek ide kao upozorenje na pakovanjima. Mislim da da
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:24:14
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Opet pitam, sme li onaj Lino medolino? Mi smo dobili jedan jos pre mesec dana, al se razmisljam da li da joj dam??
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:25:45
|
|
|
|
New Mom
|
Hvala Alex. Ja se držim da med ne pre godinu dana (tj. čak i kasnije), a i na samom medolinu piše 12+, tako da lično joj neću davati ranije.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:27:47
|
|
|
|
IVA 11
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Opet pitam, sme li onaj Lino medolino? Mi smo dobili jedan jos pre mesec dana, al se razmisljam da li da joj dam?? Mi smo jeli cisti med prije 3 dana sa bananom, kruskom i keksom. Sve je super, nema neg reakcija.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:29:34
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa racunam da to nije bas med kao med...al ko ce ga znati, mada ako je alergicna, bice i sad i za dva meseca. Mislim da su mi opasniji bili sampinjoni, a jih smo izdegustirali vec
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:33:43
|
|
|
|
IVA 11
|
I ja to kazem Anck. Koje sampinjone si davala i kako si ih spremila?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.3.2011 13:37:30
|
|
|
|
Olga75
|
Anck , probaj ono sa tri kasicice pa ces videti ipak je ona preko deset meseci med se ne preporucuje do gudinu dana
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?