|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
7.3.2011 22:05:29   
madre
IZVORNA PORUKA: mati

Opet imam pitanje.user posted image  Kakvu dzigericu si davala, mm ne  zeli da Mati damo iz mesare jer ko zna kakva je i koliko je su je puta mrzli, a ima nekih koji ce svasta da ti napricaju samo da ti uvale. Ne znamo nikoga ko cuva kokice pa da nam da svezu, tako da ni to jos nisam davala.

iz istog razloga sam je i ja izbegavala, ali nesto cu vec smislitiuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 576
7.3.2011 22:07:38   
VVVV
IZVORNA PORUKA: madre

zene, dajte neke ideje za dorucakuser posted image mislim da je vec veliki da bi mu dorucak bio voceuser posted image nekada mu u voce stavim malkooo plazme, zitarice, jogurt ali to mi je sve pre nekako za uzinuuser posted image sta bi mogao da doruckuje izuzev palente?
i da, pre neki dan sam mu kupila makarone bez jaja, pa se pitam kako to spremate? da li ste davale cveklu? a visnje jos nisam davala osim u kupovnoj kasici, kupila sam zeledjene, pa sad ne znam kako da to smuckam da bude ukusno, a ne kiselouser posted image

sto se dorucka tice i mi smo na vocnim kasicama i jogurtu uz dodatak plazme ili pahuljica za bebe.
A cveklu redovno pijemo u sokicima, ne mnogo, po jednu krisku :)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 577
7.3.2011 22:08:50   
New Mom
Ne znam šta da ti kažem, nemam neku famu oko džigerice. Ne dajem joj svaki dan, već neka 2 puta nedeljno (kao po preporuci). Gledajući između dobrih i loših strana, meni dobre preovladaju - izvor je gvožđa.
Kupim u jednoj mesari u blizini, vidi se ipak po boji koliko je sveža. Ni ja nemam od nekog specifično da kupim ko uzgaja koke, pa pijacu preskačem.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 578
7.3.2011 22:13:30   
Nensi*
Mi smo od danas ovde user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 579
8.3.2011 9:06:51   
aster
Mi skoro uvek imamo isti doručak. Ne smemo ništa mlečno i to onda mnogo komplikuje stvari user posted image Jedemo palentu (sa vodom pravim , ne znam kako vi) i ubacim jednu bananu. Nama se to sviđa user posted image Jedna mama je pitala za makarone. Možda mogu makaroni, sos od višanja- recimo i neko meso. Čim uvedemo višnju, mi ćemo da probamo ovu kombinaciju. A možda umesto višanja, može cvekla. 

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 580
8.3.2011 12:43:30   
goda
Ja kupujem zaleđenu džigericu,nekako mi je sigurnije,mada ne dajem je tako često. Ponekad uspem da nabavim domaću,što od moje mame što od jedne gospođe koja mai uvek ostavi kada kolje domaće koke.

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 581
9.3.2011 23:35:22   
Iwana87
Na cemu drugom da przim nesto,maslac ne moze,povraca kad je sa maslacom.Htela sam da dinstam meso cisto da promeni ukus i ubacim povrce,ali eto ne odgovara.I ja se mislim oko tog dorucka?Sta davati.Jos mi sad ustaje u pola sedam,i mnogo mi je ceo dan do 9 da jede samo tri obroka,izuzimam podoj.Nemam vise mleka kao ranije.Hocu da mu dajem mlelko na flasicu ali nece covek,neznam kako da ga naucim da pije mleko na flasicu?Ako mu izmedju tih obroka ubacim neko voce malo kao uzinu onda mi je glupo da jede voce i za dorucak,nemam pojma sta sad

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 582
9.3.2011 23:41:28   
lesica
Iwana,mozes na malo maslinovog ulja da mu dinstas meso i povrce,ili cak da mu peces u rerni uz povremeno dodavanje vode dok se pece. A za dorucak-palenta sa povrcem ili griz sa vocem,popara,kacamak sa zumancetom,ili napravi neku domacu pasteticu od povrca ili mesa pa sa hlebom uz caj ili jogurt,ili makarone sa sirom ili pita neka domaca,proja ili integralne projice +jogurt ili pavlaka,ili griz sa vocem i tako user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 583
9.3.2011 23:50:56   
Iwana87
user posted image lesice,eto ideje za nesto konkretno.Moze neka pita,npr sa krompirom,to ja volimuser posted image za dorucak,ili slatka menjacemo.To me je zanimalo,cime da menjam maslac,margarinom,uljem ili eto maslinovim.Ja upravo nagovaram sebe da se malo opustim i pustim dete da jede "normalniju" hranu.On uopste nije jeo nista slatkog ukusa sem voca,i sad keks i mleko danas su mu bili prvo cudni,bukvalno novi ukus,mada keks dugo grica,ali mu je slatkasto vise u kombinaciji sa mlekom.Nadam se da nece jesti slatkise kao ja i da je ovo sve dovelo do nekih dobrih rezultata.Nebih volela da mi se dete bori sa gojaznoscu,narocito zbog nepravilne ishrane

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 584
10.3.2011 0:01:15   
lesica
E pa vi nemate problem sa alergijom na mleko-to je super jer ti otvara mogucnost da mu dajes mlecne proizvod,a onda nikad kraja idejama : hleb nadrobljen u jogurt,zumance sa pavlakom pomesano kao namaz za hleb,pita sa mladim sirom i pavlakom(ja uz to ubacim malo blitve ili spanaca ili tikvice i bude njam) pa proja koju pravim sa 2 zumanca i jednim celim jajetom( po preporuci dr da se Lenka navikava na belance dok ne proba celo) ili neke mini projice od integralnog psenicnog i kukuruznog brasna,ili jecmenog i razanog,ili przeno zumance sa sirom, e sad ovo moze sve i za veceru. Inace,ja sam morala da pribegnem uvodjenju zitarica i proizvoda od zitarica na ovaj nacin posto moja smizi kategoricki odbija pahuljice i sve ostale proizvode namenjene bebama user posted image

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 585
10.3.2011 0:04:59   
Anck Su Nmaun
Ja sma probala cim ustane ( sto je oko 9) da dam dorucak l ona nece, popije punu fasicu mleka ( oko 300 ml) pa tek za sat i po moze neki dorucak...mada iskreno jaako sam bez ideja, u sustini jede sve al neznma vise nacine  na koje da spremam, nisam joj pekla meso i dalje sve samo kuvano jede.

Cveklu, paradjz, visnje, borovnicu pije sve u sokicima, i plus domaci paradajz gleda u sve da stavljam, naravno ono sto se slaze

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 586
10.3.2011 0:23:31   
mati
IZVORNA PORUKA: lesica

E pa vi nemate problem sa alergijom na mleko-to je super jer ti otvara mogucnost da mu dajes mlecne proizvod,a onda nikad kraja idejama : hleb nadrobljen u jogurt,zumance sa pavlakom pomesano kao namaz za hleb,pita sa mladim sirom i pavlakom(ja uz to ubacim malo blitve ili spanaca ili tikvice i bude njam) pa proja koju pravim sa 2 zumanca i jednim celim jajetom( po preporuci dr da se Lenka navikava na belance dok ne proba celo) ili neke mini projice od integralnog psenicnog i kukuruznog brasna,ili jecmenog i razanog,ili przeno zumance sa sirom, e sad ovo moze sve i za veceru. Inace,ja sam morala da pribegnem uvodjenju zitarica i proizvoda od zitarica na ovaj nacin posto moja smizi kategoricki odbija pahuljice i sve ostale proizvode namenjene bebama user posted image

Lesice ja sve dajem skoro kao ti, ali jos uvek nisam probala belanac... Mislis da bi smela malo? Inace Mata mi malopre drpio sa stola cajni kolutic i malo ruckao, valjda nece nista da mu skodi...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 587
10.3.2011 0:43:54   
lesica
Gle ovako,sto se belanca tice To ti je ovakav odnos: pravis knedle za supu (1 jaje i griz) i kad skuvas supu das mu da klopa i jednu knedlu-ima male kolicine belanceta taman da vidis da li ima reakcije a ako nema taman pocinje da se privikava...nadam se da si shvatila sta sam htela da ti kazem-to ti je objasnjenje Lenkine dr.user posted image   E da ja sam tek pre nekih nedelju-10ak pocela da ponekad ubacim celo jaje,a ovaj savet smo dobili na kontroli sa punih 9 meseci,pa bih ja mozda jos malo cekala da sam na tvom mestu.
A za cajni kolutic,nece mu biti nista,ne brini.

< Poruku je uredio lesica -- 10.3.2011 0:51:03 >

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 588
10.3.2011 9:46:13   
Anck Su Nmaun
Tara je ruckala  tako belance, vise puta, iz knedlica iz supe , jel to znaci da mogu da joj dajem i u drugim oblicima sad?

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 589
10.3.2011 14:07:25   
Iwana87
Mi imamo drugi problem,reflux,povraca na vecinu stvari sa mlekom,tesko podnosi,sad sam uzela mleko bez laktoze da probam i to.Jogurt ne moze,ima strasnu rekciju na njega,na sir uzasno podriguje,ali valjda ce se vremenom privici.kiselo mleko od mlecnih proizvoda jedino podnosi.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 590
10.3.2011 17:43:34   
Verus
Ja joj dajem belance vec nekoliko puta kroz kuvana jela (u lazanji, u pogacicama koje umesim itd).  I juce sam joj spakovala za jaslice neku kupovnu kasicu, i iza lepo lista: "belance".  Pa sad vidi.  Nikakvih problema za sada.  Sa ribom cu jos dosta da sacekam, tamo iza prve godine, jer ja imam manjih problema sa varenjem pa se bojim za nju.  I mleko naravno...toga se jos bojim ko djavo krsta pa cu cekati.  Presli smo na toddler AD mleko, tj. za ono za decu od 10 meseci do 36 meseci.  Poredila sam sastojke sa infant, i ima vise kalcijuma i vise proteina...

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 591
10.3.2011 22:25:14   
Nensi*
Jel ste davale pasulj i kako ga spremate bebi?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 592
10.3.2011 23:03:58   
Iwana87
user posted image to moje dete nece da vidi jos ,....pa jedno 10 god:)
a dzem?domaci?znam da je sladak ali neka mala kolicina jel dao to neko?i crvena paprika kad?
razmisljala sam da napravim musaku sa junetinom i prelijem zumancem sa kasicicom kiselog mleka,meni se cini da ce mu se svideti.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 593
10.3.2011 23:08:13   
Olga75
Nensi ja sam pasulj dala oko godine jer sam se plasila da je ne naduva i dala sam ga onako kako ga spremam kao corbicu sa povrcen i bilo je par zrna pasulja
Iwana , ja sam domaci pekmez dala kad je M bila oko osam meseci i to od kajsija tako sto sam ga umesala u jogurt

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 594
10.3.2011 23:08:47   
IVA 11
Ja nisam pasulj, ali sjutra ce da jede grasak isti koji i mi, samo prije zacina i ostalog. Mi smo poceli prsticima da jedemo komadice hrane, hleba i sira, banane. user posted image

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 595
10.3.2011 23:14:09   
Iwana87
imam kajsiju,sljivu,sipak,a sta sa dzemom od sipka?
mi jedemo grasak ajd da lupim nekih mesec dana,jel bi sad kao podneo boraniju,ima li veze to u opste ili da experimentisem?Ja sam zadnjih dana toliko pukla oko ishrane da cu mu sutra servirati pecenje za rucak i ovako ce da kenka i povrati.Zao mi je sto cu ovo da kazem ali mi je muka vise da razbijam glavu sta smem da mu dam,hocu da jede kao normalno dete,Jos je frajer naucio prvo da vrti glavu kako nece nesto,sto ne nauci da kaze da da hocu.user posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 596
10.3.2011 23:17:44   
Nensi*
Meni rece dr da krenemo sa pasuljem od 9 meseca,mada se to meni nije svidelo...Necu mu ni davati jos...

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 597
10.3.2011 23:27:19   
Iwana87
nensi ja pricam za moje dete,van standardno kom stalno nesto fali,poludeh vise,nista bre ne podnosi,sto nije tu malo na mene kamen bi jeo,nego na onog oca njegovoguser posted image
uzela sam mleko bez laktoze za spremanje hrane,jer mi je muka da ne mogu da mu skuvam griz zbog toga sto povrati mleko.a moje ne verujem da ima vise toliko da spremam obroke,ne znam jel mu sta to znaci,da li mu pomaze mozda u varenju lakse ili sta ali jeo 200 grama za dorucak dva dana vec i nije povratio.Ali kod njega nema pravila,povracao mi veceru koju inace jede bez problma,kolicina ista.Tako da,ja od sutra okrecem novi list,bukvalno ima da jede sve sto sme u ovom uzrastu pa kud puklo.Ne mogu bre vise.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 598
11.3.2011 9:37:02   
aster
IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Meni rece dr da krenemo sa pasuljem od 9 meseca,mada se to meni nije svidelo...Necu mu ni davati jos...

Nensi, što se tiče mahunarki, mi smo prvo probali grašak, onda boraniju, a pasulj još uvek nismo. Mislim da ću mu dati tek posle prvog rođendana. Prve dve povrćkice je fino prihvatio user posted image user posted image
Probali smo i cveklu. I to je dobro prošlo user posted image

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 599
11.3.2011 11:28:26   
Dora
Aster, kako spremaš cveklu?

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here