|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
3.3.2011 19:45:30   
Nensi*
Ne,ne,nikako user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 551
3.3.2011 19:50:57   
pepeljuga
ne zezajte me, koliko sam sludjena mogla sam doveka da citam od 6 do 9 meseci user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 552
4.3.2011 14:21:41   
Anck Su Nmaun
Danas ruckali pire sa piletinom i kuvanim paradajzom....nije znala kad je dosta , bas joj se svidelo user posted image

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 553
4.3.2011 15:57:39   
Verus
Do sada je jela grozdje 3-4 puta, bez problema, ali juce joj nije "leglo".  Sirota, tako se sinoc ispovracala, i uopste nije mogla da svari ljusku od grozdja...Bas me je bolela dusa kad je tako povracala, setila sam se odmah beba sa refluxom i mama kako se nasekiraju...Uf...sve u svemu, ako joj uskoro dam grozdje, gulim kozuricu....

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 554
4.3.2011 20:16:24   
zoća
Verus to je zbog šećera u grožđu i vrenja mislim da nije zbog kožice
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Do sada je jela grozdje 3-4 puta, bez problema, ali juce joj nije "leglo".  Sirota, tako se sinoc ispovracala, i uopste nije mogla da svari ljusku od grozdja...Bas me je bolela dusa kad je tako povracala, setila sam se odmah beba sa refluxom i mama kako se nasekiraju...Uf...sve u svemu, ako joj uskoro dam grozdje, gulim kozuricu....

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 555
4.3.2011 21:06:43   
Verus
majku mu zoco...bas sam se nasekirala, bilo mi zao: a kako nije bilo problema prvih par puta?  Jer moguce zbog drugih stvari koje je jela kad i grozdje-tj.zbog kombinacije namirnica?

Eto, jedino je to bilo u povracki...kozice

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 556
4.3.2011 22:24:57   
zoća
može da se desi i kombinacija namirnica ,a verovatno je sada malo više pojela nego pre toga

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 557
4.3.2011 22:54:10   
New Mom
IZVORNA PORUKA: New Mom
Inače, baš smo danas imali predavanje iz pedijatrije oko ishrane odojčadi, neke stvari su me malo iznenadile (ali sad nemam snage da pišem, dopisaću sutra).

Da dodam:
Stavove su preuzeli od SZO i neke komisije na nivou EU (nemam pojma kako se zove).
Propagiranje dojenja prvih 6 meseci.
Uvođenje: voće-povrće-meso-žitarice.
Smatra se da obrađene namirnice ne mogu da budu alergeni one jačine kao sveže.
Gluten po navršenih 6.meseci (ovo je na nivou države, SZO kaže tokom 6.meseca).
Sa liste zabranjenih namirnica pre prve godine, ostaje belance i bobičavo voće. Citrusi smeju, čak se preporučuju kao dodatak jelu (limunov sok).
Kravlje mleko posle navršenih 5 meseci ako se uvodi u ishranu ne treba da bude dvotrećinsko (ili neka druga kombinacija slabljenja mleka) jer se gubi suviše kalorija koje su potrebne za razvoj. Za piće se uvodi od godinu dana, ali od 8 meseci se koristi u ishrani za spremanje hrane.

Ima još, al' mi stoji mozak sada...

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 558
4.3.2011 23:02:43   
zoća
tako smo i mi učili iz ishrane odojčeta jedina promena je u mleku i što su se prvo uvodile cerealije.Samo što je to bilo pre 22 godine

Inače, baš smo danas imali predavanje iz pedijatrije oko ishrane odojčadi, neke stvari su me malo iznenadile (ali sad nemam snage da pišem, dopisaću sutra).

Da dodam:
Stavove su preuzeli od SZO i neke komisije na nivou EU (nemam pojma kako se zove).
Propagiranje dojenja prvih 6 meseci.
Smatra se da obrađene namirnice ne mogu da budu alergeni one jačine kao sveže.
Gluten po navršenih 6.meseci (ovo je na nivou države, SZO kaže tokom 6.meseca).
Sa liste zabranjenih namirnica pre prve godine, ostaje belance i bobičavo voće. Citrusi smeju, čak se preporučuju kao dodatak jelu (limunov sok).
Kravlje mleko posle navršenih 5 meseci ako se uvodi u ishranu ne treba da bude dvotrećinsko (ili neka druga kombinacija slabljenja mleka) jer se gubi suviše kalorija koje su potrebne za razvoj. Za piće se uvodi od godinu dana, ali od 8 meseci se koristi u ishrani za spremanje hrane.

Ima još, al' mi stoji mozak sada...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 559
4.3.2011 23:49:43   
minavb

Ne slazem se sa ovim redosledom. SZO 100 puta godisnje menja stavove kad je ishrana odojceta u pitanju, da sam resila da ih ne shvatam ozbiljno.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 560
4.3.2011 23:54:48   
zoća
Kako Mina kaže pratite svoje dete a ja potpisujem
IZVORNA PORUKA: minavb

Ne slazem se sa ovim redosledom. SZO 100 puta godisnje menja stavove kad je ishrana odojceta u pitanju, da sam resila da ih ne shvatam ozbiljno.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 561
4.3.2011 23:57:47   
minavb
IZVORNA PORUKA: zoća

Kako Mina kaže pratite svoje dete a ja potpisujem
IZVORNA PORUKA: minavb

Tako je govorila Minauser posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 562
5.3.2011 16:21:52   
goda
Sto se tiče bobičastog voća,mi već izvesni period pijemo kompot od brusnice jer je imala E-Coli i to je dodatno pomoglo da je istera brzo. Taman sam prestala da joj dajem svaki dan (pre 7 dana) jutros osetim da je miris urina malo pojačan, Sutra radimo nalaze pa cu videti sta se desilo.
Mi smo još probali maline ali joj ne dajem aktivno jer su jako kisele akada zašećerim jede. U suštini nema nikakve reakcije osim što se meni ne daje sa šećerom,jer to joj je nepotrebno apsolutno.

Pre 7 dana sam joj počela davati narandžu i mandariju da grize (ne može odgrizti nema ni jednog zuba) i mogu da kažem da je oduševljena. Jedino nije neki ljubitelj krompira i piletine. Ako ih zamaskiram da ne prepozna poješće drugačije nikako.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 563
7.3.2011 21:21:28   
madre
zene, dajte neke ideje za dorucakuser posted image mislim da je vec veliki da bi mu dorucak bio voceuser posted image nekada mu u voce stavim malkooo plazme, zitarice, jogurt ali to mi je sve pre nekako za uzinuuser posted image sta bi mogao da doruckuje izuzev palente?
i da, pre neki dan sam mu kupila makarone bez jaja, pa se pitam kako to spremate? da li ste davale cveklu? a visnje jos nisam davala osim u kupovnoj kasici, kupila sam zeledjene, pa sad ne znam kako da to smuckam da bude ukusno, a ne kiselouser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 564
7.3.2011 21:29:47   
mati
I ja sam bez ideja. Danas je doruckovao pavlaku, juce kis.mleko, obicno jogurt  i sve to dajem sa hlebom i po cetvrtinu zumanceta, kako kad. A Matija obozava vocni jogurt sa visnjom. Pisale su negde kako da napravis sa obicnim, pa probaj da dodas visnjice...A da i davala sam mu onaj kolac sto sam za nas pravila sa jogurtom i keksom i izblendiranim visnjama, one frikomove smrznute.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 565
7.3.2011 21:34:17   
pepeljuga
jao, ja stalno brkam vas dve - mati i madre user posted image

i ja muku mucim sa doruckom, jos uvek jede voce sa plazmom. nece cak ni palentu, pravi facu kao da ce povratiti, iako je jos i izmiksam sa jogurtom, bude kao puding, bas lepo, ali nece user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 566
7.3.2011 21:37:11   
madre
a da li da kuvam visnjice pa sastavim sa jabukom i izmiksam, a u to dodam malo zitarica, plazmeuser posted image

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 567
7.3.2011 21:38:09   
mati
user posted image  Ni Mata nece palentu, samo na to pravi face, pljuje i kao da ce da povraca... I nesto ne obozava slatke kasice, vise mu se svidjaju one bljuckaste. Ali je napokon naucio da lepo pije sok iz solje sa kljunom. Vodu vec odavno, ali sok sad sam trazi.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

Direktna veza do poruke: 568
7.3.2011 21:39:54   
madre
IZVORNA PORUKA: pepeljuga

jao, ja stalno brkam vas dve - mati i madre user posted image

i ja muku mucim sa doruckom, jos uvek jede voce sa plazmom. nece cak ni palentu, pravi facu kao da ce povratiti, iako je jos i izmiksam sa jogurtom, bude kao puding, bas lepo, ali nece user posted image

svi nas mesajuuser posted image

Direktna veza do poruke: 569
7.3.2011 21:48:12   
New Mom
IZVORNA PORUKA: madre

zene, dajte neke ideje za dorucakuser posted image mislim da je vec veliki da bi mu dorucak bio voceuser posted image nekada mu u voce stavim malkooo plazme, zitarice, jogurt ali to mi je sve pre nekako za uzinuuser posted image sta bi mogao da doruckuje izuzev palente?
i da, pre neki dan sam mu kupila makarone bez jaja, pa se pitam kako to spremate? da li ste davale cveklu? a visnje jos nisam davala osim u kupovnoj kasici, kupila sam zeledjene, pa sad ne znam kako da to smuckam da bude ukusno, a ne kiselouser posted image

Višnje sam pre neki dan zapekla (stavila malo šećera gore po njima i u rernu) i to posle pomešala sa slatkom pavlakom, obožavala je to.
Makarone joj dajem sa nekim prelivom. Npr., propržim na maslacu malo praziluka i dodam sitno naseckane šampinjone i posle malko pavlake. Najbolje da prvo kreneš sa onim malecnim oblicima, tipa flekica. Ako ne, ja je baš raskuvam i tako dam (voli da to sama drži i jede).
Za makarone možeš i jednostavno da staviš pavlaku samo ili sok od paradajza kao preliv ako te mrzi nešto dodatno da spremaš. I narendaš sir gore.
Mi doručkujemo nekad pahuljice sa nekim voćem ili jogurtom, nekad palentu, nekad poparu, nekad joj stavim sirni namaz na komadiće hleba i to dajem (obožava to).
Cveklu još nismo probali, mada može od 9+ kuvana, ovih dana ću.

< Poruku je uredio New Mom -- 7.3.2011 21:49:30 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 570
7.3.2011 21:51:07   
New Mom
Paradajz ipak nekako prihvata u jelu. Pravila sam joj dinstanu džigericu na luku sa šargarepom i u soku od paradajza, to joj se baš svidelo (a i meni iako ne volim džigericu).

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 571
7.3.2011 21:53:58   
mati
New Mom , kad si uvela pecurke i sos od paradajza. Ja to jos uvek nisam, nisam ni znala da sme. Jer sos onaj domaci iz flase, ili kupovni?

< Poruku je uredio mati -- 7.3.2011 21:54:35 >

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 572
7.3.2011 21:57:09   
New Mom
Od pečurki šampinjone, nisam ništa drugo. Uvela sam joj sa 7 i po meseci. A paradajz pre par dana (sa 8 i po). Kupila sam neki u flaši (kad već nije sezona) iako imam i domaći pravljeni, ali nekako mi se ovo činilo bolje.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 573
7.3.2011 22:03:03   
mati
Opet imam pitanje.user posted image  Kakvu dzigericu si davala, mm ne  zeli da Mati damo iz mesare jer ko zna kakva je i koliko je su je puta mrzli, a ima nekih koji ce svasta da ti napricaju samo da ti uvale. Ne znamo nikoga ko cuva kokice pa da nam da svezu, tako da ni to jos nisam davala.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 574
7.3.2011 22:04:15   
madre
NM, superiska idejeuser posted image vec sutra cu nesto od ovoga probati, ali mi jos ne klopamo pecurke, paradajz i dzigu ali cemo polako poceti sve to da uvodimouser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here