|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
25.2.2011 20:25:25   
indy_25
Anck sve hocu da te pitam kako trudnoca user posted image  a nikako da se sjetim kad te vidim pa evo ovdje. Blago se tebi zeno user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 526
25.2.2011 20:26:15   
indy_25
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Neko je spominjao kuvani paradajz, mi imamo bas lepog domaceg, u sta ga staVljate, moze neki predlog?

U tjesteninu najcesce.

Direktna veza do poruke: 527
25.2.2011 20:32:46   
Iwana87
Ja znam da limun necu davati detetu pre god dana sto posto zbog kiseline,moje dete muci kiselina,tako da to necu sigurno,u Srbiji sam za slavu dobila sokic naradza + breskva pisalo od 6 meseci,bas na slavi je napunio 6 ali mu nisam dala,bilo mi je rano.Napisu oni na kasici od ribe 6 ili 8 ali takodje nisam dala,jer sam smatrala da je rano.Sve mi ovde brinemo za nasu decu zato i pitamo.Ne zanima me sta pise u knjizi,po knjizi on nebi trebao da ima grceve tri dana po rodjenju ali je imao,tako da...Ja cu sutra probati par kapi naradze sa vodom.Mislim da su bitne mnoge stavke kod alergena,porodicna istorija,reakcija bebe na dosadasnju hranu,pa otud cela prica da svaka majka najbolje zna za svoje deteuser posted image Bespotrebno je raspravljati se oko nekih stvari.Ne slazem se sa hranjenjem beba pusuljom sa 4 meseca,ali sokic od jabuke,ili jabuka(nesto u tom smislu) i pasulj nije isto.

Direktna veza do poruke: 528
25.2.2011 20:33:43   
Anck Su Nmaun
Evo nije lose...samo sto mi jos nedelje nisu tacno utvrdjene user posted image ma  doktori ...
A sto blao se tebi....sta te sve ceka  jeli user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 529
25.2.2011 20:39:20   
indy_25
Ma nisam mislila na to nego blago tebi imaces dvije bebe a mala razlika i ja bi voljela i to jos davno al moj muz nece jos tek kasnije kaze dace biti stresno za njega zamisli ko da je on s djecom po cijeli dan user posted image

Direktna veza do poruke: 530
25.2.2011 20:44:16   
gagana83
Cudno mi je kad neko kao razlog za rano uvodjenje pojedinih "zabranjenih" namirnica navede to sto nema puno namirnica koje bi mogao da ponudi detetu.Nisu tu samo krompir i sargarepa,ima tu jos puno namirnica: celer,persun,pastrnak,brokoli,karfiol,tikvice, tikve,spanac,blitva,zelje,slatki krompir,keleraba...ma svasta nesto,nije bas da nema izbora.Mozete praviti raznorazne kombinacije.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

Direktna veza do poruke: 531
25.2.2011 20:46:59   
indy_25
Pogresno ste me razumjele nisam joj dala cijelu kasu od pasulja da pojede nego ispitivala alergije od 4 mjeseca sta je smijelo da se da u tom periodu pa sam joj po nekoliko dan po par kasicica davala  . Mada je kasa od 4 mjeseca i moze i cijela da se pojedea tek je od 6 mjeseci pocela normalno da jede kase jer je vec isprobano na alergije. Kod mene niko kako i u mojoj  tako i u muzevoj porodici nije alergican tako da nemam brige. Od godine a to je za skoro mjesec dana vec treba da jede ko i mi. 

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 532
25.2.2011 20:49:56   
indy_25
IZVORNA PORUKA: gagana83

Cudno mi je kad neko kao razlog za rano uvodjenje pojedinih "zabranjenih" namirnica navede to sto nema puno namirnica koje bi mogao da ponudi detetu.Nisu tu samo krompir i sargarepa,ima tu jos puno namirnica: celer,persun,pastrnak,brokoli,karfiol,tikvice, tikve,spanac,blitva,zelje,slatki krompir,keleraba...ma svasta nesto,nije bas da nema izbora.Mozete praviti raznorazne kombinacije.

Pa neko ne daje ni to sto si navela nego tek od 8 mjeseci a to ide od 6. Ma ja radim po Holandskom kriterijumima a vi radite kako hocete user posted image  Moje dijete super raste ima normalnu tezinu krv joj je odlicna ne muci je stomak itd. A bebe koje muci stomak imaju alergiju ili neke druge stvari ne moraju da jedu dok ne budu smjele .

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 533
25.2.2011 20:53:30   
gagana83
Kod pasulja nije problem moguca alergija vec to sto moze biti tezak za stomak bebe.Ali to ipak zavisi od deteta,mojoj Uni je i grasak bio tezak i povracala je od njega iako sam ga uvela sa nekih 9-10 meseci.Tako da smo grasak odlozili za par meseci a o pasulju nisam do skoro htela ni da razmisljam. A neke bebe mnogo ranioje probaju mahunarke i nemaju problema.
Pretpostavljam da je taj pasulj u decijim kasicama puno laksi za bebin stomak.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 534
25.2.2011 20:56:24   
indy_25
pa mi smo probali i grasak i mahune od 6 mjeseci doduse u kasicama kupovnim a u ovim od osam mjeseci se bas vide komadi nije usitnjeno i nikad je nije bolio stomak od hrane ama bas nikad.

Gagana to je neki smedji pasulj i daje se u kombinaciji sa jabukom i sladak je  a nisam joj ja kuhala pa da jede nego tako u kasicama.

< Poruku je uredio indy_25 -- 25.2.2011 20:58:15 >

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 535
25.2.2011 20:59:28   
gagana83
Kazem,sve to zavisi od deteta.
Moja Una tek od skoro jede sve namirnice bez problema.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 536
25.2.2011 21:03:57   
Anck Su Nmaun
Da se ne ponavljam i mi grasak od 7 cini mi se jedemo i nikad problema nije bilo, sve zavisi od dece zato ne treba generalizovati.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 537
25.2.2011 21:06:27   
gagana83
Anck,ja upravo to i pricam.
U onom postu sam spomenula "zaranjene" namirnice ali se to nije odnosilo na mahunarke jer one nisu jaki alergeni,mislila sam pre svega na citruse,bobicasto voce,smoki sa kikirikijem...

Direktna veza do poruke: 538
25.2.2011 22:24:51   
Iwana87
mahunarke zavisi koje dete kako podnose.A citrusi,pa nekad se preporucivalo po par kapi limunovog soka u vodi,sad ne,ja kazem to nisam davala zbog kiseline i necu skoro.Ne znam ko rece da mu je tesko posle citrusnog voca,mene bas osvezava i prija mom organizmu,ali ne znaci da ce i mom detetu prijati.Ja sam skora pocela grasak da dajem po par zrna graska,i za sad mu ne smeta,boraniju nisam,mozda od 10 a pasulj necu sigurno pre god dana.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 539
25.2.2011 23:08:49   
upgrade011
Ma ko je jednom preziveo grceve koji su trajali par meseci dobro ce paziti sta daje detetu. Ja sam taj slucaj i stalno se mislim da li je pravo vreme za nesto. Danas smo jeli boraniju sa teletinom prvi put (devet meseci) i pojeo je oko 250 ml sa celim kiselim mlekom. Mislila sam gotovo je - sace da bude plakanje popodne, kad ono nista :)

Neko je pomenuo plavi patlidzan - ja ga volim pohovanog i mislila sam da le kuvani bljaks....ali ne. Bareni patlidzan sa mladim sirom je odlican!!! Prvo sam izmiksala patlidzan sa polovinom sira a drugu polovinu samo izmrvila i doslo mi je da ja sve pojedem. Posto je sve to retko moze da se doda i hleb/dvopek/nesto sl.

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 540
28.2.2011 23:13:15   
New Mom
Danas počeli sa paradajzom - definitivno joj se ne sviđa za početak.

Inače, baš smo danas imali predavanje iz pedijatrije oko ishrane odojčadi, neke stvari su me malo iznenadile (ali sad nemam snage da pišem, dopisaću sutra).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu upgrade011)
Direktna veza do poruke: 541
28.2.2011 23:30:08   
Snelle
IZVORNA PORUKA: New Mom

Inače, baš smo danas imali predavanje iz pedijatrije oko ishrane odojčadi, neke stvari su me malo iznenadile (ali sad nemam snage da pišem, dopisaću sutra).

E sad si me baš zaintrigirala user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 542
1.3.2011 3:03:53   
Verus
Citala sam juce vise o "promenama" koje su pedijatri uveli u ishranu.  Naime, jagode, sveze su jaki alergen, ali kada su obradjene (kao u bebi hrani-kupovnoj), protein u njima koji izaziva alergije ne opstane.  E, znaci zato ima pola stvari u bebi hrani koje je ok dati, a sveze nije.  Sada nemam vremena, ali okacicu sutra taj web sajt.  Na engleskom je ali mislim da se moze lepo snaci.  

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 543
1.3.2011 21:55:58   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: New Mom

T je prvi put probala u nekoj mesavini  u kupovnoj kasici, nisam ni znala, a  kasnije sam joj pravila paradajz corbu, probaj da ga ubacis u razne kombinacije, lakse ce prihvatiti.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 544
3.3.2011 15:52:24   
IVA 11
Danas cemo prvi put da probamo ribu-oslic. Sa tikvicama, krompirom i brokolijem. 

Direktna veza do poruke: 545
3.3.2011 17:01:16   
IVA 11
Nikakvih reakcija na ribu nema, sem da je punu ciniju slatko pojeo i sad spava. user posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 546
3.3.2011 19:24:15   
Anck Su Nmaun
Super...samo nek krkaju user posted image user posted image user posted image

Taca je danas ruckala nas rucak, testo sa krompirom, prvi put je probala nesto sa distanim lukom i paprikom... al bas joj se svidelo

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 547
3.3.2011 19:35:41   
pepeljuga
au, pa ja tek sad konstatovala da mi od juce spadamo u ovu grupu user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

Direktna veza do poruke: 548
3.3.2011 19:41:14   
Nensi*
Mi ovde dolazimo za 4 dana user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 549
3.3.2011 19:43:57   
Anck Su Nmaun
Ni slucajno pre  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here