|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
14.3.2011 13:38:00   
*Alexx*
Ja se nikako ne slažem sa vama. Što im onda niste dale šampinjone i med kad su imali 6 meseci? Nije to baš isto. Dva meseca u razvoju bebe su itekako dug period za sazrevanje.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 626
14.3.2011 13:41:31   
Modessty
Ja sam medolino dala detetu kad je napunio godinu. Ali je recimo plazmu već jeo uveliko i to nekoliko meseci unazad, a ona ima meda u sebi.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 627
14.3.2011 13:45:36   
Trcosava
Mod već ej pisano o plazmi i medu u istoj.
Samo nekapiram ovo sa šampinjonima - zašto tolika žurba?!user posted image user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 628
14.3.2011 13:47:41   
Modessty
ja šampinjone tj bilo koju vrstu pečuraka ne jedem i ne spremam. Što se mene tiče, probaće ih tek sa 10 godina user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 629
14.3.2011 13:56:18   
lesica
Medolino,kao i plazma u sebi sadrze izvesnu kolicinu meda koji je termicki i tehnoloski obradjen i uglavnom ima izmenjena svojstva i samim tim uglavnom potencijalni alergeni su unisteni pa ce retko izazvati alergiju. Medjutim,svez med pored toga sto moze da bude alergen,moze u sebi da sadzi spore Clostridium botulinum sto je vrlo ozbiljna stvar jer odraslima ne moze nista biti a bebe nemaju jos uvek toliko zreo probavni sistem da bi se sa ovim izborile,zbog toga sam ja jako protiv davanja meda cak i pre druge-trece godine. Sto se tice pecuraka,ja jesam jednom,dvaput dala ali greskom,ulavnom bile su u corbi i na taj nacin jos i mogu da budu prihvatljive ali ne bi trebalo jos da se daju bebama kao deo redovne ishrane zbog velikog sadrzaja bakra.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 630
14.3.2011 13:59:34   
Snelle
IZVORNA PORUKA: New Mom

Je l' se soja rangira kao mogući alergen (neupućena sam)? Znam da uvek ide kao upozorenje na pakovanjima.

Da! Zato što sadrži proteine slične proteinima kravljeg mleka (zvuči neverovatno, ne?). Ne bih to ni znala da moje dete nije alergično na proteine kravljeg mleka, pa kad sam pitala gastro-enterologa da li smem da pijem sojino mleko umesto kravljeg rekao je NE!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 631
14.3.2011 20:32:19   
madre
a koji sok od paradajza koristite? ja nemam domaci, a znam da i mnoge od vas kupuju, pa me zanima kojiuser posted image pravila bih mu makaraone pa sam kupila nectar 100%, da li je taj ok???

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 632
14.3.2011 20:49:23   
Snelle
madre, ja kupujem tomatello, on je bez aditiva i konzervansa.
A to je u stvari nektarov proizvod, tj. taj što si i ti kupila user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 14.3.2011 20:50:07 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 633
15.3.2011 2:11:08   
Verus
Ne znam jesam li ovo pisala:

Vecera: mladi sir, zumance i malo brasna-prziti pogacice na maaalo ulja, moze i na maslinovom.  Super je ostaviti ostatak u frizider i podgrejati za dorucak.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 634
15.3.2011 15:32:00   
Anck Su Nmaun
Moja T nece da doruckuje kad ustane, popije punu flasicu mleka oko 300 ml al  nesto konkretno ne,  onda joj posle sat i po dam malo hleba i pavlake ili tako nesto i pojede mozda pola sredine od hleba.  Valjda njoj to tako odgovara, nemam pojma

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 635
15.3.2011 18:03:57   
Verus
Verovatno Anck, Helena recimo, nece mleko ujutru, jedino ako je jako rano (5,6) pa popije i nastavi da spava, ali ako je skroz budna, nece mleko, hoce konkretan dorucak...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 636
15.3.2011 22:11:57   
Anck Su Nmaun
Ih mi se budimo od 8 do 9  pa onda  mi to ujutru sve nabacano..mleko, pa za sat nesto rucka, pa za sat-dva neko voce...dalje ide ok, al kad nece .

Jesi daval pasulj?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 637
16.3.2011 3:22:33   
Verus
Nisam jos...kupila sam da ga kuvam sutra, pa cu joj prvo dati tu tecnost sa malo hleba, i izgnjecicu koje zrno ali bez ljuske-a ti? 

Nisam jos davala cveklu, kupus....i verovatno nisam jos ponesto od povrca sto redje jedemo, ne pada mi sad na pamet tacno sta sve.  Inace jede sve sto kuvam.  Odvojim njoj dok ne zacinim (mada stavim malo soli da da ukus) i to je to.

Veceras je recimo, jela gibanicu sa nama. 

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 638
16.3.2011 22:41:46   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Verus RR
Vecera: mladi sir, zumance i malo brasna-prziti pogacice na maaalo ulja, moze i na maslinovom.  Super je ostaviti ostatak u frizider i podgrejati za dorucak.

Da pohvalim u KL ime recept - probali danas, oduševljena je!user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 639
16.3.2011 23:05:01   
pepeljuga
mmm, ovo zvuci super, moramo probati user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 640
16.3.2011 23:19:41   
Nensi*
Koji sirni namaz mogu da mu dam?

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 641
17.3.2011 9:08:36   
Anoniman
Nensi, ja sam gledala samo da nemaju konzervansa, davala sam mu onaj plavi sirko u početku, i dukatela čini mi se nema konzervansa, nju sam isto davala.

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 642
17.3.2011 9:27:48   
*Alexx*
Ja dajem ABC sir. I nemam pojma da li ima konzervansa, piše da je prirodan na ambalaži, pa kontam da je bolji od, recimo, Kajmakina i šta ti ja znam čega. user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 643
17.3.2011 9:32:30   
Olga75
ja sam davala Kremsi 

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 644
17.3.2011 9:35:59   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Nensi, ja sam gledala samo da nemaju konzervansa, davala sam mu onaj plavi sirko u početku, i dukatela čini mi se nema konzervansa, nju sam isto davala.

Bas sam taj Sirko uzela...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 645
17.3.2011 11:29:29   
Verus
user posted image
IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Da pohvalim u KL ime recept - probali danas, oduševljena je!user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 646
17.3.2011 12:18:31   
Snelle
Koji jogurt ste davali deci? Planiram Lani ovih dana da dam malo jogurta da vidim da li će biti reakcije s obzirom da je alergična na kazein. Joj, što mi je frka user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 647
17.3.2011 12:19:21   
Nensi*
Ja Vuku dajem ovaj sto mi pijemo,Kravicu sa 3,2% mm

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 648
17.3.2011 12:21:12   
Snelle
Nensi, ne razređuješ ga?

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 649
17.3.2011 12:21:56   
Olga75
Snelle , ja sam prvo dala AB suboticki sa 1,6 % mm a sad dajem jogurt 5 + sa 3,2 % mm i sa Ca i nekim vitaminima
lokalpatriota pa to ti je user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here