|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
17.3.2011 12:23:32   
Nensi*
Ne razredjujem ga,niti sam prvi put kad sam mu dala...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 651
17.3.2011 12:26:38   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Olga RR

Snelle , ja sam prvo dala AB suboticki sa 1,6 % mm a sad dajem jogurt 5 + sa 3,2 % mm i sa Ca i nekim vitaminima
lokalpatriota pa to ti je user posted image

A treba li na nešto posebno da obratim pažnju pri kupovini jogurta? Znam, glupo je pitanje, ali kad me strah user posted image user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 652
17.3.2011 12:30:40   
Olga75
nije glupo pitanje , mogu da ti kazem na sta sam ja obracala paznju
moj pokojni tata je radio u mlekari SU pa znam kako izgleda pogon i da su svi prosli sanitarni i da ciste masine i blablabla ali sigurno je tako i u ostalim mlekarama
dala sam AB jogurt sa manje mm zbog eventualnog proliva
taj jogurt je gust , nije jako kiseo , cak mozda i malo sladi
a ovaj 5+ je masniji , mislim ima 3,2% mm i pravi je jogurt ali nije jako kiseo i onako lepo je gust

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 653
17.3.2011 12:35:53   
Snelle
Hvala Olga user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 654
17.3.2011 13:16:40   
Anck Su Nmaun
Tara je vec probala hranu spremanu sa crnim lukom, a kad  sme beli da se ubaci.
Cisto pitam jer bi joj nekad dala nesto nase gde ima malo belog luka, pa neznam kako on reaguje na malu decu?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 655
17.3.2011 15:17:23   
Verus
Ja sam joj dala jedanput u lazanji malo i belog luka na kome je dinstano meso.  Nisam nista primetila.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 656
17.3.2011 15:19:04   
liliana
Ja bebiju još uvek nisam davala ništa sa lukom, izuzev jednom gotovu kašicu u kojoj je bilo 0.5% luka.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 657
17.3.2011 15:22:18   
Verus
Snelle, jednu bebi kasicicu daj=pa sutra dan 2 i tako 3 dana.  Pa sacekaj nedelju dana i onda opet.  Bice ok, sigurna sam!
IZVORNA PORUKA: Snelle

Koji jogurt ste davali deci? Planiram Lani ovih dana da dam malo jogurta da vidim da li će biti reakcije s obzirom da je alergična na kazein. Joj, što mi je frka user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 658
17.3.2011 16:12:27   
mati
IZVORNA PORUKA: liliana

Ja bebiju još uvek nisam davala ništa sa lukom, izuzev jednom gotovu kašicu u kojoj je bilo 0.5% luka.

A ja one kasice sto su od 6.mes, mlado povrce i tako te slane, koje Mata obozava, u svima je bilo luka.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 659
17.3.2011 16:14:17   
liliana
Da, u njima ima luka, ali moja bebi  bojkotuje gotove kašice, pa je gotovu slanu jela samo jednom za 15 meseci, a gotove vočne hoče, ali ne sve. E, čudnog li deteta

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 660
17.3.2011 16:21:39   
mati
A mi malo slabije slatke. user posted image  Do sad nikad nije mogo da pojede celu kasicu, uvek bacam. E zadnjih par dana smaze , ostane malo na dno, ali bolje nego sto je bilo.
A za jogurt, i nama je suboticki najbolji, i mora dosta da se pazi, jer stvarno ima nekih u koje stavljaju dosta brasna. Mi kad ne nadjemo suboticki, onda kravicu... Ali sada nam je doktorka rekla samo sa probiotikom , pa mu uzimamo balans i viva.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 661
17.3.2011 17:21:52   
aster
IZVORNA PORUKA: Snelle

Koji jogurt ste davali deci? Planiram Lani ovih dana da dam malo jogurta da vidim da li će biti reakcije s obzirom da je alergična na kazein. Joj, što mi je frka user posted image

A zašto ne pokušaš prvo da joj oko usana namažeš jogurt. Ako joj smeta, moguće je da će se pojaviti crveni pečati. Mi tako radimo. Već 2 puta smo mazali i oba puta su iskočili pečati. Planiramo iskoro da ponovimo. Ja nisam optimista....user posted image
Moje dete neće da jede ispasiranu i sitno seckanu hranu. Samo strogo kašasto. Ne znam šta da radim... Jel neko imao sličan problem?

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 662
17.3.2011 17:26:29   
Snelle
Ali aster kod vas se alergija manifestuje pecatima, a nama krvlju u stolici user posted image Znaci, mora da unese kazein u organizam, ne moze drugacije user posted image
Zaboravila sam - kad se vama manifestovala alergija, sa koliko meseci i kada si mu prvi put namazala jogurt?

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 663
18.3.2011 7:42:53   
aster
Znam Snelle da se našoj deci drugačije manifestuje alergija, ali sam mislila da bi možda ipak mogla prvo da namažeš jogurt, možda postoji šansa da se eventualno i tako vidi da li postoji reakcija. Nekako mi je to manje stresna metoda.
Mi  smo sa 5,5 meseci imali prvu reakciju, tj. čim smo probali kupovnu kašicu koja je u sebi sadržala ad mleko. Testiranje na jogurt smo prvi put uradili sa 8 meseci, pa onda sa 10 i sad planiramo opet.  Kad ste vi videli da ste slergični na kazein? Kad ste uveli čvrstu hranu?

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 664
18.3.2011 11:58:49   
Anck Su Nmaun
Mi smo jutros doruckovali pavlaku  sa hlebom i peceno jaje  user posted image
Jako sam sretna jer sve lakse zvacka kad joj dam krupnije komadice hleba user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 18.3.2011 11:59:08 >

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 665
18.3.2011 14:57:47   
Snelle
Aster, nama se alergija manifestovala sa 4,5 meseci, a čvrstu hranu smo uveli sa 5,5 meseci. I njoj se alergija na kazein javila preko mog mleka, a ne preko kašice, zato me je još više strah user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 666
18.3.2011 15:35:14   
Verus
Snelle, nasim cerkama se manifestovalo na isti nacin, sa tim da  ste je vi "uhvatili" kasnije od nas.  Neka 2 meseca kasnije.  Posto sam ja dala jogurt sa 6 meseci, po savetu pedijatra (tj. testirali), mislim da ti mozes slobodno da pokusas kao sto sam ti pisala gore. 

Strah bi me bio da je imala otoke ili prve znake anafilakticke reakcije-ovako, zaista mislim da je i kod nje slucaj kao kod nas, tj. ne tolerancija, a ne prava alergija.

Bice ok, svakako da jes samo jednu malu bebi kasiku!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 667
18.3.2011 18:15:20   
Snelle
Hvala ti Verus na podrsci! U nedelju puni 10 meseci i svakog dana govorim da ću joj tu kašičicu jogurta dati sutra. I evo tako danima, dok jednom ne prelomim! Javljam kako je prošlo user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 668
18.3.2011 18:18:01   
Sanjica26 RR
Snelle sutra je 19. a ne u nedelju.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 669
18.3.2011 18:36:35   
Verus
bice ok sneki videcesuser posted image  al ce onda da uziva u siru i pavlaci i jogurtu! njaaam

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 670
18.3.2011 20:39:47   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Snelle sutra je 19. a ne u nedelju.user posted image

E blago meni user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 671
18.3.2011 20:47:37   
Sanjica26 RR
http://www.usa.philips.com/consumerfiles/pageitems/locales/en_US/CONSUMER/grouppage/MotherAndChildCare/pdf/first_steps_to_solid_food.pdfor=#990000]klik[/color]

Mozda nekom bude od koristi ako neko zna engleski,

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 672
18.3.2011 22:08:22   
Snelle
Sanjice, ne valja link.
Evo ga pravi - KLIK

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 673
23.3.2011 13:43:59   
madre
zene, spremam cveklu, sa cim da je iskombinujem za rucak?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 674
23.3.2011 13:46:15   
Verus
Uf madre ne znamm....ja joj nisam jos dala cveklu ne znam kako, kao salaticu?

Za vikend cu joj dati ribu po prvi put.

Sinoc sam joj dala makarone sa sirom i bas joj se svidelo.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here