Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:23:32
|
|
|
|
Nensi*
|
Ne razredjujem ga,niti sam prvi put kad sam mu dala...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:26:38
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR Snelle , ja sam prvo dala AB suboticki sa 1,6 % mm a sad dajem jogurt 5 + sa 3,2 % mm i sa Ca i nekim vitaminima lokalpatriota pa to ti je A treba li na nešto posebno da obratim pažnju pri kupovini jogurta? Znam, glupo je pitanje, ali kad me strah
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:30:40
|
|
|
|
Olga75
|
nije glupo pitanje , mogu da ti kazem na sta sam ja obracala paznju moj pokojni tata je radio u mlekari SU pa znam kako izgleda pogon i da su svi prosli sanitarni i da ciste masine i blablabla ali sigurno je tako i u ostalim mlekarama dala sam AB jogurt sa manje mm zbog eventualnog proliva taj jogurt je gust , nije jako kiseo , cak mozda i malo sladi a ovaj 5+ je masniji , mislim ima 3,2% mm i pravi je jogurt ali nije jako kiseo i onako lepo je gust
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 12:35:53
|
|
|
|
Snelle
|
Hvala Olga
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 13:16:40
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Tara je vec probala hranu spremanu sa crnim lukom, a kad sme beli da se ubaci. Cisto pitam jer bi joj nekad dala nesto nase gde ima malo belog luka, pa neznam kako on reaguje na malu decu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 15:17:23
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam joj dala jedanput u lazanji malo i belog luka na kome je dinstano meso. Nisam nista primetila.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 15:19:04
|
|
|
|
liliana
|
Ja bebiju još uvek nisam davala ništa sa lukom, izuzev jednom gotovu kašicu u kojoj je bilo 0.5% luka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 15:22:18
|
|
|
|
Verus
|
Snelle, jednu bebi kasicicu daj=pa sutra dan 2 i tako 3 dana. Pa sacekaj nedelju dana i onda opet. Bice ok, sigurna sam!IZVORNA PORUKA: Snelle Koji jogurt ste davali deci? Planiram Lani ovih dana da dam malo jogurta da vidim da li će biti reakcije s obzirom da je alergična na kazein. Joj, što mi je frka
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 16:12:27
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: liliana Ja bebiju još uvek nisam davala ništa sa lukom, izuzev jednom gotovu kašicu u kojoj je bilo 0.5% luka. A ja one kasice sto su od 6.mes, mlado povrce i tako te slane, koje Mata obozava, u svima je bilo luka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 16:14:17
|
|
|
|
liliana
|
Da, u njima ima luka, ali moja bebi bojkotuje gotove kašice, pa je gotovu slanu jela samo jednom za 15 meseci, a gotove vočne hoče, ali ne sve. E, čudnog li deteta
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 16:21:39
|
|
|
|
mati
|
A mi malo slabije slatke. Do sad nikad nije mogo da pojede celu kasicu, uvek bacam. E zadnjih par dana smaze , ostane malo na dno, ali bolje nego sto je bilo. A za jogurt, i nama je suboticki najbolji, i mora dosta da se pazi, jer stvarno ima nekih u koje stavljaju dosta brasna. Mi kad ne nadjemo suboticki, onda kravicu... Ali sada nam je doktorka rekla samo sa probiotikom , pa mu uzimamo balans i viva.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 17:21:52
|
|
|
|
aster
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Koji jogurt ste davali deci? Planiram Lani ovih dana da dam malo jogurta da vidim da li će biti reakcije s obzirom da je alergična na kazein. Joj, što mi je frka A zašto ne pokušaš prvo da joj oko usana namažeš jogurt. Ako joj smeta, moguće je da će se pojaviti crveni pečati. Mi tako radimo. Već 2 puta smo mazali i oba puta su iskočili pečati. Planiramo iskoro da ponovimo. Ja nisam optimista.... Moje dete neće da jede ispasiranu i sitno seckanu hranu. Samo strogo kašasto. Ne znam šta da radim... Jel neko imao sličan problem?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.3.2011 17:26:29
|
|
|
|
Snelle
|
Ali aster kod vas se alergija manifestuje pecatima, a nama krvlju u stolici Znaci, mora da unese kazein u organizam, ne moze drugacije Zaboravila sam - kad se vama manifestovala alergija, sa koliko meseci i kada si mu prvi put namazala jogurt?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 7:42:53
|
|
|
|
aster
|
Znam Snelle da se našoj deci drugačije manifestuje alergija, ali sam mislila da bi možda ipak mogla prvo da namažeš jogurt, možda postoji šansa da se eventualno i tako vidi da li postoji reakcija. Nekako mi je to manje stresna metoda. Mi smo sa 5,5 meseci imali prvu reakciju, tj. čim smo probali kupovnu kašicu koja je u sebi sadržala ad mleko. Testiranje na jogurt smo prvi put uradili sa 8 meseci, pa onda sa 10 i sad planiramo opet. Kad ste vi videli da ste slergični na kazein? Kad ste uveli čvrstu hranu?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 11:58:49
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mi smo jutros doruckovali pavlaku sa hlebom i peceno jaje Jako sam sretna jer sve lakse zvacka kad joj dam krupnije komadice hleba
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 18.3.2011 11:59:08 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 14:57:47
|
|
|
|
Snelle
|
Aster, nama se alergija manifestovala sa 4,5 meseci, a čvrstu hranu smo uveli sa 5,5 meseci. I njoj se alergija na kazein javila preko mog mleka, a ne preko kašice, zato me je još više strah
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 15:35:14
|
|
|
|
Verus
|
Snelle, nasim cerkama se manifestovalo na isti nacin, sa tim da ste je vi "uhvatili" kasnije od nas. Neka 2 meseca kasnije. Posto sam ja dala jogurt sa 6 meseci, po savetu pedijatra (tj. testirali), mislim da ti mozes slobodno da pokusas kao sto sam ti pisala gore. Strah bi me bio da je imala otoke ili prve znake anafilakticke reakcije-ovako, zaista mislim da je i kod nje slucaj kao kod nas, tj. ne tolerancija, a ne prava alergija. Bice ok, svakako da jes samo jednu malu bebi kasiku!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 18:15:20
|
|
|
|
Snelle
|
Hvala ti Verus na podrsci! U nedelju puni 10 meseci i svakog dana govorim da ću joj tu kašičicu jogurta dati sutra. I evo tako danima, dok jednom ne prelomim! Javljam kako je prošlo
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 18:18:01
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Snelle sutra je 19. a ne u nedelju.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 18:36:35
|
|
|
|
Verus
|
bice ok sneki videces al ce onda da uziva u siru i pavlaci i jogurtu! njaaam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 20:39:47
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Snelle sutra je 19. a ne u nedelju. E blago meni
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.3.2011 22:08:22
|
|
|
|
Snelle
|
Sanjice, ne valja link. Evo ga pravi - KLIK
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 13:43:59
|
|
|
|
madre
|
zene, spremam cveklu, sa cim da je iskombinujem za rucak?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.3.2011 13:46:15
|
|
|
|
Verus
|
Uf madre ne znamm....ja joj nisam jos dala cveklu ne znam kako, kao salaticu? Za vikend cu joj dati ribu po prvi put. Sinoc sam joj dala makarone sa sirom i bas joj se svidelo.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?