Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:48:18
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Macaki e mi imamo podno grejenje u crkvi i nije hladno. ali tada svakako nece raditi, pa cemo iskoristiti priliku da odmah krstimo dete, nema razloga da cekamo. . Ma u avgustu je toplo tako da nemas brige.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:49:44
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Ne smeta mu krstic oko vrata,ne moze da se zadavi jer je koncic na kome visi dugacak do pupka More necu da reskiram. Neka ga ovako. Otac mu je svestenik rasce u poboznu porodicu pa sad ako mu se nesto desi desice mu se ko ostaloj deci. Ima vremena kad ce da nosi.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:49:51
|
|
|
|
Olga75
|
mnogo su mi glupe price da ce nesto crveno zastititi bebu od virusa i bakterija pa bila to i crvena brojanica
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:51:30
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: popadija Mara IZVORNA PORUKA: Nensi RR Ne smeta mu krstic oko vrata,ne moze da se zadavi jer je koncic na kome visi dugacak do pupka More necu da reskiram. Neka ga ovako. Otac mu je svestenik rasce u poboznu porodicu pa sad ako mu se nesto desi desice mu se ko ostaloj deci. Ima vremena kad ce da nosi. Ja mu ne stavljam u toku noci,samo danju...
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:51:39
|
|
|
|
Anoniman
|
pravoslavni hriscani ne bi trebalo nikada da skidaju krst sa sebe. krstoliki znak na grudima ih stiti od necistih sila. a dete ne moze da nosi veru u srcu, ono moze samo da se vaspitava u veri i da se roditelji oko njega trude, a kako ce na kraju ispasti. . neka nam je Bog u pomoci. ja jedva cekam da nase dete krstim i da odmah posle toga pocnem da ga nosim sa nama na sluzbe i redovno pricescujem. za nas je to jako vazno, ali postujem svaciji izbor. svako ce uraditi za svoje dete on sto misli da je najbolje.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:51:41
|
|
|
|
Anoniman
|
necu da mu stavljam brojanicu protiv uroka Nego eto posle krstenja, a krsticu ga tek sledece godine jer ne planiram zimi.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:52:40
|
|
|
|
lanajelena
|
Ja cu sve da Vas urocim ako ne odete da mi glasate za bratanca na fb ...postavila sam u temi glasanje na fb
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:53:20
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Ja cu sve da Vas urocim ako ne odete da mi glasate za bratanca na fb ...postavila sam u temi glasanje na fb Ja imam svetu vodu ne mozes mi nista
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:56:10
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: popadija Mara Trso zaboravljas da sam ja popadija i da imam brojanice za izvoz Necu ja njemu od pocetka da je stavljam tek malo kasnije kad cu moci da mu je skinem pre kupanja. Ovako i ne bi jer znam ja koliko sam osetljiva kad se namokri a ja je ne skinem. maro, pa baci jednu deciju brojanicu vamo. samo nemoj slucajno da bude crvena! meni to tek nije jasno, sta ce detetu brojanica? ona sluzi za molitvu, ne kao narukvica za ukras. a malo dete ne moze da se moli. . najgora moguca kombinacija mi je kad stave crvenu brojanicu! to je miks kao malo smo i vernisci, pa hocemo brojanicu, a malo smo i sujeverni, pa bolje neka bude crvena. za svaki slucaj.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:58:10
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Macaki potpuno si u pravu za brojanicu. Sad je postalo moderno da se nosi. A, to nije sustina brojanice,
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:58:16
|
|
|
|
Olga75
|
ako kihnem na tebe ima da dobijes kijavicu ne zato sto sam urokljiva nego sto je jednostavno tako mislim da se ne treba opterecivati tim stvarima , daj ljudi pa to su gluposti , misim , neko me je ureko , nisam krstena pa mi se desava blablabla
< Poruku je uredio Olga RR -- 11.3.2011 12:59:00 >
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:59:45
|
|
|
|
*Alexx*
|
Moj A. je dobio i nismo stavljali, em moram da skidam kad se kupa, em balavi, em mokro... batalila rabotu. Ali je čuvam, slatka mi je onako malena
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 13:01:04
|
|
|
|
Anoniman
|
cim dobijes bebca dobijas jednu od mene. Sujeverna nisam niti planiram da budem. Brajanica iz razloga jer ce tad biti uvedeno u pravoslavnu veru tj hriscanstvo. Jer neplaniram da mu kacim bilo sta drugo osim toga dok ne poraste. A kad poraste samo ce znati sta mu prija. Sto se tice krsta oko vrata ja ga stalno nosim ali ne planiram da ga okacim maloj bebi kao dokaz poboznosti. Jer se ni ja njime ne hvalim i ne exponiram. Kao sto si rekla vera se nosi u srcu i ne trbe se time razbacivati okolo jer samim tim pokazujemo koliko nismo vernici.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 13:04:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Krstenjem se covek vraca u svoje prvobitno postojanje tj povratku u Raj tj povratak u zajednicu sa Bogom. Krstenjem covek dobija svog andjela cuvara koji ga stiti od svih demonskih napada i pomaze mu u istrajnosi i uspehu. Tako da krstenje nema nikakve veze sa bakterijam i virusima.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 13:07:56
|
|
|
|
Olga75
|
naravno da nema jedno je biologija drugo je religija , religija je filozofija i drustvena nauka a biologija je prirodna nauka babske price su nesto trece , jedina koja mi pije vodu je da se ves unosi nocu , zasto , cista empirija , moze da se u ves uvuce kojekavih zbadija insekata i onda da izujedaju bebu ali naravno ves se pre oblacenja pegla sa obe strane
< Poruku je uredio Olga RR -- 11.3.2011 13:09:09 >
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 13:21:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: popadija Mara cim dobijes bebca dobijas jednu od mene. Sujeverna nisam niti planiram da budem. Brajanica iz razloga jer ce tad biti uvedeno u pravoslavnu veru tj hriscanstvo. Jer neplaniram da mu kacim bilo sta drugo osim toga dok ne poraste. A kad poraste samo ce znati sta mu prija. Sto se tice krsta oko vrata ja ga stalno nosim ali ne planiram da ga okacim maloj bebi kao dokaz poboznosti. Jer se ni ja njime ne hvalim i ne exponiram. Kao sto si rekla vera se nosi u srcu i ne trbe se time razbacivati okolo jer samim tim pokazujemo koliko nismo vernici. ma naravno, i ja nosim krstic normalno ispod garedobe, jer ja zelim da ga nosim i verujem da me stiti, a ne da bi to bilo ko video. a ne kao oni sto nose krstace od 10 santima preko bluze ili celu nisku brojanica u duginim bojama da se pokazu kako su eto vernici. a nazalost, ni za sta im ne sluze.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 13:23:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Da vidis jedan kako je hteo da se udavi na Vlasinu pre 5 god. Dzek nosio je krstacu od zalata ne krst nego krstaca. A sav znas vazan mafija tetovaze alkohol ludilo Pa kad ga je ona krstaca povukla na dno reke nisu mogli njih deset da ga izvade. Mislim smesno i zalosno istovremeno. Znas coveka cime se bavi ko je i sta je a stavio krstacu kao da je spremio za svoje raspece.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 13:38:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Boze pomozi. sta pametno da kazem na OVO
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 13:44:56
|
|
|
|
tijatija
|
Maro tebe da pitam mozda ti to znas ili su samo babske price, ja kad sam krstila decu nisu plakala, svi su mirekli da to nevalja posto krstenje im je kao novo radjanje ,ja reko stA sam trebala da ih stipam dok to nije proslo
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 13:52:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma nema bre plakanje nikakve veze sa krstenjem. Neko place neko ne place.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 13:53:12
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Macaki Boze pomozi. sta pametno da kazem na OVO Taj rad
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 22:22:01
|
|
|
|
majathegreat
|
Srela sam u šetnji poznanicu koja nije htela da mi pogleda u dete dok spava Kao ne valja se. A onda mi je sinulo da u poslednje vreme viđam puuunooo kolica prekrivenih beba preko glave. Odnosno stave neke pelene ili marame ili bilo šta i ne vidi se beba. Ja sam kontala da ne žele možda da im dete udiše isparenja od vozila. Jel zna neko nešto o ovome?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 22:30:48
|
|
|
|
marija32
|
IZVORNA PORUKA: majathegreat Srela sam u šetnji poznanicu koja nije htela da mi pogleda u dete dok spava Kao ne valja se. A onda mi je sinulo da u poslednje vreme viđam puuunooo kolica prekrivenih beba preko glave. Odnosno stave neke pelene ili marame ili bilo šta i ne vidi se beba. Ja sam kontala da ne žele možda da im dete udiše isparenja od vozila. Jel zna neko nešto o ovome? Pa i ja kapiram da je to zastita od sunca ili prasine, ali to kada je bebe bas mali, tek kada izadje iz porodilista.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 22:32:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ne verujem u te gluposti, a ne verujem ni u to da neki predmet moze da me zastiti. Verujem da ima ljudi koji su u stanju da ti urade neko zlo, ali bas u crveni koncic, ne. Mislim da mi nasu decu necemo ni krstiti, kad dovoljno porastu neka odluce sami sta im je bitno u zivotu i u sta veruju. A da cemo ih uciti da budu ljudi i hriscanskim (a i onim drugim) vrednostima, to svakako. Mislim da zasluzuju da to sami biraju Majo, mislim da se ta pelena stavlja zbog isparenja, mrvica, musica, lisca i bubica koja mogu da padnu na bebu dok lezi u kolicima. Meni je stvarno tesko da poverujem da postoji drugi sem tih prakticnih razloga. Setas ih po gradu, ispod drveca....
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 22:41:03
|
|
|
|
majathegreat
|
A što kao ne valja da se gleda u bebu dok spava? Ja ne verujem ni u šta gore pomenuto, ali tako volim da čujem obrazloženje, a ova poznanica nije znala da mi kaže. Znači totalno praznoverje. Mogu da shvatim kad neko veruje u nešto, ali bar da ima razlog neki. A ja svoje dete sigurno neću krstiti jer sam ateista, a ona posle nek veruje i u supermena ako hoće.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?