|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li verujete u babske priče?
11.3.2011 12:48:18   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

e mi imamo podno grejenje u crkvi i nije hladno. ali tada svakako nece raditi, pa cemo iskoristiti priliku da odmah krstimo dete, nema razloga da cekamo. . 

Ma u avgustu je toplo tako da nemas brige.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 676
11.3.2011 12:49:44   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Ne smeta mu krstic oko vrata,ne moze da se zadavi jer je koncic na kome visi dugacak do pupka user posted image

More necu da reskiram. Neka ga ovako. Otac mu je svestenik rasce u poboznu porodicu pa sad ako mu se nesto desi desice mu se ko ostaloj deci. Ima vremena kad ce da nosi. user posted image

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 677
11.3.2011 12:49:51   
Olga75
mnogo su mi glupe price da ce nesto crveno zastititi bebu od virusa i bakterija pa bila to i crvena brojanica

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 678
11.3.2011 12:51:30   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: popadija Mara

IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Ne smeta mu krstic oko vrata,ne moze da se zadavi jer je koncic na kome visi dugacak do pupka user posted image

More necu da reskiram. Neka ga ovako. Otac mu je svestenik rasce u poboznu porodicu pa sad ako mu se nesto desi desice mu se ko ostaloj deci. Ima vremena kad ce da nosi. user posted image

Ja mu ne stavljam u toku noci,samo danju...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 679
11.3.2011 12:51:39   
Anoniman
pravoslavni hriscani ne bi trebalo nikada da skidaju krst sa sebe. krstoliki znak na grudima ih stiti od necistih sila.
a dete ne moze da nosi veru u srcu, ono moze samo da se vaspitava u veri i da se roditelji oko njega trude, a kako ce na kraju ispasti. . neka nam je Bog u pomoci.
ja jedva cekam da nase dete krstim i da odmah posle toga pocnem da ga nosim sa nama na sluzbe i redovno pricescujem. za nas je to jako vazno, ali postujem svaciji izbor. svako ce uraditi za svoje dete on sto misli da je najbolje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 680
11.3.2011 12:51:41   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image necu da mu stavljam brojanicu protiv uroka user posted image user posted image Nego eto posle krstenja, a krsticu ga tek sledece godine jer ne planiram zimi. user posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 681
11.3.2011 12:52:40   
lanajelena
Ja cu sve da Vas urocim ako ne odete da mi glasate za bratanca na fb user posted image  ...postavila sam u temi glasanje na fb

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 682
11.3.2011 12:53:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Ja cu sve da Vas urocim ako ne odete da mi glasate za bratanca na fb user posted image  ...postavila sam u temi glasanje na fb

Ja imam svetu vodu ne mozes mi nista user posted image user posted image

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 683
11.3.2011 12:56:10   
Anoniman

Trso zaboravljas da sam ja popadija i da imam brojanice za izvoz user posted image user posted image Necu ja njemu od pocetka da je stavljam tek malo kasnije kad cu moci da mu je skinem pre kupanja. Ovako i ne bi jer znam ja koliko sam osetljiva kad se namokri a ja je ne skinem.

maro, pa baci jednu deciju brojanicu vamo. user posted image samo nemoj slucajno da bude crvena! user posted image

meni to tek nije jasno, sta ce detetu brojanica? ona sluzi za molitvu, ne kao narukvica za ukras. a malo dete ne moze da se moli. .  user posted image

najgora moguca kombinacija mi je kad stave crvenu brojanicu! to je miks user posted image kao malo smo i vernisci, pa hocemo brojanicu,  a malo smo i sujeverni, pa bolje neka bude crvena. za svaki slucaj. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 684
11.3.2011 12:58:10   
Sanjica26 RR
Macaki potpuno si u pravu za brojanicu. Sad je postalo moderno da se nosi. A, to nije sustina brojanice,

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 685
11.3.2011 12:58:16   
Olga75
ako kihnem na tebe ima da dobijes kijavicu ne zato sto sam urokljiva nego sto je jednostavno tako user posted image
mislim da se ne treba opterecivati tim stvarima , daj ljudi pa to su gluposti , misim , neko me je ureko , nisam krstena pa mi se desava blablabla user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 11.3.2011 12:59:00 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 686
11.3.2011 12:59:45   
*Alexx*
Moj A. je dobio i nismo stavljali, em moram da skidam kad se kupa, em balavi, em mokro... batalila rabotu. Ali je čuvam, slatka mi je onako malena user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 687
11.3.2011 13:01:04   
Anoniman
cim dobijes bebca dobijas jednu od mene. user posted image
Sujeverna nisam niti planiram da budem. Brajanica iz razloga jer ce tad biti uvedeno u pravoslavnu veru tj hriscanstvo. Jer neplaniram da mu kacim bilo sta drugo osim toga dok ne poraste. A kad poraste samo ce znati sta mu prija. Sto se tice krsta oko vrata ja ga stalno nosim ali ne planiram da ga okacim maloj bebi kao dokaz poboznosti. Jer se ni ja njime ne hvalim i ne exponiram. Kao sto si rekla vera se nosi u srcu i ne trbe se time razbacivati okolo jer samim tim pokazujemo koliko nismo vernici.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 688
11.3.2011 13:04:38   
Anoniman
Krstenjem se covek vraca u svoje prvobitno postojanje tj povratku u Raj tj povratak u zajednicu sa Bogom. Krstenjem covek dobija svog andjela cuvara koji ga stiti od svih demonskih napada i pomaze mu u istrajnosi i uspehu.
Tako da krstenje nema nikakve veze sa bakterijam i virusima.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 689
11.3.2011 13:07:56   
Olga75
naravno da nema
jedno je biologija
drugo je religija user posted image   ,
religija je filozofija i drustvena nauka a biologija je prirodna nauka
babske price su nesto trece , jedina koja mi pije vodu je da se ves unosi nocu , zasto , cista empirija , moze da se u ves uvuce kojekavih zbadija insekata i onda da izujedaju bebu ali naravno ves se pre oblacenja pegla sa obe strane user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 11.3.2011 13:09:09 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 690
11.3.2011 13:21:06   
Anoniman

cim dobijes bebca dobijas jednu od mene. user posted image
Sujeverna nisam niti planiram da budem. Brajanica iz razloga jer ce tad biti uvedeno u pravoslavnu veru tj hriscanstvo. Jer neplaniram da mu kacim bilo sta drugo osim toga dok ne poraste. A kad poraste samo ce znati sta mu prija. Sto se tice krsta oko vrata ja ga stalno nosim ali ne planiram da ga okacim maloj bebi kao dokaz poboznosti. Jer se ni ja njime ne hvalim i ne exponiram. Kao sto si rekla vera se nosi u srcu i ne trbe se time razbacivati okolo jer samim tim pokazujemo koliko nismo vernici.

ma naravno, i ja nosim krstic normalno ispod garedobe, jer ja zelim da ga nosim i verujem da me stiti, a ne da bi to bilo ko video. a ne kao oni sto nose krstace od 10 santima preko bluze ili celu nisku brojanica u duginim bojama da se pokazu kako su eto vernici. a nazalost, ni za sta im ne sluze.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 691
11.3.2011 13:23:13   
Anoniman
Da vidis jedan kako je hteo da se udavi na Vlasinu pre 5 god. Dzek nosio je krstacu od zalata ne krst nego krstaca. A sav znas vazan mafija tetovaze alkohol ludilo user posted image user posted image Pa kad ga je ona krstaca povukla na dno reke nisu mogli njih deset da ga izvade. user posted image user posted image Mislim smesno i zalosno istovremeno. Znas coveka cime se bavi ko je i sta je a stavio krstacu kao da je spremio za svoje raspece.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 692
11.3.2011 13:38:21   
Anoniman
Boze pomozi. sta pametno da kazem na OVO

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 693
11.3.2011 13:44:56   
tijatija
Maro tebe da pitam mozda ti to znas ili su samo babske price, ja kad sam krstila decu nisu plakala, svi su mirekli da to nevalja posto krstenje im je kao novo radjanje ,ja reko stA sam trebala da ih stipam dok to nije proslouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 694
11.3.2011 13:52:47   
Anoniman
Ma nema bre plakanje nikakve veze sa krstenjem. Neko place neko ne place. user posted image

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 695
11.3.2011 13:53:12   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

Boze pomozi. sta pametno da kazem na OVO

Taj rad user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 696
11.3.2011 22:22:01   
majathegreat
Srela sam u šetnji poznanicu koja nije htela da mi pogleda u dete dok spava user posted image
Kao ne valja se.
A onda mi je sinulo da u poslednje vreme viđam puuunooo kolica prekrivenih beba preko glave.
Odnosno stave neke pelene ili marame ili bilo šta i ne vidi se beba.
Ja sam kontala da ne žele možda da im dete udiše isparenja od vozila. Jel zna neko nešto o ovome?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 697
11.3.2011 22:30:48   
marija32
IZVORNA PORUKA: majathegreat

Srela sam u šetnji poznanicu koja nije htela da mi pogleda u dete dok spava user posted image
Kao ne valja se.
A onda mi je sinulo da u poslednje vreme viđam puuunooo kolica prekrivenih beba preko glave.
Odnosno stave neke pelene ili marame ili bilo šta i ne vidi se beba.
Ja sam kontala da ne žele možda da im dete udiše isparenja od vozila. Jel zna neko nešto o ovome?

Pa i ja kapiram da je to zastita od sunca ili prasine, ali to kada je bebe bas mali, tek kada izadje iz porodilista.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 698
11.3.2011 22:32:19   
Anoniman
Ja ne verujem u te gluposti, a ne verujem ni u to da neki predmet moze da me zastiti. Verujem da ima ljudi koji su u stanju da ti urade neko zlo, ali bas u crveni koncic, ne. Mislim da mi nasu decu necemo ni krstiti, kad dovoljno porastu neka odluce sami sta im je bitno u zivotu i u sta veruju. A da cemo ih uciti da budu ljudi i hriscanskim (a i onim drugim) vrednostima, to svakako. Mislim da zasluzuju da to sami biraju

Majo, mislim da se ta pelena stavlja zbog isparenja, mrvica, musica, lisca i bubica koja mogu da padnu na bebu dok lezi u kolicima. Meni je stvarno tesko da poverujem da postoji drugi sem tih prakticnih razloga. Setas ih po gradu, ispod drveca....

(odgovor članu majathegreat)
  Direktna veza do poruke: 699
11.3.2011 22:41:03   
majathegreat
A što kao ne valja da se gleda u bebu dok spava?

Ja ne verujem ni u šta gore pomenuto, ali tako volim da čujem obrazloženje, a ova poznanica nije znala da mi kaže.
Znači totalno praznoverje. Mogu da shvatim kad neko veruje u nešto, ali bar da ima razlog neki.
A ja svoje dete sigurno neću krstiti jer sam ateista, a ona posle nek veruje i u supermena ako hoće.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here