Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.3.2011 22:41:40
|
|
|
|
minna
|
Mi nemamo koncic ni na levoj ni na desnoj... Ranije su me puno smarali, kako ko vidi da nema - obaaaaaavezno da ste mu stavili crveni konac... toliko su bili dosadni i uzasno me nervirali
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.3.2011 22:44:20
|
|
|
|
magnetic
|
Ma ja ni ne verujem u te crvene konce,urokljive oci..............ali eto nista me ne kosta da stavim,pa sam joj stavila
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.3.2011 22:44:21
|
|
|
|
Nensi*
|
Ni ja Vuku ni jednom nisam stavila crveni konac...Od kad smo ga krstili,oko vrata nosi mali drveni krstic i to je sve...
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.3.2011 22:51:49
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Ni ja Vuku ni jednom nisam stavila crveni konac...Od kad smo ga krstili,oko vrata nosi mali drveni krstic i to je sve...
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.3.2011 22:52:37
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: marija32 Moja komsinica je mlada devojka i mlada mama i toliko je sujeverna da je u problemu mucenica. Uzasno je sve to, mrzim paganiju, strahove bez osnova, izmisljanje da se narod ogranicava i zastrasuje, to nigde u svetu nema osim kod nas!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.3.2011 22:54:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Ni ja ne verujem, Luka nije imao, ali kako je sa Markom sve krenulo bilo naopako, i crven konac sam mu stavila. Ustvari, u pitanju je gumirani konac, da mogu da mu skinem dok se kupamo, da mu ne ostaje mokro na ruci.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.3.2011 23:30:37
|
|
|
|
Olga75
|
mi nit' smo stavljali konac niti nosi krstic , samo jos treba da se obesi na nesto koliko je nemoguca ko da ce crveni konac rasiriti stit kad bi pazili na sva ta sujeverja gde bi nam kraj bio
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.3.2011 23:51:29
|
|
|
|
janajana
|
Ja muku mucim sa mm oko unosenja stvari i kupovine Rekoh mu da me to ne zanima i da ja hocu da namestim detetu kako ja zelim i da mu kupim sta ja volim, a ne da se sve na brzinu kupuje kad se porodim. I rekoh mu da ode u Crkvu i nek pita u vezi toga, pa da vidim sta ce mu Svesteno lice na to reci.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 10.3.2011 23:57:20
|
|
|
|
Iwana87
|
e jana strasno je sto bi ti kod mene svestenik rekao upravo to sto ne treba.Ja toliko bezim od toga da cu jednog dana pustiti nekog da "baje " mom detetu samo da bude malo "normalnije"Lazem.necu ali mi dolaze takve stvari na pamet
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 0:01:29
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR mi nit' smo stavljali konac niti nosi krstic , samo jos treba da se obesi na nesto koliko je nemoguca ko da ce crveni konac rasiriti stit kad bi pazili na sva ta sujeverja gde bi nam kraj bio E ženo ti si luda skroz . Šta te briga , ako imaš krst na retrovizoru , njegov radius zaštite je 100 m pa gledaj da se parkiraš blizu kuće
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:27:09
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Ni ja Vuku ni jednom nisam stavila crveni konac...Od kad smo ga krstili,oko vrata nosi mali drveni krstic i to je sve... bravo. samo mi reci da li beba sme da nosi krstic oko vraca, da se ne prekolje ili udavi? mi cemo ako da Bog dete da odmah krstimo, 40. dana i da stavimo krstic da nosi, ako bude moglo. a crveni konac bolje da mi niko ne pominje, jer to ne dolazi u obzir moje dete da nosi!!!!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:29:42
|
|
|
|
Olga75
|
ja detetu od 11 meeci nisam smela da stavim krst oko vrata da se ne nnatakne na nesto edit : zvercicu smo krstili sa 11 meseci ali i pre toba nije imala nikakvih urocnih problema
< Poruku je uredio Olga RR -- 11.3.2011 12:30:33 >
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:31:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma begaj detetu da stavljam krst pa sebi da istera oko Sveta vodica ima da radi protiv uroka.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:33:34
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Macaki IZVORNA PORUKA: Nensi RR bravo. samo mi reci da li beba sme da nosi krstic oko vraca, da se ne prekolje ili udavi? mi cemo ako da Bog dete da odmah krstimo, 40. dana i da stavimo krstic da nosi, ako bude moglo. a crveni konac bolje da mi niko ne pominje, jer to ne dolazi u obzir moje dete da nosi!!!! Krstis ga nakon cetrdeset dana samo gledaj da nije u zimskom periodu nije bas prijatno u crkvu zimi pogotovo ne za bebu.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:34:01
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: janajana Ja muku mucim sa mm oko unosenja stvari i kupovine Rekoh mu da me to ne zanima i da ja hocu da namestim detetu kako ja zelim i da mu kupim sta ja volim, a ne da se sve na brzinu kupuje kad se porodim. I rekoh mu da ode u Crkvu i nek pita u vezi toga, pa da vidim sta ce mu Svesteno lice na to reci. evo ti draga informacija iz prve ruke. pre 2 dana sam pitala naseg svestenika koji je jedan super covek sta se o tome misli i ima li istine u tome. on mi je rekao da su to price iz naroda i da Crkva nikakve veze sa tim nema!! onda posto je video da sam ja zabrinuta pitao me je jel imas mamu, ja rekoh imam, pa kaze sta se brines, spremice ti ona sve sto je najlepse, nece nista da fali. ma ja rekoh ne brinem se da ce nesto da fali, svakako i necemo moci bas sve ranije da nabavimo, ali volim i sada da kupim ono osnovno, ne zelim odmah da razmsiljam kako ce nesto poci po zlu, ne daj Boze. posto verovatno necemo znati pol do kraja, necemo ni moci sve da kupimo i da hocemo. meni je najbitnije da namestimo sobu ranije: sredimo krevetac, kupimo dusek, napravimo komodu, kupimo podlogu za presvlacenje, pelene, kozmetiku . .to je ono sto mi je najneophodnije bio decak ili devojcica. posteljinicu i ogradicu cu otici da izaberem, pa posle neka oni samo kupe, jer se bojim da se ne zeznem oko boje, kao i jos neku garderobicu. a ja mogu da kupim ponesto neutralno belo, zuto. ..
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:34:13
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: popadija Mara Ma begaj detetu da stavljam krst pa sebi da istera oko Sveta vodica ima da radi protiv uroka. ma daj , bilo sta okaciti malom detetu oko vrata je lutrija
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:36:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Kad napuni 3god mozemo da se dogovorimo oko kacenja. Brojanica moze to ne moze da pojede nikako moze bar da cese zube ako nista.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:37:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Macaki covek ti je lepo reko. Kupi sta zelis i sta ti se svidja ne obracaj paznju jer je istina to nema veze sa crkvom. Jedino sto ima veze je da ne mozes u crkvu da ides pre cetrdeset dana od porodjaja i to je to.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:37:24
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: popadija Mara IZVORNA PORUKA: Macaki IZVORNA PORUKA: Nensi RR bravo. samo mi reci da li beba sme da nosi krstic oko vraca, da se ne prekolje ili udavi? mi cemo ako da Bog dete da odmah krstimo, 40. dana i da stavimo krstic da nosi, ako bude moglo. a crveni konac bolje da mi niko ne pominje, jer to ne dolazi u obzir moje dete da nosi!!!! Krstis ga nakon cetrdeset dana samo gledaj da nije u zimskom periodu nije bas prijatno u crkvu zimi pogotovo ne za bebu. da, cetrdesetog dana se i meni citaju molitve za ulazak u hram i beba se krsti. nece biti hladno, bice avgust, najdalje septembar, a i ne moze se nikako razboleti od krstenja. sto se tice krstica, videcu kakva ce mi biti i kako ce se ponasati. . .
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:41:06
|
|
|
|
Anoniman
|
More znam ja mnoge koje su navukle upalu pluca. Meni je termin tamo 4-og oktobra i pre proleca ne planiram da ga krstavam jedino ako stave podno grejanje u crkvu kao sto se dogovaraju. Inace mnogo je hladno kod nas ja sam prosli put navukla prehladu nisam mogla da se ocitavim. Tebi je bas dobar period
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:45:15
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: popadija Mara Kad napuni 3god mozemo da se dogovorimo oko kacenja. Brojanica moze to ne moze da pojede nikako moze bar da cese zube ako nista. Razmisli i o brojanici pre nego je staviš - šta ćeš kad se okupa pa ostane mokro? Pa kad krene da balavi i žvaće pa opet mokro pa krene da skuplja svu moguću prašinu po kući.... Rekla sam već da u bapske priče ne verujem niti malo, nije mi nosila nicven končić, sve je kupljeno, oprano, opeglano i raspoređeno mnog pre nego što se rodila. Mnogo sam se sa mojima kačila oko toga. Dete mi nije kršteno niti će biti - može da se krsti kad odraste i nek sama izabere veru - muž mi je katolik, ja sam pravoslavka - neću dete da ''silim'' ni ovde ni tamo.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:45:19
|
|
|
|
Anoniman
|
e mi imamo podno grejenje u crkvi i nije hladno. ali tada svakako nece raditi, pa cemo iskoristiti priliku da odmah krstimo dete, nema razloga da cekamo. .
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:47:03
|
|
|
|
Trcosava
|
p.s. moram da dodam još ovo po meni vera se nosi u srcu, a ne oko vrata
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:47:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Trso zaboravljas da sam ja popadija i da imam brojanice za izvoz Necu ja njemu od pocetka da je stavljam tek malo kasnije kad cu moci da mu je skinem pre kupanja. Ovako i ne bi jer znam ja koliko sam osetljiva kad se namokri a ja je ne skinem.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 11.3.2011 12:47:45
|
|
|
|
Nensi*
|
Ne smeta mu krstic oko vrata,ne moze da se zadavi jer je koncic na kome visi dugacak do pupka
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?