Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 15.3.2011 10:43:28
|
|
|
|
Anoniman
|
nema na cemu. nazalost, sujeverje je i dalje jako zastupljeno u nasem narodu. kao ako nabavimo sve moze da nesto krene po zlu. pa moze svakako nesto da krene po zlu, ne daj Boze. ja rekoh mom tati, po toj logici ne bi trebalo nista nikada kupiti detetu, npr. beba ne treba da ima nista za uzrast od 6 meseci jer moze ne daj Boze da ne dozivi toliko, bolje da za svaki slucaj ne baksuziramo. gluposti!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 15.3.2011 12:11:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Malopre se vratismo iz setnje. Dok sam sedela na klupi a on spavao u kolicima, prilazi neka baba,ali nimalo prijatnog izgleda (neuredna i cudna) i pita "Jel moze baba da vidi bebu?", ne znam sta mi bi,ali rekloh "Ne treba da ga gledate",ustanem i odemo. Verujem u energiju, dobru i losu i ne znam sta mi bi da tako odreagujem,ali eto...mozda majcinsko 58.culo
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 19.3.2011 12:14:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Odo da skratim zivot svom detetu
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 19.3.2011 16:26:51
|
|
|
|
liliana
|
IZVORNA PORUKA: magiNS Malopre se vratismo iz setnje. Dok sam sedela na klupi a on spavao u kolicima, prilazi neka baba,ali nimalo prijatnog izgleda (neuredna i cudna) i pita "Jel moze baba da vidi bebu?", ne znam sta mi bi,ali rekloh "Ne treba da ga gledate",ustanem i odemo. Verujem u energiju, dobru i losu i ne znam sta mi bi da tako odreagujem,ali eto...mozda majcinsko 58.culo Na konto ovoga: Moja bebi jako nemirno spava i plače u snu kada preko dana vidi neke osobe ili boravi u njihovom društvu. Magi,
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 21.3.2011 15:08:51
|
|
|
|
janajana
|
IZVORNA PORUKA: Macaki nema na cemu. nazalost, sujeverje je i dalje jako zastupljeno u nasem narodu. kao ako nabavimo sve moze da nesto krene po zlu. pa moze svakako nesto da krene po zlu, ne daj Boze. ja rekoh mom tati, po toj logici ne bi trebalo nista nikada kupiti detetu, npr. beba ne treba da ima nista za uzrast od 6 meseci jer moze ne daj Boze da ne dozivi toliko, bolje da za svaki slucaj ne baksuziramo. gluposti! Posto sam ja vec rekla da mm je za slusanje babskih prica, ja sam lepo danas, sa mamom posto sam izasla iz bolnice (sa redovne kontrole), otisla i kupila pumpicu za izmazanje sa 2 flasice, + jos 1 flasicu, lazu, prosle nedelje smo isto kupile neke bodice. Moja sestra je nakupovala stvari za moju nemirnicu, a i za to kazu isto da ne valja niko da kupuje pre porodjaja. I ja sam svom sestricu kupovala pre nego sto se rodio, i sta mu fali, ziv i zdrav mali genije (genije jer "razbija" na kompu sa svojih 5 godina) Sve u svemu, ko hoce da veruje nek veruje, ja sam izabrala ono drugo P.S. Ali ako su zapeli toliko da se ne sredi soba dok se ja ne porodim, meni ce samo biti lakse Oni nek "razbijaju" glavu razmisljajuci kako bi ja htela i sta bi na koje mesto stavila jer ako ne bi bilo po mom ukusu znaju sta ih ceka
< Poruku je uredio janajana -- 21.3.2011 15:10:50 >
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2011 21:36:52
|
|
|
|
nencydrew
|
Sad zavisi šta se podrazumeva pod tim.kad kažu da mu raste kosa onda kad ima gorušicu sigurno ne Ali malo jesam sujeverna u smislu da ne spremim sobu odmah
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2011 21:38:14
|
|
|
|
nencydrew
|
IZVORNA PORUKA: magiNS Malopre se vratismo iz setnje. Dok sam sedela na klupi a on spavao u kolicima, prilazi neka baba,ali nimalo prijatnog izgleda (neuredna i cudna) i pita "Jel moze baba da vidi bebu?", ne znam sta mi bi,ali rekloh "Ne treba da ga gledate",ustanem i odemo. Verujem u energiju, dobru i losu i ne znam sta mi bi da tako odreagujem,ali eto...mozda majcinsko 58.culo Pa zvuči friki malo, i ja bih tako
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2011 21:42:39
|
|
|
|
Dora
|
Ni ja ne volim kad mi nepoznati ljudi zagledaju decu, ali kad počnu babe da pričaju, obično su to neke priče tipa: Imam toliko unuče koje živi 5.000.000 km daleko, videla sam ga samo na slikama pa ga zamišljam koliko je sad :((( To mi se x puta desilo i zato pustim babe da gledaju, neće ga pojesti. Ne verujem u urokljive oči i veštice ali kad vidim da je neko frik, sklanjam se i ja, a ne deca
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 12.4.2011 17:18:19
|
|
|
|
zmajeva
|
I do mene je doslo to "pa nece valjda sad da kupuje za bebu, to se kupuje dok je ona u bolnici". Ma kako da ne, ja istrazujem, informisem se, a ostavicu neobavestenima da mi kupuju sta mi treba. Kakva glupost, pa gde je tu uzivanje u pripremama?
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 12.4.2011 17:20:19
|
|
|
|
jelenadunja
|
meni su rekli da ne susim bebin ves napolju kad sunce zadje,stavi obavezno crveni konac,kad busis usi provuci joj konac kroz uvo,a pre porodjaja,da ni slucajno ne uzimam za bebu nista unapred.....samo su me opterecivali,uzas
01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 14:41:01
|
|
|
|
nencydrew
|
Na tv-u neki sveštenik da su beli luk i crveni konac djavolski, i da se to ne radi, to su kao rituali?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 14:45:16
|
|
|
|
eni26
|
IZVORNA PORUKA: jelenadunja meni su rekli da ne susim bebin ves napolju kad sunce zadje,stavi obavezno crveni konac,kad busis usi provuci joj konac kroz uvo,a pre porodjaja,da ni slucajno ne uzimam za bebu nista unapred.....samo su me opterecivali,uzas
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 14:57:00
|
|
|
|
Dada81
|
IZVORNA PORUKA: liliana IZVORNA PORUKA: magiNS Malopre se vratismo iz setnje. Dok sam sedela na klupi a on spavao u kolicima, prilazi neka baba,ali nimalo prijatnog izgleda (neuredna i cudna) i pita "Jel moze baba da vidi bebu?", ne znam sta mi bi,ali rekloh "Ne treba da ga gledate",ustanem i odemo. Verujem u energiju, dobru i losu i ne znam sta mi bi da tako odreagujem,ali eto...mozda majcinsko 58.culo Na konto ovoga: Moja bebi jako nemirno spava i plače u snu kada preko dana vidi neke osobe ili boravi u njihovom društvu. Magi, Da,i ja osetim nekada tu neku neg.energiju od nekih ljudi,a i moj dečak se uznemiri kada boravi u takvom društvu ,sreća desilo nam se samo jednom. A,babske priče ostavljam babama Kao što je moja svekrva jutros ''oplela'' jednu ,glupost neviđena,
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 14:59:27
|
|
|
|
jance
|
meni su vec u 2. mesecu videli lineu negru.... a ja imam dlakav stomak vec skoro 2 godine, od kako sam isla na laparoskopiju pa morala da obrijem sve od pupka prema dole... a i jaaako je rano da se i vidi linea negra
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:03:44
|
|
|
|
Dada81
|
Pa,jeste rano.. A,ko ti je video ,Jance?
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:09:25
|
|
|
|
jance
|
sveki naravno slucajno mi se podigla majica dok sam pokusavala nesto da joj dohvatim u mojoj kuhinji..pa su onda ona i komsinica komentarisale da je to kao ta linea negra.. iskreno ja tad pojma nisam imala ni sta je to...
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:16:28
|
|
|
|
Dada81
|
E ,nek su one videle I ,po njihovom ,šta im to znači ,jesu ''predviđale'' šta? Joj ,Bože ljudi..Izvini ,razumem te i tačno većina je takva.Ali tačno ih ''vidim'' kako širom otvaraju oči zureći u tvoj stomak dok se ti propinješ ,ništa ne kontajući...
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:22:20
|
|
|
|
jance
|
pa svi bi sada tu negde kao hteli da vide da je decak..joj pametnjakovici! dokoni ljudi, sta ces s njima... pa naravno posto je prvo, onda mora da bude decak jel da? joooj, da ko sto su vasi prvenci svi bili decaci (obe su prvo imale cerke naravno)...
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:33:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Kod mene je bilo 'vako: Otices,nosis devojcicu. Nisi dlakava-nosis decaka. Imas gorusicu-beba ce imati kosu. Ne sedi po turski-beba ce da ima krive noge. Pij pivo-da imas mleko. Ne preskaci kablove-bebi ce biti obmotana pupcana vrpca. Beba se mrda -decak je (aman,pa sve bebe se mrdaju). Ima tu jos mnogo stvari,al' da ne gnjavim.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:39:13
|
|
|
|
Dada81
|
Ahaha,pa dobro si ,Cind ,dosta toga si se setila, većinu sam već čula ,sem kablova
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:40:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Setice se tetka jos.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:41:11
|
|
|
|
Olga75
|
imam ja jednu ali nije vezana za trudnocu ali jeste za dete : nemoj prati ves petkom da ti sin ne bi isao u rat
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:45:36
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR imam ja jednu ali nije vezana za trudnocu ali jeste za dete : nemoj prati ves petkom da ti sin ne bi isao u rat E svasta!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:50:15
|
|
|
|
Dada81
|
IZVORNA PORUKA: Cindarella Setice se tetka jos. quote]IZVORNA PORUKA: Olga RR imam ja jednu ali nije vezana za trudnocu ali jeste za dete : nemoj prati ves petkom da ti sin ne bi isao u rat Baš.. quote]IZVORNA PORUKA: Olga RR imam ja jednu ali nije vezana za trudnocu ali jeste za dete : nemoj prati ves petkom da ti sin ne bi isao u rat
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 15:53:13
|
|
|
|
vukosava
|
meni beba ima onu jagodicastu izraslinu - hemangioma na desnoj bradavici, tvrde to si se uhvatila za taj deo tela kad si se uplasila ko se hvata za bradavicu kad se uplasi ikad???? ja sam ubedjena da su je mozda malo jace ufatili kad su je vadili iz mog stomaka na carskom ili je kao sto kazu samo od sebe
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?