|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li verujete u babske priče?
14.4.2011 11:19:21   
Iwana87
Vuko oboje su pusaci ali pusi se u dnevnoj ja vise mislim da je nesto drugo u pitanju.Nego nije tema.Jesam li vam pricala da se ovde dete ne gleda dok se kupa da nebi umrlo?user posted image Daklem 1800 i neke tamo neka zena umrla na porodjaju,kuci se poradjala pa ko zna sta je bilo,i baba odgajala dete,dete fino napredno,neki covek svrati u vreme kad ga baba kupala pogleda dete i kaze vidi sto je napredno iako nema majku,i dete umre.user posted image user posted image user posted image Oprosti  boze nije smesno nego je epilog price da sad niko ne sme da gleda ovde kad se dete kupa.Ja imam jedno 20 kaseta mojih,1000 slika od kojih je polovina u kadici.Prvo su me kupali u mojoj decijoj sobi,pa onda presli u dnevnu jer je bilo malo prostora.Bila debela krofnasta beba i sva rodbina,komsije,kumovi dolazili da me gledaju kad se kupamuser posted image Porodi se jetrva,sveki kupa dete dva meseca,onda jednog dana dever bude kuci(inace filozofija kupati ga ujutru jer ako se okupa uvece nece moci da spavauser posted image )i udje u sobu da gleda bebu na sta ga moja sveki izbaci iz sobeuser posted image user posted image user posted image I ja tako besna odmah uzela svoje dete da kupam,ebem ti primitivizam i praznoverje.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 776
14.4.2011 12:55:18   
zeljo

IZVORNA PORUKA: Olga RR

imam ja jednu ali nije vezana  za trudnocu ali jeste za dete :
nemoj prati ves petkom da ti sin ne bi isao u rat user posted image

A ako je dete devojcica, onda moze user posted image mada, hmmmm, sada i zene idu u vojsku i ratove, kako to objasniti user posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 777
14.4.2011 12:57:10   
AndreaK
Ma gluposti.... smisljene iz ljudske gluposti i dosade... Neke stvari nije problem usvojiti, al stvarno ima raznih nebuloza... vazno je ne opterecivati se time previse.

(odgovor članu zeljo)
Direktna veza do poruke: 778
14.4.2011 18:39:43   
bens
Mene moji svekijevci intelektualci smatraju za neprosvecenog debila jer verujem u Boga. Pre neki dan smo im rekli da razgledamo bebi opremu po prodavnicama. U glas su povikali da to niposto ne radimo zbog malera. Znaci Bog je za zaostale a sujeverje za ove napredne. Ok.user posted image

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 779
14.4.2011 18:43:41   
nencydrew
Svašta.user posted image

I, jel si im to rekla?user posted image

Ne bih im ja to prećutalauser posted image

Mada mi mama često kaže da skratim jezik.Ma mene prosto nervira što su svi "veći katolici od pape"-ovde se bre svi razumeju u sve!Sve sami stručnjaci!

(odgovor članu bens)
Direktna veza do poruke: 780
14.4.2011 18:58:16   
bens
Nisam, jer ni oni meni nisu nikada direktno rekli da sam neprosvecena jer sam vernik. Oni samo komentarisu ostale vernike u mom prisustvu. Nas "rat" je tihi, ali potpuno nepotreban i iscrpljujuci. Ja recimo mislim da pravi intelektulci postuju razlicitost, ali da ne skrecem sa teme.user posted image

(odgovor članu nencydrew)
Direktna veza do poruke: 781
15.4.2011 9:17:21   
Anoniman
sto se tice tog "ozivljavanja" bebe o kom ste pricale. . ja sam drugacije razumela. shvatila sam da ljudi time misle kada beba pocne da se mrda, pa kao ozivi . . svakako da je ziva od prvog dana, kako bi inace rasla, razvijala se. cak mi je i moj svestenik koga inace obozavam rekao jednom prilikom da se mi mucnine proci, samo dok beba ozivi. nisam mu to zamerila jer sam stvarno pomislila da je to mislio - kad bude pocela da se mrda. i tako je i bilo, od tada su stvarno pocele mucnine da prolaze, krajem 4. meseca. .

mene retko opterecuju sa babskim pricama, vise mi smetaju pametovanja o odgajanju deteta, kao npr: nikako pampers, samo pamucne palene, sta ce vam komoda, kako smo mi nasu decu presvlacili, pasce ti dete sa komode, ovi sad doktori sve pogresno pricaju, mi nasu decu nismo tako odgajali ..  mislim kao da ja treba da radim kao sto je neko pre 35 godina? ali ajde da ne idem u off. . . 

(odgovor članu bens)
  Direktna veza do poruke: 782
15.4.2011 9:23:33   
minavb
IZVORNA PORUKA: bens

Ja recimo mislim da pravi intelektulci postuju razlicitost, ali da ne skrecem sa teme.user posted image

Kako si ovo lepo rekla. user posted image

Bapske price... moja sveki se borila svim silama da ne unosimo stvari za bebu u stan pre porodjaja. Prvo je meni zvocala, pa kad sam joj rekla da me to ne zanima, zvocala je mm-u. Kad je i on iskulirao, onda je pocel drugacije-pa smetace vam tolike stvari, kako cete u tom haosu... naravno da smo uneli i namontirali.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu bens)
Direktna veza do poruke: 783
15.4.2011 9:23:40   
nencydrew
Da, i ja sam skontala tako-kad krenu bebe da se mrdaju.A i to me živcira kada neko nema ni partnera-al zna savršeno kako se vaspitaju deca, daje zlurade komentare, a ti moraš da ćutiš, da ga ne povrediš

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 784
15.4.2011 9:30:50   
mirks

hahaha evo upravo sam oprala njegove stvarcice...a petak jeuser posted image ...a kad imas cerku a peres petkom ves?user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 785
17.4.2011 15:10:13   
nencydrew
user posted image

(odgovor članu mirks)
Direktna veza do poruke: 786
17.4.2011 15:12:09   
Olga75
IZVORNA PORUKA: mirks

hahaha evo upravo sam oprala njegove stvarcice...a petak jeuser posted image ...a kad imas cerku a peres petkom ves?user posted image

e ondaK ne znam user posted image ,
ne peri za svaki slucaj user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mirks)
Direktna veza do poruke: 787
17.4.2011 15:15:05   
nencydrew
Da li perete veš kad je crveno slovo?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 788
17.4.2011 15:16:50   
Ana RR
Ja ne, mada mi se desi da zaboravim i uključim mašinu. Ali nikad mi nije moranje da perem na crveno slovo, toliko poštujem.

< Poruku je uredio Ana RR -- 17.4.2011 15:17:03 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 789
17.4.2011 15:17:26   
jabudic
Uglavnom zaboravim, ili ne znam kad je crveno, pa ja ukljucim kao da nije...user posted image

Direktna veza do poruke: 790
   [Obrisana poruka]
17.4.2011 15:17:55   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Direktna veza do poruke: 791
17.4.2011 15:23:56   
jelena038
IZVORNA PORUKA: nencydrew

IZVORNA PORUKA: jelena038

kakve su to gluposti, jbt? ja se smejala zenama ovde koje ne peru kosu u babinama i cuvaju pupcanu vrpcu beba user posted image

Zamišljam žene kako se pomahnitalo otimaju sa dr za vrpcu?user posted image
ama, sasuseni otpali pupak bebe!!!

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 792
17.4.2011 15:29:47   
jabudic
Zamišljam žene kako se pomahnitalo otimaju sa dr za vrpcu?user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 793
17.4.2011 15:32:10   
Anoniman
Ja ne znam kad je crveno slovo. Mislim da su te babske price nastale iz neznanja i straha ljudi i da su neke dogadjaje jedino na taj nacin mogli da prihvate i objasne. Vec sam spominjala da sam citala neka istazivanja o obicajima u Srbiji i da dva sela jedno do drugog imaju potpuno razlicite obicaje. I ko je sad tu u pravu ili u sta je sad ispravno verovati?

Koliko znam na crveno slovo kao ne treba da se sije ili plete ili bilo koji veci fizicki posao. Ja ne razumem kao je nepostovanje prema nekom svecu ako usijes dugme, niti mi je logicno da me isti kazni jer sam prala ves.

Dobro je sto danas mozemo da upraznjavamo onu u sta verujemo ili ne, ma koliko to drgome bilo glupo, bez posledica koje bi ranije mozda snosili od sredine u kojoj smo.

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 794
17.4.2011 15:33:38   
IVA 11

Ja ne perem, pere masina. user posted image

Direktna veza do poruke: 795
17.4.2011 15:34:15   
jelena038
higijena i zdravlje su preci od religije. amin!

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 796
17.4.2011 15:56:22   
Iwana87
Malimisu,crveno slovo nije obicaj.Tad se ne radi.niti pere.Ali to ako postujes i sve ostalo.Ne da mrsis post i ne ides nikad u crkvu a ne radis ako je crveno slovo,to je vec glupo postovanje onog sto ti odgovara.I Bog ne kaznjava.Ali to je vec druga tema

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 797
17.4.2011 16:05:30   
Anoniman
to da se ne radi na crveno slovo je pocelo u doba kad su ljudi 7 dana u nedelji radili i to teske poslove. da bi onda nasli vremena za crkvu i molitve, smisljeno je tzv. crveno slovo, jer ako im je zabranjeno da rade (jer moze nesto lose da im se desi) mogu i da se srede i odu do crkve na liturgiju...

(odgovor članu Iwana87)
  Direktna veza do poruke: 798
17.4.2011 16:34:41   
jelena038
nas narod je i tada bio duhovit, pa je za svaki slucaj, zacrveneo 82 dana u godini user posted image dajte, ljuuudiii user posted image nemci bi nam se ismejali kao lud na brasno, kad bi ovo culi user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 799
17.4.2011 16:36:42   
Brana

ja ne perem mada mislim da je to vezano vise da se na taj dan fizicki poslovi ne rade ali ves pere masina a ne miuser posted image ..ali dobro.user posted image

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here