Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 16:00:43
|
|
|
|
Dada81
|
Joj Vuko ,nasmejah se..Ne se 'vatati . Moj je trebao da ima bananu na stomaku Ja bila trudna tada ,sa drugaricom pričale o bananama ,kaže ona NEEE ,ne drži se za stomak ,sad kad si rekla da ti se jedu banane Al'niĐe banane
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 16:03:59
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja nisam mogla da verujem da ću morati svekru i svekrvi (oboje zdravstveni radnici, školovani ljudi) da objašnjavam da beba ne oživljava u 4,5 mesecu
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 16:05:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni su pricali kada se uplasim ili strecnem da se uhvatim za *upe,gde se ja uhvatim,tu bebi ostane crvena fleka. Ma ja sam imala soooooooovvvvv,ziva je mm-ova baka,znate?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 16:11:00
|
|
|
|
Dada81
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Ja nisam mogla da verujem da ću morati svekru i svekrvi (oboje zdravstveni radnici, školovani ljudi) da objašnjavam da beba ne oživljava u 4,5 mesecu E,daaa A,ja baš neki dan to jednoj babi govorim.Njoj unuka ili praunuka pričala ,kao u drugom mesecu čula srce ,a ona meni -PA KAKO ?!? Mislim da je njoj to još uvek veliki rebus... Al'ajde ona ,ne znam šta je završila ,al' što ti reče ''školovani''ljudi.A,veruj dosta je takvih.Imala sam jutros takav jedan svekrvin ''gest''
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 16:12:20
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Dada81 E,daaa A,ja baš neki dan to jednoj babi govorim.Njoj unuka ili praunuka pričala ,kao u drugom mesecu čula srce ,a ona meni -PA KAKO ?!? Mislim da je njoj to još uvek veliki rebus... Al'ajde ona ,ne znam šta je završila ,al' što ti reče ''školovani''ljudi.A,veruj dosta je takvih.Imala sam jutros takav jedan svekrvin ''gest'' sudoku!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 16:20:14
|
|
|
|
Dada81
|
hahaha ,e ,oraspoloži se Bože me 'prosti ,a ljudi su se pre mnogo ozbiljno povodili za ovim ,ovo im bile smernice kako dalje
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 16:31:48
|
|
|
|
Dada81
|
Sad se setih dok presvukoh Davida -Ne lupkaj ga po tabanima ,neće prohodati reče svekrva ,ekonomista
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 17:15:11
|
|
|
|
Iwana87
|
Meni je neshvatljivo da tako mladi ljudi neki nemaju pojma o zivotu.Jel imas net kuci?Imam.Pa sta radis na njemu?Igram igre,facebook i slicne stvari.Ladno mi zena 85 kaze pre par dana kako se poradjala,pa vristala na prve kontrakcije trazila carski,na napon otisla u wc,jbt bebu mogla da ugusi i slicne debilne stvari.Nego da ne idem sa teme.Nadam se da niko nije cuo za Sugrebe ili sugreve ne znam tacno kako se kaze.Vecu nebulozu nisam cula skoro.To ti je kuce koje grebe po zemlji,a koje to kuce ne grebe zemlju,pa ti tu prodjes i posle te sve cese,u prevodu ospes se?????I odes kod neke babe npr moja jetrva kod babe nasih m da joj prebaje Ili majka cije 3 godisnje dete kaslje cim legne i tako celu noc,ja sam se iskreno zabrinula i imam nameru da je pitam jel vodila dete zbog toga kod doktora,3 puta vec zaspi dok su kod nas ili mi kod njih i dede krklja covece,ajd' jednom bio bolestan,i imaju neku alergiju ali nemaju pojma na sta,i tako proverili na par namirnica i sad nikom nista posto na to nisu alergicni.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 17:29:48
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Iwana87 Meni je neshvatljivo da tako mladi ljudi neki nemaju pojma o zivotu.Jel imas net kuci?Imam.Pa sta radis na njemu?Igram igre,facebook i slicne stvari.Ladno mi zena 85 kaze pre par dana kako se poradjala,pa vristala na prve kontrakcije trazila carski,na napon otisla u wc,jbt bebu mogla da ugusi i slicne debilne stvari.Nego da ne idem sa teme.Nadam se da niko nije cuo za Sugrebe ili sugreve ne znam tacno kako se kaze.Vecu nebulozu nisam cula skoro.To ti je kuce koje grebe po zemlji,a koje to kuce ne grebe zemlju,pa ti tu prodjes i posle te sve cese,u prevodu ospes se?????I odes kod neke babe npr moja jetrva kod babe nasih m da joj prebaje Ili majka cije 3 godisnje dete kaslje cim legne i tako celu noc,ja sam se iskreno zabrinula i imam nameru da je pitam jel vodila dete zbog toga kod doktora,3 puta vec zaspi dok su kod nas ili mi kod njih i dede krklja covece,ajd' jednom bio bolestan,i imaju neku alergiju ali nemaju pojma na sta,i tako proverili na par namirnica i sad nikom nista posto na to nisu alergicni. cime peru posteljinu? jel puse blizu te sobe?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 18:41:14
|
|
|
|
*boka*
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Ja nisam mogla da verujem da ću morati svekru i svekrvi (oboje zdravstveni radnici, školovani ljudi) da objašnjavam da beba ne oživljava u 4,5 mesecu Hahahahaha.... e ja sam mojoj svekrvi upravo to pokusala da objasnim, ali mi nije uspelo, pa sam odustala... nema svrhe ionako ce misliti da je ona u pravu. Kad sam imala one jake mucnine na pocetku, rekla mi je proci ce ti kad ti beba ozivi. AAAAAAAAAAAAAAA... ALI MOJA BEBA JE ZIVA OD POCETKA I NEDAJ BOZE DA JE DRUGACIJE!!! Neverovatno! I onda ponovo, kad sam pocela da osecam bebu, a ona kaze, pa da i meni je Zoki (moj muz) oziveo u 4. mesecu a Vlada tek u 6. A sta je s njima bilo do tad? Do tad nisu bili zivi? STRASNO!!!
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:00:30
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: *boka* IZVORNA PORUKA: Ana RR Ja nisam mogla da verujem da ću morati svekru i svekrvi (oboje zdravstveni radnici, školovani ljudi) da objašnjavam da beba ne oživljava u 4,5 mesecu Hahahahaha.... e ja sam mojoj svekrvi upravo to pokusala da objasnim, ali mi nije uspelo, pa sam odustala... nema svrhe ionako ce misliti da je ona u pravu. Kad sam imala one jake mucnine na pocetku, rekla mi je proci ce ti kad ti beba ozivi. AAAAAAAAAAAAAAA... ALI MOJA BEBA JE ZIVA OD POCETKA I NEDAJ BOZE DA JE DRUGACIJE!!! Neverovatno! I onda ponovo, kad sam pocela da osecam bebu, a ona kaze, pa da i meni je Zoki (moj muz) oziveo u 4. mesecu a Vlada tek u 6. A sta je s njima bilo do tad? Do tad nisu bili zivi? STRASNO!!! oziveli su oni jos pre zaceca cim su mogli da se mrdaju po nama
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:01:11
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: *boka* IZVORNA PORUKA: Ana RR Ja nisam mogla da verujem da ću morati svekru i svekrvi (oboje zdravstveni radnici, školovani ljudi) da objašnjavam da beba ne oživljava u 4,5 mesecu Hahahahaha.... e ja sam mojoj svekrvi upravo to pokusala da objasnim, ali mi nije uspelo, pa sam odustala... nema svrhe ionako ce misliti da je ona u pravu. Kad sam imala one jake mucnine na pocetku, rekla mi je proci ce ti kad ti beba ozivi. AAAAAAAAAAAAAAA... ALI MOJA BEBA JE ZIVA OD POCETKA I NEDAJ BOZE DA JE DRUGACIJE!!! Neverovatno! I onda ponovo, kad sam pocela da osecam bebu, a ona kaze, pa da i meni je Zoki (moj muz) oziveo u 4. mesecu a Vlada tek u 6. A sta je s njima bilo do tad? Do tad nisu bili zivi? STRASNO!!! zbog tih ideja imamo 150.000 abortusa godisnje
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:02:33
|
|
|
|
*boka*
|
Ali koji mozak to da shvati? Znas li koliko puta sam cula tu konstataciju ili pitanje: a kad beba ozivi? I to ne samo od starijih zena, vec od mladih, obrazovanih... Uzas!
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:04:10
|
|
|
|
Anoniman
|
A srce sto kuca?Kuca u prazno?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:07:43
|
|
|
|
nencydrew
|
Strašno, pa ovo je Honduras. Mi smo definitivno zemlja krajnosti-od intelektualaca koji ne mogu prostu stvar da pojasne a da ne iskoriste 150 stranih reči, do baba bajalica!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:13:14
|
|
|
|
jelena038
|
a nije taaakoooo.. jadne bake, u njihovo vreme nije bilo ultrazvuka, zene su radile u njivama, pobaci dok trepnes, pa im bilo lakse da veruju da dok nije pocelo da se rita, i nije bilo "zivo"..
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:21:28
|
|
|
|
nencydrew
|
Ja kad mojoj nani i kažem nešto, nema šanse da prihvati.Nije ona htela u porodilište onda, jer se plašila da joj lekari ne zamene decu-ili ukradu.Oba puta se porodila kući!Tada je bila neka baba, podvezivala ih je , da ne veruješ.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:22:31
|
|
|
|
*boka*
|
Ma ovde se govori o mladim, obrazovanim zenama, koje ne veruju u medicinski dokazane cinjenice, vec se rukovode bapskim pricama. To je jadno i tuzno. A babe niko dirao nije. One em su bile neobrazovane same, em se tada o medicini nije bas puno znalo i pricalo. Ovo je 21. vek, a mnoge od nas i dalje nisu izasle iz 16. gde se verovalo da su onog ko ima temperaturu zaposeli zli duhovi, pa onda pozovu vracaru da mu baje. Na zalost i sada se pozivaju baba vracare da baju bebama koje placu, a ne pada im na um da im daju caj protiv grceva ili malo izmasiraju stomacic. Strasno!
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:26:08
|
|
|
|
jelena038
|
a to.. dobro, ja takve price stvarno cujem samo od baka.. pa mi nekako bude kao folklor
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:28:10
|
|
|
|
*boka*
|
A potpuno me je porazila prica jedne od nasih drugarica sa foruma, kojoj je "doktor" (moram pod navodnike da stavim jer ne zasluzuje tu titulu), kada mu je dovela novorodjence zbog osipa, postavio pitanje, da li vam je slucajno u kuci bila neka zenska osoba koja je u to vreme imala ciklus? PA JE LI MOGUCE??? Zasto ga nije zamolila da joj da medicinsko objasnjenje svog pitanja? Pa sta to znaci, svaka beba koja se nadje u blizini zene koja ima menstruaciju ce se osuti??? Po toj teoriji u porodilistima bi trebalo da rade samo muskarci i kao lekari i kao babice. Ili mogu i zene, ali da svakog meseca odsustvuju s posla po 7-10 dana, dok im ne prodje ciklus, da se bebe ne bi osule...
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 19:39:13
|
|
|
|
jelena038
|
kakve su to gluposti, jbt? ja se smejala zenama ovde koje ne peru kosu u babinama i cuvaju pupcanu vrpcu beba
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 20:57:56
|
|
|
|
nencydrew
|
IZVORNA PORUKA: jelena038 kakve su to gluposti, jbt? ja se smejala zenama ovde koje ne peru kosu u babinama i cuvaju pupcanu vrpcu beba Zamišljam žene kako se pomahnitalo otimaju sa dr za vrpcu?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 21:07:39
|
|
|
|
jance
|
ok. ovo nije bapska prica, ovo su mojoj drugarici pricale poznanice iz inostranstva, da ne dozvoli da joj bebu okupaju po rodjenju, ne znam ni sama zasto.. ja sam na to pocela histericno da se smejem, pa zamisli se tako osamucenu neposredno posle porodjaja kako vices : samo je nemojte kupati!
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.4.2011 21:45:58
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: *boka* A potpuno me je porazila prica jedne od nasih drugarica sa foruma, kojoj je "doktor" (moram pod navodnike da stavim jer ne zasluzuje tu titulu), kada mu je dovela novorodjence zbog osipa, postavio pitanje, da li vam je slucajno u kuci bila neka zenska osoba koja je u to vreme imala ciklus? PA JE LI MOGUCE??? Zasto ga nije zamolila da joj da medicinsko objasnjenje svog pitanja? Pa sta to znaci, svaka beba koja se nadje u blizini zene koja ima menstruaciju ce se osuti??? Po toj teoriji u porodilistima bi trebalo da rade samo muskarci i kao lekari i kao babice. Ili mogu i zene, ali da svakog meseca odsustvuju s posla po 7-10 dana, dok im ne prodje ciklus, da se bebe ne bi osule... da kancerogene smo kad imamo menstruaciju... mene su oterali sa opela koje su sluzili mom tati jer sam dobila... debilizam... ko neko kuce me sutnuli u kucu....
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 14.4.2011 11:11:24
|
|
|
|
eni26
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR imam ja jednu ali nije vezana za trudnocu ali jeste za dete : nemoj prati ves petkom da ti sin ne bi isao u rat
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?