|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
26.12.2010 16:17:24   
Verus
Ja podrzavam i uvek kazem da svako sebe najbolje zna i sta moze podneti a sta ne, to je jako bitno u odluci.

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 626
26.12.2010 16:54:57   
Maryna1
moram ipak da probam sa epiduralom tada cu da saznam kakva je razlikauser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 627
1.1.2011 19:33:59   
Anoniman
Čitala sam dosta o tom epiduralu... i sad na samom kraju sam odlučila da se porodim prirodno onako kako mi je Bog to namenio!
Meni je svaki pregled kod ginekologa bolan i sva se stegnem i neprijatno mi je... i znam da će me boleti i znam da ću pući dole i sva se rascepiti ali neću biti ni prva ni poslednja koja je tako prošla. Pa polako, zarašće... proći će a bol k'o bol šta je dan dola za ceo život uz svoje deteuser posted image

(odgovor članu Maryna1)
  Direktna veza do poruke: 628
1.1.2011 20:11:39   
Anoniman
Da li je neko čuo za gel koji služi za omekšavanje matericeuser posted image user posted image user posted image sadrži prostaglandin hormon

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 629
1.1.2011 20:14:12   
Maryna1
Rada ja sam isto u dilemi, epidural ili ne! nikako ne mogu da odlucim, svi oko mene su proti epidurala, naravno to je moja odluka, pa kad nemas poddirske ni od koga i samo cues o losim stranima....
pogotovo prvo dete sam porodila bez epidurala, i vec znam kako to izgleda, pa sad cim se blizi porodjaj to opjat imam strah kao i prvi put!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 630
1.1.2011 21:45:40   
mejvis
IZVORNA PORUKA: Rada T.

Da li je neko čuo za gel koji služi za omekšavanje matericeuser posted image user posted image user posted image sadrži prostaglandin hormon

Čula sam za gel kojim se omekšava grlić kako bi se ubrzao porodjaj. Isto sam čula da taj gel ne radi uvek! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 631
1.1.2011 23:38:20   
maslachak
ja sam sveza porodilja koja je koristila blagodeti epiduralne anestezije user posted image
kazem blagodeti jer je zaista tako..ja sam uzivala u svom porodjaju..
salila se sa doktorom,babicama..bila vesela,nasmejana..kontrakcije apsolutno nisam osetila..
napone jesam,bez bolova doduse,ali same napone skroz i bez icije pomoci da mi kaze kad da guram rodila visnju iz tri napona..
meni je porodjaj poceo u 14h,ja sam bila 2 na 3 prsta otvorena,tada su mi probusili vodenjak i ukljucili indukciju..do 16h su bolovi bili sasvim podnosljivi,a u 16h su mi ukljucili epidural kada sam vec bila 4 prsta otvorena..u 19h su mi dodali epidural,a visnjica je izasla u 21:05..u mom slucaju porodjaj nije stagnirao,sta vise islo je vrlo brzo,a ja sam sve vreme bila opustena kao da sam bila u pozoristu,a ne na porodjaju..i moj savet je razgovor sa lekarom i moja od srca preporuka..jer sada,sa ove tacke gledista ja sam se na svom porodjaju provela sjajno uz zvuke bajage i instruktora (to je sviralo u porodilistu taj dan)..inace porodila sam se u Visegradskoj.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 632
1.1.2011 23:40:31   
Sanjica26 RR
maslackah, posto cu da se poradjam u Visegradskoj, da li mora da se za epdural dogovorim sa anestezilogom? Ili stalno ima slobodnih, pa ne mora?

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu maslachak)
Direktna veza do poruke: 633
1.1.2011 23:42:05   
maslachak
ne moras,ja se nisam dogovarala sa anesteziologom,samo sa svojim doktorom..
kad te prime u porodiliste samo im naglasis da hoces epidural i to je to user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 634
1.1.2011 23:42:50   
Sanjica26 RR
Hvala maslachak!! Jel si radila nesto od analiza?

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Direktna veza do poruke: 635
1.1.2011 23:45:29   
maslachak
radili su mi na licu mesta u porodilistu,izvadili krv da provere samo trombocite,..
to je jedino sto im i treba..
meni kad su dali prvu dozu,uz to daju i neki lokalni anestetik,ja sam se raspilavila,samo sam se smejala user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 636
1.1.2011 23:46:40   
Sanjica26 RR
Ja sam radila neke analize, izmedju ostalog i trombocite. Koliko vidim dobri su.

Direktna veza do poruke: 637
1.1.2011 23:48:24   
maslachak
ja se ne secam koliki su moji bili,ali kod mene je sve to uglavnom celu trudnocu bilo okej..
ako su ti u granicama normale,to je dovoljno..a i ja sam imala analize stare mesec dana,zato su mi vadili..ako imas svezije,verovatno te nece bockati zbog toga user posted image
i,da znas,super je porodiliste u visegradskoj,novo i sredjeno..

Direktna veza do poruke: 638
1.1.2011 23:58:49   
Sanjica26 RR
Ma, ja cu biti kod mojih..pa, kad krenu prave kontrakcije pravo za Bg. A, analize sam radila pre neki dan. Meni je ostalo jos 10 dana do termina, tj. sad 9.user posted image

Direktna veza do poruke: 639
1.1.2011 23:58:52   
Crvenkapa85
koliko se placa epidural....???

Direktna veza do poruke: 640
2.1.2011 0:04:00   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: Maryna1

Rada ja sam isto u dilemi, epidural ili ne! nikako ne mogu da odlucim, svi oko mene su proti epidurala, naravno to je moja odluka, pa kad nemas poddirske ni od koga i samo cues o losim stranima....
pogotovo prvo dete sam porodila bez epidurala, i vec znam kako to izgleda, pa sad cim se blizi porodjaj to opjat imam strah kao i prvi put!!!user posted image user posted image user posted image

kao sto rekoh 3 puta sam se poradjala uz epidural i nisam jos cula losu stranu epidurala, niko mi nista nije reko o tome??? Bas me zanima sta ti pricaju???

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Maryna1)
Direktna veza do poruke: 641
2.1.2011 0:10:51   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: maslachak

ja sam sveza porodilja koja je koristila blagodeti epiduralne anestezije user posted image
kazem blagodeti jer je zaista tako..ja sam uzivala u svom porodjaju..
salila se sa doktorom,babicama..bila vesela,nasmejana..kontrakcije apsolutno nisam osetila..
napone jesam,bez bolova doduse,ali same napone skroz i bez icije pomoci da mi kaze kad da guram rodila visnju iz tri napona..
meni je porodjaj poceo u 14h,ja sam bila 2 na 3 prsta otvorena,tada su mi probusili vodenjak i ukljucili indukciju..do 16h su bolovi bili sasvim podnosljivi,a u 16h su mi ukljucili epidural kada sam vec bila 4 prsta otvorena..u 19h su mi dodali epidural,a visnjica je izasla u 21:05..u mom slucaju porodjaj nije stagnirao,sta vise islo je vrlo brzo,a ja sam sve vreme bila opustena kao da sam bila u pozoristu,a ne na porodjaju..i moj savet je razgovor sa lekarom i moja od srca preporuka..jer sada,sa ove tacke gledista ja sam se na svom porodjaju provela sjajno uz zvuke bajage i instruktora (to je sviralo u porodilistu taj dan)..inace porodila sam se u Visegradskoj.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ZIVEO EPIDURALuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tvoj i moj prvi porodjaj su copy-paste...ista situacija ista bolnica sve isto

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

Direktna veza do poruke: 642
2.1.2011 0:40:07   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Rada T.

Evo Rado
KLIK

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 643
2.1.2011 2:40:45   
tixtix
Drage moje, od pre dvadesetak minuta sam i ja ponosni clan ovog foruma...
Prvo, zelim da vas sve puno pozdravim...
Drugo, nisam trudna, nisam cak ni udata, ali se nadam da ce sve to doneti ova nova godina, koju ujedno cestitam svima vama...
Imam bezbroj pitanja, a za pocetak da postavim jedno.
DA LI JE BILO KOJA OD VAS, KOJA JE PRIMILA EPIDURAL, IMALA BILO KAKVE HIRUSKE INTERVENCIJE PRI KICMI?
Ja sam do svoje 10 godine imala 12 operacija kukova, a u 16 mi je ugradjen moss miami (kicma). Sada je sve ok, jako sam vitalna i zdrava, mogla bih da nosim trudnocu, ali me brine porodjaj.
Jako bih volela da znam da li je neka od vas bila u slicnoj, ili pribliznoj situaciji...
Pozzz user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 644
4.1.2011 3:20:49   
Lance
Evo i ja po prvi put pisem na ovom forumu.Prijavaljena sam odavno i vise sam citala vasa iskustva i pratila kalendar trudnoce.
Ja sam usla u deveti mjesec i naravno porodjaj ce biti sa epiduralnom anestezijom.
Ova tema me je zainteresovala iz razloga jer je masa zena protiv epidurala iako isti nije ni probala.
Mi dosta kasnimo za svijetom ali i nase razmisljanje nas vraca jos koji korak nazad.

Tixtix moja kolegica je imala problema sa kicmom u djetinjstvu, cak i nekoliko operacija i normalno je iznijela trudnocu samo sto je porodaj zavrsen carskim rezom i to u totalnoj anesteziji.Mislim da se epidural ne preporucuje ukoliko je bilo nekih problema sa kicmom.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 645
4.1.2011 4:30:36   
Verus
tixtix i lance, dobro dosle na forum!! pridruzite nam se i u drugim temamauser posted image

(odgovor članu Lance)
Direktna veza do poruke: 646
4.1.2011 10:03:15   
Crvenkapa85
ajd ponovo cu dapitam,koliko se placa epidural?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 647
4.1.2011 10:28:57   
zoća
nisam se porađala sa epiduralom ali danas sutra kada moje ćerke budu u situaciji epidural sigurno

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 648
4.1.2011 10:38:46   
dejana007
Ova tema me je zainteresovala iz razloga jer je masa zena protiv epidurala iako isti nije ni probala.

da, to jeste interesantno. Jos uvek nema slucaja da je neka koristila epidural a bila nezadovoljna user posted image
medjutim kod zena, kao i kod mene, postoji strah sta ako se bas kod mene nesto isomplikuje user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 649
4.1.2011 13:04:49   
strahinja11
Najnovije informacije iz Visegradske...

1. na spratu -2 se nalazi fakturno odeljenje, gde uzimas predracun;
2. sa predracunom ides na blagajnu, gde placas 20 000 RSD i dobijas priznanicu;
3. kad krenes na porodjaj poneses predracun i priznanicu sa sobom;

* U slucaju da ne primis epidural iz nekog razloga - novac se vraca
*Fiskalni racun se dobija tek nakon porodjaja

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here