Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 16:17:24
|
|
|
|
Verus
|
Ja podrzavam i uvek kazem da svako sebe najbolje zna i sta moze podneti a sta ne, to je jako bitno u odluci.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 16:54:57
|
|
|
|
Maryna1
|
moram ipak da probam sa epiduralom tada cu da saznam kakva je razlika
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 19:33:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Čitala sam dosta o tom epiduralu... i sad na samom kraju sam odlučila da se porodim prirodno onako kako mi je Bog to namenio! Meni je svaki pregled kod ginekologa bolan i sva se stegnem i neprijatno mi je... i znam da će me boleti i znam da ću pući dole i sva se rascepiti ali neću biti ni prva ni poslednja koja je tako prošla. Pa polako, zarašće... proći će a bol k'o bol šta je dan dola za ceo život uz svoje dete
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 20:11:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Da li je neko čuo za gel koji služi za omekšavanje materice sadrži prostaglandin hormon
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 20:14:12
|
|
|
|
Maryna1
|
Rada ja sam isto u dilemi, epidural ili ne! nikako ne mogu da odlucim, svi oko mene su proti epidurala, naravno to je moja odluka, pa kad nemas poddirske ni od koga i samo cues o losim stranima.... pogotovo prvo dete sam porodila bez epidurala, i vec znam kako to izgleda, pa sad cim se blizi porodjaj to opjat imam strah kao i prvi put!!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 21:45:40
|
|
|
|
mejvis
|
IZVORNA PORUKA: Rada T. Da li je neko čuo za gel koji služi za omekšavanje materice sadrži prostaglandin hormon Čula sam za gel kojim se omekšava grlić kako bi se ubrzao porodjaj. Isto sam čula da taj gel ne radi uvek!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 23:38:20
|
|
|
|
maslachak
|
ja sam sveza porodilja koja je koristila blagodeti epiduralne anestezije kazem blagodeti jer je zaista tako..ja sam uzivala u svom porodjaju.. salila se sa doktorom,babicama..bila vesela,nasmejana..kontrakcije apsolutno nisam osetila.. napone jesam,bez bolova doduse,ali same napone skroz i bez icije pomoci da mi kaze kad da guram rodila visnju iz tri napona.. meni je porodjaj poceo u 14h,ja sam bila 2 na 3 prsta otvorena,tada su mi probusili vodenjak i ukljucili indukciju..do 16h su bolovi bili sasvim podnosljivi,a u 16h su mi ukljucili epidural kada sam vec bila 4 prsta otvorena..u 19h su mi dodali epidural,a visnjica je izasla u 21:05..u mom slucaju porodjaj nije stagnirao,sta vise islo je vrlo brzo,a ja sam sve vreme bila opustena kao da sam bila u pozoristu,a ne na porodjaju..i moj savet je razgovor sa lekarom i moja od srca preporuka..jer sada,sa ove tacke gledista ja sam se na svom porodjaju provela sjajno uz zvuke bajage i instruktora (to je sviralo u porodilistu taj dan)..inace porodila sam se u Visegradskoj.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 23:40:31
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
maslackah, posto cu da se poradjam u Visegradskoj, da li mora da se za epdural dogovorim sa anestezilogom? Ili stalno ima slobodnih, pa ne mora?
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 23:42:05
|
|
|
|
maslachak
|
ne moras,ja se nisam dogovarala sa anesteziologom,samo sa svojim doktorom.. kad te prime u porodiliste samo im naglasis da hoces epidural i to je to
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 23:42:50
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Hvala maslachak!! Jel si radila nesto od analiza?
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 23:45:29
|
|
|
|
maslachak
|
radili su mi na licu mesta u porodilistu,izvadili krv da provere samo trombocite,.. to je jedino sto im i treba.. meni kad su dali prvu dozu,uz to daju i neki lokalni anestetik,ja sam se raspilavila,samo sam se smejala
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 23:46:40
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ja sam radila neke analize, izmedju ostalog i trombocite. Koliko vidim dobri su.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 23:48:24
|
|
|
|
maslachak
|
ja se ne secam koliki su moji bili,ali kod mene je sve to uglavnom celu trudnocu bilo okej.. ako su ti u granicama normale,to je dovoljno..a i ja sam imala analize stare mesec dana,zato su mi vadili..ako imas svezije,verovatno te nece bockati zbog toga i,da znas,super je porodiliste u visegradskoj,novo i sredjeno..
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 23:58:49
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ma, ja cu biti kod mojih..pa, kad krenu prave kontrakcije pravo za Bg. A, analize sam radila pre neki dan. Meni je ostalo jos 10 dana do termina, tj. sad 9.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.1.2011 23:58:52
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
koliko se placa epidural....???
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.1.2011 0:04:00
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: Maryna1 Rada ja sam isto u dilemi, epidural ili ne! nikako ne mogu da odlucim, svi oko mene su proti epidurala, naravno to je moja odluka, pa kad nemas poddirske ni od koga i samo cues o losim stranima.... pogotovo prvo dete sam porodila bez epidurala, i vec znam kako to izgleda, pa sad cim se blizi porodjaj to opjat imam strah kao i prvi put!!! kao sto rekoh 3 puta sam se poradjala uz epidural i nisam jos cula losu stranu epidurala, niko mi nista nije reko o tome??? Bas me zanima sta ti pricaju???
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.1.2011 0:10:51
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: maslachak ja sam sveza porodilja koja je koristila blagodeti epiduralne anestezije kazem blagodeti jer je zaista tako..ja sam uzivala u svom porodjaju.. salila se sa doktorom,babicama..bila vesela,nasmejana..kontrakcije apsolutno nisam osetila.. napone jesam,bez bolova doduse,ali same napone skroz i bez icije pomoci da mi kaze kad da guram rodila visnju iz tri napona.. meni je porodjaj poceo u 14h,ja sam bila 2 na 3 prsta otvorena,tada su mi probusili vodenjak i ukljucili indukciju..do 16h su bolovi bili sasvim podnosljivi,a u 16h su mi ukljucili epidural kada sam vec bila 4 prsta otvorena..u 19h su mi dodali epidural,a visnjica je izasla u 21:05..u mom slucaju porodjaj nije stagnirao,sta vise islo je vrlo brzo,a ja sam sve vreme bila opustena kao da sam bila u pozoristu,a ne na porodjaju..i moj savet je razgovor sa lekarom i moja od srca preporuka..jer sada,sa ove tacke gledista ja sam se na svom porodjaju provela sjajno uz zvuke bajage i instruktora (to je sviralo u porodilistu taj dan)..inace porodila sam se u Visegradskoj. ZIVEO EPIDURAL tvoj i moj prvi porodjaj su copy-paste...ista situacija ista bolnica sve isto
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.1.2011 0:40:07
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Rada T. Da li je neko čuo za gel koji služi za omekšavanje materice sadrži prostaglandin hormon Evo Rado KLIK
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.1.2011 2:40:45
|
|
|
|
tixtix
|
Drage moje, od pre dvadesetak minuta sam i ja ponosni clan ovog foruma... Prvo, zelim da vas sve puno pozdravim... Drugo, nisam trudna, nisam cak ni udata, ali se nadam da ce sve to doneti ova nova godina, koju ujedno cestitam svima vama... Imam bezbroj pitanja, a za pocetak da postavim jedno. DA LI JE BILO KOJA OD VAS, KOJA JE PRIMILA EPIDURAL, IMALA BILO KAKVE HIRUSKE INTERVENCIJE PRI KICMI? Ja sam do svoje 10 godine imala 12 operacija kukova, a u 16 mi je ugradjen moss miami (kicma). Sada je sve ok, jako sam vitalna i zdrava, mogla bih da nosim trudnocu, ali me brine porodjaj. Jako bih volela da znam da li je neka od vas bila u slicnoj, ili pribliznoj situaciji... Pozzz
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.1.2011 3:20:49
|
|
|
|
Lance
|
Evo i ja po prvi put pisem na ovom forumu.Prijavaljena sam odavno i vise sam citala vasa iskustva i pratila kalendar trudnoce. Ja sam usla u deveti mjesec i naravno porodjaj ce biti sa epiduralnom anestezijom. Ova tema me je zainteresovala iz razloga jer je masa zena protiv epidurala iako isti nije ni probala. Mi dosta kasnimo za svijetom ali i nase razmisljanje nas vraca jos koji korak nazad. Tixtix moja kolegica je imala problema sa kicmom u djetinjstvu, cak i nekoliko operacija i normalno je iznijela trudnocu samo sto je porodaj zavrsen carskim rezom i to u totalnoj anesteziji.Mislim da se epidural ne preporucuje ukoliko je bilo nekih problema sa kicmom.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.1.2011 4:30:36
|
|
|
|
Verus
|
tixtix i lance, dobro dosle na forum!! pridruzite nam se i u drugim temama
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.1.2011 10:03:15
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
ajd ponovo cu dapitam,koliko se placa epidural?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.1.2011 10:28:57
|
|
|
|
zoća
|
nisam se porađala sa epiduralom ali danas sutra kada moje ćerke budu u situaciji epidural sigurno
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.1.2011 10:38:46
|
|
|
|
dejana007
|
Ova tema me je zainteresovala iz razloga jer je masa zena protiv epidurala iako isti nije ni probala. da, to jeste interesantno. Jos uvek nema slucaja da je neka koristila epidural a bila nezadovoljna medjutim kod zena, kao i kod mene, postoji strah sta ako se bas kod mene nesto isomplikuje
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.1.2011 13:04:49
|
|
|
|
strahinja11
|
Najnovije informacije iz Visegradske... 1. na spratu -2 se nalazi fakturno odeljenje, gde uzimas predracun; 2. sa predracunom ides na blagajnu, gde placas 20 000 RSD i dobijas priznanicu; 3. kad krenes na porodjaj poneses predracun i priznanicu sa sobom; * U slucaju da ne primis epidural iz nekog razloga - novac se vraca *Fiskalni racun se dobija tek nakon porodjaja
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pismo mom detetu kojeg više nemaDanas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?