|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
4.1.2011 13:12:31   
Sanjica26 RR
Pa, sad se jedna devojka porodjala sa epiduralom i platila je. Posle su je zvali da bi joj vratili novac. Kad si to saznala?

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu strahinja11)
Direktna veza do poruke: 651
4.1.2011 13:12:31   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Crvenkapa85

ajd ponovo cu dapitam,koliko se placa epidural?

Sve zavisi od bolnice,u Beogradu je u svakoj bolnici drugacije,a u jednoj se cak ne placa...Ne znam kako je u Zrenjaninu...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 652
4.1.2011 13:13:04   
Crvenkapa85
20 000din user posted image

Direktna veza do poruke: 653
4.1.2011 13:17:02   
Pretty78
"Zvanično, prema tumačenju Svetlane Vukajlović, direktorke RZZO, porođaj uz epiduralnu anesteziju ne spada u vanstandardne, već u standardne usluge. To znači da treba da se dobije o trošku zdravstvenog osiguranja potpuno besplatno, i to na teritoriji cele Srbije. Bolnice dobijaju novac za kupovinu anestetika i katetera, koji spadaju u potrošni materijal. Međutim, to u praksi ne funkcioniše, pa tako ustanove koje ovu uslugu naplaćuju dobijaju dva puta novac - naplate je od pacijenata, a materijal i od Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. -Anestetik se nalazi na pozitivnoj listi lekova, a sama procedura se podrazumeva kao standarda usluga i zato ima ustanova koje nam fakturišu porođaj uz epiduralnu anesteziju - kaže za „Blic” Svetlana Vukajlović, direktorka RZZO. Epiduralna anestezija, koja se u svetu već godinama rutinski daje ženama pri porođaju, u GAK „Višegradska” i KBC „Dragiša Mišović” je besplatna. GAK „Narodni front” od decembra prošle godine podigao je cenu usluge i sada epidural košta 12.000 dinara, dok je u KBC „Zvezdara” 10.000 dinara. Žene u Nišu i Kragujevcu ne mogu da se porađaju uz epiduralnu anesteziju, dok se u Novom Sadu u redovnom postupku anestezija ne daje, već samo kada to zahtevaju medicinski razlozi." sa sajta RR user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mada sam ja cula da je u Novom Sadu oko 4-5 iljade user posted image

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 654
4.1.2011 13:50:27   
Verus
Koja je to glupost-pa kao da su bolnice u razlicitim drzavamauser posted image boze gospode!

Slazem se da je malo koja zena prosla prirodno i bila extra zadovoljna... a jos kad su grubi prema tebi i ako te tretiraju kao stoku, sto je cesto slucaj, naravno da neces imati zelju, elan, snagu i sta god vec treba da se normalno porodis..
IZVORNA PORUKA: nensi27

IZVORNA PORUKA: Crvenkapa85

ajd ponovo cu dapitam,koliko se placa epidural?

Sve zavisi od bolnice,u Beogradu je u svakoj bolnici drugacije,a u jednoj se cak ne placa...Ne znam kako je u Zrenjaninu...

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 655
4.1.2011 13:51:33   
Verus
A medicinski razlozi bi bili?  CR?  Pa taman posla jos i to da rade bez anestetika!

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 656
4.1.2011 13:58:57   
strahinja11
Danas sam uplatila u Visegradskoj

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 657
4.1.2011 14:02:20   
strahinja11
Ne znam...
Ja sam danas uplatila u Visegradskoj...
Mislim da se ne placa anestezija, vec anesteziolog koji treba da bude uz tebe non-stop:(

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 658
4.1.2011 14:06:20   
strahinja11
Na predracunu pise:

Vrsta usluge - 150991 Izabrani anesteziolog za celodnevno pracenje bolesnika (24 sata na raspolaganju, pre i/ili postoperativno)/davanje epiduralne anestezije u porodjaju

Direktna veza do poruke: 659
4.1.2011 14:07:53   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: Verus RR

A medicinski razlozi bi bili?  CR?  Pa taman posla jos i to da rade bez anestetika!

ja kad sam isla da se poradjam sa Davidom trazila sam epidural da se ne dernjam pred televizijom da se ne blamiram ko kreten user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i receno mi je da ne moze ako nema medicinskih razloga?

kakva glupost??? koji su medicinski razlozi za epidural??? kapiram koji su za CR ali za epidural??? bas bih volela da mi ih neko navede

p.s. na kraju sam iskukala i dobila epidural a niosam nista platila...jbga televizija je cudo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 660
4.1.2011 14:19:44   
Verus
Ovde je epi ukljucen u svaki porodjaj-ja sam rekla anesteziologu da planiram bez, ali ako tokom porodjaja skontam da mi treba (stvarno nisam znala svoje granice ni kako ce ici), da cu ga zvati.  Tako da su "medicinski razlozi" boli me i treba mi!  Pa mislim stvarno-poenta epija je da ublazi bol, zar to nije onda dobar razlog?

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 661
4.1.2011 14:26:13   
Pretty78
pa  to je jedan i jedini...boli me i necu da me boli.....ali jbga Srbija je to user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 662
4.1.2011 15:06:50   
Crvenkapa85
ako neko bude jos izjavio BELA KUGA...licno cu ga pljunuti u lice....sunce vam jeb......samo bi pare da uzmete.......EPA NE DAM!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 663
4.1.2011 15:20:38   
Maryna1
IZVORNA PORUKA: dejana007

Ova tema me je zainteresovala iz razloga jer je masa zena protiv epidurala iako isti nije ni probala.

da, to jeste interesantno. Jos uvek nema slucaja da je neka koristila epidural a bila nezadovoljna user posted image
medjutim kod zena, kao i kod mene, postoji strah sta ako se bas kod mene nesto isomplikuje user posted image

necu da vas plasim, nisam cula za neki takav slucaj u Srbiji (Hvala Bogu), pa znam da su bili u Rusiji, bas pokazivali na tv, zato svi moji drugarici i porodica iz Ukrajini kad cuju da ja razmisljam o porodjau sa epiduralom, kazu da sam luda!!!user posted image

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 664
5.1.2011 1:00:03   
tixtix
Hvala Verus RR na dobrodoslici!
Hvala Lance na odgovoru.
Crvenkapa85, ako te kad put ponese ka Kraljevu, obavezno javi, moj si gost na rucku!!! user posted image

Direktna veza do poruke: 665
7.1.2011 14:24:51   
ivaj
IZVORNA PORUKA: strahinja11

Ne znam...
Ja sam danas uplatila u Visegradskoj...
Mislim da se ne placa anestezija, vec anesteziolog koji treba da bude uz tebe non-stop:(

Ne razumemuser posted image  

Pa da li je moguce da je taj epidural dva meseca u godini besplatan a posle se placa?! Pa kako kome zapadne.
I hoce li vise odluciti-besplatan ili nije.
Zasto su meni npr vratili pare a sad sve ispocetka,izbrojte 20 crvenih!

O Boze luda kucauser posted image

Direktna veza do poruke: 666
7.1.2011 14:28:30   
minna
ja cu malo OT
ivaj, ajde u razgovore mama, trazim te vec danima da ti napisem nestouser posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 667
7.1.2011 15:22:08   
isidora88
sledeci put definitivno zahtevam epidural,ima nekog da ubijem dok ga ne dobijem,isla sam na indukovani porodjaj gde ces vece indikacije za epi kad se zna da vetsacki izazvan porodjaj boli vise od spontanih bolova user posted image user posted image user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 668
7.1.2011 15:58:45   
madre
ja sam se porodila carskim, ali da nisam svakako bih trazila epidural. znam da su mnogi protiv, a kada pitas zasto samo klimaju glavomuser posted image zasto trpeti bolove ako ne morasuser posted image mnoge zene nisu u situaciji da ga plate, e to je jedini razlog koji razumem.
nase bake i majke se jesu poradjale bez, a nase cukunbake u stalama i ko zna sve kako, ali da ih je neko pitao da li bi htele da ih ne boli, svakako bi to izabrale. svakako to je pitanje tog vremena... kao sto tad zene nisu visile po forumu i raspitivale se da li da detetu daju danas krusku ili tikvicu, gluten ili sir, nego detetu tutnu kravlje mleko pa samo puca. tako da... ja sam zauser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 669
7.1.2011 16:00:18   
madre
ovim sam htela reci da zene danas nisu razmazene, vec se to zove brinu o sebiuser posted image user posted image user posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 670
7.1.2011 19:48:08   
strahinja11
Bravo, madreuser posted image user posted image user posted image

Ja sam mojoj mami koja je protivnik epidurala objasnila na sledecem primeru, kad ides kod zubara da li primas anesteziju ili ne volis da te boli dok ti doktor vadi zub. Ista ta anestezija moze da se iskomplikuje a i nije postojala kada je njena mama isla kod zubara. Tako da sta bi trebalo da se zakljuci da si ti isto tako razmazena u odnosu na tvoju majku ili je samo 21 vek i ljudi pokusavaju da olaksaju mnoge stvari.

Zasto bi se neko mucio kada ne mora.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 671
8.1.2011 0:54:11   
Bunnyca
Da li neko mozda zna kakva je situacija sa epiduralom u Pancevu?

Direktna veza do poruke: 672
8.1.2011 8:08:31   
Anoniman
Ja pisala ministarstvu zdravlja... baš me zanima šta će mi odgovoriti

(odgovor članu Bunnyca)
  Direktna veza do poruke: 673
8.1.2011 8:36:59   
maja19
Sta si Rado to pisala, nisam u toku..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 674
8.1.2011 9:06:46   
mejvis
IZVORNA PORUKA: Bunnyca

Da li neko mozda zna kakva je situacija sa epiduralom u Pancevu?

Sada je kao bolja, može da se bira lekar i anesteziolog i to se sve plaća isto kao u NF. Imaju 2 anesteziologa i pitanje je sreće da li će oni biti raspoloživi. Epidurali se često završavaju CR, jer nisu baš najstručniji. Iskreno, ja se ne bih usudila da idem na epidural u Pančevu, sada sa ovim iskustvom. Ja sam se porodila u NF sa epiduralom i oni ljudi tamo stvarno znaju to da rade, ma šta se pričalo o NF.
Nas 4 je poradjao 1 anesteziolog i sve smo prošle odlično. I još je meni taj epiduralni prostor bio dosta pliće nego što je to uobičajeno, čula sam baš kada su komentarisali.
A u Pančevu 1 žena, 1 anesteziolog, da može sa njom odmah u operacionu salu ako treba CR. Ma užas....
A ostale mogu da se "slikaju". user posted image

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here