Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 30.11.2010 13:35:27
|
|
|
|
Verus
|
wow: morala sam da se uhvatim za stolicu da ne padnem na dupe. IZVORNA PORUKA: ivaj Desilo se cudo! Vratili su mi pare od epidurala.Zvali su me jutros iz Visegradske da mi kazu da dodjem po novac jer onda kada sam se porodila doneta je odluka o tome da epidural bude besplatan I posto je muz vec bio u gradu,svratio i uzeo mojih 20.000 Tako da znate-epidural je do daljnjeg besplatan!!!!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 30.11.2010 13:36:14
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: boje jele, ja idem kod dr vejnovica u betaniji, pa te zato pitam za anesteziologa. vremenom cu se vec dogovoriti sa njim za epidural posto vidim da ste sve koje ste se poradjale uz epidural prezadovoljne Poslala sam ti pp
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 30.11.2010 13:40:25
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR wow: morala sam da se uhvatim za stolicu da ne padnem na dupe. Nista mi ne pricaj.Ceo dan sam pod utiskom.Ne zato sto cu da se obogatim od tih para nego zbog cinjenice da se uopste desava tako nesto. I to meni.Uvek sam sve placala,nikad mi se nigde nije dalo da se ''provucem''. I nikad nista nisam dobila a da ne platim.
< Poruku je uredio ivaj -- 30.11.2010 13:42:27 >
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 30.11.2010 14:08:27
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: ivaj Desilo se cudo! Vratili su mi pare od epidurala.Zvali su me jutros iz Visegradske da mi kazu da dodjem po novac jer onda kada sam se porodila doneta je odluka o tome da epidural bude besplatan I posto je muz vec bio u gradu,svratio i uzeo mojih 20.000 Tako da znate-epidural je do daljnjeg besplatan!!!!! o haleluja!!!!!!
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 10.12.2010 15:19:50
|
|
|
|
maslachak
|
IZVORNA PORUKA: ivaj IZVORNA PORUKA: Verus RR wow: morala sam da se uhvatim za stolicu da ne padnem na dupe. Nista mi ne pricaj.Ceo dan sam pod utiskom.Ne zato sto cu da se obogatim od tih para nego zbog cinjenice da se uopste desava tako nesto. I to meni.Uvek sam sve placala,nikad mi se nigde nije dalo da se ''provucem''. I nikad nista nisam dobila a da ne platim. ja ne znam kako sam propustila ovu vest Ivaj xexexexexexe ala si me obradovala sad...ne mozes da verujes
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.12.2010 19:57:08
|
|
|
|
Brana
|
Ja sam se porodila sa epiduralom i zadovoljna sam jer sam secena pa deo kada sam uzivana i kada mi je radjena revizija nisam osetila!
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 11:25:20
|
|
|
|
dejana007
|
meni je jos uvek daleko termin ali mislim se dal epidural dal prirodno. Ne plasim se uboda u kicmu ni toga da cu ostati nedpokretna, ali se plasim cinjenice da sam oduzeta neko vreme i da ne mogu kontrolisati svoje pokrete. Samo me to brine. A jesam veliki panicar i ne podnosim bol...
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 12:26:44
|
|
|
|
mejvis
|
Ma nemoj da se razmišljaš, gde da ostaneš nepokretna!!!! Ti osećaš svaki deo svoga tela, nemaš utisak da ne možeš da se pokrećeš! A u onim momentima nepodnošljivih bolova taj ubod u kičmu osetiš kao da te je ujeo komarac! Ja sam se porodila sa epiduralom i ne znam kako bi se porodila bez njega...toplo preporučujem svima!!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 14:59:55
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Dejana, stvarno osecas sve normalno, mozes da se pokreces i osecas cak i dodir po nogama. Jedini deo gde ne osecas bol jeste onaj gde i treba. Recimo ja nisam osecala pregled koji me je dok nisam primila epidural jako boleo, kad su mi dali, rekla sam e sad mozete da me pregledate do mile volje! Osecala sam jedino da su mi topla stopala i to vise desno nego levo. To je sve. A ubod u ledja je samo malo neprijatan posto moras da lezis mirno i onda osetis neke trnce kad tecnost krene niz kicmu. Ali nista ne boli. Meni su epidural iskljucili pred sam porodjaj, medjutim kako sam ja morala da se napinjem da spustim bebu prvo pa tek onda da se napinjem za sam porodjaj to je kod mene potrajalo pa je dejstvo polako prestajalo. Sam porodjaj me je boleo, ali ne smem da zamsilim kako bi bilo da nije bilo epija. POsle su mi dali novu dozu kad su me usivali i tad sam bila presrecna jer stvarno nista nisam osetila. Makar samo zbog toga - uzela bih ga ponovo.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:04:05
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Trudnicica83 POsle su mi dali novu dozu kad su me usivali i tad sam bila presrecna jer stvarno nista nisam osetila. Makar samo zbog toga - uzela bih ga ponovo. Apsolutno!
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:20:28
|
|
|
|
Maryna1
|
i ja sad razmisljam da li primim epidural, prvi porodjaj je bio lak, porodila sam za pola sata, i nisam ni imala jaki bolovi, beba je bila sitna 2800gm. jedino imala sam jaki bolovi, kad su mene usivali, to je stvarno bolelo!!!. sad citam da ste vi osecali naponi i bolovi u toku samog porodjaja, ne znam ni sta da radim, zato sto verovatno ovog puta nece da me sece, da li potreban epidural uobste?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:24:14
|
|
|
|
Verus
|
Bolovi tokom porodjaja nemaju veze sa vecinom bebe: kontrakcije se dobijaju od oxitocina, hormona koji izaziva trudove. Ja sam imala dobro iskustvo sa porodjajem bez epidurala, i planiram da opet isto uradim ako budem imala srece da imam jos jednu bebu. Ako mislis da mozes opet da "vladas" situacijom i budes ok bez epidurala, zasto da ne I da, meni su dali 3 lokalne anestezije kada su me usivali, tako da to nisam svakako osetila.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:28:34
|
|
|
|
Brana
|
Svaki porodjaj je drugaciji ali ako si tako super prosla sa prvim onda bi trebala i sa drugim !Е za epidural odluci sama ne znam sta da ti kazem ja sam imala lak porodjaj ali sam imala usivanje i reviziju pa zbog toga sam htela epiduralnu!
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:29:40
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR I da, meni su dali 3 lokalne anestezije kada su me usivali, tako da to nisam svakako osetila. e moze i tako!
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:31:48
|
|
|
|
eni26
|
mene to niko i ne pita imam zakazano 10 feb na konsultacije sa anesteziologom , tako da nema NECU
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:38:25
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: eni26 mene to niko i ne pita imam zakazano 10 feb na konsultacije sa anesteziologom , tako da nema NECU Ja prvo nisam htela pa meni doktorka rece jel si sigurna jer kada krene porodjaj nema onda da trazim,bolje uzmi pa mozes da odustanes ako ne budes htela da ti se da i sta cu ja jadna onda UZEH! Ali nisam se pokajala!
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:41:55
|
|
|
|
eni26
|
IZVORNA PORUKA: Brana IZVORNA PORUKA: eni26 mene to niko i ne pita imam zakazano 10 feb na konsultacije sa anesteziologom , tako da nema NECU Ja prvo nisam htela pa meni doktorka rece jel si sigurna jer kada krene porodjaj nema onda da trazim,bolje uzmi pa mozes da odustanes ako ne budes htela da ti se da i sta cu ja jadna onda UZEH! Ali nisam se pokajala! pa da ,sta ces se kajati ,ceo svet to koristi ,nema rizika
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:49:07
|
|
|
|
Maryna1
|
hvala devojke, za par dana cu ici na kontrolu, tako da cu se prijaviti za epidural, a posle videcu, da li treba da li ne! zato sto ja sam lako prosla, pa videla sam kako to moze da boli, jedna zena se mucila 12 sati, na kraju njoj su dali epidural, zato sto nije mogla vise da izdirzi!!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:53:28
|
|
|
|
dejana007
|
ne plasim se ja da cu ostati nepokretna, vec osecaja vespomocnosti za to vreme. Ali kad vas citam onda mislim da je bolje sa epiduralom. naravno do tada cu se konsultovati sa lekarom. I ja mislim da je bolje da ne boli, kad vec moze
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 15:59:09
|
|
|
|
Verus
|
Ovo je jedan od razloga sto sam se odlucila da idem bez. I to sto sam nosilac streptokoke B (vaginalno) i iako su mi odmah dali penicilin, rizik da beba dobije infekciju i dalje postoji. Znala sam da cu puno krace gurati bez epidurala jer cu osecati kontrakcije (gurala sam 18 minuta 10 guranja). Moja beba je bila mala 2600gr pa je i zato guranje bilo krace. Bolelo nije nista manje, i imala sam 2 stepen "pocepanosti" dole... Al je proslo! I bilo je super i vredno truda: sad se svega secam kao kroz maglu, sto mi je malo zao...Jedino se cisto secam njenog lica i okica kad su je podigli da je prvi put vidim! IZVORNA PORUKA: dejana007 ne plasim se ja da cu ostati nepokretna, vec osecaja vespomocnosti za to vreme. Ali kad vas citam onda mislim da je bolje sa epiduralom. naravno do tada cu se konsultovati sa lekarom. I ja mislim da je bolje da ne boli, kad vec moze
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 16:05:16
|
|
|
|
dejana007
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ovo je jedan od razloga sto sam se odlucila da idem bez. I to sto sam nosilac streptokoke B (vaginalno) i iako su mi odmah dali penicilin, rizik da beba dobije infekciju i dalje postoji. Ja se i ovoga plasim obzirom da dugo nisam radila cervikalni bris a ginekolog mi jos nista nije rekao po tom pitanju, iako ulazim u 6 mesec. Koristim vaginalno utrogestan pa da ne prekidam. Plasim se da ce na kraju ispasti da imam neku bakteriju a da nema vremena da se izleci do porodjaja.. Ali to je opet za druge teme... IZVORNA PORUKA: Verus RR Jedino se cisto secam njenog lica i okica kad su je podigli da je prvi put vidim! Rasplakah se
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 16:07:28
|
|
|
|
Verus
|
To cu uvek pamtiti, dok sam ziva. Interesantno, kad sam o porodjaju pricala sa mojom mamom, i to joj spomenula, ona je rekla da se ona i dan danas seca mog lica kada me je rodila
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 16:08:33
|
|
|
|
Maryna1
|
pre porodjaja ja nisam mogla da verujem da epizotomija ne boli, i ja jos sad secam kad u toku porodjaja vidim makazice i posle sam se osetila slabo peckanje i to je to! a kad su usivali ja sam isto dobila 2 ili 3 anesteziji, samo sto na mene to uvek slabo deluje, tako sam sve jedno osecala bol!!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 16:11:19
|
|
|
|
Maryna1
|
kad vidis svoju bebicu odmah zaboravis na bol i sve ostalo!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 26.12.2010 16:15:42
|
|
|
|
Pretty78
|
ja sam se 3x poradjala sa epiduralom i kad bih opet ( ne hvala više ) OPET bih sa epiduralom NIKAD se ne bih poradjala bez njega NIKAD.... moj prag bola je jako mali, ja na malo jaci bol padam u nesvest i nije mi padalo na pamet da dovedem bebu u opasnost i da u sred porodjaja roknem u nesvest tako da ja glasam za epidural i svim SVIM trudnicama toplo preporucujem....slobodno uzivajte u porodjaju
< Poruku je uredio Pretty78 -- 26.12.2010 16:22:43 >
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?