|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
4.10.2010 14:49:57   
ivaj
Ja dobih malopre uput za epidural! Da li cu moci da ga iskoristim i na koji nacin,nemam pojma.Mislila sam da i ne postoji procedura za dobijanje uputa ali eto,ipak moze.
Nadam se da cu uspeti bar da refundiram jer svuda se pise i trubi o tome kako je to standardna usluga i ne bi trebalo da se placa.E pa videcemo.Ako uspem dobro je,ako ne nista.
Ovih dana cu ici u Visegradsku da uplatim pa cu se ujedno i raspitati.

(odgovor članu krtina)
Direktna veza do poruke: 576
4.10.2010 14:51:22   
Nensi*
Ja jos nisam cula da su nekome refundirane pare za epidural...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 577
4.10.2010 14:54:37   
ivaj
Nisam ni ja.Ali ovi u Nemanjinoj kazu da moze ukoliko postoji uput i direktorka RZZO-a stalno prica o tome kako to spada u standardne a ne vanstandardne usluge.
Ma ne kosta me nista da probam,bas me briga.Iako vec unapred ne racunam na to da ce nesto biti od toga.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 578
6.10.2010 10:00:14   
PRINCESSS
Ne postoji razlog da ne uzmete epidural.Ja sam ga primila i delovao mi samo na jednoj strani jer je anesteziolog promasila za par mm i naravno to je jedino lose sto moze da vam se desi,a u tom slucaju ce vas boleti isto kao sto bi vas bolelo i prirodnim putem tako da.... Uglavnom ga preporucujem jer sam ga ja primila (ubod ne boli uopste ),Samo se raspitajte da anesteziolog bude dobar i to je sve.Inace ja sam se na kraju porodila carskim jer bebac nije hteo napolje ni sa epiduralom,ni bez njega.Da sam mogla da biram odmah bih i izabrala carski.Super sam ga podnela i iskreno prezadovoljna sam mojim porodjajem,odlicno sam prosla i ostao mi je u lepom secanju sto je i najbitnije user posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 579
6.10.2010 12:21:03   
ivaj
Uplacen epidural u Visegradskojuser posted image
Zamalo da ne uradim nista.Posto sam tek usla u deveti nisu mi dali da uplatim,kao moze tek deset dana pred porodjajuser posted image  I ja pocela da slazem face i kazem im da mi je to kasno jer sam jedva i do ovde dogurala i oni na kraju pristanu.
Pitala sam sta treba od analiza,kazu vidi sa svojim ginekologom ali u principu oni ne traze nistauser posted image
Rekli su mi da ce mi novac biti vracen u slucaju da ga ne dobijem.

princesss,gde si se ti poradjala?

(odgovor članu PRINCESSS)
Direktna veza do poruke: 580
12.10.2010 19:26:15   
Irena79
evo da dam svoj doprinos epiduralu, veliko DA i jos vece HVALA mu. da nije bilo epidurala verovatno bi pala u nesvest. spasao me i toplo ga preporucujem. naravno da je veoma bitno ko i kako daje i dozira, ja sam imala odlicnog anesteziologa koju sam angazovala privatno i zahvalna sam joj do neba. nisam osetila ni ubod ni bilo kakve komplikacije ni tokom porodjaja ni nakon, sve je proslo u savrsenom redu i zaista mislim da je strah od epidurala neosnovan. naravno stvar izbora. moje iskustvo je jako pozitivno da zavrsim na ovu temu:)

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 581
23.10.2010 15:14:45   
Barbarica
Ja sam sinoc pricala sa jednom devojkom koja se, pre cak 6 godina(to jos kada nije bio tako "siguran"), porodila sa epiduralom, i zahvalna mu je do neba...

Kaze da su pokusali da je odgovore, pocevsi od prica da nije zdravo preko toga da moze da se ostane nepokretan, ali ipak je otisla... Tako da ja mislim da je to danas 100% siugurno, i vredi svake pare...

Zasto trpeti bolove ako se ne mora... Pogotovo sto se tice panicarki kakva sam ja...user posted image

(odgovor članu Irena79)
Direktna veza do poruke: 582
5.11.2010 18:00:17   
sely
razmisljala sam o epiduralu,ali uvijek se nadje neko da me odgovori kada odlucim da hocu...i danas sam lijepo otisla kod svog ljekara,i pitala ga.i on kaze:pa to je rutina,naravno da ces dobiti epidural,nisi luda da imas bolove,kada mozes da ih nemas(smanjis).i pitam ga,jeli ima neki uticaj na bebu,moze li se nesto lose desiti zbog epidurala,a on kaze:pa jel mislis da bi ja svome djetetu uradio nesto lose,a kada se moja zena poradjala,svaki put sam zahtijevao da joj daju epidural,jer znam koliko on pomaze......i tako da sam ja odlucila,abd epidural OBAVEZNO...user posted image

(odgovor članu Barbarica)
Direktna veza do poruke: 583
5.11.2010 18:07:32   
isidora88
sely blago tebi,kod nas to jos nije praksa,ovde i dalje misle da je normalno da se zena sto vise namuci na porodjaju

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu sely)
Direktna veza do poruke: 584
6.11.2010 7:32:14   
sely
e jedino sto mrzim je taj primitivizam,a ima ga jako mnogo kod nas...zao mi je zena,koje bi voljele epidural,a ne mogu ga imat,i zbog toga svakoj zelim sto laksi porod,i da sve bude ok.user posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 585
14.11.2010 16:09:15   
ivaj
Epidural u Visegradskoj je sada najnormalnija stvar.Svaka treca zena ga ima na porodjaju i sami lekari i svo osoblje nisu vise protivnici kao nekada,nego kome god sam rekla da imam uplaceno samo su odgovarali sa 'Odlicno"!

Ukoliko nemate odradjene analize,izvadice vam krv i uraditi odmah.Tako su meni jer mi je sve bilo zastarelo,a svaka analiza ne sme da je starija od deset dana.

Epidural sam dobila kad sam bila otvorena vec sest prstiju jer je sve islo neverovatno brzo.Malo mi je bilo nezgodno da mirujem jer sam imala jake kontrakcije,ali na svu srecu sve traje jako kratko.Sam ubod ne boli,nista nije strasno ni komplikovano.Poceo je da deluje za manje od desetak minuta.Taj blagoslov,taj raj na zemlji ne mogu recima da opisem! Od onakvog stanja gde mislim da umirem do trenutka kad ne osecam nista.Pocela sam da se smejem jer mi je laknulo.Onda sam lepo pricala sa babicom,anesteziologom i osecala kao da nisam na porodjaju.
Uskoro su me ostavili svi i kao doci ce za dvadesetak minuta.Medjutim,ubrzo pocinjem da osecam jak bol i dozivam sve redom misleci da mi je prestalo dejstvo epidurala.Kad su pritrcali rekose pocinje porodjaj.Ja u soku,kad pre! Mada,rekla mi je zena anesteziolog da ce brzo ici jer cu biti opustena.Eto,to je dokaz da se sa epiduralom naponi najnormalnije osecaju.Laz je kad kazu drugacije.Znaci meni je tada bila skoro pa najveca doza i sve sam osetila.

Cim sam izgurala bebicu,dodali su mi jos malo anestetika pa reviziju,koja me nije zaobisla ni ovaj put i samo sivenje grlica i rane,nisam osetila.
Eto,uglavnom ja prezadovoljna kao i sve zene sa kojima sam pricala tih dana a prosle su isto.

(odgovor članu sely)
Direktna veza do poruke: 586
14.11.2010 18:33:28   
mejvis
Ivaj, sve potpisujem! Isto mi je tako bilo...Jedino što su meni epi dali na 3 prsta i što sam osetila šivenje na kraju jer je bila jedna vrlo neprijatna specijalizantkinja u NF, kojoj je bilo teško da zove anesteziologa da mi pojača epi za šivenje! Ufff
Epidural, da, definitivno! Deset puta bi se još porodila sa epiduralom! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 587
14.11.2010 18:36:50   
Sanjica26 RR
Ivaj, a da li mora da se uplati na vreme ili moze kad dodjes na licu mesta? Bas si me ubedila oko toga, ali kako ja da na vreme uplatim kad hocu da dodjem iz Po kad mi krenu kontrakcije?!

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 588
14.11.2010 20:25:37   
ivaj
Sanjice,kako stvari sad tamo stoje,mislim da postoji 90 posto sanse da ga dobijes iako nisi prethodno uplatila! Toliko se sve promenilo oko toga da je to neverovatno.
Meni je odmah babica rekla da uopste ne moram unapred da uplacujem,ali znas ti meneuser posted image
I svi koji zele odabranog anesteziologa,mogu da mi se jave pp da ima dam ime osobe koja im nece iskljuciti epidural pred kraj.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 589
23.11.2010 10:57:46   
Barbarica
Nesto mi nije jasno, procitah malopre kod neke porodilje da je i pored epidurala osetila bolove i sta sve ne... Hm... Ja pre mislim da to nije dobro dat epi... Jer ja koga god znam da se poradjao uz isti, ima samo reci hvale za njega... I kakvi crni bolovi...

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 590
23.11.2010 11:15:16   
Olga75
Brabarice , epidural smanjuje bol kontrakcija a napone moras osetiti jer treba izgurati bebu. 

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Barbarica)
Direktna veza do poruke: 591
23.11.2010 11:46:49   
ivaj
Bas tako,kontrakcije se ne osecaju ali napone osecas.Ali to ne traje dugo.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 592
23.11.2010 12:08:09   
bebablue
ne znam kakav je epiduralni porodjaj, ali da sam mogla, porodila bi se epiduralom definitivno.

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 593
23.11.2010 12:10:45   
Jele

IZVORNA PORUKA: ivaj

Sam ubod ne boli,nista nije strasno ni komplikovano.Poceo je da deluje za manje od desetak minuta.Taj blagoslov,taj raj na zemlji ne mogu recima da opisem! Od onakvog stanja gde mislim da umirem do trenutka kad ne osecam nista.Pocela sam da se smejem jer mi je laknulo.Onda sam lepo pricala sa babicom,anesteziologom i osecala kao da nisam na porodjaju.
Uskoro su me ostavili svi i kao doci ce za dvadesetak minuta.Medjutim,ubrzo pocinjem da osecam jak bol i dozivam sve redom misleci da mi je prestalo dejstvo epidurala.Kad su pritrcali rekose pocinje porodjaj.Ja u soku,kad pre! Mada,rekla mi je zena anesteziolog da ce brzo ici jer cu biti opustena.Eto,to je dokaz da se sa epiduralom naponi najnormalnije osecaju.Laz je kad kazu drugacije.Znaci meni je tada bila skoro pa najveca doza i sve sam osetila.

Eto,uglavnom ja prezadovoljna kao i sve zene sa kojima sam pricala tih dana a prosle su isto.

Sve potpisujem, 100 puta ura za epidural!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 594
23.11.2010 12:22:12   
boje
jele, znam da mi je jos rano da o tome razmisljam, ali zanim me gde si se poradjala, ko ti je bio dr i ko anesteziolog.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 595
30.11.2010 12:52:39   
ivaj
Desilo se cudo!
Vratili su mi pare od epidurala.Zvali su me jutros iz Visegradske da mi kazu da dodjem po novac jer onda kada sam se porodila doneta je odluka o tome da epidural bude besplatanuser posted image user posted image user posted image
I posto je muz vec bio u gradu,svratio i uzeo mojih 20.000user posted image

Tako da znate-epidural je do daljnjeg besplatan!!!!!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 596
30.11.2010 13:08:29   
boje
sjajnooooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 597
30.11.2010 13:26:01   
Jele

IZVORNA PORUKA: boje

jele, znam da mi je jos rano da o tome razmisljam, ali zanim me gde si se poradjala, ko ti je bio dr i ko anesteziolog.

Betanija, dr su se izmenjali jer sam pokrila sve smene prvim porođajem, a anesteziolog dr Otić.

(odgovor članu boje)
Direktna veza do poruke: 598
30.11.2010 13:26:51   
Jele

IZVORNA PORUKA: ivaj

I posto je muz vec bio u gradu,svratio i uzeo mojih 20.000user posted image

Kako te stvari nenadane umeju da obraduju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 599
30.11.2010 13:30:38   
boje
jele, ja idem kod dr vejnovica u betaniji, pa te zato pitam za anesteziologa. vremenom cu se vec dogovoriti sa njim za epidural posto vidim da ste sve koje ste se poradjale uz epidural prezadovoljne

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here