|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
13.7.2010 12:35:31   
maslinica
upravu si sve bubamiro, ali ja sam se zenula i poslusala sve te bauk price i situacije gde se desilo ovo ili ono, samo nemoj to da slusas, veruj mi mnogo znaci epi...uostalom ti sve pripremi,pa ako bas tako genijalno bude sve islo, ti tad reci da ili ne, a do tada se ponasas da bez epija ne ides na stouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 401
13.7.2010 12:44:40   
Anoniman
Tako sam i planirala , Maslinice ... Ja sam lično zvala naše porodilište u NS i pitala kako , kad i da li se daje kod njih epidural , žena mi je sasvim normalno objasnila da se DAJE BEZ PROBLEMA i da je BESPLATAN .I onda ti neka babica u školici napuni glavu rečima "ma nemoj ni da pokušavaš , to se ne daje , nema šanse da ćeš dobiti epi " i bla bla . Već te na startu demorališu bez potrebe i "nateraju" te da se čak ni ne potrudiš sebi da pomogneš . Ja ću sve te priče lepo saslušati , ali ću do kraja ići sa željom da se porodim sa epiduralom , pa šta bude - bude .

(odgovor članu maslinica)
  Direktna veza do poruke: 402
13.7.2010 13:45:15   
bebablue
U Betaniji na casu za trudnice je receno, dovoljno je da kada dodjes na porodjaj da trazis epidural, ako je anesteziolog slobodan, dobices anesteziju. E sada, posto to nije redovna procedura u Betaniji (ne dobije ga svaka koja trazi), kako mozes biti siguran da su dovoljno izverzirani oko te vrste anestezije, i kako tek tako "Dobar dan, ja bih epidural!", a neke medicinske analize, koje dokazuju da ti to mozes da primis, to ispada da nije bitno. Ne secam se tacno na kojem sajtu nekog beogradskog porodilista ima ispisano sta je potrebno od dokumentacije za epidural.
I odmah da kazem da ne spadam u pobornike sve je to priroda udesila i zena treba da se muci, nisam za to, i prva bih trazila epidural da sam sigurna u proceduru koja se primenjuje u NS, kao i u praksu nasih anesteziologa.

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 403
13.7.2010 13:56:24   
lanajelena
sve je to lepo u Betaniji besplatno i dozvoljeno ali treba nahvatati tog jednog anesteziologa u tom momentu i ti da budes otvoren taman toliko da ima sanse da reaguje,ja nisam mogla da dovucem mog dr sa kojim sam u super odnosima da dodje da me porodi a ne nekog drugog...licno mislim da taj anesteziolog iz betanije ne dolazi svaki dan tamo a i ocekuje da mu se za to plati

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 404
13.7.2010 13:59:11   
bebablue
IZVORNA PORUKA: lanajelena

sve je to lepo u Betaniji besplatno i dozvoljeno ali treba nahvatati tog jednog anesteziologa u tom momentu i ti da budes otvoren taman toliko da ima sanse da reaguje,ja nisam mogla da dovucem mog dr sa kojim sam u super odnosima da dodje da me porodi a ne nekog drugog...licno mislim da taj anesteziolog iz betanije ne dolazi svaki dan tamo a i ocekuje da mu se za to plati

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tako i meni to sve deluje...
Naravno, svakomje za pravo da odluci kako ce i sta ce!

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 405
13.7.2010 14:23:25   
isidora88
iako imam jos vremena do porodjaja ja vec razmisljam o epiduralnoj user posted image
imam jako nizak prag bola pa ne znam da li bih mogla da izdrzim bez epija.samo je problem sto u betaniji nema anesteziologa i ne znam koliko oni para traze da obave svoj posao?user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 406
13.7.2010 14:26:47   
cipiripi
Joj ja sam bila veliki protivnik epidirala...
Htela sam na carski..mislila sam ustvari da moram..
Ali hematolozi kazu da je u mom slucaju najbolji porodjaj prirodni sa ili bez epidurala..
Ja se iskreno najvise plasim secenja i cepanja..
Videcemo...ostavljam tu odluku dok ne krenu prve prave kontrakcije...tad cu da se smislim user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 407
13.7.2010 14:28:19   
Jeca*
Da, ali tako ne funkcionise kod nas u porodilistima. Moram pre porodjaja da kazes hoces li epidural ili ne. Ne mozeš da odlučiš u toku porodjaja

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 408
13.7.2010 14:29:18   
Anoniman
Sve ste u pravu ... Mene najviše izluđuje kad gledam emisiju "Vreme je za bebe" pa tada vidim kako , kad im je kamera za vratom - sve može , sve se ume , ima se i anesteziologa , svi su uslužni , ljubazni i rade kao munje ... Zar im je toliki problem da UVEK budu takvi i prema SVAKOJ mami ? Šta , treba sad svi da im nakačimo kamere za vrat , samo tada će raditi svoj posao kako valja ... 

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 409
13.7.2010 14:31:50   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Da, ali tako ne funkcionise kod nas u porodilistima. Moram pre porodjaja da kazes hoces li epidural ili ne. Ne mozeš da odlučiš u toku porodjaja

ma ja mogu... user posted image iskreno...zecsa sam vezara i to ne krijem...

< Poruku je uredio cipiripi -- 13.7.2010 14:34:35 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 410
13.7.2010 14:34:06   
Anoniman
user posted image user posted image Cipi ... Ja se uzdam u kolegijalnost belih mantila , valjda će me malo bolje pogledati kad kažem da sam koleginica user posted image  

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 411
13.7.2010 14:34:58   
cipiripi
Procices i ti lepo ne sekiraj se user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 412
13.7.2010 14:36:23   
Jeca*
Super ako mozete. Ja sam htela, nije moglo. Onda sam dosla do anesteziologa i sve smo se nekako dogovorili. Na daj porodjaja kad su ga zvali izbio je hitan slucaj na hirurgiji i on je morao da uskoci, nekom je bilo zivot ili smrt...i ja sam ostala bez anesteziologa i epidurala....reci glasno da imaš plan i nasmejaćeš Boga user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 413
13.7.2010 14:36:40   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: BubaMira

user posted image user posted image Cipi ... Ja se uzdam u kolegijalnost belih mantila , valjda će me malo bolje pogledati kad kažem da sam koleginica user posted image  

Mojoj snaji to nije pomoglo.. user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 414
13.7.2010 14:39:08   
Anoniman
Malo je offtopic , ali ljudi moji , ja se ne bojim ničeg kao tog porođaja user posted image . Sigurna sam da ću se posle super snaći oko bebe, sigurna sam da ću sve s lakoćom naučiti , ma sve sam sigurna što zavisi OD MENE ... jedino taj porođaj me plaši , i baš me prpa ... user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 415
13.7.2010 14:41:49   
Jeca*

Malo je offtopic , ali ljudi moji , ja se ne bojim ničeg kao tog porođaja user posted image . Sigurna sam da ću se posle super snaći oko bebe, sigurna sam da ću sve s lakoćom naučiti , ma sve sam sigurna što zavisi OD MENE ... jedino taj porođaj me plaši , i baš me prpa ... user posted image

mozda ovo pomogne KLIK

< Poruku je uredio Jeca RR -- 13.7.2010 14:42:19 >

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 416
13.7.2010 14:41:50   
isidora88
ja cu onda da se prijavim za emisiju vreme je za bebe ali im necu dati da emituju jer mrzim kamere user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 417
13.7.2010 14:49:05   
Anoniman
Hvala Jeco , vidiš , nisam ni znala da postoji ova tema ... 

Direktna veza do poruke: 418
13.7.2010 14:50:18   
Jeca*
user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 419
13.7.2010 14:54:29   
magnetic

IZVORNA PORUKA: isidora88

iako imam jos vremena do porodjaja ja vec razmisljam o epiduralnoj user posted image
imam jako nizak prag bola pa ne znam da li bih mogla da izdrzim bez epija.samo je problem sto u betaniji nema anesteziologa i ne znam koliko oni para traze da obave svoj posao?user posted image
Kod nas je 15000 din.S tim da inekcija kosta oko 1000 din.,a ostalo ustvari placas anesteziologa

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

Direktna veza do poruke: 420
14.7.2010 4:53:05   
vukosava
Ja se jako bojim epidurala, ne mogu ni da zamislim kako bi dala nekome da mi cacka po kicmi. A ne znam ustvari cega se vise plasim indukcije ili epidurala.

Mada ako ti daju indukciju, kontam da se verovatno promeni misljenje o svemu sta hoces sta neces... Pa valjda mislis bodi gde hoces samo da manje boli. Videcemo, ko zna sta cu misliti kasnije user posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 421
14.7.2010 16:19:10   
Anoniman

Sve ste u pravu ... Mene najviše izluđuje kad gledam emisiju "Vreme je za bebe" pa tada vidim kako , kad im je kamera za vratom - sve može , sve se ume , ima se i anesteziologa , svi su uslužni , ljubazni i rade kao munje ... Zar im je toliki problem da UVEK budu takvi i prema SVAKOJ mami ? Šta , treba sad svi da im nakačimo kamere za vrat , samo tada će raditi svoj posao kako valja ... 

potpuno se slazem!
a ja sam do skoro pricala kako cu bez epidurala,ali kako se blizi porodjaj ufrkala sam se i ja bih sad sa epiduralom... uh bre,cudan osecaj,mesa mi se i radost sto cu se poroditi i strah ko nikad do sad...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 422
14.7.2010 21:07:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebablue

U Betaniji na casu za trudnice je receno, dovoljno je da kada dodjes na porodjaj da trazis epidural, ako je anesteziolog slobodan, dobices anesteziju. E sada, posto to nije redovna procedura u Betaniji (ne dobije ga svaka koja trazi), kako mozes biti siguran da su dovoljno izverzirani oko te vrste anestezije, i kako tek tako "Dobar dan, ja bih epidural!", a neke medicinske analize, koje dokazuju da ti to mozes da primis, to ispada da nije bitno. Ne secam se tacno na kojem sajtu nekog beogradskog porodilista ima ispisano sta je potrebno od dokumentacije za epidural.
I odmah da kazem da ne spadam u pobornike sve je to priroda udesila i zena treba da se muci, nisam za to, i prva bih trazila epidural da sam sigurna u proceduru koja se primenjuje u NS, kao i u praksu nasih anesteziologa.

bas bzvz,kod nas u Sapcu moze svaka da dobije epidural,cak mislim da se ne placa(treba tek da se detaljnije raspitam) i u poslednjih nekoliko meseci svaka druga je porodjena sa epiduralom... ne znam zasto bi bio problem u ns,razvijenijem gradu gde su valjda i bolji strucnjaci...

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 423
15.7.2010 1:16:04   
Verus
tebe u 36 nedelji moraju staviti na cist heparin (ne frakcionski) jer se on "cisti" iz tela za 4 sata.  U protivno ne mozes imati epidural..tj. mogla bi, ali rizik od krvarenja u kicmu je velik, i potencijalne paralize usled krvarenja. 

Najbolja varijanta ti je da guras prirodno ako mozes....
IZVORNA PORUKA: cipiripi

Joj ja sam bila veliki protivnik epidirala...
Htela sam na carski..mislila sam ustvari da moram..
Ali hematolozi kazu da je u mom slucaju najbolji porodjaj prirodni sa ili bez epidurala..
Ja se iskreno najvise plasim secenja i cepanja..
Videcemo...ostavljam tu odluku dok ne krenu prve prave kontrakcije...tad cu da se smislim user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 424
15.7.2010 1:18:22   
Verus
Ovo je bas tacno.
IZVORNA PORUKA: LillyT

Nama je babica u skolici rekla, da svaka od nas treba da uradi ono sto je prvo naumila u svojoj glavi. Kaze da je praxa pokazala da je to najbolje. Ako se namerila na epi, neka ga uzme

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here