|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
8.7.2010 22:25:06   
diamond
Moja kuma se dva puta poradjala epiduralno, (samo prvo je rodila prirodno) i kaže mogla bi tako još 20 puta...user posted image U petak se porodila, za ukupno 2 sata, 1 h posle porođaja slala poruke...u nedelju je već pustili(gužva), drage moje ona kao da se nije porodila, ali stvarno user posted image  

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 376
9.7.2010 15:52:13   
Trudnicica83
Ja znam samo za jedno negativno iskustvo sa epiduralom, sto naravno ne mora nista da znaci. Naime, drugarica moje dobre drugarice se poradjala sa epiduralom, medjutim kako nije osecala kontrakcije i nije znala sta da radi (a verovatno je napravila osnovnu gresku - nije slusala lekara), na kraju su morali da joj urade carski rez tako da uopste nije uspeo pokusaj prirodnog porodjaja. E sad, to je samo 1 neg.iskustvo a kad se pogleda koliko porodjaja bez epidurala se iskomplikuje zbog istog ili nekog drugog razloga. Tako da je tu sve kako ti se zalomi, ja sam sve ubedjenija da je epidural dobra odluka. Generalno se ljudi plase nepoznatog, epi jos nije usao kao standard - i dalje je opcion i ne uzima ga vecina trudnica, pa se ljudi jos uvek plase, kao i sa svim novinama.

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 377
9.7.2010 15:54:12   
Verus
Ja i dalje kazem da je prirodni porodjaj tako dobar trip! Ja bih to mogla svake nedeljeuser posted image

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 378
9.7.2010 15:59:28   
Trudnicica83
Joj, ne znam, i ja bih volela kad bih nekako znala unapred da ce mi porodjaj trajati kratko i da ce sve glatko proci, ali sve mislim - sta ako se otkinem od bola i to potraje 24h?? Onda bi se ubila sto nisam uzela epi! Sve ti je to kocka! user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 379
9.7.2010 16:10:03   
izabella7

Meni je epitural djelovao kako treba samo sa lijeve strane.Dali su mi ga kad su kontrakcije postale nepodnosljive jer prijetio mi je duuug porodjaj jer sam se sporo otvarala,a beba bila okrenuta tjemenom prema kicmi.Samo kada bi pojacali dozu u prvih sat vremena djelovao je sa obe strane.Iskljucili su ga kad sam bila na 7 cm.Mislim da bi mi bilo puno teze bez epidurala,pogodovu kad je krenula indukcija da radi svoje

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 380
9.7.2010 16:13:40   
maslinica
IZVORNA PORUKA: Trudnicica83

Joj, ne znam, i ja bih volela kad bih nekako znala unapred da ce mi porodjaj trajati kratko i da ce sve glatko proci, ali sve mislim - sta ako se otkinem od bola i to potraje 24h?? Onda bi se ubila sto nisam uzela epi! Sve ti je to kocka! user posted image

tako sam se ja skoro ubilauser posted image

Direktna veza do poruke: 381
9.7.2010 16:32:51   
Verus
Moj je trajao 19 sati, s tim da su poslednjih 4,5 bili bas intenzivni.  DISANJE ti je kljuc svega, naravno, doci ces do tacke kada neces ni moci da dises od bolova, ali to je vec kada si 9, 10 cm i tada je kraj blizu, guranje ti dodje kao olaksanje!  Tesko je, ali je stvarno vredno svog truda (bar po meni).  Bio mi je to najtezi i najlepsi trenutak u zivotu.  Nagrada je velika.  A mislim da sve zavisi i od velike zelje za bebom...ne kazem da je ne zele svi, ali kad se tesko zatrudni, onda nekako sve to dodje lakse...jos je meni i trudnoca bila sva komplikovana, pa mi stvarno nije bilo tesko da se malo pomucim da ona bude tu sto preuser posted image
IZVORNA PORUKA: Trudnicica83

Direktna veza do poruke: 382
9.7.2010 16:33:33   
Trudnicica83
user posted image  Ajoj!

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 383
9.7.2010 16:34:52   
Verus
user posted image

Direktna veza do poruke: 384
9.7.2010 16:36:23   
Verus
moj najbolji savet je da imas to spremno ako moras...a ako mozes bez njega super! 

vidis: izabeli su iskljucili epi pred kraj-bas da bi mogla da oseti da gura..ona gore napomenuta zena nije to imala, pa nije osetila da gura-mogla je da slusa lekara do sutra...telo nije osecalo prirodne nagone, a neverovatno je kako telo zna sta da radi!!

Direktna veza do poruke: 385
9.7.2010 16:37:17   
maslinica
Verus, ja se secam da si ti to pisala i imala na umu kad me docekalo, disanje, disi......ma nista mi posle 5tog sata nije pomagalo, a trajalo je punih 10..i to da nije bila dr koja je, trajalo bi 20...
ne znam, bas je onako glupo , svako ima svoj stav,ali ja drugi put epi, definitivno!

Direktna veza do poruke: 386
9.7.2010 16:46:21   
Verus
Ma naravno!  Meni je stvarno pomoglo ali eto, pred kraj nista ne pomaze....ja sam stvarno bila spremna na epi AKO ne bih mogla vise da se kontrolisem, i bilo je momenata gde me je hvatala panika, ali sam se iskreno bojala da cu duuugo gurati ako budem imala epi, a posto sam pozitivna na streptokoku B nisam htela da mala bude dugo u vaginalnom kanalu, da ne pokupi infekciju....tako da sam gurnula 10 puta i ona je izasla...ali svako zna svoje granice, ja to uvek postujem.

Direktna veza do poruke: 387
9.7.2010 16:48:20   
maslinica
user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 388
9.7.2010 16:59:05   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: diamond

Moja kuma se dva puta poradjala epiduralno, (samo prvo je rodila prirodno) i kaže mogla bi tako još 20 puta...user posted image U petak se porodila, za ukupno 2 sata, 1 h posle porođaja slala poruke...u nedelju je već pustili(gužva), drage moje ona kao da se nije porodila, ali stvarno user posted image  

Diamond ti i kad ne primis epidural mozes posle minut da saljes poruke,drugo i nemas da radis dok lezis dva sata na stolu user posted image

inace nisam za epidural,objasnjavala mi je jedna devojka kad treba da se primi da bi imalo efekta...moras da budes tacno 4 prsta otvorena da bi na vreme delovalo

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 389
9.7.2010 17:15:37   
LillyT
LanaJelena, sve zavisi od porodjaja do porodjaja kada ces primiti epi. Ako se kao ja porodis za manje od dva sata, tu se ni ne daje nista. Cimerka mi je rekla kako njoj prvi put uopste nije delovao epi, kaze da je sve osetila, a drugi put joj je bilo super user posted image Doduse, ona se oba put porodjala satima i iskreno, svaka cast vama koje ste izdrzale toliko, ja sam nervcik, verovatno bih se smorila i krenula kuci, pa bi samo sr@nj* napravila.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 390
9.7.2010 17:19:31   
Verus
user posted image  LILLY

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 391
9.7.2010 18:16:40   
dragana1774
Evo a vam se pridruzim sto se ove teme tice. Prosle nedelje sam isla na konsultacije sa anesteziologom u vezi epidurala. On kaze da nema svrhe davati pre nego sto se otvorite 3cm i daje se do 6cm. Pre 3 nema svrhe jer se ne zna koliko ce se zena dugo otvarati, a posle 6 moze samo sr... da se napravi, tj. moze da se zaustavi porodjaj. Ne bih da vas plasim, ali se to meni upravo prvi put desilo. Dobila sam anesteziju kada sam bila otvorena 8cm, i sve je prestalo, jer sam tada bila u fazi mesanja kontrakcija i napona. I naravno da je bilo veoma cupavo. Ali zelim i ovaj put sa epiduralom, samo se nada da cu ovaj put ako stignem da primim da se to obavi na vreme.
Pozdrav

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 392
10.7.2010 11:04:01   
ivaj
Samo do 6user posted image ? A joj majko moja,on nije normalan.Pa sta ce ti onda za tako kratko.Ajde da je rekao do 9,to razumem zasto,ali za ovo nikad cula.Pa gde si to isla?

(odgovor članu dragana1774)
Direktna veza do poruke: 393
10.7.2010 11:29:23   
Grejs
Definitivno glasam za epidural!Kada sam bila otvorena tri prsta prikljucili su mi indukciju a zatim sam primila epidural,dosla sam u salu za porodjaj u pola tri porodila sam se u 16.45h,kontrakcije nisam ni osetila,a naponi su mi krenuli bas brzo bez vecih problema sam sam uspela da se porodim (nisu me ni seckali) samo sam slusala dr i babicu kada je trebalo.Devojka koja se poradjala u isto vreme na drugom stolu primila je epidural i stalno su joj dodavali, znatno duze od mene se poradjala a imala je i mnogo vece bolove-u jednom trenutku mi je rekla "ja ovo ne mogu kako ti cutis?" tesila sam je i hrabrila da izdrzi jos malo,psovala je i epidural i muza sta joj je uradio i pitala se kako bi tek bilo bez epidurala?Kada se sve zavrsilo smejale smo se zajedno svemu (bile smo u istoj sobi).
Dr. mi je objasnila da nema tog epidurala koji ce ti pomoci kada se otvoris devet deset prstiju jer porodjaj samo sto nije,epi je tu nam olaksa sve pre toga a sam porodjaj -pa mora malo da boli,ali kada se vidi dete sve se zaboravi!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 394
10.7.2010 14:26:52   
Cvetana
Samo cu da kazem joooooooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjjjjj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Grejs)
Direktna veza do poruke: 395
13.7.2010 12:10:27   
Anoniman
Pre par dana razgovarala sam sa prijateljicom koja posećuje školu za trudnice , i jako sam se razočarala kad sam od nje čula da sestre koje drže školicu bukvalno odgovaraju trudnice od epidurala . To mi nije jasno , zašto moraš nekome da puniš glavu da to ne valja ??? Pa ne bi se ceo svet tako porađao da je stvarno tako katastrofalno . I naravno , moja drugarica , koja je želela epidural se sad toliko isprepadala da ne zna šta će !!! 

(odgovor članu Cvetana)
  Direktna veza do poruke: 396
13.7.2010 12:13:48   
LillyT
Nama je babica u skolici rekla, da svaka od nas treba da uradi ono sto je prvo naumila u svojoj glavi. Kaze da je praxa pokazala da je to najbolje. Ako se namerila na epi, neka ga uzme

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 397
13.7.2010 12:16:01   
Sanjica26 RR
Meni je moja dr kad sam je pitala sta misli o epiduralu, samo rekla da mi ne bi to preporucila. Ali, ima vremena pricacemo o tome. Kad sam operisala jajnike, trazila sam epiduralnu anesteziju. Sad ne znam da li je to isto. Ali ja imam malo posledice. Svaka promena vremena na mene utice. Boli me karlica. Iskreno, ne znam sta je najbolje. Imam stvarno jos vremena, ali bas razmisljam o tome.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 398
13.7.2010 12:24:35   
maslinica
ja sam prvo bila za epi, i onda je krenulo prepadanje sa svih strana i odustanem..konjuser posted image user posted image user posted image user posted image , ne bi vise nikad!
tako buba reci ti frendici da ako je naumila, neka se drzi toga!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 399
13.7.2010 12:25:35   
Anoniman
Ja razmišljam o epiduralu , i samo se plašim da , kao što je neka od vas u svom postu rekla , ne poslušam sebe nego neku babicu ili trećeg , pa se na porođaju namučim i proklinjem ih što sam ih poslušala . Kod nas je svest o tome još uvek nerazvijena , sve žene su "dresirane" decenijama da se muče , i sada kad postoji olakšica - pojedine žene zaziru , ne iz opravdanih razloga - već zbog toga što neće da "pametuju i odskaču od ostalih" . U Srbiji je ssituacija takva da , ako ne pomogneš sam sebi - niko ti drugi neće pomoći , pa mi "pomažemo" sebi tako što podmićujemo lekare da bi uradili svoj posao maksimalno dobro (iako bi oni to trebali da rade i inače ) . Sigurnost i olakšice su danas luksuz . Epidural smatram sasvim normalnom olakšicom , od koje se možda i namerno pravi bauk , jer se onda od lekara traži da za dž urade ono za šta su inače "ispod stola" dobijali šuškave koverte .

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here