ivaj
|
IZVORNA PORUKA: Trudnicica83 E pa hvala na podrsci! Posto si se i ti poradjala u Visegradskoj kao sto cu i ja, da li imas informacije kako se sad cela procedura izvodi - koliko kosta, kad se placa, kad ugovaras sa anesteziologom.... JOs jedna dilema mi je sto sam cula price kako sa epiduralom prvorotka (kao ja) ne moze da oseti sta treba da radi, doktor vice guraj, ona gura i misli da ce da pukne, a ono ispadne nista ne radi posto ne oseca. Da li je to stvarno istina ili naduvavanje? Isto sam cula da se nekima jave jake glavobolje posle epidurala koje traju do nedelju dana... Mislim, ako je samo glavobolja i nije strasno, da li mogu da budu jos neke (gore) posledice? Ja cu najverovatnje uzeti epidural, jer imam jako nizak prag bola - kod zubara i za ciscenje kamenca kukam da mi da anesteziju, zubar mi se uvek smeje! Hvala unapred, POz E pa ovako.U Visegradskoj je cena 20.000,ides petnaestak dana ranije tamo da uplatis i da ti kazu sta treba da uradis od analiza(ja sam radila samo jednu,nesto vezano za krv,koagulacija ili sta li je ).Taj papir posle nosis sa sobom na porodjaj.Ukoliko hoces odabranog anesteziologa,znaci nekog ko trenutno nije u smeni a ti hoces bas njega,placa se jos 20.000.Mada mislim da ti to i ne treba,do sad su se svi oni uvezbali za davanje epidurala Kako hoces,raspitaj se. Sto se samog porodjaja tice ja sam Janu izgurala bez problema,iz treceg puta je izletela,a gurala sam kad mi babica kaze i nista nisam radila na svoju ruku.Nije bilo problema.Mada,meni su naponi toliko jaki bili i toliko sam bila izgubljena da stvarno bez babice ne bih ni znala sta treba da radim. Posle porodjaja dali su mi opet anestetik da bi mi uradili reviziju i usivanje.I to stvarno nisam ni osetila. I veruj mi,nemam razloga da te lazem,ni jednu ali bas nijednu kontraindikaciju nisam osetila-ni glavobolje,ni bol u nogama,ni u kicmi,ama bas nista.Sve je bilo normalno posle porodjaja. Samo ne slusaj razne price i veruj da ce sve biti u redu.Evo pre neki dan kad sam bila na klinici uzela sam prospekt o epiduralu koji govori o tome koje su sve njegove prednosti.Niko i ne spominje sve ono sto se prica,niti ja znam ijednu koja je lose prosla. Inace,i moj prag bola je izuzetno nizak tako da biram za sebe ono sto mislim da je najbolje.A samim tim,cim je bolje meni,bice i mojoj bebi sigurno!
|